Hogyan ellenőrizheti iPhone akkumulátorának állapotát

Az iOS számos hasznos eszközt tartalmaz az iPhone akkumulátorának hátralévő élettartamának megjelenítésére, valamint arra, hogy mely alkalmazások fogyasztják a legtöbbet az akkumulátorból. Azonban ezen eszközök egyike sem mond el semmit az akkumulátor hosszú távú állapotáról, ami ugyanilyen fontos.

Az akkumulátor állapota és az akkumulátor élettartama

Az akkumulátor állapota különbözik az akkumulátor élettartamától. Az akkumulátor élettartama határozza meg, hogy mennyi ideig bírja az akkumulátor egyetlen feltöltéssel, de az akkumulátor állapota határozza meg, hogy az akkumulátor élettartama mennyivel csökken az idő múlásával. Egy év elteltével az akkumulátor élettartama nem lesz olyan hosszú, mint amikor a telefon új volt, és az évek múlásával tovább romlik.

Ha valaha is folyamatosan újra kellett töltenie régebbi telefonját, mert az akkumulátor csak pár órát bírna, akkor tudja, hogy ez mennyire bosszantó. A problémát tovább tetézi, hogy a legtöbb mobiltelefonban nincs felhasználó által elérhető akkumulátor, amelyet ki lehetne cserélni egy új, friss akkumulátorra.

Szerencsére van két kiváló mérőszám, amelyet ellenőrizhet, hogy átfogó képet kapjon az akkumulátor állapotáról. Az első a maximális fennmaradó kapacitás (az akkumulátor teljes töltése). A második az akkumulátor teljes töltési ciklusainak száma.

A valós használat idővel mindig lecsökkenti a teljes kapacitást, de egy egészséges akkumulátornak csak néhány százaléka lesz az eredeti kapacitásából. Ezenkívül a lítium-ion akkumulátorok (amelyek szinte minden okostelefonban megtalálhatók) minden töltési ciklussal egy kicsit leromlanak. Az Apple azt állítja, hogy ők tervezik iPhone akkumulátoraikat hogy az akkumulátor nagyjából 80%-át megtartsa 500 töltés után.

  Újabb szoftver beszerzése a Debian Stable rendszeren

Az akkumulátor állapotára vonatkozó adatok nem érhetők el az iOS beállításai között, ezért néhány további intézkedést kell tennie az információ megszerzéséhez, és többféleképpen is megteheti.

Az iOS 11.3 és újabb felhasználók számára keresse meg a Beállításokat

Azok az idősebb iPhone-felhasználók, akik nem tudják frissíteni eszközeiket legalább iOS 11.3-ra, ugorjanak az alábbi szakaszokra, de ha jelenleg iOS 11.3-at használ, és iPhone 6-ot vagy újabbat használ, megkeresheti az akkumulátort egészséget közvetlenül a beállításokban.

Nyissa meg a beállítások alkalmazást, majd navigáljon az Akkumulátor > Akkumulátor állapota elemre. Innen egy százalékot fog látni a „Maximális kapacitás” mellett, amely jó képet ad arról, hogy az iPhone akkumulátora jó állapotban van-e vagy sem – minél magasabb ez a százalék, annál jobb.

Ez alatt a „Csúcsteljesítmény-képesség” alatti kis szövegben láthatja, hogyan teljesít iPhone-ja az akkumulátor állapota alapján. Jó állapotú akkumulátorok esetén valószínűleg „Az akkumulátor jelenleg támogatja a normál csúcsteljesítményt” felirat látható. Ellenkező esetben más üzenet jelenhet meg, ha az akkumulátor egyáltalán lemerült.

Kérdezze meg az Apple támogatását

Az elmúlt években, ha meg akarta tudni iPhone akkumulátorának állapotát, el kellett vinnie az Apple Store-ba, és hagynia kellett egy diagnosztikai tesztet. Ez a fajta dolog azonban távolról is megoldható. Így talán ez a legjobb módja az ilyen jellegű információk megszerzésének.

Számos módja van az Apple támogatásának. tudsz látogassa meg támogatási webhelyüket és beszélj valakivel telefonon vagy chaten, vagy megteheted, amit én tettem, és csak tweetelni nekik.

Alapvetően azt fogják mondani, hogy küldjön nekik DM-et, és megadja nekik az iPhone sorozatszámát és az iOS verzióját. Ezután jóváhagyják egy diagnosztikai teszt elvégzését, amelyet a beállítások alkalmazásban érhet el. Amint fut, értesíteni fogja a támogatási képviselőt, majd ők tájékoztatják Önt az akkumulátor állapotáról. Elég jó!

  Szüksége van Zoom-fiókra, hogy csatlakozzon egy értekezlethez?

Az egyetlen hátránya az, hogy az Apple nem közölt számszerűsíthető számot az akkumulátor állapotáról, csak annyit mond, hogy „úgy tűnik, hogy tökéletes állapotban van”.

Ha szeretne egy második véleményt, itt van néhány más módszer az iPhone akkumulátorának állapotának ellenőrzésére. Ne feledje, hogy valószínűleg a legjobb módja annak, ha az Apple csinálja, még akkor is, ha az eredményeket tekintve kissé homályosak.

A Battery Life Doctor segítségével pontosabb mutatókat kaphat

Jó néhány alkalmazás létezik, amely közvetlenül a telefonjáról ellenőrzi az akkumulátor állapotát, de találtunk egyet, amely kellemesen egyszerű, ingyenes és elérhető az App Store-ban.

Ha elvisel néhány bosszantó hirdetést, Akkumulátor élettartam doktor egyértelmű, értelmes megjelenítést biztosít az iPhone akkumulátorának állapotáról. Az alkalmazásban számos különböző szakasz található, de az egyikre érdemes összpontosítani, az az „Akkumulátor-élettartam”. Érintse meg a „Részletek” elemet, hogy további információkat kapjon az akkumulátor állapotáról.

Ezen a képernyőn az első dolog, amit észrevesz, az a nagy grafika, amely elmondja az akkumulátor általános állapotát a „Tökéletes”, „Jó”, „Rossz” stb. szavakkal. A „Viselés” felirat is megjelenik. Szint” után egy százalék. Ennyit romlott le az akkumulátora. Tehát ha 13%-ot mutat, akkor az akkumulátor teljes töltési kapacitása az eredeti maximum 87%-a (a vadonatúj akkumulátor 100%-a lesz).

Az alábbiakban bemutatunk néhány dolgot, beleértve azt is, hogy mennyi lé van hátra az aktuális töltésből (amit az iPhone egyébként biztosít), a töltési kapacitást (ahogy fentebb említettük), az akkumulátor feszültségét, és azt, hogy a telefon jelenleg töltődik.

  Mi az a Microsoft Whiteboard, és hogyan kell használni?

Ellenőrizze a számítógép állapotát a CoconutBattery vagy az iBackupBot segítségével

Akkumulátor-egészségügyi alkalmazások jönnek és mennek, így ha a Battery Doctor nem érhető el, még mindig van némi remény az iPhone akkumulátorának állapotának önellenőrzésére.

A Mac felhasználók számára van egy ingyenes segédprogram CoconutAkkumulátor amely nem csak a MacBook akkumulátoráról nyújt információt, hanem az iPhone-járól (vagy iPad-járól) is. Csak csatlakoztassa iPhone-ját Mac számítógépéhez, nyissa meg a CoconutBattery alkalmazást, majd kattintson az „iOS-eszköz” elemre a tetején.

Innen láthatja az aktuális töltési állapotot, valamint a „Tervezési kapacitást”, amely megmutatja iPhone akkumulátorának általános állapotát. Nem adta meg ugyanazt az értéket, mint a Battery Life Doctor alkalmazás, de nagyon közel volt.

A Windows-felhasználók számára van iBackupBot. 35 dollárba kerül, de van egy 7 napos ingyenes próbaverzió, amely elegendő időt biztosít arra, hogy gyorsan megnézze iPhone akkumulátorának állapotát.

Ismét csatlakoztassa iPhone-ját a számítógépéhez, nyissa meg az alkalmazást, és hagyja egy pillanatra leülni, miközben létrehozza az eszköz profilját. Keresse meg a bal oldalon az „Eszközök” menüt, és válassza ki az eszközt az alábbiak szerint.

Az eszközével kapcsolatos információs panelen kattintson a „További információ” hivatkozásra.

A képernyő tetején találja a keresett információkat. Itt láthatja a „CycleCount”-t, hogy megnézze, hány akkumulátortöltési cikluson ment keresztül a készülék. Láthatja továbbá a kezdeti kapacitást (a „DesignCapacity” jelöléssel) és az akkumulátor pillanatnyilag tárolható maximális töltöttségét (a „FullChargeCapacity” jelöléssel). Tehát ebben az esetben az akkumulátor körülbelül 50 mAh-val (vagy körülbelül 3%-kal) lemerült.

Ha csalódott, hogy akkumulátora nincs olyan jó állapotban, vagy egy kicsit hosszú a töltési ciklus foga, Az Apple térítés ellenében kicseréli az iPhone akkumulátorait ha még nem áll készen az új iPhone-ra való frissítésre. Mindazonáltal ügyeljen arra, hogy tisztában legyen azzal, hogy mik a jelei a rossz akkumulátornak, mielőtt készpénzt vásárolna.