Használja a Hubitatot Smarthome automatizálására?

Az okosotthon építésének első lépése gyakran a hub kiválasztása, és számos lehetőség közül választhat. Hubitat egy egyedülálló felhőfüggetlen hub. Hihetetlenül erős, képes és bonyolult. De érdemes-e a Hubitatot használni az okosotthonodban?

A Hubitat egy hatékony központ az Ön okosotthonához

Egy dolog még mindig igaz; túl sok smarthome hub közül lehet választani. És bár vannak olyan csomópontok, amelyeket teljesen el kell kerülni, a Hubitat nem feltétlenül tartozik ezek közé: összetett, sok ember számára talán túl bonyolult, de rengeteg hatékony funkcióval rendelkezik.

A Hubitat egy igazi smarthome hub, amelyet arra terveztek, hogy az automatizálás központja legyen. Csatlakozik a Z-wave és a Zigbee, az Alexa és a Google Home, a Lutron és a LAN eszközökhöz. Amiben különbözik a legtöbb smarthome hubtól, az a helyi vezérlésre és a hihetetlenül fejlett automatizálásra helyezett hangsúly. Meglehetősen nagy eszközintegrációs listával büszkélkedhet, és ha okosan választasz, képesnek kell lennie arra, hogy bármit vezéreljen, amit a smarthome-jához ad hozzá.

Például a Hubitattal létrehozhat egy olyan szabályrendszert, amely 100%-ról 30%-ra tompítja a fényeket egy fél óra alatt napnyugtakor vagy este 8-kor (amelyik később van), majd lassan visszaállítja a fényeket. napkeltekor vagy reggel 6 órakor (amelyik később van) – mindezt felhőinterakció nélkül. Ez akkor is működni fog, ha leáll az internet. A SmartThings és a Wink nem tudja elérni ezt a bonyolultsági szintet, különösen akkor, ha csak a helyi vezérlésre támaszkodik.

A legtöbb hub felhőalapú, de a Hubitat helyi

Más nagy smarthome-központok, mint például a Wink és a SmartThings, felhő-első eszközök, amelyekhez esetleg később hozzáadtak némi helyi vezérlést. Amikor megérinti a telefon gombját a nappali világítás bekapcsolásához, a telefon jelet küld az útválasztóra, az interneten pedig a Wink vagy a SmartThings felhőkiszolgálókra. Ezt a parancsot a rendszer feldolgozza, majd az interneten keresztül visszaküldi az útválasztónak, majd a hubnak. Végül a hub elküldi a parancsot a fénynek. A helyi vezérlés támogatása nélkül ez nem működik, ha megszakad az internet.

A Hubitat a munka nagy részét helyben végzi, ami számos előnnyel jár. Mivel a parancsnak nem kell áthaladnia az interneten és vissza, a lámpák gyorsabban kapcsolnak ki és ki, mint a Wink vagy a Smartthings. Ha az internet megszakad, ezek a helyileg vezérelt képességek továbbra is működni fognak. És ha a magánélet a célja, akkor több lesz belőle, mivel nem egy vállalati felhővel kommunikál.

Természetesen csatlakoztathat néhány olyan eszközt, amelyekhez szükség van a felhőre, mint például az Amazon Echo vagy a Google Home, a Hubitathoz. Elveszít egy kis sebességet és magánéletet, ha ezeket az eszközöket és bármit, amit az általuk vezérel, használja.

A Hubitat másik előnye a költség. Miután megvásárolta a Hubitat hardvert, kész. A Hubitat nem kényszeríti Önt folyamatos havi előfizetésre a funkcionalitás megszerzése érdekében; minden, amit kínál, benne van, még a szoftverfrissítések is. Hubitat általában 149,95 dollárért eladó, bár jelenleg a Hubitat 99,95 dollárért kínálja a legújabb hardvert.

A Hubitat segítségével összetett automatizálásokat hozhat létre

Az automatizálás az igazi okosotthoni szuperhatalom. Miközben szeretünk otthonunkkal beszélgetni, a Hubitat szükségtelenné teheti a hangvezérlést. A Hubitat fejlett triggereket és szabályokat tesz lehetővé. Például beállíthat egy szabályt a következőkre: Mivel bement a hálószobába, és este 21 óra után van, ma este hideg van, és a fűtés nincs bekapcsolva, a világítást aktiválni és tompítani kell, és az elektromos takarót fel kell kapcsolni. Ha használsz személyre szabott jelenlétérzékelők, akkor meghatározhatja, hogy ez csak akkor történik meg, ha egy adott személy belép a helyiségbe.

Egy másik példa, a fürdőszobában található mozgásérzékelőkkel és intelligens izzókkal vagy kapcsolókkal automatikusan felkapcsolhatja a világítást, amikor valaki belép. Azt is meghatározhatja, hogy a napszaktól függően milyen erősnek kell lennie a fényeknek, és mennyi ideig kell maradniuk. be, mielőtt újra automatikusan kikapcsolna – és a hossza a napszaktól is függhet. Elmehet odáig, hogy hozzáad egy második mozgásérzékelőt a zuhany alatt, és az felülírja a szabály „visszakapcsolás” részét, miközben valaki zuhanyzik, ami azt jelenti, hogy a lámpák nem kapcsolnak ki, ha valaki zuhanyzik.

A szabályok és triggerek részletessége és bonyolultsága az oka annak, hogy a helyi vezérlés olyan fontos. Ha belép egy szobába, és a lámpa nem kapcsol be szinte azonnal, akkor úgy érzi, hogy kézzel kell átkapcsolnia a kapcsolót. Ekkor már nem tűnik olyan okosnak a háza. A hangvezérlés segít, mert nem kell a kapcsoló felé haladnia vagy megbotlani, hogy megtalálja a kapcsolót. De a gyors automatizálás még jobb, mert nem kell semmit sem tennie. Ehelyett a ház előre látja az Ön igényeit.

Egyszerűen fogalmazva, a Wink és a SmartThings nem képes az automatizálás ilyen részletes szintjére. Az Alexa vagy a Google Assistant rutinok biztosan nem.

A speciális funkciók nem jönnek könnyen

Sajnos a nagy hatalommal nagy felelősség is jár. Ebben az esetben te leszel a felelős azért, hogy mindez megtörténjen, és ez nem mindig lesz könnyű. Amikor először állít be egy Hubitat hubot, először megnyit egy helyi weboldalt. Jelenleg a Hubitat nem kínál okostelefonos alkalmazásokat, hamarosan megjelennek, de addig a legközelebb egy egyéni műszerfal. Miután megtekintette a weboldalt, meg kell találnia eszközeit, el kell neveznie azokat, majd el kell kezdenie az alkalmazások hozzáadását.

A Hubitat területén lévő alkalmazások kibővítik a képességeit. Szüksége lesz egy alkalmazásra minden biztonsági monitorhoz, egy alkalmazásra a lámpák mozgásérzékelőkkel történő vezérléséhez, egy szabályalkalmazásra a fejlett automatizálás felépítéséhez, és így tovább. A webes felület irányítja mindezt. Ez olyan, mint egy router webes felületének használata. Időt kell töltenie a menük kattintásával, a legördülő menük kiválasztásával és a módosítások mentésével. Ez így működik, ha minden jól megy.

Időnként előfordulhat, hogy valami nem működik jól, és kézzel kell dolgoznia a kóddal. A Hubitat a Groovy programozási nyelv ehhez, és ha nem ismeri a kódolást, akkor a legjobb megoldás az, ha segítséget kér a Hubitat fórumain, vagy felkeresi a támogatást.

Azt is meg kell tanulnia, hogyan működnek ezek az alkalmazások és szabályok. A Hubitatnak kiválóak oktatóvideók és egy aktív és segítőkész közösség. De ez egy tanulási folyamat, és ez egy új logika, amelyet el kell sajátítani. Például, ha olyan szabályt szeretne, amely bekapcsolja a tornác világítását, amikor a hátsó ajtó nyitva van, de csak akkor, ha a fedélzeti világítás még nem volt bekapcsolva, akkor a szabályt úgy kell meghatároznia, hogy „ha a hátsó ajtó nyitva van, és a fedélzeti világítás NEM világít. ” A Hubitat logikája következetes. Ha egyszer megtanulta a csínját-bínját, akkor nem tölti minden idejét egy új készség újrafeldolgozásával. De a Hubitat megbirkózása időt, erőfeszítést és tanulási hajlandóságot igényel.

És ne feledje, nincs olyan alkalmazás, amely gyorsan hozzáférhet az okosotthon eszközeihez, hogy egy gombnyomással ki- és bekapcsolhassa a dolgokat – legalábbis most. A legjobb, amit tehetsz, hogy megépíted a egyéni műszerfal az otthonodért. A különféle műszerfali lehetőségek szépek és hihetetlenül bonyolultak, de több lábmunkát igényelnek Öntől. És jelenleg ezek a műszerfalak az egyetlen módja annak, hogy lehetővé tegye a smarthome távvezérlését.

Meg kell venni a Hubitatot?

Az, hogy érdemes-e a Hubitat-ot választani, néhány alapvető dologtól függ: mennyi erőfeszítést szeretne belefektetni, mennyit szeretne tanulni, és mennyire tetszik a valóban automatizált otthon ötlete.

Ha megfélemlít az ötlet, hogy hozzáférjen az útválasztó beállításaihoz, hogy módosítsa a hálózatát, akkor a Hubitat – ami még bonyolultabb – lehet, hogy nem az Ön számára való. Ha valami egyszerűt szeretne, egyszerű beállítással és távirányító képességekkel, adja tovább a Hubitatot, és fontolja meg egy másik lehetőség, mint pl. SmartThingsvagy Wink, ha a cég valaha is megkapja Wink Hub újra raktáron van, és újra elkezdi árulni.

Ha jártas a technológiában, szereti digitálisan piszkolni a kezét, és nem bánja, ha hétvégéket néz egy új, összetett készségkészletről szóló oktatóanyagokat, Hubitat érdemes megfontolni. És ha tetszik egy valóban automatizált okosotthon ötlete, amely előre látja az Ön igényeit a tartózkodási helye, a napszak és más feltételes triggerek alapján, érdemes megfontolni a Hubitat okosotthonba való beépítését.