Hogyan és mikor kell törölni a WordPress gyorsítótárat

Tekintse meg ezt a rövid WordPress gyorsítótár-útmutatót, amely arra összpontosít, hogyan és mikor kell törölni.

A gyorsítótárazás 10-ből 9 alkalommal teljesítménynövelő. Ezenkívül megspórolhatja a webtárhely-számlákat a korlátozott sávszélességű előfizetések esetén, ha helyesen hajtják végre.

Mielőtt azonban elmélyülne, jó, ha ecsetelni néhány alapvető dolgot.

Mi az a gyorsítótár?

Tudod, hogy hányféle pizza létezik?

Rendben, 687 van!

Ennyi időt töltene, ha néhány perc múlva újra feltenném ugyanezt a kérdést?

Valószínűleg nem. Ez a gyorsítótárazás működési elve. A gyorsítótár ideiglenesen tárolja az információkat, hogy segítse a gyorsabb adatszolgáltatást az újralátogatások során.

Sokféle gyorsítótár létezik, de megvitatjuk az oldal gyorsítótárazását (kliensoldali gyorsítótár), amelyet a WordPress irányítópultjáról egy beépülő modulon keresztül vezérelhet.

Mikor kell törölni a WordPress gyorsítótárat?

Ez az első dolog, amit érdemes feltenned magadnak: mikor kell törölni a WordPress gyorsítótárat?

A gyorsítótár törlésének elsődleges oka az, hogy a felhasználók lássák a webhely legújabb verzióját.

Tehát ez végső soron attól függ, hogy milyen gyakran frissíti a WordPress projektet. Néhány beépülő modul ezt automatikusan megteszi az előre beállított időközönként, és/vagy módosításkor frissíti a megfelelő gyorsítótár-fájlokat.

  Megéri az okosotthonok a befektetést?

Ezenkívül a gyorsítótár törlése a leggyakoribb WordPress-hibák gyors javítása.

A gyorsítótár előnyei és hátrányai

A gyorsítótár fő előnye a viszonylag gyorsan betöltődő webhely. De mivel az információ egy adott ideig megmarad, előfordulhat, hogy a látogatók a webhely elavult verzióját látják.

Ne izgulj! Mindössze annyit kell tennie, hogy minden módosításkor törölje a gyorsítótárat. És a beépülő modultól függően törölheti a módosított weboldal vagy a teljes webhely konkrét gyorsítótárát (nem ajánlott).

A további részek a WordPress gyorsítótárának ürítéséről szólnak néhány népszerű bővítmény segítségével. És bár a legtöbb beépülő modul extra funkciókat kínál, mint például a Java és CSS kicsinyítés, a CDN integráció stb., mi továbbra is a pályán maradunk, és a lényegre fogunk térni.

Kezdjük.

Hogyan lehet törölni a WordPress gyorsítótárat?

Ez azonnal egy-két kattintásba kerül, ha a beépülő modulban van egy parancsikon az irányítópulton. Alternatív megoldásként megnyithatjuk a bővítmény beállításait a gyorsítótár törléséhez.

Tehát alapvetően a bővítmény kiválasztásán múlik, és megnézünk néhány népszerű bővítményt, köztük a WP-Optimize-t, a W3 Total Cache-t, a WP Fastest Cache-t és a Comet Cache-t.

#1. WP-Optimalizálás

A WP-Optimize az egyik legtisztább felülettel rendelkezik az összes gyorsítótár-bővítmény között, és remek integráció vár rád, ha az Updraft plust használja a WordPress biztonsági mentésekhez.

  A Keybase használata fájlok titkosításához Linuxon

A kezdéshez aktiválnia kell az Oldal gyorsítótárazásának engedélyezése lehetőséget a WP-Optimize irányítópulton.

Miután bekapcsolta a kapcsolót, a WP műszerfalának felső menüjében láthatja a Gyorsítótár törlését.

Ez két lehetőséget kínál az aktív weboldal vagy az egész webhely gyorsítótárának törlésére.

#2. W3 Teljes gyorsítótár

A W3 Total Cache könnyen használható, és magasan értékelt WordPress gyorsítótár-bővítmény. Ez finom vezérlőket biztosít, és prémium előfizetéssel rendelkezik a még fejlettebb beállításokhoz.

Az előző opcióhoz hasonlóan először be kell kapcsolnia az oldalgyorsítótárat. Az opció az Általános beállítások részben található.

Ezt követően vigye az egérmutatót a felső menü Teljesítmény ikonjára a gyorsítótár törléséhez.

A lehetőségek hasonlóak, és egyszerre törölheti az aktuális oldal vagy a teljes webhely gyorsítótárát.

#3. WP leggyorsabb gyorsítótár

Ez egy WordPress gyorsítótár-bővítmény, amelynek hatékony teljesítményét személyesen tanúsítom. Ez hasonlóan kezdődik a gyorsítótár-rendszer aktiválásával.

Ezt követően törölheti a WordPress gyorsítótárat a megfelelő opció kiválasztásával a felső menü legördülő menüjéből.

Az első kettő közül bármelyik, az oldal gyorsítótárának törlése és a gyorsítótár törlése elegendő lenne. A harmadik, a gyorsítótár törlése és a minimálisra csökkentett CSS/JS, akkor hasznos, ha engedélyezte az ilyen kicsinyítéseket.

  Javítsa ki a PS4 WiFi proxyszerver hibáját

#4. Üstökös Cache

A Comet Cache nagyon részletes, maximális vezérlést biztosít, ami egyeseket túlterhelhet. Azonban csak a gyorsítótárazást kell bekapcsolnia, mivel a legtöbb WordPress webhelyen az optimális teljesítmény érdekében finomhangolásra került.

Ezen túlmenően minden beállításhoz részletes magyarázatok szolgálnak, ha speciális konfigurációkat szeretne.

Először azonban győződjön meg arról, hogy a gyorsítótárazás engedélyezve van a Comet Cache irányítópultján.

Ezután megjelenik ez a Gyorsítótár törlése ikon a jobb felső sarokban; kattintson rá a WordPress gyorsítótár törléséhez.

Megérted a sodródást. A legtöbb plugin ezt a lehetőséget a felső menüben adja, ahol egyszerűen törölheti a gyorsítótárat. De ha ez az opció nincs ott (ami ritka), akkor ezt a megfelelő bővítmény gyorsítótár részéből kell kitalálnia.

Profi tipp: Ne használjon egynél több gyorsítótár-bővítményt. Ezenkívül ne felejtse el törölni a helyi böngésző gyorsítótárát, ha bármilyen probléma merül fel.

Becsomagolás

A WordPress gyorsítótárak segítenek javítani a webhely teljesítményét. Bár a gyorsítótár engedélyezése egyszerű, ne felejtse el törölni a módosítások után.

Ui.: Bár a gyorsítótár fontos, webhelytulajdonosként mindig látni szeretné a frissített verziót a változtatások ellenőrzéséhez. Ebben az esetben hasznos lesz a „gyorsítótár letiltása a webböngészőben” útmutató.