Hogyan felejtsünk el Wi-Fi hálózatot Mac számítógépen

Kulcs elvitelek

 • Az automatikus csatlakozás elkerülése érdekében felejtse el a Wi-Fi hálózatokat a Rendszerbeállításokból. Ehhez azonban később újra meg kell adnia a jelszót.
 • Ha elfelejti a Wi-Fi-hálózatot, az más Apple-eszközökről is eltávolítja, ha az iCloud kulcstartót használja.
 • Jobb megoldás az automatikus csatlakozás letiltása bizonyos Wi-Fi hálózatoknál, hogy megakadályozza az automatikus csatlakozást, miközben a bejelentkezési adatok érintetlenek maradnak.

Ha Mac gépe megpróbálja online tartani Önt azáltal, hogy automatikusan csatlakozik a közeli Wi-Fi hálózatokhoz, a probléma megoldásának egyik módja a Wi-Fi hálózat elfelejtése a macOS rendszerben. Egy másik módszer szerint utasítja a Mac-et, hogy ne csatlakozzon automatikusan egy adott hálózathoz.

Előfordulhat, hogy különféle okok miatt szeretné megakadályozni, hogy Mac számítógépe bizonyos hálózatokhoz csatlakozzon – rossz letöltési sebesség, gyenge titkosítási protokollok stb. automatikusan.

  Kivehet pénzt a Chime Cardless ATM-ből?

Felejtse el a Wi-Fi hálózatokat a Mac rendszerbeállításaiból

Utasítsa Mac gépét, hogy felejtsen el minden korábban mentett Wi-Fi hálózatot a Wi-Fi beállítások oldalon. Ez azonban azt is jelenti, hogy manuálisan újra meg kell adnia a hálózat jelszavát, ha később újra szeretne csatlakozni a hálózathoz.

Ha az iCloud Keychain szolgáltatást használja, a Wi-Fi hálózat elfelejtése azt is eltávolítja minden más Apple-eszközről, amelyet használ.

Ahelyett, hogy elfelejtené a Wi-Fi hálózatot, általában jobb, ha módosítja az adott hálózat beállításait, hogy biztosítsa, hogy a Mac ne csatlakozzon automatikusan hozzá (erről később).

Ha szeretné elfelejteni a Wi-Fi hálózatot a Mac számítógépén, a következőket kell tennie:

 • Kattintson a Wi-Fi ikonra a menüsorban, és válassza a Wi-Fi beállítások lehetőséget. Ha nem látja az állapotikont, lépjen a Rendszerbeállítások > Wi-Fi menüpontra.
 • Ha el szeretné felejteni azt a hálózatot, amelyhez jelenleg csatlakozik, kattintson a Wi-Fi neve melletti ellipszis (…) gombra az Ismert hálózat(ok) alatt.
 • Válassza a Forget This Network lehetőséget, majd a megerősítéshez kattintson az Eltávolítás gombra az előugró ablakban.
 • Ha el szeretne felejteni egy mentett hálózatot (még azokat is, amelyek nincsenek hatótávolságon belül), görgessen le az aljára, és kattintson a Speciális gombra.
 • Az Ismert hálózat(ok) alatt kattintson az elfelejteni kívánt hálózat melletti ellipszis (…) gombra, és válassza az Eltávolítás a listából lehetőséget.
 • A megerősítéshez válassza az Eltávolítás lehetőséget.
 •   Kiváló minőségű fényképek online küldése

  Ne feledje, hogy előfordulhat, hogy Touch ID-vel (vagy a Mac feloldásának más módszereivel) kell hitelesítenie a Wi-Fi hálózat elfelejtéséhez. Tapasztalataim szerint azonban, miután az Eltávolítás lehetőséget választotta a Wi-Fi hálózat elfelejtéséhez, és megtagadta a személyazonosságom megerősítését, amikor a rendszer kéri, az eszköz továbbra is elfelejtette a hálózatot. Ez azt jelenti, hogy rendszergazdai jelszó nélkül is elfelejtheti a Wi-Fi hálózatot a Mac számítógépén.

  Tiltsa le az automatikus csatlakozást a Wi-Fi hálózatokhoz a Mac számítógépen

  Ha meg szeretné akadályozni, hogy a Mac automatikusan csatlakozzon egy adott Wi-Fi hálózathoz, de inkább meg szeretné őrizni a bejelentkezési adatait, egyszerűen akadályozza meg, hogy automatikusan csatlakozzon a hálózathoz. Ezt a következőképpen teheti meg:

 • Kattintson a Wi-Fi ikonra a menüsorban, és válassza a Wi-Fi beállítások lehetőséget. Alternatív megoldásként lépjen a Rendszerbeállítások > Wi-Fi menüpontba.
 • Ha jelenleg csatlakozik a hálózathoz, kattintson a hálózat neve melletti hárompontos (…) gombra az Ismert hálózat(ok)​​​​​​. Ezt követően törölje az Auto-Join opció kijelölését a felugró ablakban.
 • Ellenkező esetben görgessen le a Wi-Fi beállítások oldalon, és kattintson a Speciális gombra.
 • Az Ismert hálózat(ok) alatt kattintson a hárompontos (…) gombra azon hálózat mellett, amelyhez le szeretné állítani az automatikus csatlakozást.
 • Ezután törölje a jelet az Automatikus csatlakozás opcióból a felugró ablakban.
 • A befejezéshez kattintson a Kész gombra.
 •   Az URL, az URI és az URN közötti különbség megértése

  Mostantól minden alkalommal, amikor a Wi-Fi hálózat a közelben van, manuálisan kell csatlakoznia hozzá. Ehhez kattintson a Wi-Fi ikonra a menüsorban, majd kattintson a hálózat nevére az Ismert hálózat(ok)​​​​ alatt.

  Felejtsd el a Wi-Fi-hálózatot, vagy állítsd le az automatikus csatlakozást Mac-en

  A Wi-Fi hálózatok elfelejtése a Mac gépen gyors és egyszerű, de ezzel a kapcsolódó jelszavakat is törli. Ezért érdemes megfontolni az automatikus csatlakozás funkció kikapcsolását. Az automatikus csatlakozás letiltásával a Mac megőrzi a hálózat hitelesítő adatait, megkímélve Önt a jelszó újbóli megadásával járó gondoktól.