Hogyan győzzük le az Ultimate Mobot a Minecraftban: The Warden

Megvan az oka annak, hogy a Minecraft végső csőcselékének nevezzük. Megölni pedig nem szórakoztató, és határozottan nem is könnyű, de elmondjuk, hogyan.

Hadd törjem ezt neked; a felügyelők a legunalmasabb és legnehezebben megölhető csőcselék az egész Minecraftban. Emellett a kockázat-nyereség aránya totálisan kedvezőtlen, így ez a feladat csak pillanatnyi elégedettségre alkalmas.

Ennek ellenére a játékosok megpróbálják megölni a Minecraft fejlesztői által valaha készített leghalálosabb lényeket. Szóval, tessék…

Ki az a gondnok?

Warden földelve marad a mély, sötét életközösségben, hacsak nem szólítják meg a sikoltozók, amelyeket a közeli siklóérzékelők aktiválnak, amelyek bármilyen rezgést észlelnek.

Ez egy ellenséges tömeg, amely vak, de nagyon erős, összesen 500 életerővel (250 szívvel).

Immunis a lávával szemben, a felügyelő megtalálja a zavaró tényezőket, és egy pillanat alatt megöli a játékosokat és a többi csőcseléket. Nagyjából mindössze két-három közelharci találat kell ahhoz, hogy a felügyelő rákényszerítse a játékost az újrakezdésre.

Azonban nem erről van szó. Sonic boom támadása van, amely 15 blokkon belül működik vízszintesen és 20 blokkon belül függőlegesen. Ezek a nagy hatótávolságú csapások blokkon, páncélon és varázslatokon keresztül fejtik ki hatásukat, és valamivel kevésbé károsak, mint a közeli csapások.

  Átküldés Kodiból Androidon, Windowson vagy Macen

Ezen túlmenően, ha a közelben van egy felügyelő, időnként aktiválja a sötétség effektust, amely néhány másodpercig vakon hagyja a játékost, mielőtt biztonságba tudna futni.

De még minden hatalmával együtt is van néhány módja annak, hogy segítse a felügyelőt békében pihenni.

Hogyan öljük meg Wardent?

Először is távolítson el minden zavaró tényezőt, beleértve a többi ellenséges csőcseléket is, mielőtt beidézné a felügyelőt. Mert bár a felügyelő mindenkit lemészárol, vágyik arra, hogy a játékos páratlan legyen, amivel a slágerlista élére kerül.

A harchoz közelharci fegyverrel rendkívül nagy kihívást jelent, még egy ötös elvarázsolt gyémánt vagy netherit karddal is.

Mivel nincs olyan, hogy „halálos ütés az őrre”, néhány kezdeti ütés tovább izgatja, tovább fokozza haragját. Ilyenkor a szíve könyörtelenül dobog, és őrülten futva keresi a játékost.

Tehát két lehetőségünk van a megölésére.

I. módszer

Először gyorsan építs fel egy 20 háztömb magas falat, és állj rá, miközben az ívik, és addig lövi a nyilakat, amíg meg nem hal. Ez a legkézenfekvőbb módszer, amelyet sok játékos választott.

  Minden Skype billentyűparancs és használatuk

Megidézték a Warden-t a konzolparancsok segítségével

A helyzet azonban bonyolulttá válik a mély, sötét biombarlangokban, amelyek jellemzően lépcsőszerű felépítésűek. Itt a felügyelő megpróbál felmászni bármely közeli háztömbre, hogy lehetővé tegye a hangszóró használatát.

Tehát ennek a módszernek a lényege a 20 blokk függőleges távolságának megőrzése. Alternatív megoldásként 20 blokkon túl is léphet, hogy nagyobb biztonságban legyen.

Módszer II

A második lehetőség, és az, amellyel megöltem, egy barlang és egy sorompó építése, hogy a szörnyet 15 blokknyi vízszintes távolságban tartsa.

Ezután körülbelül 25 nyilat lőttem ki, és a nyögéseit céloztam meg, mert a sötétség nem engedte, hogy lássam a pontos helyét.

Ez a stratégia azonban nem mentes a figyelmeztetésektől sem. Óvakodni kell minden nyílástól, hogy a felügyelő oldalra tudjon menni a hangszóró használatához.

A javítás pedig egyszerű. Csak blokkolja egy három háztömb magas fallal, és biztonságban van.

Ha elkészült a szerkezettel, idézze meg, fuss be, és zárja el a nyílást. Ezután folytassa a nyilakat, hogy a felügyelő érzékelje a rezgéseket, és rád jöjjön.

Utána tartsa be a biztonságos távolságot, aztán már csak célgyakorlat, mert a felügyelő nem menekül el és nem tör el semmit.

  10 eszköz értékesítési irányítópult létrehozásához [2023]

Fontos, hogy egy erővel varázsolt íj biztosan segít, és az erősítő bájital is, de az eljárás ugyanaz marad, adj vagy veszel néhány nyilat.

Mik a jutalmak?

Warden ledob egy katalizátorblokkot és néhány tapasztalati pontot. Mint már említettük, ez kiábrándító és nem éri meg.

A felügyelő inkább a Minecraft univerzum egy horror lényére hasonlít, amellyel a játékosnak nem szabad foglalkoznia. Túl erős, és megölni nagyon fárasztó anélkül, hogy az erőfeszítéseknek megfelelő jutalom járna.

Ha mélyen sötét életközösségeket szeretne felfedezni anélkül, hogy felügyelőt szülne, használja a /gamerule doWardenSpawning false parancsot.

Ne játssz a tűzzel!

Maradjon távol a legjobb tanácsom mindenkinek, aki mélyen sötét életközösségbe lép.

De ha pokolian szeretnél szembenézni ezzel a vadállattal, légy legalább 15 háztömbnyire vízszintesen vagy 20 háztömbnyire függőlegesen. És tartsa készenlétben a legjobb íját és sok nyilat. Az egészség és az erősítő italok minden bizonnyal értékesek lesznek.

PS: Bár a felügyelő legyőzése nem volt öröm, ezzel az oktatóanyaggal Minecraft jelzőfényeket készíthetsz, ahol belépsz egy alsó erődbe, ölsz, elsorvadsz, és még sok mást csinálsz, így ez egy elkerülhetetlen kaland.