Hogyan használd a Strava Goals funkcióját a motiváltság megőrzéséhez

Tervezed, hogy ezen a héten 10 mérföldet futsz? Vagy több mint 1000 órát szeretne eltölteni az év során? A Strava célok funkciójával könnyedén beállíthatja és nyomon követheti erőfeszítéseit. Nincs más dolgod, mint kiválasztani a sportágat, és eldönteni egy mérföldkövet.

Elérhetők a célok a Strava ingyenes csomagjában?

Sajnos nem érheti el a Strava gólok funkcióját az ingyenes csomagjában. A cikk írásakor azonban a Strava 30 napos ingyenes próbaverziót kínál. Így tesztelheti a Strava legjobb funkcióit, mielőtt eldönti, hogy elő kell-e fizetnie a fizetős csomagra.

Hogyan tűzz ki új célt tevékenységeidhez

Ha gyakran elfogy a motivációja az edzések befejezéséhez, vagy jobb módszerre van szüksége erőfeszítései nyomon követésére, új célt tűzhet ki Strava tevékenységei elé. Vagy esetleg egy eseményre edz, és biztos akar lenni abban, hogy készen áll. Akárhogy is, a Strava segíthet az edzés nyomon követésében.

  9 laptop hűtőbetét vásárolható 2022-ben

A Strava mobilalkalmazásban a Célok funkció a Haladás lapon található. Amíg van aktív Strava Premium előfizetése, a funkciónak elérhetőnek kell lennie. Ha hiányzik, próbálja meg frissíteni az alkalmazást.

Új cél hozzáadásához érintse meg a Plusz (+) ikont. Most személyre kell szabnia a célját. Választhat a korábban végzett tevékenységek közül, vagy kipróbálhat valami újat.

Alternatív megoldásként a Strava lehetővé teszi, hogy egyesítse erőfeszítéseit. Például minden „terepsport”, mint például a túrázás, a túrafutás vagy a murvás lovaglás, beleszámít a célba.

Ezután beállíthatja a cél gyakoriságát és típusát. Dönthet úgy, hogy célját távolság, idő vagy magasság alapján kívánja teljesíteni. Ha végzett a személyre szabással, koppintson a Cél mentése elemre.

Ha nem szeretné minden alkalommal ugyanazt az útvonalat megtenni a cél teljesítése közben, akkor nézze meg a Strava globális térkép funkcióját.

  Roblox Heroes Ultimátum kódok: Váltsd be most

Szegmenscél létrehozása

Amint azt bizonyára tudja, futás vagy lovaglás során találkozhat egy Strava-szegmenssel. Minden alkalommal, amikor teljesíti az egyik ilyen szakaszt, a Strava rögzíti az Ön idejét, és összehasonlítja az Ön korábbi erőfeszítéseivel, valamint barátai vagy más sportolói erőfeszítéseivel.

Most, ha az igazgatótanács vezetője szeretne lenni, beállíthat egy szegmenscélt. A cikk írásakor ez a funkció csak a Strava for Web-en érhető el. A következőképpen állíthat be szegmenscélt:

 • Jelentkezzen be Strava fiókot.
 • Nyissa meg az Irányítópult > Céljaim oldalt.
 • Kattintson a Cél beállítása gombra.
 • Válassza a Szegmensek felfedezése és a Cél beállítása lehetőséget. Alapértelmezés szerint a Strava beállítja az aktuális tartózkodási helyét, de beállíthat egy újat is.
 • Válassza ki a tevékenység típusát.
 • Válassza ki a kívánt szegmenst a bal oldali ablaktáblából.
 • Ha további információra van szüksége, kattintson a Részletek megtekintése lehetőségre.
 • Ha megtalálta a befejezni kívánt szegmenst, válassza a Cél beállítása lehetőséget.
 • Írja be a célidőt, és válasszon egy dátumot a cél teljesítéséhez.
 • Kattintson a Szegmenscél létrehozása lehetőségre.
 •   A Twitter könyvjelzőinek elérése az asztalon

  Amint elérte a célt, a Strava megjeleníti azt a feedben.

  Ki láthatja a céljait?

  Strava szerint, a cél típusától függ, hogy ki láthatja a céljait a profiljában. A szegmens- és teljesítménycélokat bárki láthatja, aki felkeresi a profilját. A heti, havi vagy éves céljait azonban csak a követői láthatják.

  Tűzze ki és érje el céljait a Straván

  A célok kitűzése a Strava-n egy egyszerű módja annak, hogy nyomon követhesse fejlődését, még akkor is, ha több tevékenységhez használja az alkalmazást. Ha szeretné magasabb szintre emelni edzését és fitneszét, érdemes lehet egy AI fitneszalkalmazást is kipróbálnia. Ezek az alkalmazások személyre szabott edzéstervet és programot hozhatnak létre attól függően, hogy mit szeretne elérni.