Használja ezt a 10 ajtó- vagy ablakérzékelőt, hogy megerősítse otthona biztonságát

A modern házak modern biztonsági megoldásokat igényelnek. Egy egyszerű zár és kulcs már nem elég.

Ha otthoni biztonságról van szó, az ember arra gondol, hogy csak az ajtót rögzítse, miközben az ablakot tárva-nyitva hagyja a betörők számára. Safewise szerint vége 3000 betörés naponta és főleg napközben történik az Egyesült Államokban.

Ez azt jelenti, hogy ébernek kell lenni, és proaktív megközelítést kell alkalmazni, nem pedig reaktív megközelítést. Elengedhetetlen annak megértése, hogy a biztonságot folyamatosan frissíteni és frissíteni kell. Legfőbb ideje, hogy az emberek ne a csavarok, zsanérok és fogantyúk kegyének éljenek. Ideje olyan ötletesebb biztonsági megoldásokhoz fordulni, mint az ajtóriasztó-érzékelők és az ablakérzékelők.

Az ajtó- és ablakérzékelők lényegében ugyanazok. Ezeket kontaktérzékelőknek is nevezik. Általában akkor váltanak ki, ha valaki engedély nélkül kinyit egy ajtót vagy ablakot. Kétféle ajtóriasztó érzékelő létezik.

  • Nyitott ajtó riasztó – Akkor aktiválódik, ha egy behatoló egy bizonyos ideig nyitva tartja az ajtót.
  • Kényszerajtónyitó riasztó – Akkor aktiválódik, ha valaki erőszakkal kinyitja az ajtót.

Az ablakérzékelők általában négy típusból állnak. Ide tartozik a vezeték nélküli felületre szerelt, vezetékes felületre szerelt, vezeték nélküli süllyesztett és vezetékes süllyesztett. A felületre szerelt ablakérzékelők a külső ablakkeretekhez készültek és láthatóak, míg a süllyesztett érzékelők láthatatlanok, mert az ablakon belül vannak elrejtve.

Az ablak- vagy ajtóérzékelő rendeltetése

  • A szeretteink jobb biztonságának biztosítása továbbra is az ajtó- vagy ablakérzékelő riasztók felszerelésének elsődleges motívuma, különösen a gyermekes családok és az idősek számára. A riasztó beállítható úgy, hogy az ablakok és ajtók kinyitásakor értesítse őket.
  • Tartsa távol a bűnözőket egy otthoni biztonsági rendszerrel, amely magában foglalja az ajtó- és ablakérzékelők riasztóinak integrálását, és felügyeleti funkciót is biztosít. Ez segít felvenni a kapcsolatot a hatóságokkal, akik telefonon ellenőrizni fogják az érintett személyt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a bent tartózkodók biztonságban vannak-e vagy sem.
  • A lelki béke rendkívül értékes. Ha az emberek ajtóriasztó-érzékelőket és ablakérzékelőket szerelnek fel, nagyobb biztonságban érzik magukat otthonukban. Kevesebbet fognak aggódni, amikor elmennek otthonról dolgozni vagy nyaralni.
  • A vezeték nélküli ajtóriasztó érzékelők többféleképpen használhatók. Például, hogy felkapcsolja a lámpákat, amikor kinyílik egy ajtó, távol tartsa a gyerekeket a gyógyszeres szekrénytől, és intelligens lámpákat kapcsol be a fenti okok között.

Ezen eszközök felhasználása és jellemzői

Figyelmeztetési beállítások

A be- és kijáratok minden otthon sérülékeny részét képezik. Ezek azok a területek, ahol a betörők megpróbálnak betörni. Ha az ajtón vagy az ablakon érzékelős riasztó van, a bűnözők nehéznek találják a bejutást. Ez az érzékelő akkor aktiválódik, amikor valaki megpróbálja kinyitni az ajtót vagy az ablakot, és rezgő csengő szólal meg. a ház. A hang lehet gyengéd csengő vagy robbantó riasztó, ami elriaszthatja a betörőt.

Integráció

A legjobb biztonsági érzékelők lehetővé teszik, hogy a készülék csatlakozzon a központilag felügyelt biztonsági rendszerhez. Mivel egyes márkák lehetővé teszik a személy számára az ajtó működtetését, okostelefonon keresztül távolról is zárhatják és kinyithatják az ajtót. Akár távolról is nyomon követheti a tevékenységet okostelefon-alkalmazáson vagy más biztonsági eszközökön keresztül a Z-wave hub segítségével. Ha valaki kinyitja az ajtót, egy applikáción keresztül értesíti telefonon, és egy biztonsági kamerán keresztül azt is láthatja, hogy ki van az ajtóban.

Szerelje fel őket

Az ajtóérzékelőket is felszerelheti, például szekrényajtókon, hogy távol tartsa a gyerekeket az italoktól, teraszajtókon, hogy távol tartsa a gyerekeket a medencétől, vagy akár irodaajtókon a magánélet megőrzése érdekében. Az emberek széfeikben, postafiókjaikban és íróasztalfiókjaikban is használhatják őket.

Intelligens trigger

Egy személy értékes tárgyakon is elhelyezheti őket, például érintkezőérzékelőt szerelhet fel egy TV-re vagy egy bútorra, amely otthonon kívül ül. Használhatja okos kioldóként, például egy érintkezőérzékelőt szerelhet fel a szekrényajtóra, amely bekapcsolja a lámpát, amikor kinyitja a szekrény ajtaját. Hasonlóképpen, ha valaki zuhanyoz, működésbe hozza a fürdőszoba ventilátorát, amely elszívja a nedvességet.

Telepítés

Vezetékes érzékelők esetén szakszerű telepítésre van szükség. A vezeték nélküli biztonsági rendszerek, például az akkumulátorral működő érzékelők telepítése azonban meglehetősen egyszerű. Elolvasható a barkácsolási útmutató az eszköz telepítéséhez, amely megmondja a személynek, hogy melyik a megfelelő hely, beállítja a riasztási és hatástalanítási viselkedést, a készülékhez szükséges elemeket, és rögzíti az érzékelőket. Ezek költséghatékonyak is.

Most pedig nézzünk meg néhányat a legjobb ajtóriasztó-érzékelők és ablakérzékelők közül.

A Ring Alarm Contact Sensor egy vezeték nélküli érzékelő, amely tudatja a felhasználókkal, ha egy ablakot vagy ajtót kinyitnak vagy bezárnak. Ez a riasztó bármely Z-wave hálózaton és Z-wave tanúsítvánnyal rendelkező eszközön működik.

Könnyen telepíthető, és egy gyors üzembe helyezési útmutatót is tartalmaz a gyors beállítás érdekében. A felhasználó azonnali mobil riasztást kap, amikor kinyitják az ajtókat és az ablakokat.

A 2nd Gen ring riasztóérintkező érzékelője kisebb, és több elhelyezési lehetőséggel rendelkezik az előző verzióhoz képest.

A gyűrűs riasztó ajtókra és ablakkeretekre is felszerelhető. Két 3V-os elemet tartalmaz. A Ring riasztóérintkező érzékelő az egyik legjobb ajtóriasztó és ablakérzékelő.

Sehomy

A Sehomy intelligens vezeték nélküli ablakérzékelőt, valós idejű riasztót és Wi-Fi ajtóérzékelőt kínál. Ez egy intelligens detektor. Amikor egy ajtót vagy ablakot kinyitnak vagy bezárnak, az érzékelő azonnali értesítést küld az okostelefonnak. Android és iOS rendszerekkel is kompatibilis. Ehhez a rendszerhez nincs szükség hub-ra.

A Sehomy rendelkezik egy figyelmeztető üzenetküldési funkcióval, amely megvédi az otthont a nyitott/zárt ajtó érzékelésével. Az alacsony elemelem figyelmeztetést is megjeleníti, és emlékezteti a felhasználót a két AA elem cseréjére.

A Sehomy érzékelő könnyen telepíthető. Csak egy 3M ragasztóra van szüksége ahhoz, hogy bármilyen ingatlanajtóra rögzítse.

A YoLink egy négyajtós/ablak érzékelő és hub készlet. A LoRa technológia hajtja. Nagy hatótávolságú lefedettsége lehetővé teszi pincékben, fészerekben, kültéri veranda/teraszon, fészerekben, szabadon álló garázsokban, sőt az ingatlan távoli melléképületeiben való használatát.

A felhasználó valós idejű korai figyelmeztető értesítéseket kap okostelefon-szalaghirdetések, korlátozott SMS-ek/szöveges üzenetek és e-mailek formájában.

A készülék alacsony fogyasztású, ami azt jelenti, hogy az akkumulátorok több mint öt évig kitartanak, és közben némi lemerüléssel. Lehetővé teszi a harmadik féltől származó integrációt is, mint például az Alexa és az IFTTT. A nyitott emlékeztető funkció tájékoztatja a felhasználókat, hogy az ajtókat vagy ablakokat túl sokáig hagyták nyitva.

Cove

A Cove Door/Window érzékelő védi az otthon leggyakoribb belépési pontjait. A beállítás percekig tart, mivel nem tartalmaz sem vezetékeket, sem fúrókat. Ráadásul nincsenek unalmas Wi-Fi konfigurációk vagy hívások. Annyira egyszerű a használata, hogy minden naiv meg tudja csinálni. A nagy darabot a keretre, a kis darabot az ajtóra vagy ablakra kell felhelyezni a ragasztós hátlap segítségével.

A Cove professzionális megfigyelési tervével az ember közvetlenül a telefonjára küldi az értesítéseket, amikor az ajtók és ablakok nyitva vannak. Kompatibilis az ablak- és ajtóstílusokkal.

Teljesen vezeték nélküli, és óránként önteszteli az előre meghatározott biztonsági intézkedéseket. Rádiófrekvencián keresztül közvetlenül is csatlakozik a Cove érintőképernyős paneljéhez. Lítium-üzemű akkumulátorral rendelkezik.

Wyze

A Wyze egy otthoni biztonsági rendszer beléptető érzékelője, amely ablak- és ajtóbelépés elleni védelmet nyújt. Ehhez az eszközhöz Wyze Home Security System Core Kit szükséges. A felhasználónak el kell helyeznie a Wyze Contact Sensort az ajtókra vagy bármely földszinti ablakra. Értesítést kapnak, ha az ajtó nyitva van vagy sokáig nyitva marad.

A Wyze teljesen vezeték nélküli, és 18 hónapos akkumulátor-élettartammal rendelkezik. 1 AAA elemet igényel, és ez a belépési érzékelő jól működik az Alexa rutinokkal. Pontosan érzékeli, hogy az ajtó vagy ablak nyitva van-e vagy zárva, vagy nyitva van-e, és azonnali riasztást küld a felhasználónak. A Wyze ajtóriasztó-érzékelők és ablakérzékelők jelenleg 29,98 dolláros áron kaphatók.

Aqara

Az Aqara Hub biztonságos Wi-Fi hálózati kapcsolatot igényel. Összekapcsolja az összes Aqara eszközt, és zökkenőmentes integrációt tesz lehetővé az Aqara érzékelői és otthoni automatizálási eszközei között. Az okostelefonról vezérli más készülékek csatlakoztatott lámpáit. A felhasználó ütemezéseket, időzítőket és jeleneteket állíthat be az Aqara Home alkalmazáson keresztül, hogy gyorsan kezelje otthonát.

Amikor az ajtó vagy ablak váratlanul kinyílik, az Aqara ajtó- és ablakérzékelő riasztja a telefont, és aktiválja a helyi riasztást az Aqara Hubon.

Nem található termék.

Az Aqara Hub kompatibilissé teszi az Aqara eszközöket innovatív intelligens otthoni ökoszisztémák és hangasszisztensek széles skálájával. A támogatott eszközök az Apple HomeKit, a Google Assistant, az Alexa, a Mi Home és az IFTTT.

X-érzék

Az X-sense egy nyitás/zárás ajtó- és ablakérzékelő funkcióval rendelkező belépési érzékelő. Akár 10 éves akkumulátor-élettartamot biztosít. Azonnali alkalmazásértesítés funkciójával a felhasználók minden betörésről értesülhetnek.

Mindig kapcsolatban marad a bázisállomással minden házméreten belül, beleértve a kerteket és a melléképületeket is, amelyek hatótávolsága akár 1 ¼ mérföld a szabadban. Jól működik a Google Asszisztenssel és az Alexával.

Ráadásul könnyen telepíthető is. A felhasználó néhány perc alatt felszerelheti az X-sense beléptető érzékelőt úgy, hogy egyszerűen felragasztja az ajtóra vagy ablakra a mellékelt rögzítőcsavarok vagy habszalag segítségével. Minden típusú ajtóhoz és ablakhoz illeszkedik.

Eve HomeKit

Az Eve HomeKit előre engedélyezve van a páratlanul egyszerű használat és a fejlett biztonsági műveletek érdekében. Egy pillanat alatt futni fog, gyors és egyszerű beállítással. Nincs szükség hídra vagy átjáróra. Egy pillantással ellenőrizheti az ajtót vagy ablakot, és láthatja az aktuális nyitott/zárt állapotot a szoftverükből.

A felhasználó értesítéseket kap tevékenységeiről, és automatikusan aktiválja a HomeKit-kompatibilis kiegészítőket, például a HomePod minit, a HomePodot vagy az Apple TV-t. Támogatja a Bluetooth-t és a szálakat is.

Ez az ajtóriasztó-érzékelő és ablakérzékelő 100%-os magánéletet biztosít. Nincs eve felhő, nincs regisztráció és nincs nyomon követés az Eve Home Kit használata közben.

GE Personal Security

A GE Personal Security ablak- és ajtóriasztó négy ablak- és ajtóriasztót tartalmaz, mindegyik három állítható beállítással, azaz ki/csengő/riasztás. Hangos, 120 decibeles riasztója megszólal, amikor az ajtó vagy az ablak kinyílik, és segít elriasztani a behatolókat és riasztani a lakókat. Elég egyszerű és kényelmes a telepítése. Nem igényel vezetékezést, szerelési hardvert vagy utasításokat.

Ez a termék azonban csak beltéri használatra készült. A felhasználó gyorsan ellenőrizheti az akkumulátor élettartamát. Riasztónként 4 db LR44 elemet tartalmaz.

Ez a riasztórendszer tökéletes otthonra, garázsba, lakásba, kollégiumi szobába, mobilházba és irodába. Még 90 napos korlátozott garancia is jár hozzá.

Wsdcam

A Wsdcam egy ajtó- és ablakriasztó otthoni használatra. Az ajtó/ablak riasztó hatékonyan elriasztja a tolvajokat egy 110 dB-es hangos riasztással, és megakadályozza, hogy a gyerekek és házi kedvencek értesítés nélkül kimenjenek a házból. Az ablakriasztó érzékelők négy üzemmódban kaphatók. Tartalmazza a be- és kikapcsolási beállításokat, valamint az általános riasztást, az állandó riasztást, az ajtózárási riasztást és az ajtócsengő módot.

A felhasználók könnyen beállíthatják a módszert igényeiknek megfelelően. Kiválóan alkalmas otthonra, garázsba, lakóautóba, raktári biztonságra, gyerekek biztonságára, sőt fagyasztókba és hűtőszekrényekbe is.

A Wsdcam kiváló minőségű és kis méretű vezeték nélküli riasztó. Egyszerűen lehúzható, és alacsony az akkumulátorfogyasztása is.

Következtetés

Az intelligens biztonsági megoldások kiválasztásakor csak azokat a legújabb termékeket kell telepíteni, amelyek fejlett technológiát használnak, jó karbantartási szolgáltatással rendelkeznek, könnyen beállíthatók és nem adnak gyakori téves riasztást, többek között.

Az ajtóriasztó-érzékelőnek és az ablakérzékelőnek integrálódnia kell a központi otthoni biztonsági rendszerbe, és képesnek kell lennie más okoseszközök támogatására, mint például az Apple, az Alexa és a Google Assistant. Különféle egyéb funkciókat kell ellátnia az elsődleges funkciója mellett. Jól kell működnie az otthoni világítási rendszerrel, és képesnek kell lennie az otthoni széf, postafiók és íróasztal fiókjainak felszerelésére.

  „Ez az eszköz nem indul el” hiba elhárítása. (10-es kód)