Hogyan állítsunk be egy Cisco VPN-t

Felelősség kizárása: A webhely egyes oldalai partnerhivatkozást tartalmazhatnak. Ez semmilyen módon nem befolyásolja szerkesztőségünket.

Szeretné tudni, hogyan állítson be egy Cisco VPN-t? A Cisco az egyik legelismertebb név a hálózatépítésben. Ez a név a legtöbb vállalati útválasztó mögött, az internetes gerinchálózati útválasztók, tűzfalak, kapcsolók és hálózati berendezések jó része mögött. Végfelhasználói alkalmazásokat is biztosít, mint például a Cisco AnyConnect, amelyet számos főiskola és egyetem, valamint a világ számos vállalata használ. Ez az oktatóanyag végigvezeti a Cisco AnyConnect VPN beállításán.

A VPN elengedhetetlen eszköz a hálózati forgalom felügyelet elleni védelmében. Legyen szó állami támogatásról, internetszolgáltatóról vagy hackelésről, a forgalom titkosítása távol tartja a kíváncsi szemektől. Még ha nincs is titkolnivalója, az internetes forgalom biztosítása a számítógépes biztonság alapvető része. Egyes oktatási intézmények ragaszkodnak ehhez, és a legtöbb olyan vállalat is, amely lehetővé teszi az adatokhoz vagy alkalmazásokhoz való távoli hozzáférést.

A Cisco AnyConnect tartalmazza az eszközeire telepített klienst és egy webes vagy Adaptive Security Appliance-t (ASA). A Cisco ASA egyetlen eszköz, amely tűzfalat, víruskeresőt, levélszemétszűrőt, VPN-kiszolgálót, SSL-tanúsítvány-eszközt és további rákapcsolható funkciókat tartalmaz. Ahol egykor külön hardveres tűzfalat, VPN-kiszolgálót és víruskereső megoldást használtunk volna, mindez egyetlen eszközbe foglalható. Ez egy ügyes módja vállalkozása biztosításának. Ez az egyetlen eszköz minden megoldást biztosít, ez az egyik oka annak, hogy az ASA olyan népszerű.

  Mennyire veszélyes a torrentezés VPN nélkül?

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

A Cisco AnyConnect VPN beállítása

A Cisco AnyConnect VPN beállítása hasonló bármely VPN-kliens beállításához. A megközelítés az eszköztől függ, amelyre telepíti, de a telepítés után a beállítás nagyon egyszerű. A Cisco AnyConnect VPN-t közvetlenül a Ciscótól töltheti le, de ha a főiskolájához vagy a munkáltatójához való csatlakozáshoz használja, adjon meg egy hivatkozást. Használja ezt a hivatkozást, mert tartalmazhatja a gyors csatlakozáshoz szükséges konfigurációs fájlt.

Ahhoz, hogy a Cisco AnyConnect segítségével csatlakozhasson a VPN-hez, be kell jelentkeznie. Ha egy főiskolai vagy vállalati hálózathoz csatlakozik, a HR-es vagy IT-támogató csapatának el kellett volna küldenie ezeket valamikor. Nélkülük nem fog tudni csatlakozni.

Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

Másképp:

 • Töltse le a Cisco AnyConnect VPN klienst.
 • Telepítse az ügyfelet a készülékére az InstallAnyConnect.exe fájl segítségével.
 • Kövesse a telepítővarázsló utasításait, és kattintson az OK gombra, ha végzett.
 • Hagyja, hogy a telepítés hitelesítsen, ha ezt kéri, majd kattintson a Befejezés gombra, ha elkészült.
 •   Működik a NordVPN a Netflix-szel? 2023 (június)

  Előfordulhat, hogy a telepítő nem tartalmaz konkrét beállítási lépéseket attól függően, hogy honnan fértek hozzá a letöltő fájlhoz. A fenti példa a Windows futtatható fájlját használja. Az Android, a Mac OS és más operációs rendszerek mást fognak használni.

  A Cisco AnyConnect VPN beállítása Chromebookon vagy Android-eszközön

  Egy másik példa a Cisco AnyConnect VPN telepítése egy Chromebookra. Ezt kifejezetten megemlítem, mivel nem a szabványos alkalmazástelepítést használja. Bár a Ciscónak van egy kompatibilis Android-alkalmazása, az nem működik olyan jól, mint kellene, ezért a vállalat a Chrome-bővítmény használatát javasolja. Ne feledje, hogy ha ezt teszi, csak a Chrome-forgalom lesz titkosítva. Az összes többi forgalom nem használja a VPN-t.

  Korlátozott ajánlat: 3 hónap INGYENES!

 • Töltse le innen a Cisco AnyConnect Chrome-bővítményt.
 • Válassza a Hozzáadás a Chrome-hoz lehetőséget, és engedélyezze a hozzáférést bármihez, amit kér.
 • Válassza az Alkalmazás indítása lehetőséget a konfigurálásához.
 • Válassza az Új kapcsolat hozzáadása lehetőséget, és adja meg VPN bejelentkezési adatait.
 • A bővítmény hitelesítését követően új kapcsolatot hozhat létre, mentheti, és bármikor használhatja, amikor csatlakoznia kell.

  A Cisco AnyConnect VPN csatlakoztatása

  A telepítést követően bármikor csatlakozhat a Cisco AnyConnect VPN-hez, amennyiben rendelkezik a főiskola vagy a munkáltató által megadott bejelentkezési adatokkal. Nyissa meg az alkalmazást, adja meg a hálózatot, amelyhez csatlakozni szeretne, adja meg bejelentkezési adatait, nyomja meg a Csatlakozás gombot, és néhány másodpercen belül megjelenik egy csatlakoztatott ablak.

    A NordVPN korlátlan adat?

  Egyes hálózatok kéttényezős hitelesítést igényelnek. Ha az Öné ezek közé tartozik, szerezze be a kódot, és írja be az új 2FA ablakba. Nyomja meg a Folytatás gombot, és a VPN csatlakozni fog. Eszközén megjelenik egy állapot, amely jelzi, hogy csatlakozott a Cisco AnyConnect szolgáltatáshoz.

  A kapcsolat bontásához válassza ki a Windows értesítést, vagy nyissa meg a Cisco AnyConnect alkalmazást eszközén, és válassza a Leválasztás lehetőséget. Adjon néhány másodpercet, hogy megszakadjon a biztonságos hálózatról, és még néhány másodpercet, hogy eszközei végrehajtsák az alapértelmezett hálózati beállításokat. Most már normálisan használhatja az internetet a VPN-en kívül.

  A Cisco AnyConnect VPN kliens rövid ideig biztosítja az internetes forgalmat a szervezet és a távoli ügyfelek között. Gyors, biztonságos, és kiváló munkát végez, hogy a felhasználók számára egyszerűvé tegye a dolgokat. Nem csoda, hogy olyan népszerű!