Használja a Microsoft Edge szolgáltatást iOS és Android rendszerhez

A Microsoft kiadta az Edge-t iOS-re és Androidra. Az alkalmazás jelenleg a béta verzióban van. Ha részt vesz a Windows Insider programban, regisztrálhat a Microsoft Edge Preview iOS és Android rendszeren való tesztelésére. Azt gondolhatja, hogy van elég böngésző iOS és Android számára, de mindig van hely még egynek. Mivel a Windows bennfentes programjában részt kell vennie egy rendszerre jelenleg telepített előzetes verzióval, nem mindenki tudja majd tesztelni. Íme a Microsoft Edge áttekintése iOS-re és Androidra.

Az igazság kedvéért ez az alkalmazás béta állapotban van. Ezért ez a funkciók áttekintése lesz, nem pedig a teljesítmény áttekintése. Az alkalmazás összeomlott, amikor megpróbáltunk bejelentkezni, így vannak benne hibák és problémák.

A Microsoft Edge előnézeti funkciói

A Microsoft Edge Preview egy ügyes, lapos felületet támogat inkognitó/privát lapokkal. Van egy gyorstárcsázási funkció, amellyel a legtöbb mobilböngésző rendelkezik, és van egy olvasnivaló, amely hasonló a Microsoft Edge for Windows 10 rendszerhez.

Windows Live fiókszinkronizálás

Használhatja az Edge iOS-re és Androidra anélkül, hogy bejelentkezne a Live-fiókjába, de jobb, ha bejelentkezik. A Microsoft is szeretné a böngészési előzményeket, de ezúttal kéri ahelyett, hogy elvenné.

Vonalkód/ QR-kód olvasó

Az iOS és Android rendszerhez készült Edge beépített vonalkód- és QR-kód-leolvasóval rendelkezik. A használatához érintse meg a kis mínusz ikont a keresőmező mellett egy új lapon.

Fordított képkeresés

Fordított képkeresést is végezhet az Edge iOS és Android rendszeren. Érintse meg ugyanazt a mínusz gombot a keresőmezőben egy új lapon. Kép készítéséhez/feltöltéséhez válassza a „Kamera” vagy a „Galéria” lehetőséget. A kép feltöltése után a böngésző megkeresi az alapértelmezett keresőben.

  A Vibify intelligens figyelmeztetést hoz a TouchWiz-ről az összes Android-eszközre

Keresőmotor

A Bing az alapértelmezett keresőmotor az Edge-ben iOS és Android rendszeren, de szerencsére megváltoztathatja.

A lehetőségek kemény kódolásúak, azaz korlátozottak. Az alkalmazás beállításaiban beállíthatja, hogy a Google vagy a Yahoo legyen az alapértelmezett keresőmotor.

Olvasólista és e-könyvek

Elmentheti az olvasólistájára mutató hivatkozásokat az Edge iOS és Android rendszeren. Az Edge for Windows 10 egy ügyes könyvtár funkcióval rendelkezik, amelybe a Windows Store-ból letöltött könyveket menti a rendszer. A könyvtár/e-könyvek funkció egyelőre nem működik, de készül. A könyvtár szinkronizálódik az asztal és a telefon között.

Küldje el PC-re és Action Centerre

Az Edge for iOS és Android egyik figyelemre méltó funkciója, hogy linkeket küldhet a számítógépére. Megnyomhatja a hivatkozást, hogy megnyíljon az Edge-ben, vagy elküldheti az Action Centerbe figyelmeztetésként. A funkció használatához érintse meg a kis telefon ikont a képernyő alján. Ez egyike azoknak a szolgáltatásoknak, amelyek megkövetelik, hogy Microsoft-fiókját mind a telefonon, mind az asztalon használjuk.

  QR-kód beolvasása a Kamera alkalmazásban iOS 11 rendszerben

Az ítéletet fenntartva

Az iOS és Android rendszerhez készült Microsoft Edge megfelelő funkciókkal rendelkezik, de egy béta alkalmazás esetében még nem fogjuk megítélni a teljesítményt. Elég jól működött, és határozottan rendelkezik néhány olyan funkcióval, amelyekkel más böngészők nem rendelkeznek. Ígéretesnek tűnik, de még nem áll készen a stabil kiadásra. A felhasználói felület szép és intuitív.