Hálózati kapcsoló az optimális gravírozáshoz és vágáshoz

A iKier K1 Pro Max célja, hogy minden az egyben csomagot kínáljon azok számára, akik elkezdenék vagy frissíteni szeretnék lézergravírozásukat és -vágásukat. Hasznos használhatósági funkcióival és légrásegítő rendszerével izgalmas belépési pontot jelent azok számára, akik vállalkozást szeretnének bővíteni vagy anyagfeltárásukat bővíteni.

iKier K1 Pro Max

Azok számára, akik robusztus lehetőségeket keresnek a lézergravírozójukból, az iKier K1 Pro Max olyan funkciókat kínál, amelyek egyszerűsítik a munkafolyamatot. A 32 bites alaplapnak, a kapcsolható 24 W-os vagy 48 W-os lézerteljesítménynek és a mellékelt levegőrásegítőnek köszönhetően rengeteg irányítást biztosít a gravírozási vagy lézeres munkák legjobb megközelítése. A K1 Pro Max motoros Z-tengelyt, infravörös keresztpozicionálást és automatikus fókuszálási lehetőséget is kínál, hogy mindent optimálisan pozícionáljon. A lineáris csapágyak a nagyobb gravírozási sebességet is támogatják, az iKier K1 Pro Max akár 900 mm/s sebességgel is. Ezenkívül az iKier számos biztonsági funkciót kínál a biztonsági zár körül, giroszkóp, végálláskapcsolók és lángérzékelés.

iKier márka

Lézerrel kapcsolható (24/48W)

Munkaterület 410 x 410 mm (~16,1 x 16,1 hüvelyk)

Képernyő 4,3 hüvelykes érintőképernyő

Lightburn, LaserGRBL, iKier alkalmazás

Kamera pozicionálása Nincs

Profik

  • Különféle biztonsági védelmi funkciók
  • Automatikus fókuszálás
  • A beépített légrásegítés jobb irányítást és biztonságot tesz lehetővé
  • Kapcsolható vágási teljesítmény
  • Az infravörös szálkereszt segít a pozicionálásban
  • Automatikus süllyesztő vágás

Hátrányok

  • A mágneses érintőképernyő nem mindig tapad erősen
  • Nincsenek mérések az eszközön a kereszthivatkozáshoz
  • Alkalmankénti hibák és hibák a szoftverrel
  • Az offline gravírozás nem optimális

Az iKier K1 Pro Max beállítása

James Hirtz / MakeUseOf

Magasabb árú lézergravírozóként az iKier K1 Pro Max némi összeszerelést igényel, de nem olyan megterhelő, és általában egy óra alatt elkészíthető. Ez rengeteg időt biztosít az opcionális kiegészítők, például a méhsejt lézerágy vagy az iKier védődobozának beállítására is.

A 25,6 x 29,5 x 8,7 hüvelykes (650 x 750 x 222 mm) gépméret miatt azonban valószínűleg segítségre lesz szüksége a folyamathoz, valamint megfelelő asztalterületre a beállításhoz.

A mellékelt kézikönyv lesz a legpontosabb útmutató, de a linkelt telepítési videó jó kereszthivatkozáshoz. Noha ez általában egyszerű, a videóhoz képest vizuálisan meg kell vizsgálnia, hogy mit tettek már érte. Összességében azonban az X-tengely sínének beállítását és a lézermodul telepítését követően a munka nagy része elkészül.

James Hirtz / MakeUseOf

Egy másik kézkészlet segít egy kicsit simábbá tenni a végső vezetékezést; egy kis fikázással elboldogul. A légrásegítő rendszer beállításakor és telepítésekor a linkelt videó felbecsülhetetlen értékűnek bizonyul.

Az iKier K1 Pro Max műszaki adatai

James Hirtz / MakeUseOf

Az iKier K1 Pro Max méretes, 16,1 x 16,1 hüvelykes (410 x 410 mm) gravírozási területet kínál. De ami még érdekesebb, az az állítható lézerteljesítmény, amely a lézermodulon található kapcsolóval 24W és 48W között cserélhető. Az aktuális módtól függően a lézerpont mérete 0,08 x 0,1 mm-re 24 W-on vagy 0,1 x 0,15 mm-re 48 W-on áll be, így optimalizálhatja a részletesebb vagy nagyobb teljesítmény elérését.

  Hogyan frissíthetek Pop_OS 21.04-re

Vágási célokra a K1 Pro Max képes automata süllyesztő vágást használni, amely akár 25%-ra növelheti a vágási mélységet. Ezenkívül lineáris csapágyai és mozgási algoritmusai akár 900 mm/s sebességű gravírozást tesznek lehetővé. Funkcióját tekintve a lineáris csapágyak X tengelyén csúszó, az Y tengelyen pedig csavaros kialakítást alkalmaznak.

James Hirtz / MakeUseOf

Egy 32 bites alaplap táplálja az eszközt és annak offline gravírozását a csatlakoztatott 4,3 hüvelykes érintőképernyőn keresztül. A mellékelt levegősegédrendszer a Lightburn segítségével vezérelhető, az áramlás pedig az áramlásszabályozó kapcsolóval szabályozható. Ezenkívül a motoros Z-tengely lehetőséget kínál egygombos autofókusz megérintésére, lehetővé téve a lézernek, hogy meg tudja ítélni az anyagtól való távolságát.

Szemvédelem és biztonság

James Hirtz / MakeUseOf

A lézer körüli szabványosabb akril védőburkolaton túl az iKier K1 Pro Max számos biztonsági funkcióval rendelkezik a működés közbeni veszélyek csökkentése érdekében. Ha az iKier lézergravírozó burkolatát választja (amely nem szerepel áttekintő modellünkben), további por- és tűzállóság is található a kipufogóventilátor mellett a szagok és a füst gyors elvezetése érdekében. Az előrehaladás feltérképezéséhez több megtekintési ablakot is tartalmaz, így védheti a szemét, és nem használ lézerszemüveget.

Az alap K1 Pro Max csomagot használóknak lézerszemüveg is jár, de tanácsos még kényelmesebb OD5+ szemüveg vásárlása, mivel a mellékelt extra nyomást gyakorolhat a fülére, ami többszöri munka vagy hosszabb használat után is észrevehető. .

James Hirtz / MakeUseOf

A mellékelt levegősegédrendszernek köszönhetően jelentősen csökken a láng felpattanásának esélye, különösen, ha megfelelően használják a beállított lézerteljesítmény-százalékkal. Az iKier azt tanácsolja, hogy a levegőrásegítést 80%-os vagy alacsonyabb teljesítményen tartsa, hogy maximalizálja élettartamát. Ha láng jelenik meg a lézerfej alatt, a lángészlelés aktiválódik, ha engedélyezve van; a lézer visszatér az eredeti helyére, és riasztást ad.

A megtekintésvédelem mellett az iKier további funkciókkal is rendelkezik a veszély korlátozása érdekében. Ha megdől, a készüléken lévő giroszkóp értesíti a készüléket, leállítja a működést, és aktiválja a riasztást. A végálláskapcsolók megakadályozzák a túlnyúlást, így az új felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy a lézerfej az oldalakba ütközik, amikor megtekintik a tervezést.

Ezen kívül a készülék működését megakadályozó fizikai kulccsal ellátott biztonsági zárral rendelkezik.

Az iKier K1 Pro érintőképernyős vezérlő használata

James Hirtz / MakeUseOf

A K1 Pro Max a 4,3 hüvelykes érintőképernyőn keresztüli offline működésnek köszönhetően számítógéptől függetlenül is működtethető. Támogatott vágási vagy gravírozási fájlokat tartalmazó USB-meghajtó behelyezésével kisebb beállítások, például fókuszbeállítások után folytathatja a munkát. Amíg előzőleg nem gyakorolta a fájlt, továbbra is tanácsos először asztali szoftveren keresztül kipróbálni, mivel a vezérlőelemek offline módban sokkal korlátozottabbak, és hiányoznak a további vizuális hivatkozások.

Az érintőképernyő alapvető kezelőszerveket kínál, a beállítási parancsok többségével a bal oldalon, míg a mozgásvezérlők a képernyő jobb oldalán találhatók. Ha szabálytalan méretű objektumra szeretne gravírozni, az automatikus élességállítás helyett a mellékelt fix fókuszblokkot javasoljuk. Miután elkezdte a munkát, megjelenik egy alapvető befejezési folyamatsáv és egy nagy szünet vagy leállítás gomb.

  A résztvevők regisztrációjának engedélyezése a Zoom-találkozókra

James Hirtz / MakeUseOf

Kisebb módosítások is elvégezhetők a folyamat közbeni képernyő teljesítményén vagy sebességén. Ha azonban komolyabb hibába ütközik, a vészleállító gomb hiánya miatt a legjobb, ha megnyomja a bekapcsoló gombot. Ellenkező esetben a munka közvetlenül az érintőképernyőn keresztül történő leállításának enyhe késleltetése.

Ha egy művelet közben áramkimaradásba ütközik, a K1 Pro Max önéletrajzi gravírozási opciója csak offline vagy az alkalmazáson keresztül használható. Csak meg kell győződnie arról, hogy a gravírozó vagy a gravírozási felület ne mozduljon el, ha ez megtörténik, hogy elkerülje a hibákat a folytatás után. Ezenkívül meg kell győződnie arról, hogy az indításkor az automatikus hazaállítás nincs engedélyezve.

Szoftver- és alkalmazásmegfontolások

James Hirtz / MakeUseOf

Az iKier K1 Pro Max kompatibilis a LaserGRBL vagy a Lightburn technológiával. Ha macOS-t használ, a Lightburn az egyetlen lehetőség. Míg a Lightburnhez ingyenes próbaverzió tartozik, a K1 Pro Max használatának folytatásához licencet kell vásárolnia ezen időszak letelte után, így ezt a költséget is figyelembe kell vennie döntése során. A licenc 60 dollárba kerül, és egy évre biztosít frissítéseket (egy év után is működik, csak nem kapsz több frissítést).

Míg a szoftverválasztás a preferenciákon és az operációs rendszeren múlik, a Lightburn egyszerűbb és felhasználóbarátabb lehetőséget kínál a feladatok beállításához és a K1 Pro Max számos másodlagos funkciójának vezérléséhez. Néhány egyszerű lépéssel engedélyezheti az automatikus élességállítást, a süllyesztő vágást és a kiegészítő pozicionálást.

A Lightburn segítségével több rétegtípuson keresztül testreszabhatja a projektet, így sokkal összetettebb gravírozást hozhat létre minimális csuklás mellett. A lézerteljesítmény kapcsolóalapú rendszerével pedig egyszerűen cserélheti az áramellátást egy többlépcsős munka során, amely keveri a gravírozást és a vágást.

Néha furcsa hibák fordulnak elő a K1 Pro Max csatlakoztatásával vagy elhelyezésével kapcsolatban, de ezek általában az eszköz újraindításával vagy a lézer hazaküldésével megoldhatók.

James Hirtz / MakeUseOf

Összességében, ha ennyit költ a drágább K1 Pro Max-ra, érdemes kihasználni a Lightburnnel való integráció előnyeit. Ezenkívül megkönnyíti az offline gravírozáshoz szükséges fájlok előállítását.

Ha megkockáztatja az iKier okostelefon-alkalmazás kipróbálását, telefonjától függően csatlakozási problémák és hibák is előfordulhatnak. Még egy újabb telefonon is meghiúsult az alkalmazáson keresztüli rendszerfrissítés a kapcsolat létrejötte ellenére. Valójában nem tudtam tesztelni egy nyomtatást az alkalmazásból egy hiba miatt, amely a K1 Pro Max-ba való utolsó exportálási szakaszban felbukkant. Azonban észlelte az eszköz működését, és figyelmeztető értesítések jelennek meg.

A legtöbb okostelefonos gravírozóalkalmazáshoz hasonlóan itt is nagyon minimális kezelőfelülettel kell dolgozni, és kevés képszerkesztési lehetőség is van.

Gravírozás az iKier K1 Pro Max készülékkel

James Hirtz / MakeUseOf

Ami a minőséget illeti, az iKier K1 Pro Max 0,01 mm-es gravírozási pontossággal rendelkezik, és 2K felbontású kis fényfoltot kínál 24 W-os lézerteljesítmény használatakor. A szoftverintegrációtól függően a képgravírozási lehetőségek finomhangolhatók a kívánt hatás és befejezés érdekében.

  Javítsa ki a Halo Infinite No Ping adatközpontok által észlelt hibát

Kísérleteznie kell, amikor először dolgozik egy képpel, mivel a sötétebb vagy feketébb képek finomabb domborművé válhatnak. Próbáljon ki különböző képbeállításokat és beállításokat, különösen, ha különböző anyagokkal dolgozik.

James Hirtz / MakeUseOf

A 24 W-os lézerteljesítmény és a vékonyabb fa használatakor jellemzően kivághatja a tervet anélkül, hogy 48 W-ra váltana. Ezek a kombinált gravírozási munkák általában húsz perctől egy óráig terjednek, részletességüktől függően.

James Hirtz / MakeUseOf

Méretezéskor a 10 x 10 hüvelykes kép 1700 mm/perc sebességgel körülbelül két és fél órát vett igénybe az iKier K1 Pro Max-nak. Összehasonlításképpen egy körülbelül 11 x 11 hüvelykes, hasonló bonyolultságú kép körülbelül három órát vett igénybe 2000 mm/perc sebességgel.

Vágási teljesítmény a K1 Pro Max-on

A K1 Pro Max vágási szilárdságának teszteléséhez két különböző méretű, különböző vastagságú (3/8 hüvelyk és 11/16 hüvelyk) puhafahulladékból húztam ki a 48 W-os lézerteljesítményű üzemmódot. Ha mélyebbre kíván vágni a méhsejt lézerágyhoz szokásosnál, akkor érdemes megemelni a K1 Pro Max-ot. Lábai nem állíthatók, így mind a négy lábfejet fel kell emelni valami azonos magassággal, de lehetséges.

James Hirtz / MakeUseOf

3/8 hüvelyk vastagságánál 6 menettel 90%-os lézerteljesítménnyel és 900 mm/perc vágási sebességgel tud átvágni méhsejt-ágyon. 11/16 hüvelyk vastagságnál ez 16 lépésre nőtt ugyanazzal a 90%-os lézerteljesítménnyel és 900 mm/perc vágási sebességgel. 16 passznál egy kis erőfeszítésbe telt a vágott darab kitolása, 20 passznál viszont magától kipattant.

James Hirtz / MakeUseOf

A mellékelt légrásegítéssel jelentősen csökkent az elszenesedés, és nem volt láng. Ha szabványosabb kézműves fafajtákkal és vastagságokkal dolgozik (akár 3 mm-es balsa vagy MDF), a K1 Pro Max könnyedén átvágja, különösen méhsejt alakú ágyakkal.

Érdemes megvenni az iKier K1 Pro Max-ot?

James Hirtz / MakeUseOf

Körülbelül 2000 dollárért az iKier K1 Pro Max nem olcsó, de áthidalja a szakadékot a kisebb teljesítményű dióda lézerek és a CO2-modellek ára között. Nagyobb gravírozási területet és további funkciókat kínál, amelyek célja mind a beállítás, mind a munkastílus egyszerűsítése. De azok számára, akik még nem ismerik a gravírozószoftvert, és egyszerűsített felhasználói élményre vágynak, annak egyes előnyei szükségtelennek bizonyulhatnak.

Ha azonban nagyobb gyakorisággal szeretne finomhangolni vagy tömeggyártást végezni, a prémium funkciók extra biztonságot és irányítást biztosítanak. Az iKier K1 Pro Max jobban fog tetszeni a tapasztalt lézergravírozó-felhasználóknak, vagy azoknak, akik szélesebb körű felhasználási lehetőségeket keresnek. Van néhány akadozás a folyamatban, de a K1 Pro Max kapcsolható tápeleme miatt érdemes megfontolni azokat, akik nagyobb rugalmasságot keresnek diódalézerükkel.

iKier K1 Pro Max

Azok számára, akik robusztus lehetőségeket keresnek a lézergravírozójukból, az iKier K1 Pro Max olyan funkciókat kínál, amelyek egyszerűsítik a munkafolyamatot. A 32 bites alaplapnak, a kapcsolható 24 W-os vagy 48 W-os lézerteljesítménynek és a mellékelt levegőrásegítőnek köszönhetően rengeteg irányítást biztosít a gravírozási vagy lézeres munkák legjobb megközelítése. A K1 Pro Max motoros Z-tengelyt, infravörös keresztpozicionálást és automatikus fókuszálási lehetőséget is kínál, hogy mindent optimálisan pozícionáljon. A lineáris csapágyak segítik a nagyobb gravírozási sebességet is, az iKier K1 Pro Max akár 900 mm/s sebességgel is. Ezenkívül az iKier számos biztonsági funkciót kínál a biztonsági zár körül, giroszkóp, végálláskapcsolók és lángérzékelés.