Hogyan futtassuk az alkalmazásokat rendszergazdaként a Windows 11 rendszeren

Az adminisztrátori engedélyre a felhasználóknak szükségük van a Windows 11 debloolásakor vagy a Windows 11 kulcsfontosságú adatvédelmi beállításainak módosításakor. A rendszerszintű változtatásokhoz alapvetően rendszergazdai jogosultságra van szükség a parancssori eszközökben, programokban, segédprogramokban és egyéb szoftverekben. Az idő és a fáradság megtakarítása érdekében bemutatunk egy részletes útmutatót arról, hogyan futtathat mindig rendszergazdaként az alkalmazásokat Windows 11 rendszeren. Ez lehetővé teszi, hogy könnyen megnyithasson programokat alapértelmezés szerint rendszergazdai engedéllyel a Windows 11 rendszeren. Ezzel kapcsolatban térjünk át a

Alapértelmezés szerint az Alkalmazások futtatása rendszergazdaként a Windows 11 (2022) rendszeren

Négy különböző módszert adtunk hozzá az alkalmazások rendszergazdaként való futtatásához a Windows 11 rendszerben alapértelmezés szerint. Az alábbi táblázatot kibonthatja, és bármelyik megfelelőnek ítélt módszerre ugorhat.

Módosítsa a Speciális tulajdonságokat az alkalmazások futtatásához rendszergazdai jogosultságokkal

Ha mindig rendszergazdaként szeretné futtatni az alkalmazásokat a Windows 11 rendszeren, el kell érnie a program speciális tulajdonságát, és ott módosítania kell. Ezt minden olyan programnál meg kell tennie, amelyhez alapértelmezés szerint rendszergazdai hozzáférést szeretne kapni. Íme, hogyan kell csinálni.

  Felhasználók törlése Windows 10 rendszerben

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a mindig rendszergazdaként futtatni kívánt program nevét. Például beírtam, hogy „parancssor”. Most kattintson a „Fájl helyének megnyitása” lehetőségre a jobb oldali ablaktáblában.

2. Ezután kattintson a jobb gombbal a parancsikonjára, és nyissa meg a „Tulajdonságok” elemet.

3. Most kattintson a „Speciális” lehetőségre a „Parancsikon” lapon.

4. Itt jelölje be a „Futtatás rendszergazdaként” jelölőnégyzetet, és kattintson az „OK” gombra. Ez biztosítja, hogy a Parancssor (vagy a választott program) mindig rendszergazdai jogosultságokkal fog megnyílni.

5. Ismételje meg ezt a folyamatot minden olyan alkalmazásnál, amelyet alapértelmezés szerint rendszergazdaként szeretne futtatni a Windows 11 rendszeren.

Futtasson egy alkalmazást rendszergazdaként egy billentyűparancs segítségével

Ha nem szeretné módosítani minden program speciális tulajdonságait, itt van egy remek Windows 11 billentyűparancs, amely lehetővé teszi a programok gyors megnyitását rendszergazdai jogosultságokkal.

Nyomja meg a „Ctrl + Shift” gombot a billentyűzeten, és kattintson a futtatni kívánt programra a tálcáról vagy a Start menüből. Ez a gyorsbillentyű arra kényszeríti az alkalmazást, hogy rendszergazdai hozzáféréssel induljon el. A programokat a Futtatás ablakból is megnyithatja a „Ctrl + Shift + Enter” lenyomásával. Milyen menő ez? Tehát próbálkozzon ezzel a billentyűkóddal, hogy mindig rendszergazdaként futtassa az alkalmazásokat a Windows 11 rendszeren.

Futtassa az alkalmazásokat rendszergazdai engedéllyel kompatibilitási módban

Míg a kompatibilitási mód lehetővé teszi sokkal régebbi alkalmazások futtatását a Windows 11 és 10 rendszeren, ennek a módnak van egy másik segédprogramja is. Lehetővé teszi, hogy mindig rendszergazdai jogosultságokkal nyissa meg a programokat. Ez jól jöhet olyan önálló alkalmazásoknál, amelyek nem igényelnek telepítést, és amelyekhez nem tartozik parancsikon. Ha az 1. módszer nem működött az Ön számára, ez biztosan segít.

  A vágólap előzményeinek megtekintése Windows 10 rendszeren

1. Kattintson a jobb gombbal a programra, és nyissa meg a „Tulajdonságok” elemet.

2. Ezután váltson a „Kompatibilitás” fülre. Itt jelölje be a „Futtassa ezt a programot rendszergazdaként” jelölőnégyzetet. Most kattintson az OK gombra, és kész. Ezentúl a program mindig rendszergazdaként fog futni Windows 11 rendszeren.

Mindig nyissa meg a PowerShellt rendszergazdaként a Windows 11 rendszeren

A PowerShell egyike azon gyakori alkalmazásoknak, amelyeket az emberek rendszergazdaként nyitnak meg a Windows 11 rendszerben. Az időmegtakarítás érdekében a PowerShell natív beállítást kínál, amely lehetővé teszi, hogy mindig emelt jogosultsággal nyissa meg a parancssori eszközt. Ennek ellenére az alkalmazáson belüli beállítás a Windows Terminal Preview (1.13-as vagy újabb verzió) alatt érhető el, amely hamarosan a Windows 11 alapértelmezett parancssori eszközévé válik. Azt javaslom, hogy ha PowerShellt használ, nyissa meg a Windows Terminal Preview, mivel az is támogat különféle testreszabási szolgáltatásokat. Ezzel együtt a következőképpen kapcsolhatja be a fontos beállítást a Powershell rendszergazdai jogosultságokkal való megnyitásához.

1. Nyomja meg a Windows gombot, és írja be a „terminál” szót. Kattintson a megnyitáshoz.

2. Ezután kattintson a lefelé mutató nyíl ikonra, és nyissa meg a „Beállítások” elemet.

3. Itt lépjen a „Windows PowerShell” fülre a bal oldalsávról, és engedélyezze a „Profil futtatása rendszergazdaként” kapcsolót a jobb oldali panelen.

  Mi az a WaasMedic Agent Exe a Windows 10 rendszerben?

4. Végül kattintson a „Mentés” gombra, és kész. Mostantól, amikor megnyitja a PowerShellt a Windows Terminalban, az rendszergazdai jogosultsággal fog megnyílni a Windows 11 rendszeren.

Alapértelmezés szerint emelje fel a rendszergazdai jogosultságokat a Windows 11 rendszeren

Tehát ez az a négy módszer, amellyel mindig rendszergazdaként futtathatja az alkalmazásokat a Windows 11 rendszeren. Általában jobban szeretem a remek gyorsbillentyűt, de ha rendszeresen használ egy programot rendszergazdai hozzáféréssel, módosítsa a program speciális tulajdonságait. Ezzel sok időt és fáradságot takarít meg. Mindegy, ez mind tőlünk származik. Ha meg szeretné javítani a lemezhibákat a Windows 11 rendszeren, kövesse útmutatónkat, és találjon megfelelő megoldást. Ha pedig memóriaproblémákkal szembesül a Windows 11 rendszerben, például magas RAM-használattal, memóriaszivárgással és sok mással, akkor oktatóanyagunk biztosan segít kiküszöbölni ezeket a problémákat. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.