Google Pixel 8 Pro vs. Galaxy S23 Ultra: melyiket érdemes megvenni?

Kulcs elvitelek

 • A Google Pixel 8 Pro és a Samsung Galaxy S23 Ultra csúcskategóriás Android zászlóshajó telefonok, a Pixel 999 dollártól olcsóbb, mint a Galaxy 1199 dollárja.
 • A Galaxy S23 Ultra nagyobb és nehezebb, mint a Pixel 8 Pro, így kevésbé alkalmas a kisebb kezűek számára. Mindkét telefon IP68-as besorolású, alumínium kerettel és Gorilla Glass Victus 2 védelemmel rendelkezik.
 • A Pixel 8 Pro valamivel kisebb, de világosabb kijelzővel rendelkezik, mint a Galaxy S23 Ultra. A Galaxy kifinomultabb kameraélményt kínál jobb videóminőséggel, míg a Pixel hasznos szoftverszolgáltatásokat és pontos színvisszaadást kínál. A Galaxy is erősebb processzorral rendelkezik, de a Pixel Tensor chipje mesterséges intelligencia feladatokra specializálódott.

Ha csúcskategóriás Android zászlóshajó telefont szeretne vásárolni, a Google Pixel 8 Pro és a Samsung Galaxy S23 Ultra a két legjobb választás jelenleg a piacon. Az előbbi 999 dollártól, míg az utóbbi 1199 dollártól kezdődik.

Mindkét eszközben sok a szeretnivaló, így a vásárlási döntés meghozatala nehéz lehet. Segítünk összehasonlítani őket, és eldönteni, melyik a jobb választás az Ön számára.

Tervezés és tartósság

Kép jóváírása: Google

 • Google Pixel 8 Pro: 162,6 x 76,5 x 8,8 mm; 213 gramm
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 163,4 x 78,1 x 8,9 mm; 234 gramm

A Galaxy S23 Ultra magasabb, szélesebb, nehezebb és majdnem ugyanolyan vastag, mint a Pixel 8 Pro. Tehát, ha valaki kisebb kezű, az előbbit kissé körülményes lehet tartani és hordozni, különösen a dobozosabb kialakítása miatt, szemben a Pixel lekerekített sarkaival.

Mindkét készülék víz- és porállósági IP68-as besorolással rendelkezik, alumínium vázat használnak, elöl és hátul pedig Gorilla Glass Victus 2 védelemmel érkezik.

Míg az S23 Ultra ikonikus ceruzával büszkélkedhet, amellyel jegyzeteket készíthet, dokumentumokat írhat alá, és még a fényképezőgép zárját is kioldja, hogy távolról is fényképezzen, a Pixel 8 Pro hátoldalán egy új infravörös hőmérséklet-érzékelő található, amely segít mérni a a közeli tárgyak, például italok, fémek, szövetek, kerámiák és egyebek hőmérséklete.

A Pixel 8 Pro három színben kapható: Bay, Porcelain és Obsidian. A Galaxy S23 Ultra négy színben kapható: zöld, fantomfekete, levendula és krém.

  A legjobb DD-WRT útválasztók 2019-ben az igényes felhasználók számára

Ha a Samsung hivatalos webhelyéről vásárol, négy további exkluzív szín közül is választhat, köztük lime, grafit, égkék és piros. Ha segítségre van szüksége a kiválasztásához, többet megtudhat arról, hogy melyik Galaxy S23 szín a legmegfelelőbb az Ön számára.

Kijelző

Kép jóváírása: Samsung

 • Google Pixel 8 Pro: 6,7 hüvelykes Super Actua OLED kijelző; 1 Hz–120 Hz változó frissítési gyakoriság; 1344 x 2992 felbontás; 489 PPI; 2400 nit csúcsfényerő
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 6,8 hüvelykes dinamikus AMOLED 2x; 1 Hz–120 Hz változó frissítési gyakoriság; 1440 x 3088 felbontás; 501 PPI; 1750 nit csúcsfényerő

A Pixel 8 Pro valamivel kisebb, 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, de lényegesen magasabb, 2400 nites csúcsfényerőt ér el, mint az S23 Ultra 6,8 hüvelykes kijelzője, amely csak 1750 nitig megy. Mindkét eszköz változtatható frissítési gyakorisággal rendelkezik, és le tudja tárcsázni 120 Hz-ről 1 Hz-re, ha valami statikus elemet néz, így kíméli a telefon akkumulátorát.

Míg a Pixel 8 Pro teljesen lapos képernyőre vált, a Galaxy S23 Ultra élei még mindig enyhén görbültek. Te döntheted el, melyik stílust szereted jobban. Mindkét készülék kiválóan alkalmas médiafogyasztásra, de mivel az S23 Ultra valamivel vékonyabb előlappal és dobozos dizájnnal rendelkezik, egyesek úgy találhatják, hogy moziszerűbb megtekintési élményt nyújt.

Kamera minőség

 • Google Pixel 8 Pro: 50 MP f/1.68 elsődleges, OIS, lézeres AF, 4K videó 60 képkocka/mp sebességgel; 48 MP f/1.95 ultra-széles (125,5 fokos FoV), makró fotózás; 48 MP f/2.8 telefotó, OIS, 5x optikai zoom; Elöl: 10,5 MP f/2,2, 4K videó 60 képkocka/mp sebességgel
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 200 MP f/1.7 elsődleges, OIS, lézeres AF, 8K videó 30 képkocka/mp sebességgel; 12 MP f/2.2 ultra-széles (120 fokos FoV), makró fényképezés; 10 MP f/2.4 3x optikai zoom érzékelő OIS-sel; 10 MP f/4.9 telefotó, OIS, 10x optikai zoom és 100x digitális zoom; Elöl: 12 MP f/2.2, 4K videó 60 képkocka/mp sebességgel

A Pixel 8 Pro ezúttal egy teljesen új kamerahardverrel rendelkezik, és ez papíron remek, de ne feledje, hogy az új kamerahardverre való optimalizálás időt vesz igénybe. Számodra ez azt jelenti, hogy bár a Pixel 8 Pro fotói még mindig csodálatosan néznek ki, a kameraélmény összességében – legalábbis egyelőre – nem olyan kifinomult, mint az S23 Ultra esetében.

  Szoftver futtatása számítógépre történő telepítés nélkül – 2023

Emiatt az S23 Ultra jobb videóminőséget, egyenletesebb objektívátmeneteket és tisztább felvételeket készít gyenge fényviszonyok között. És ha kíváncsi, azt is elmagyaráztuk, hogy az S23 Ultra 200 megapixeles kamerája miért nem trükk, és valóban hasznos lehet, ha megtanulja megfelelően használni.

Ne feledje továbbá, hogy a Pixel új generatív mesterséges intelligencia-kamera funkcióinak (például a Best Take és a Magic Editor) használatakor ezeknek a funkcióknak a feldolgozása nem az eszközön történik. Ehelyett a Google szerverein történik, így a folyamat lassú és lomha lesz. Valójában csak akkor használhatja ezeket a mesterséges intelligencia funkciókat, ha a fotóiról először biztonsági másolatot készít a Google Fotókban.

Míg a Pixel jobb a pontos színvisszaadásban, különösen a Real Tone-nak köszönhetően, a Galaxy jobban Instagram-képes megjelenést kölcsönöz, és jobb a szélérzékelésben is a professzionálisabb portrék érdekében. A Galaxy nagyobb, akár 10-szeres optikai zoommal is rendelkezik, mint az 5-szörös Pixel.

Processzor

Kép jóváírása: Samsung

 • Google Pixel 8 Pro: Google Tensor G3; 4 nm-es gyártás; Mali-G715 GPU
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: Snapdragon 8 Gen 2; 4 nm-es fab; Adreno 740

Mindkét eszköz képes az összes modern Android-alkalmazás és -játék futtatására, de ha a teljesítmény az elsődleges, akkor jobban jár a Galaxy S23 Ultra testreszabott Snapdragon 8 Gen 2 chipje, mint a Pixel 8 Pro Tensor G3.

Az előbbi erősebb, hatékonyabb és jobb a hőgazdálkodásban. Ha sok grafikaigényes játékkal játszik, és sok multitaskingot és videót szerkeszt a telefonján, akkor az extra teljesítmény és hatékonyság előnyeit élvezheti.

Másrészt a Google Tensor speciálisabb olyan feladatok elvégzésére, amelyekhez mesterséges intelligencia és gépi tanulási képességek szükségesek. Ez azt jelenti, hogy a Pixel jobb lesz az olyan dolgokban, mint a képfelismerés, beszédfelismerés, képmanipuláció, élő fordítás és még sok más.

A Tensor miatt a Pixel olyan funkciói, mint a Magic Eraser, Magic Editor, Best Take, Photo Unlur, Video Unlur, Audio Magic Eraser, Call Screen, Hold for Me, Guided Frame stb. Alapvetően a Snapdragont a tartósságra építették, míg a Tensort úgy, hogy hasznosabb legyen a mindennapi életben.

RAM és tárhely

 • Google Pixel 8 Pro: 12 GB RAM; 128GB/256GB/512GB/1TB UFS 3.1 tárhely
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 8/12 GB LPDDR5X RAM; 256 GB/512 GB/1 TB UFS 4.0 tárhely
  Hogyan lehet elrejteni privát fotóit Androidon

Mindkét eszköz akár 1 TB tárhelyet is kínál, de a Galaxy S23 Ultra 256 GB-os alaptárhellyel kezdődik, míg a Pixel 8 Pro 128 GB-tal kezdődik. A 128 GB általában elegendő tárhely, de mivel zászlóshajót veszel, valószínűleg te vagy az a fajta felhasználó, aki többet szeretne tenni a telefonján, mint az átlagember.

Ebben az esetben a 256 GB kötelező. Kontextusban a Pixel 8 Pro 256 GB-os változata 1059 dollárba kerül – csak 60 dollárral több, mint az alapváltozat. A Galaxy azonban egy újabb UFS 4.0 tárolási szabványt használ, amely kétszer gyorsabb és hatékonyabb, mint a Pixel UFS 3.1 szabványa. A Pixel 12 GB RAM-mal, míg az S23 Ultra 8/12 GB RAM-mal érkezik a vásárolt változattól függően.

Akkumulátor és töltés

 • Google Pixel 8 Pro: 5050 mAh akkumulátor; 30 W vezetékes és 23 W vezeték nélküli töltés; fordított vezeték nélküli töltés
 • Samsung Galaxy S23 Ultra: 5000mAh akkumulátor; 45 W vezetékes és 15 W vezeték nélküli töltés; 4,5 W-os fordított vezeték nélküli töltés

Bár a Pixel 8 Pro valamivel nagyobb cellával rendelkezik, a Galaxy S23 Ultra sokkal hosszabb akkumulátor-élettartamot biztosít a hatékonyabb processzornak és a jobb szoftveroptimalizálásnak köszönhetően.

Mindkét eszköz támogatja a fordított vezeték nélküli töltést a tartozékok táplálásához, de a Galaxy gyorsabb vezetékes töltéssel büszkélkedhet, míg a Pixel gyorsabb vezeték nélküli töltéssel rendelkezik.

A Pixel 8 Pro nagyszerű, de dolgozni kell

Ami a Pixel 8 Pro-t jó telefonnak teszi, az a hasznos szoftverfunkciói – olyan dolgok, amelyek nem szerepelnek a specifikációs lapon. Ne feledje továbbá, hogy a Google most hét évnyi jelentős Android-frissítést, biztonsági javításokat és Feature Drops-t ígér, szemben a Galaxy zászlóshajók négyéves frissítésével.

A Pixellel jobb fényképeket, hasznos szoftverszolgáltatásokat, világosabb kijelzőt, gyorsabb vezeték nélküli töltést és olcsóbb árat kap. De amint azt sok értékelő rámutatott, az eszköz nincs megfelelően optimalizálva ahhoz, hogy ténylegesen kihasználhassa számos új funkcióját.

A Galaxy segítségével több energiát, hosszabb akkumulátor-élettartamot, kifinomultabb kameraélményt, gyorsabb vezetékes töltést, több színbeállítást és általában véve letisztultabb felhasználói felületet kap. Egyszerűen fogalmazva, a Galaxy egy kicsit megbízhatóbb, és kevésbé valószínű, hogy problémákat okoz, de a Pixel továbbra is jó, ha hajlandó elviselni néhány hibát, és megvárni, amíg a Google jobban optimalizálja az eszközt.