Hány embernek van Netflixe?

A Netflix egy nemzetközi streaming szolgáltatás, amely több mint 13 000 címet nézhet meg. Filmek és TV-műsorok széles gyűjteménye országonként változik, és különböző kategóriák vannak, beleértve a vígjátékokat, a dokumentumfilmeket és az animációkat. A legtöbb új tévén előre telepítve van a Netflix, de az alkalmazást letöltheti táblagépére vagy okostelefonjára is.

A megtekintési igényektől függően különböző tervek állnak rendelkezésre a Netflixen. Az alapcsomag havi 8,99 dollár, és ezzel egyszerre csak egy képernyőn nézheti a Netflixet. Ideális azoknak, akik önállóan élnek. A következő terv havi 12,99 dollárba kerül, és lehetővé teszi a Netflix két képernyőn, a Netflix megtekintését pedig négy képernyőn, és havi 15,99 dollárba kerül. Amikor regisztrál a Netflixre, regisztráljon egy jelszóval, és jelentkezzen be a hozzáféréshez. Nem szabad megosztania a részleteket senkivel a háztartásában, de a Netflix nem ellenőrzi ezt szigorúan. Amúgy még nem!

Netflix előfizetők

Így hány embernek van Netflixe a világ körül? 203,6 millió Netflix-előfizető van a világon, és 2020-ban jelentős növekedést regisztráltak, tavaly összesen 37 millió tagot regisztráltak! A Netflix áll a YouTube mögött, amelyre havonta több mint 2 milliárd felhasználó jelentkezik be. A Netflixnek egyébként van egy csatornája is a YouTube-on, amelynek 19,1 millió feliratkozója van. A Netflix nettó nyeresége 2019-ben 1,9 milliárd dollár volt.

Az előfizetők többsége az Egyesült Államokban található, több mint 60 millióval. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában több mint 29 millió, Latin-Amerikában több mint 21 millió, Ázsia és Csendes-óceáni térségében pedig 7 millió. A globális világjárvány miatt 2020-ban felülmúlták a várakozásokat: minden eddiginél többen rekedtek bent, és nézték a streaming szolgáltatást. A Queen’s Gambit csak egy program volt, amely 62 millió háztartást vonzott be a közönségbe. Az előrejelzések szerint 2023-ra a Netflixnek több mint 300 millió előfizetője lesz.

Fokozott verseny

A Netflix minden eddiginél nagyobb versenyt él meg, a viszonylag új streaming szolgáltatás, a Disney+ 86 millió előfizetőt vonz. Az Amazon Prime Video szintén nőtt, és 10,1 milliónál tart. A Netflix most arra összpontosít, hogy növelje előfizetéseit más országokban, például Indiában, a növekvő verseny közepette. A Netflix jövője továbbra is jónak tűnik, mivel a 2020-as rendkívüli növekedés azt sugallja, hogy egyelőre nincs miért aggódniuk.

Népszerű Netflix-címek

Az adott időpontban a legnépszerűbb Netflix-címek általában egybeesnek a világ eseményeivel. 2020-ban a koronavírus miatt mindenki zárva volt, a legnépszerűbb kategóriák a vígjátékok, a drámák és a pékshow-k voltak. Néhány a legnépszerűbb címek közül 2020-ban, többek között:

Tiger King – 64 millió háztartás
A szerelem vak – 30 millió háztartás
A karácsonyi krónikák – 20 millió háztartás
The Queen’s Gambit – 62 millió háztartás
Bridgerton – 63 millió háztartás

2021 folyamán különféle új címekkel bővül majd a Netflix, amelyekre a nézők számíthatnak. Ezek közé tartozik néhány népszerű film, mint például a Batman Begins, Jason X, I Am Legend, Rain Man és a Two Weeks’ Notice.

A Netflixnek saját eredeti sorozata van, így a nézők új műsorokra és évadokra számíthatnak, amelyek között szerepel a Szexuális nevelés (3. évad), a Yes Day, a Moxie és a Blonde. A Netflix folyamatosan új címekkel bővíti katalógusát számos kategóriában, így az előfizetők rengeteg új tartalmat továbbíthatnak 2021-ben, és a legnépszerűbb címek közül néhány friss évad is elérhető.