Hogyan akadályozhatja meg, hogy Mac megjelenítse az asztalt, amikor a háttérképre kattint

Kulcs elvitelek

 • A macOS Sonoma minden megnyitott ablakot eltűntet, ha a háttérképre kattint, de letilthatja, ha bosszantó.
 • A funkció letiltásához nyissa meg a Rendszerbeállításokat, válassza az Asztal és dokkoló lehetőséget, és módosítsa a Kattintson a háttérkép megjelenítéséhez az asztalra beállítást.
 • Az Apple lehetővé teszi az asztali felhasználói élmény testreszabását, így Ön preferenciái és munkafolyamata alapján engedélyezheti vagy letilthatja ezt a funkciót.

Ha több ablak van nyitva a macOS rendszerben, a háttérképre kattintva felfedheti az asztalt. Bár ez hasznos, ha többfeladatos munkát végez, bosszantónak találhatja, különösen, ha véletlenül a háttérképre kattintott.

  5 perc alatt elmagyarázva

Tehát, ha nem szeretné, hogy az összes megnyitott ablak és alkalmazás eltűnjön, és felfedje az asztalt, amikor a háttérképre kattint, olvassa el, hogy megtudja, mit kell tennie.

Miért jeleníti meg a Mac számítógépe az asztalt, amikor a háttérképre kattint?

Nem minden macOS-verzió rendelkezik ezzel a funkcióval. Az Apple beépítette a macOS Sonoma frissítésébe, és alapértelmezés szerint engedélyezve van. Tehát, ha frissített a macOS Sonoma rendszerre anélkül, hogy tudna az asztali elemek és modulok elérésének erről a módjáról, azonnal elgondolkozott volna, hol tűnt el az összes megnyitott alkalmazásablak.

Szerencsére az összes eltűnt alkalmazásablak visszatér eredeti helyére, amikor ismét rákattint az asztalra. És ha nem rajongója ennek a változásnak, az Apple lehetőséget ad a funkció letiltására.

  Hogyan tartsd tisztán a fényképezőgép lencséit

A Click Wallpaper letiltása az asztal megjelenítéséhez a macOS rendszeren

A macOS testreszabási lehetőségei közé tartozik a háttérképre kattintva az asztal felfedéséhez. Ha azonban úgy gondolja, hogy ez zavarja a munkafolyamatot, kövesse az alábbi egyszerű lépéseket a letiltásához:

 • Kattintson az Apple logóra a menüsorban.
 • Válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget a legördülő menüből.
 • Válassza a Desktop & Dock lehetőséget a bal oldali sávon
 • Görgessen lefelé, amíg meg nem találja a Desktop & Stage Manager részt.
 • A legördülő menü segítségével állítsa a Click wallpaper to display (Asztal felfedéséhez) beállítást Csak a Stage Managerben értékre.
 • Ha most a háttérképre kattint, a macOS többé nem fogja eltűntetni az összes megnyitott ablakot az asztalról.

  Hozzáférés a Mac asztalához a kívánt módon

  Szerencsére az Apple nem kényszerít mindenkit arra, hogy alkalmazkodjon ehhez a változáshoz, és lehetőséget ad a funkció letiltására, ha az akadályozza a munkafolyamatot. Ha azonban meggondolja magát, bármikor újra engedélyezheti a rendszerbeállításokban a fenti lépések végrehajtásával.

    A BleachBit használata Linuxon