Gyors útmutató a HTTP-állapotkódokhoz infografikával

A HTTP-állapotkód akkor kerül visszaadásra, ha HTTP-kérés érkezik a szerverhez. A szerver a kérésére válaszul HTTP állapotkódot ad vissza.

A HTTP-állapotkód öt osztálya létezik, az alábbiak szerint.

  • Tájékoztató – 1XX
  • Siker – 2XX
  • Átirányítás – 3XX
  • Ügyfélhiba – 4XX
  • Szerverhiba – 5XX

Vessünk egy pillantást az alábbi diagramra, amely képet ad arról, hogy az állapotkód hogyan érkezik vissza a webszervertől.

Tehát most már tudja, hogyan generálódik az állapotkód, és itt van néhány népszerű HTTP állapotvisszaadási kód az Infographicsban.

Sikerreakció

200 – OK: A szabványos HTTP válasz a sikeres HTTP kérésekhez. Más módon a webszerver 200-at ad vissza, amikor a kért tartalom sikeresen kiszolgálásra kerül.

202 – Elfogadva: A szerver elfogadta a kérését, és még nem dolgozta fel azokat.

206 – Részleges tartalom: A kliens, például a wget által küldött tartományfejléc miatt csak részleges tartalom érkezik.

  A JetBrains GoLand telepítése Linuxra

Átirányítási válasz

301 – Véglegesen áthelyezve: A kért oldal véglegesen új helyre került. Ez arra utasítja a keresőrobotot, hogy térképezzen fel egy új helyet.

302 – Ideiglenes áthelyezés: Kérését egy másik helyről kézbesítjük, de ez ideiglenes megállapodás. Ez utasítja a keresőrobotot, hogy térképezze fel az eredeti helyet.

305 – Proxy használata: A kért erőforrás csak proxyn keresztül érhető el. Ez azt jelenti, hogy a kért oldal sikeres eléréséhez megfelelő proxyt kell használnia.

304 – Nem módosítva: Általában, amikor a gyorsítótárazott oldal akkor kerül kiszolgálásra, amikor az erőforrás nem módosult.

Ügyfél hiba

400 – Hibás kérés: A szerver zavarban van azzal kapcsolatban, amit Ön kért. Valószínűleg rossz a szintaxis, vagy karaktereket próbált beilleszteni az URI-ba, amit a szerver nem ért meg.

401 – Nem engedélyezett: A kért oldal védett és hitelesítést igényel. A kért oldal sikeres eléréséhez be kell jelentkeznie.

  Mi ez, hogyan kell csinálni

403 – Tiltott: Meg kell próbálnia olyan hozzáférést, amelyhez nincs engedélye. Ezt a nem szükséges erőforrást jelszó védi; akkor is előfordulhat, ha a fájlok/mappaengedélyek nem teszik lehetővé a kért oldal megtekintését.

404 – Nem található: Valószínűleg a leghíresebb – a keresett oldal nem található a szerveren. Megpróbál hozzáférni valamihez, ami nem létezik.

405 – A módszer nem engedélyezett: Rossz módszerrel kér egy oldalt. Például a GET on POST adatokat csinál. Vagy a letiltott módszerrel próbálkozik, például – TRACE, PUT, DELETE.

408 – Kérelem időtúllépése: A szerver időtúllépést ért el a kérésre várva

411 – Szükséges hossz: A kérése nem felel meg a tartalom hosszának, amelyet a kért erőforrás megkövetel.

szerver hiba

500 – Belső szerverhiba: Nagyon általános hiba, amikor a kiszolgáló különféle okok miatt hibát észlelt. A naplókat meg kell vizsgálni, hogy kiderüljön, miért reagált a szerver egy belső hibára.

502 – Hibás átjáró: A kiszolgáló átjáróként vagy proxyként működött, és érvénytelen választ kapott az upstream kiszolgálótól, például a Tomcattól, a WebSphere-től.

  Tidal zene használata a parancssorból Linuxon

503 – A szolgáltatás nem elérhető: A szerver nem tudja kiszolgálni a kérését. Ennek oka lehet, hogy a szerver túlságosan elfoglalt más dolgokkal, vagy majdnem meghalt.

Remélem, most már van ötleted a HTTP állapot visszatérési kódjával kapcsolatban. Ha hasznosnak találja ezt, segítsen megosztani barátaival.

Élvezettel olvasta a cikket? Mit szólnál a világgal való megosztáshoz?