Hogyan adhatunk embereket és cégeket a névjegyekhez Mac rendszeren

Noha a macOS-en a Névjegyek alkalmazás jó telefonkönyvként szolgál, a részletes személyes adatok és kapcsolatok nyomon követéséhez is hasznos. Így vehet fel valaki újat a listára.

Névjegyek hozzáadása macOS rendszeren

Nyissa meg a Névjegyek alkalmazást Mac számítógépén a Dockból, az Alkalmazások mappából, vagy keressen rá a Command+Space billentyűkombinációval.

Ekkor megjelenik az összes névjegy listája. Kattintson bármelyikre, majd nyomja meg az alján található + gombot új névjegy hozzáadásához.

Névjegyeket is hozzáadhat a Command+N gyorsbillentyűvel az „új” kifejezéshez.

Megjelenik egy űrlap, amelyet kitölthet az összes elérhető elérhetőségével. Az első a név, kereszt- és vezetéknévre osztva, bár a vezetéknév nem kötelező.

A lista lejjebb látható, hogy a névjegykártya meglehetősen alapos, és lehetőséget ad a születésnapra, címre és akár többsoros személyes megjegyzésekre is. Nem kell ezeket mind kitöltenie; névjegyet csak telefonnal vagy e-mail címmel adhat hozzá.

A felül található név alatt lehetőség van a kapcsolattartó munkahelyének megadására. Ha a kapcsolattartó vállalkozás, a „Vállalat” négyzet bejelölésével megfordíthatja ezt a két lehetőséget.

Továbbra is hozzáadhat személyes nevet, de a névjegyzékben a vállalkozás neve jelenik meg.

Kapcsolati csoportok hozzáadása

A Névjegyek alkalmazás csoportokat tartalmaz a szervezéshez. A névjegycsoportokat ugyanúgy felveheti, mint a névjegyeket, de a legördülő menü „Új csoport” elemét választva.

Csoportok hozzáadásához használhatja a Shift+Command+N gyorsbillentyűket is. A csoportok megjelennek az oldalsávon, és hozzáadhat egy meglévő névjegyet a csoporthoz, ha a névjegyet fölé húzza.

A csoportokat kijelölve és az Enter megnyomásával átnevezheti, a kiemeléssel és a Törlés gomb megnyomásával pedig törölheti őket.

Névjegyek szinkronizálása az iClouddal

A névjegyeknek automatikusan szinkronizálódniuk kell az iClouddal mindaddig, amíg be van jelentkezve iCloud-fiókjába, és engedélyezve van a beállításokban. Annak ellenőrzéséhez, hogy be van-e kapcsolva, nyissa meg a Rendszerbeállításokat a Dockból vagy az alkalmazások mappából, és kattintson az „iCloud” beállításokra. Ha be van jelentkezve, győződjön meg arról, hogy a „Kapcsolatok” be van jelölve.

Ahhoz, hogy minden megfelelően szinkronizálódjon, be kell jelentkeznie iPhone-ján és bármely más csatlakoztatott eszközön, és meg kell győződnie arról, hogy azokon is engedélyezte az iCloud szolgáltatást. A telefonján vagy Mac számítógépén hozzáadott vagy szerkesztett új névjegyek szinkronizálódnak a kettő között.