Hogyan böngészhet a Redditben a Linux asztalról a Giara segítségével

Ha szereted a Reddit-et, de inkább egy alkalmazásból böngéssz, a Giara lehet az Ön számára. Ez egy Linux-alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Reddit tartalmat az asztalról fogyasztsák. Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan kell telepíteni és használni a rendszeren.

Megjegyzés: A Giara alkalmazás Linuxon való használatához Reddit-fiókkal kell rendelkeznie. Új Reddit-fiók létrehozásához menjen a címre Reddit és kattintson az új „regisztráció” gombra.

A Giara telepítése Linuxra

A Giara alkalmazás minden Linux-felhasználó számára elérhető a Flathub alkalmazásbolton keresztül Flatpakként. Ezenkívül a felhasználók telepíthetik a Giara alkalmazást az Arch Linux User Repository-n keresztül, és kézzel fordíthatják le a forráskódot.

A Giara telepítésének elindításához Linuxos számítógépén nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon. A terminálablak megnyitásához nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy nyissa meg az alkalmazás menüjét, és keresse meg a „Terminal” kifejezést az elindításához.

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, megkezdődhet a Giara telepítése. Az alábbi telepítési utasítások segítségével indítsa el a Giara alkalmazást.

Flatpak

A Giara elsődleges terjesztési módja Linuxon a Flathub alkalmazásbolt. Ha a Flathub alkalmazásbolton keresztül szeretné telepíteni a programot, telepítenie kell a Flatpak futtatókörnyezetet a számítógépére.

A Flatpak futtatókörnyezet beállítása Linuxon viszonylag egyszerű. Ehhez telepítse a „flatpak” csomagot a csomagkezelő segítségével. Ha problémái vannak a futási környezet beállításával, kérjük, kövesse a témával kapcsolatos útmutatónkat.

A rendszeren konfigurált futásidővel itt az ideje engedélyezni a Flathub alkalmazásboltot. A flatpak remote-add paranccsal adja hozzá a Flathubot a Flatpak alkalmazásforrásokhoz.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Ha hozzáadta a Flathub alkalmazásboltot a számítógépéhez, megkezdődhet a Giara telepítése. Az alábbi flatpak install paranccsal állítsa be a programot.

flatpak install flatpak install flathub org.gabmus.giara

Arch Linux

A Giara elérhető az Arch Linux felhasználók számára, valamint a Manjaro felhasználók számára az Arch Linux User Repository-n keresztül. Ez a repo egy közösségi erőforrás, amelyet a felhasználók arra használhatnak, hogy alkalmazásokat töltsenek fel mások telepítésére.

Ahhoz, hogy kézhez kapja a Giara alkalmazást az AUR-ból, először telepítenie kell a Trizen AUR segédprogramot. Ez a program automatizálja az AUR-alkalmazások telepítését. Az alábbi parancsok segítségével állítsa be a Trizen alkalmazást.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

A Trizen alkalmazás beállításával a Giara telepítése végrehajtható az alábbi trizen -S paranccsal.

trizen -S giara

Forráskód

Ha szeretné telepíteni a Giara alkalmazást a számítógépére úgy, hogy a forráskódból építi fel, megteheti. A kód kézhezvételéhez forduljon a tisztviselőhöz Giara Gitlab oldal és kövesse az összeállítási utasításokat.

A Giara használata Linuxon

A Giara Linux rendszeren való használatához kövesse az alábbi, lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Nyissa meg a Giara alkalmazást a Linux számítógépen úgy, hogy megkeresi az alkalmazás menüjében. Amint megnyílik, megjelenik egy kék bejelentkezési gomb. Válassza ezt a gombot a Reddit-fiókjába való bejelentkezéshez.

2. lépés: A bejelentkezési gomb kiválasztása után megnyílik egy Reddit „Connect” ablak az alapértelmezett böngészőben. Innentől olvassa el a Reddit felelősségi nyilatkozatát. Ezután lépjen az oldal aljára, és kattintson a gombra, hogy engedélyezze Giarát, hogy kapcsolatba lépjen Reddit-fiókjával.

3. lépés: Amikor csatlakoztatta Reddit-fiókját a Giara alkalmazáshoz, az betölti a Reddit hírfolyamot. Alapértelmezés szerint a „Legjobb” részben jeleníti meg az összes feliratkozásod bejegyzéseit.

Másik megjelenítési típus kiválasztásához a Giara számára az alkalmazásban, kattintson a rakéta ikon melletti legördülő gombra. A gomb kiválasztása után megjelenik egy menü. Ebben a menüben számos hírcsatorna közül választhat. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb lehetőséget.

4. lépés: Miután kiválasztotta a hírfolyamot, kattintson a frissítés gombra. Ez a gomb új elemeket tölt be a Reddit feedbe.

Feladás

A Giara nemcsak lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtekintsék Reddit hírfolyamukat a Linux asztalon. Az alkalmazással bármely subredditre is közzétehető. Bejegyzés létrehozásához keresse meg a pluszjel ikont, és kattintson rá az egérrel.

Miután kiválasztotta a pluszjelet, megjelenik egy felugró ablak. Ebben az ablakban a „szöveg”, a „hivatkozás” és a „média” felirat látható. Válassza ki a kívánt bejegyzés típusát az egérrel. Ezután válassza ki a Subreddit-et a felhasználói felületen, és írja ki a bejegyzést.

Ha befejezte a bejegyzés kiírását, kattintson a „Küldés” gombra, hogy közzétegye a Redditben a Giarán keresztül.