Hasznos tippek lenyűgöző videók készítéséhez és sikerük méréséhez

Tagadhatatlan, hogy a videók számítanak a mai korban. Ma, 81% a vállalkozások többsége használja a videót marketingeszközként.

Tudtad, hogy majdnem 50% az interneten keresők közül keresnek egy termékhez kapcsolódó videókat, mielőtt megvennék? Ezen felül láthatja, hogy a közösségi médiát jelenleg elárasztják a videós tartalmak.

Sajnos a lenyűgöző statisztikák ellenére a videó nem az első kézenfekvő választás a marketingben – bár felülmúlja a jól bevált tartalommarketing-formátumokat, például az infografikákat, az e-könyveket és az esettanulmányokat.

A költségektől, a bonyolultságtól és az időigénytől való félelem gyakran megakadályozza a vállalkozásokat abban, hogy felfedezzék a videómarketing-lehetőségeket.

Egyesek szerint ügyfeleik szívesebben olvasnak blogokat, mint videókat néznek, vagy a házon belüli marketingcsapatuk túl elfoglalt ahhoz, hogy kitalálják, hogyan készítsenek videókat. Bármi is legyen az ok – az ilyen vállalkozások hatalmas lehetőséget hagynak ki.

Fény az alagút végén

Biteable kutatás szerint 61% a marketingesek a videót marketingstratégiájuk „nagyon fontos vagy lényeges” részének tekintik. Ennek az az oka, hogy a videók általában sikeresebbek a csatorna felső részének vagy a márkaismertség növelésére szolgáló stratégiaként.

Tehát bár a marketingszakemberek felismerik a videótartalomba való befektetés fontosságát, sok vállalkozás a videohirdetések sikerén lovagol. Nem csoda, hogy a digitális videóhirdetésekre fordított kiadások az előrejelzések szerint növekedni fognak 62% 2023-ig.

Ezen túlmenően, ha a marketingesek szigorúan a konverziók vagy a ROI alapján mérnék a videó sikerét, a videohirdetések hatékonyabbak, mint a képes vagy szöveges hirdetések, ami igaz.

A videóhirdetés népszerű a marketingszakemberek körében, körülbelül 89%-uk kísérletezik valamilyen formában a videóval, és 68%-uk szerint a videó jobb ROI-t ér el, mint a Google Ads.

Ha tehát szívesen belemerül a videómarketingbe, meg kell tanulnia olyan artikulált videókat készíteni, amelyek megragadják a célközönség figyelmét, és elmesélnek egy történetet. Minden az eljegyzési értékesítésről szól.

Hét tipp lenyűgöző videó készítéséhez

Ha az Ön vállalkozása is aggódik amiatt, hogy erőfeszítéseket tesz egy videó elkészítésére, és utána nem látja a remélt eredményeket, ez érthető (és javítható). Íme hét tipp, amelyeket érdemes követned, hogy videóid kiemelkedjenek:

1. Ötletgyűjtés a videótartalomra vonatkozóan

Jó ötleteket kitalálni a videókhoz ijesztő feladat. A nagy teljesítményű blogtémák konvertálásától kezdve a tippek és feltörések megosztásán át a vezetői csapattal való rövid interjúkig – számos olyan téma áll rendelkezésre, amelyekről videókat készíthet.

Például videósorozatot készíthet az ünnepi szezonban, megoszthatja a következő év trendjeit, és bevonhatja a befolyásolókat, hogy vegyenek részt bennük.

  Uber rendelés az asztalról [Chrome]

A videomarketing segítségével lehetősége van arra, hogy módosítsa korábban közzétett tartalmait, és úgy helyezze el azokat a videókban, hogy relevánsabbak legyenek. Ezért a téma iránt érdeklődő vásárló nagyobb eséllyel érdeklődik a videód iránt.

2. Szánjon időt ezek fogalmi meghatározására

A mai vásárlók milliónyi online tartalomválasztéka mellett nincs okuk arra, hogy ne lépjenek ki egy videóból, vagy ne görgessenek le vagy fel a közösségi média hírfolyamán, ha az nem köti le azonnal a figyelmüket. Ezért ügyeljen arra, hogyan tervezi meg forgatókönyvét.

Nincs lehetőség fokozatosan felépíteni a csúcspontot. Az első három másodpercben le kell ragadnia a figyelmüket. Ennek egyik módja a történetmesélés, amely azonnal olyan cselekményvonalat hoz létre, amely felkelti a néző érdeklődését.

A termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos ötletet dolgozzon ki, ne az értékesítést. Például beviheti a nézőket a színfalak mögé, vagy oktatóvideókat tartalmazhat. A népszerű iparági befolyásolók vagy a valós ügyfelek használata szintén hatékony módja annak, hogy megragadja a szemét.

3. Rendezze meg a felvételi alapjait

Egészen a közelmúltig a marketingszakemberek úgy gondolták, hogy kulcsfontosságú, hogy a videohirdetéseket ugyanolyan magas színvonalon állítsák elő, mint bármely tévéműsor vagy film. A mai nézők azonban egyre inkább a nyersebb, autentikusabb tartalmak felé haladnak.

Az, hogy videói mennyire „valósak”, természetesen az alkalmazott szabványoktól függ. De ne féljen emberibb hangulatot kölcsönözni hirdetéseinek, például valós embereket jelenít meg modellek helyett.

Ezenkívül nem kell drága felvevőberendezésekbe fektetni a kiváló minőségű videotartalom előállításához. Ehelyett egy okostelefon és egy megfelelő, jó megvilágítású mikrofon elég ahhoz, hogy értéket teremtsen a célközönség számára.

4. Dolgozzon videó influencerekkel

Az olyan befolyásolók, mint a YouTube alkotói vagy a közösségi média személyiségei, sikeresen felépítettek egy rajongói bázist több ezer, gyakran milliónyi követővel, akik rendszeresen követik a tartalmaikat.

Ha ezekkel a tartalomkészítőkkel együttműködik videóid megtervezésében, új módot kapsz arra, hogy azonnal elérd célközönséged nagy részét, és több megtekintést és konverziót érj el.

5. Irányítsa nézőit a cselekvésre

A világos cselekvésre ösztönző (CTA) segít, mivel elmondja a nézőknek, hogy mit szeretnének tenniük a videó megtekintése után, legyen az egy szolgáltatásra való feliratkozás vagy a webhely meglátogatása. A CTA-t belefoglalhatja a feliratba vagy magába a videóba. Ügyeljen arra, hogy minden releváns linket adjon meg weboldalaihoz, hogy azok önállóan böngészhessenek rajtuk.

6. Válassza ki a megfelelő marketing platformot

Azt gondolhatja, hogy rengeteg nyilvánosságot kap, ha közzéteszi videóit az összes közösségi média platformon és más marketingcsatornákon. Sajnos ez nem így van! Tekintettel arra, hogy az algoritmusok folyamatosan változnak, a videód organikus elérési száma soha nem lesz ilyen magas.

De ha olyan csatornákon tennéd közzé őket, ahol a célközönséged a legaktívabb, akkor jobb helyzetben lennél marketingcéljaid eléréséhez. Például:

 • A YouTube-nak van a legtöbb feliratkozója, de a használat gyakoriságát tekintve az ötödik helyen áll.
 • A LinkedIn a szakemberek otthona, és jobban megfelel a B2B marketingnek.
 • A Facebook a leggyakrabban használt platform, de jelentősége eltér a B2B és a B2C szektorban.
 • Az elmúlt néhány évben az Instagram jelentős népszerűségre tett szert a B2B és a B2C piacokon egyaránt.
 • Tweetek videólekéréssel 10X nagyobb elkötelezettség, mint a videó nélküli bejegyzések. Ennek ellenére a vállalkozások jobban szeretik a Twitteren megjelenő videókat, mint az egyének.

Tanulmányozza a versenyt, és kísérletezzen az összes csatornán, hogy megtudja, mi a legjobb az Ön számára. Idővel azonosítani fogja azokat a platformokat, amelyek jobban működnek az Ön számára.

  A Radeon Overlay letiltása

7. Szegmentálja a célközönséget a videótartalom szerint

A videótartalom reklámozásakor ne feledje, hogy a digitális kampányok hirdetései nem olyanok, mint a televíziós hirdetések, ahol a csatornát megtekintőknek látnia kell, hogy akarják-e vagy sem.

Az online hirdetésekkel részletesen megismerheti közönsége szegmentálását, az olyan alapoktól, mint az életkor és nem, valamint a tartózkodási hely, egészen az érdeklődési köreik és szenvedélyeik mélyreható elmerüléséig – akár a Google Adwordsben, akár a közösségi médiában reklámozhat.

Ily módon a közönségvideók különböző szegmenseit jelenítheti meg, amelyekre a legnagyobb valószínűséggel reagálnak, és növelheti a ROI növelésének esélyét.

Teszt és kísérlet: 8 tanulmányozandó videó metrika

A videó létrehozása csak az első lépés. Figyelnie kell a videómarketing teljesítményét is, hogy megtudja, mi működik és mi nem. Kezdetnek kísérletezzen különböző időrésekkel minden videóhoz és marketingcsatornához.

Ügyeljen arra, hogy rendelkezzen egy megbízható elemzési platformmal, amelyből ötleteket és betekintést nyerhet. Sok eszköz, mint pl Víziló videó és Wistia egyedi betekintést nyújthat a videómarketing elemzésébe – attól függően, hogy hol tette közzé a videótartalmat.

A számok értelmezéséhez azonban először tisztán kell értenie a követni kívánt mutatókat. Íme egy betekintés a megfelelő videó-specifikus mérőszámokba, amelyeket mérni kell, hogy tudja, hogy a marketingköltségvetésből származó pénzt a megfelelő helyre fekteti be:

1. Átkattintási arány (CTR)

Különösen akkor, ha videóbejegyzései CTA-t tartalmaznak, az átkattintási arány kritikus mérőszám, amelyet nyomon kell követni. Minél több az átkattintás, annál több webhelyletöltést ér el, és annál közelebb kerül a konverzióhoz. Az átkattintási arány növelésének kiváló módja, ha a CTA-t a videó elejére helyezi.

2. Közösségi megosztás

Kiváló jel, ha nézőidnek annyira tetszett a videód, hogy megosszák barátaikkal és családtagjaikkal. Minél több közösségi megosztást kap (a közösségi médiában, a YouTube-on vagy bármely más videó-megosztási platformon) a videója, annál hitelesebb lesz márkája, így a közösségi megosztások száma a márkaismertség kritikus mérőszáma.

3. Átlagos nézési idő

A videód átlagos nézési ideje a videód teljes nézési ideje osztva a videólejátszások számával. A szám az ismétléseket is tartalmazza.

Tartsa szemmel ezt a mutatót és az egyes megtekintések lemorzsolódási idejét, mert így képet kaphat arról, hogy a videó mely részeit nem találták érdekesnek a nézők.

Feltétlenül fordítson időt a releváns, informatív és szórakoztató tartalom létrehozására, hogy nézői motiváltak legyenek a végignézésre.

A videóhoz fűzött megjegyzések minőségi visszajelzést foglalnak magukban, nem pedig számszerű adatokat, de értékesek annak megértéséhez, hogy az ügyfeleknek mi tetszett és mi nem a videódban.

A legjobb gyakorlat szerint azonnal válaszolnia kell a megjegyzésekre, és meg kell fontolnia a visszajelzést a következő videóhoz, hogy a tartalom megfelelően rezonáljon az azt néző közönség körében.

5. Visszapattanási arány

Ez a mérőszám azoknak az embereknek a számát méri, akik elérik az Ön weboldalát, de aztán elhagyják anélkül, hogy a webhely más oldalait felfedeznék. Ez egy kritikus mérőszám, amelyet figyelembe kell venni, ha videót helyezett el a weboldalán.

A visszafordulási arány csökkentésének módjai a következők:

 • Az oldal betöltési idejének felgyorsítása
 • A videó elhelyezése úgy, hogy könnyen megtekinthető legyen
 • A weboldal tervezése úgy, hogy könnyen navigálható és figyelemfelkeltő legyen

Egy jó videó sokat segíthet abban, hogy meggyőzze a nézőt, hogy maradjon tovább, és nézze meg webhelye többi részét.

  Zene átvitele az iTunes-ról Androidra

6. Videó lejátszási aránya

A mutató a videót meglátogató vagy megtekintő nézők százalékos aránya a lejátszáshoz. A lejátszási arány növelése érdekében elengedhetetlen, hogy a videókat a megfelelő helyekre ágyazd be a webhelyeden, hogy felkeltsék a tekintetet, és hogy egy szemet gyönyörködtető, jó minőségű indexképet is mellékelj.

Illesszen néhány intelligens, fülbemászó másolatot a videó köré, hogy több embert rávegyen a kattintásra és a közösségi bizonyíték használatára. Természetesen minél több a társadalmi bizonyíték, annál hosszabb a játékarány is.

7. Fizetett médiamutató: ezer megjelenítésenkénti költség (CPM)

Ahogy a neve is sugallja, a CPM azt méri, hogy mennyit kell fizetnie a videód ezer megjelenítéséért.

Ez a költség attól függően változik, hogy jelenleg mely csatornákon játsszák le videohirdetéseit, hogy a videó korábbi látogatókat vagy olyan személyeket céloz-e újra, akik még soha nem jártak webhelyén, és más hasonló paraméterek is.

A CPM elengedhetetlen mérőszám a hosszú távú ROI meghatározásához, mivel ha ismeri a CPM-et és a konverziók számát, hozzávetőleges becslést kaphat arról, hogy mennyibe kerül egy videokampányból származó konverzió.

8. Fizetett média mutatója: Konverziós arány

Ez a videótartalomnak köszönhetően megszerzett potenciális ügyfelek vagy ügyfelek számát méri. Ez egy létfontosságú és nehéz mérhető mérőszám, mivel több tényező is befolyásolja a konverziót.

Ideális egy ilyen elemző platform A Google Analytics beállítva, hogy segítsen megérteni, milyen szerepet játszott a videó az átalakításban.

Használhat fizetős eszközt is, mint pl Vidyard ha YouTube-hirdetéseket vagy hasonló platformot futtat AgoraPulse a közösségi médiában megjelenő fizetett hirdetések esetében.

A konverziók általában egy hozzárendelési modell felállítását jelentik, amely meghatározza, hogy a videó mennyit (a hozzárendelés hány százalékát) számít bele a néző konverziójába. Minél relevánsabb és informatívabb a videó, annál valószínűbb, hogy a nézők konvertálnak.

Hogyan határozzuk meg a megfelelő KPI-ket a videó sikerének mérésére?

A különböző vállalkozásoknak különböző prioritásai vannak, és nem minden márka rendelkezik azonos prioritási mérőszámokkal a videómarketinghez. Mielőtt elindítaná videóit, üljön össze a csapatával, és határozza meg a választ a következő kérdésekre:

1. Mi a fő videó marketing célja?

Attól függően, hogy az ügyfelek hol tartanak a vevő útján, a videokampány célja az lehet, hogy felkeltse a márka ismertségét, növelje a márka figyelembevételét a vevő útján, vagy növelje az eladásokat.

2. Mik a KPI-k a cél eléréséhez?

Az ismertség érdekében a releváns mutatók a megtekintések, a megjelenítések vagy az egyedi felhasználók. A marketingszakemberek megfontolásra megvizsgálhatják a videó nézési idejét és a kattintás nélküli konverziós arányt. A konverziós mutatók a kattintások, a hívások, a regisztrációk és az értékesítések.

3. Melyek a legalkalmasabb videóelemző eszközök a KPI-k mérésére?

Miután meghatározta azokat a mutatókat, amelyekre összpontosítani szeretne, ideje beruházni a megfelelő elemzőeszközökbe, amelyek segítenek Önnek. Google Analytics és YouTube Analytics számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével nyomon követheti a mutatókat, és megtekintheti, milyen messzire halad a cél elérése felé. Még a közösségi média beépített elemzései is betekintést nyújthatnak videóbejegyzéseibe.

Megfontolhatja a szavazások futtatását is a Google fogyasztói felmérések funkció annak meghatározására, hogy a nézőknek mi tetszett és mi nem tetszett a videódban.

4. Milyen lépéseket tervez a KPI-k optimalizálása érdekében?

Bár mindig kiválaszthat egy versenytársat, akivel összehasonlíthatja teljesítményét, életképesebb gyakorlat az, ha összehasonlítja jelenlegi hirdetési teljesítményét korábbi hirdetési kampányaival.

 • Összességében javultak a számai?
 • Mely számok javultak a legjobban? A legkevésbé?
 • Csökkentek a számai valamelyik mutatónál?

Az ilyen kérdésekre adott válaszok keresése nagyszerű módja annak, hogy értékelje előrehaladását, és ennek megfelelően alkalmazkodjon.

A videómarketing sikeréhez következetesség szükséges.

A videóid sikerének mérése stratégiai gondolkodást, folyamatos monitorozást és sok kreatív gondolkodást igényel.

A jó hír az 54% az ügyfelek több videótartalmat szeretnének látni a marketingszakemberektől, így ha a videók létrehozásába fektet be, akkor már jó úton halad afelé, hogy közelebb kerüljön ügyfeleihez, és több értékesítést érjen el.

Mindenekelőtt ne feledje, hogy a vonóerő kiépítése időt vesz igénybe, ezért ne csüggedjen, ha kezdetben alacsony a száma.

Kísérletezzen továbbra is különféle típusú videókkal, és ossza meg a jó minőségű tartalmakat, amelyeket közönsége élvezni fog. Végül látni fogja a kívánt nagyszerű eredményeket.