Hogyan ellenőrizhető, ha egy cím elhagyja a Netflixet

Minden jónak vége szakad, és a Netflix filmjei és tévéműsorai lejárnak. Szinte hetente érkeznek új filmek és tévéműsorok a Netflixre, és a streaming szolgáltatás is szinte minden héten megszünteti a tartalom egy részét. Ezeket a címeket később vissza lehet adni, vagy nem. Erre nincs garancia, ezért általában akkor szeretné befejezni a nézését, amíg az még elérhető. A kérdés természetesen az, hogy a végfelhasználó hogyan tudja ellenőrizni, hogy egy cím elhagyja a Netflixet.

Netflix figyelmeztetés

Ha egy cím elhagyja a Netflixet, a szolgáltatás megmondja magának, ha éppen nézi. Értesítést fog kapni, ha a lejárati idő 30 nap vagy kevesebb. Ez az értesítés néhány másodperccel a lejátszás után jelenik meg. A Netflix.com webhelyen a Részletek oldalon is megnézheti, hogy hamarosan távozik-e.

  Az SLSK használata a Steam játékmentések biztonsági mentéséhez Linuxon

Az egyesült államokbeli felhasználók manuális rendezésre is beállíthatják a Saját listájukat, és megkaphatják a címeik lejárati idejére vonatkozó becsléseket.

Online források

Ha meg kell találnia, mely címek hagyják el a Netflixet, keresse meg az információkat a Google-on. Számos weboldal, mint pl Lifehacker, heti listát adunk arról, hogy mi várható a Netflixen. A listák bevallottan az Egyesült Államok közönségét célozzák, azaz a távozó (és érkező) címek azok, amelyek az Egyesült Államokban elérhetők. Ennek nem sok haszna van a felhasználók számára, hacsak nem VPN-t használnak a Netflixhez az egyesült államokbeli tartalom eléréséhez.

Sokkal könnyebb új címeket találni a Netflixen különböző országokban, mint a lejárati dátumokat. Ez két tényezővel függ össze; az Egyesült Államokon kívül az új címek nem adnak hozzá olyan gyakran, és szintén nem járnak le olyan gyakran. Az is tény, hogy a Netflix megújítja a címeket. Valójában a cég képes lehet megújítani egy címet, mielőtt az hivatalosan lejárna, és ha előzetes lejárati dátumot tenne közzé egy címhez, akkor bírálják, amiért arra készteti a felhasználókat, hogy megtekintsék a tartalmat, mert attól tartanak, hogy az eltűnik.

  A halmozott lapok funkció engedélyezése a Chrome-ban a lapok jobb kezeléséhez

Lehetséges, hogy találhat olyan webhelyeket, amelyek listát adnak bizonyos országok lejáró címeiről, de nehéz lenne megtalálni azokat minden egyes országban, amelyet a Netflix támogat. Ez, valamint a teljes sorozatok azonnali elérhetősége az oka annak, hogy az emberek hajlamosak a Netflix tévéműsoraira.

Ha kíváncsi arra, hogy az ezeket a listákat közzétevő webhelyek hogyan határozzák meg, mikor hagyják el a címet, gyakran regisztrálják őket médiatagként, és további tartalmakhoz és információkhoz férnek hozzá a Netflixen.