hangot oszthat meg a számítógépről értekezlet közben

A Microsoft Teams rendelkezik képernyőmegosztó funkcióval és prezentációs móddal az értekezletekhez. Mindkettő megkönnyíti a helyi rendszer tartalmának megosztását más felhasználókkal. A funkció nem korlátozódik a képernyő vagy a fájl megosztására, hanem a hangra is. Ha Microsoft Teams értekezleten vesz részt, a mikrofon helyett a számítógépről is megoszthat hangot.

Microsoft Teams: hang megosztása a számítógépről

Amikor egy felhasználó csatlakozik egy értekezlethez, választhat, hogy melyik hangot használja. A hang származhat a rendszer mikrofonjából (vagy a fejhallgatóból), vagy a számítógépéből, azonban a rendszer bemeneti/kimeneti eszközeinek hangjára korlátozódik, és nem terjed ki azokra az alkalmazásokra, amelyek képesek hangot lejátszani.

Ossza meg a számítógép hangját a Microsoft Teamsben

A számítógép hangjának Microsoft Teamsben való megosztásához meg kell osztania a képernyőt vagy egy alkalmazást is, a választás az Öné, de ha ezt a lehető legegyszerűbben szeretné megtenni, feltétlenül be kell lépnie a képernyőmegosztási módba.

Nyissa meg a Microsoft Teams programot.
Indítson el egy értekezletet vagy csatlakozzon hozzá.
A megbeszélés megkezdése után kattintson a jobb felső sarokban található képernyőmegosztás gombra.
Válassza ki a megosztani kívánt alkalmazást vagy az asztalt.
Kapcsolja be a „Számítógép hangja” kapcsolót.
A számítógépről származó hangot – függetlenül attól, hogy melyik alkalmazás játssza le – a megbeszélés minden résztvevője streameli.

Megjegyzés: a számítógépről is megoszthat hangot, ha PowerPointot mutat be.

Korlátozások

A Microsoft Teams hangmegosztásának korlátozásai vannak, ha ragaszkodik az alkalmazás beépített eszközeihez.

A hangot nem oszthatja meg szelektíven; a hang megosztása után a számítógépéről származó összes hang hallható lesz az értekezleten.
A képernyőmegosztáson kívül nincs mód a számítógép hangjának megosztására.
Nem oszthat meg hangot a számítógépről, ha a Whiteboard alkalmazást használja.

Kerülő megoldás

Ha meg szeretné osztani a hangot a számítógépéről, de nem szeretné használni a képernyőmegosztást, akkor a hangot egy alkalmazásból kell átirányítania, hogy a mikrofonon keresztül hallható legyen. Használj olyan alkalmazást, mint Szinkron audio router amely ingyenes és nyílt forráskódú. A beállítás egy kis időt vesz igénybe, és be kell állítania, mielőtt csatlakozna egy értekezlethez.

Következtetés

Amikor csatlakozik egy értekezlethez, a Microsoft Teams lehetőséget ad a használni kívánt hang kiválasztására, és az egyik lehetőség a Számítógép. Ez az opció félrevezető, mivel azt sugallja, hogy megosztja a számítógép hangját, amikor valójában a rendszer hangszóróit és mikrofonját választja a híváshoz. A számítógépről érkező hang megosztásának lehetősége rejtve van.