Hívások kezdeményezése és fogadása iPaden

A hívások kezdeményezése és fogadása az iPad készüléken egy kevéssé ismert funkció, amely nagyon elképesztően használható, és csak arra van szüksége, hogy a táblagép és az iPhone közel legyen egymáshoz. Az Apple Continuity funkcióinak varázslatos erejének köszönhetően az iPad híváskezelése egyike azoknak a funkcióknak, amelyek létezéséről esetleg elfelejti, de hasznos lehet, ha már a táblagépe van a kezében.

Mielőtt elkezdené

Ha nagy telefonként szeretné használni iPadjét, akkor a kezdés előtt be kell jelölnie néhány előfeltételt. Szüksége lesz egy iPhone és iPad készülékre, amelyek a következők:

  A Reme.IO egy egyszerű emlékeztető szolgáltatás, amely az e-mailekkel is működik

Ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik.
Ugyanabba az iCloud-fiókba jelentkezett be a Beállításokban.
iOS 8.1 vagy újabb verzió, ami jelenleg nem lehet túl nehéz.

Feltéve, hogy ezek a négyzetek mindegyike be van jelölve, lépjünk tovább.

Hogyan mondjon el iPhone-jának iPadjét

Ha a hívásait iPadre és onnan érkező hívásokra szeretné irányítani, meg kell győződnie arról, hogy az iPhone tudja, hogy ez a terv. Csak néhány kapcsolót kell megnyomnia, és mindkettőt könnyű megtalálni. Kezdje a Beállítások alkalmazás megnyitásával, majd érintse meg a „Telefon” bejegyzést.

Ezután érintse meg a „Hívások más eszközökön” elemet, és kapcsolja be a „Hívások engedélyezése más eszközökön” kapcsolót. Ekkor megjelenik azon eszközök listája, amelyek be vannak jelentkezve az Apple ID-jába. Győződjön meg arról, hogy minden olyan eszközt engedélyez, amelyen hívást szeretne kezdeményezni vagy fogadni – például iPadjén.

  Hogyan írjunk N betűvel a tetején (Ñ ñ): Teljes útmutató

Ha ez megtörtént, készen áll az iPad használatára.

A hívások engedélyezése az iPaden

Most, hogy iPhone-ja be van állítva, nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPadjén, és érintse meg a „FaceTime” bejegyzést.

Kapcsolja be a „Hívások iPhone-ról” kapcsolót. Valószínű, hogy ez a beállítás már engedélyezve van, de érdemes ellenőrizni.

Mostantól, amikor hívás érkezik, fogadhatja azt iPadjén a „Felvétel” gomb megérintésével.

Hívás kezdeményezése iPadről

Ha hívást szeretne kezdeményezni az iPad készülékről, először nyissa meg a Névjegyek alkalmazást (mivel nincs Telefon alkalmazás). Ezután érintse meg a hívni kívánt kapcsolat nevét.

A partner oldalán érintse meg a kék „hívás” gombot a neve alatt. Alternatív megoldásként érintse meg a hívni kívánt telefonszámot.

  Az óra widget stilizálása és átméretezése a kezdőképernyőn

Ennyiről van szó. Gratulálunk, iPadjét a világ legnagyobb telefonjává változtatta.