Gyorsan írjon be speciális karaktereket a Windows rendszerben a billentyűparancsok segítségével

A Windows rengeteg különféle speciális karakter használatát teszi lehetővé, amelyek nem jelennek meg a szabványos QWERTY-billentyűzeten, az integrált karaktertérképen keresztül. Ha azonban gyakran úgy látja, hogy speciális karaktereket kell beírnia a szövegbe, akkor ezeknek a karaktertérképről való minden alkalommal történő másolása fárasztó és időigényes lehet. Ismerje meg a WinCompose-t, egy nyílt forráskódú asztali eszközt, amely megkíméli Önt ettől a feladatfolyamattól, mivel lehetővé teszi a speciális karakterek gyors beírását egyszerű billentyűkombinációk használatával.

A speciális karakterek beszúrásának folyamata a WinCompose használatával nagyon egyszerű. Speciális karaktert úgy írhat be, hogy egy tetszőleges gyorsbillentyűt két vagy több előre meghatározott billentyűvel kombinál a billentyűzeten. Például alapértelmezés szerint a jobb oldali Alt billentyű, majd az „A” és az „E” lenyomása beszúrja az „Æ” karaktert. Hasonlóképpen, az Alt + C + O beírja a „©” jelet.

  15 új szolgáltatás a Creators frissítésben a Windows 10 rendszerhez

A telepítés után az alkalmazás hozzáadja magát a Windows rendszertálcához. A jobb gombbal a tálca ikonjára kattintva letilthatja vagy újraindíthatja az eszközt, megadhatja a „Kulcs létrehozása” értéket (a billentyűkombináció elindításához használt módosító; például jobb Alt billentyű vagy bal Win billentyű stb.), ‘Időtúllépés’ intervallum (az az idő, amikor az eszköznek várnia kell egy írási szekvencia bevitelére, miután megnyomta a Compose gombot), és megtekintheti az összes összeállítási sorozat térképét.

A ‘Sekvenciák listája’ ablakban megtekintheti az összes rendelkezésére álló billentyűkombinációt, a hozzájuk tartozó speciális karakterekkel, unicode-okkal és leírásokkal együtt. Egy adott sorozatot úgy is megtalálhat, ha beírja azt az ablak alján található „Keresési szűrőbe”.

  Mi az Új mappa létrehozása parancsikon a Windows 10 rendszerben?

Amikor egy dokumentumot szerkeszt, vagy ha egy szövegmező van fókuszban, nyomja meg a jobb oldali Alt billentyűt (vagy a megadott szerkesztési billentyűt) a szerkesztési folyamat elindításához. Az eszköz tálcaikonja zöldre vált, jelezve, hogy billentyűkombináció van folyamatban.

Mivel előfordulhat, hogy az Alt billentyűt kell használnia más gyakran használt billentyűparancsokhoz, javasoljuk az Insert vagy a tilde (`) billentyű használatát.

Ezt követően már csak meg kell nyomni a kompozícióhoz szükséges billentyűket. Az alkalmazás több mint 1000 írási szabályt tartalmaz. Ha nem talál rendszeresen használt karaktert, az alkalmazáshoz mellékelt compose.txt fájlból új sorozatokat határozhat meg, vagy szerkesztheti a meglévőket.

A WinCompose egy nyílt forráskódú alkalmazás, amely Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 rendszeren működik. A 32 bites és a 64 bites operációs rendszer egyaránt támogatott.

  A gpedit.msc engedélyezése a Windows 10 Home Edition rendszeren

Töltse le a WinCompose-t