Futásidejű hiba C++ javítása Windows 10 rendszeren

Számos Windows-felhasználó szembesül a C++ futásidejű hibával, amikor újraindítja a számítógépet a Microsoft Visual C++ futásidejű könyvtár ablakában. Ezt a hibát a Microsoft Explorer elindítása után is tapasztalták a számítógépükön. Megdöbbentő lehet a felhasználók számára, mivel nem várnak ilyen jellegű hibát a számítógép újraindítása vagy bármely alkalmazás megnyitása után. Számos oka lehet annak, hogy ez a hiba előfordulhat a számítógépén, és ebben a cikkben megvitatjuk ezeket a megoldási módokkal. Tehát olvassa el ezt a cikket a végéig, hogy megtudja, hogyan javíthatja ki a C++ futásidejű hibát.

A C++ futásidejű hiba javítása Windows 10 rendszeren

Az alábbiakban felsorolunk néhány okot, amelyek miatt ez a C++ futásidejű hiba előfordulhat asztalon:

  • A Visual C++ funkció elromolhat vagy megsérülhet, ami ezt a hibát okozhatja a számítógépén.
  • Néha a kompatibilitási mód bonyodalmakat okozhat, és futásidejű hibát idézhet elő.
  • A Winodes memóriaproblémák a C++ futásidejű hibához vezethetnek.

  • Elromlott vagy elavult grafikus illesztőprogram okozhatja ezt a hibát.

Kövesse gondosan az alábbiakban felsorolt ​​​​módszereket a probléma megoldásához.

1. módszer: A kompatibilitási beállítás módosítása

A kompatibilitási mód értékes szolgáltatás, amely lehetővé teszi a régi programok futtatását a számítógépen. Ez a funkció azonban időnként Microsoft Visual C++ futásidejű hibát eredményezhet. A probléma megoldásához kapcsolja ki a kompatibilitási módot az alábbi lépések végrehajtásával.

1. Kattintson jobb gombbal a hibát okozó alkalmazásra, és válassza a helyi menü Tulajdonságok menüpontját.

2. Lépjen a Kompatibilitás fülre.

3. Törölje a jelölést a Program futtatása kompatibilitási módban jelölőnégyzetből.

4. A módosítások mentéséhez kattintson az Alkalmaz > OK gombra.

2. módszer: A Visual C++ Runtime javítása

Megpróbálhatja megjavítani a Visual C++ futási környezetet is, hogy megoldja a futásidejű hiba C++ problémáját. A következőképpen teheti meg:

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel elindításához.

2. Írja be az appwiz.cpl parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a Programok és szolgáltatások ablak megnyitásához.

3. Kattintson jobb gombbal a Visual C++ csomagra, majd kattintson az Eltávolítás lehetőségre. Távolítsa el az összes Microsoft Visual C++ Runtime csomagot.

Megjegyzés: Ne távolítsa el a 2010-es és 2012-es verziót. Távolítsa el a Microsoft Visual C++ Runtime többi verzióját.

4. Most keresse meg a Microsoft Visual C++ Runtime 2012 alkalmazást. Kattintson duplán a csomagra.

Megjegyzés: Itt a Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable esetét választottuk példaként.

5. Kattintson az Igen gombra a Felhasználói fiókok felügyelete ablakban.

6. Most kattintson a Javítás gombra.

7. Kattintson a Bezárás gombra, és indítsa újra a számítógépet.

3. módszer: Frissítse a grafikus illesztőprogramot

Valószínűleg egy törött vagy rosszul működő illesztőprogram okolható az atibtmon.exe, explorer.exe, logonui.exe vagy egy játék futtatható fájljának jelenlétéért a Windows 10 C++ futásidejű hibadobozában. Megpróbálhatja letölteni és telepíteni a legújabb verziót. a grafikus illesztőprogram verzióját a gyártó webhelyéről. Vagy megteheti az Eszközkezelővel is. Olvassa el a grafikus illesztőprogramok Windows 10 rendszerben történő frissítésének 4 módja című útmutatónkat, hogy alaposan megismerje.

4. módszer: A grafikus illesztőprogram visszaállítása

Mivel nagyon sok más alkalmazás igényel futásidőt, és a Windows annyira függ tőle, a grafikus illesztőprogram-frissítések visszaállítása több embernél bevált. Ha csak egy vagy két alkalmazással okoz problémát, az szinte biztosan inkompatibilitási probléma. Javasoljuk, hogy jelen esetben térjen vissza a kijelzőadapter egy korábbi verziójához, hogy megoldja ezt a C++ futásidejű hibát. Ehhez olvassa el útmutatónkat az illesztőprogramok visszaállításáról Windows 10 rendszeren. Ha ez a megoldás működik, gondoskodnia kell arról is, hogy a Windows ne frissítse automatikusan az illesztőprogramokat.

5. módszer: Javítsa ki a sérült fájlokat

A Microsoft Visual C++ Runtime könyvtár problémája a Windows 10 rendszerben akkor fordulhat elő, ha egy rendszerfájl hiányzik vagy sérült. Végül is nem árt futtatni a DISM-et és a rendszerfájl-ellenőrzést. Ezeket a javítóprogramokat rendszeresen kell használnia a rendszerfájlokkal kapcsolatos problémák automatikus ellenőrzéséhez. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat a Windows 10 rendszeren, hogy elvégezze ugyanezt, és ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e a számítógépen.

6. módszer: Futtassa a Windows memóriadiagnosztikai eszközt

A Windows memóriadiagnosztikai eszköz futtatása segít megoldani a rendszermemóriával kapcsolatos minden olyan problémát, amely futásidejű C++ problémákhoz vezethet. Kövesse az alábbi lépéseket az eszköz futtatásához:

1. Nyomja le egyszerre a Ctrl + Shift + Esc billentyűket a Feladatkezelő megnyitásához.

2. Kattintson jobb gombbal a Windows Intézőre a listában, majd kattintson a Feladat befejezése elemre a helyi menüben.

3. Indítsa el a Futtatás párbeszédpanelt a Windows + R billentyűk együttes lenyomásával.

4. Írja be az MdSched szót a párbeszédpanelbe, és nyomja meg az Enter billentyűt a Windows memóriadiagnosztikai eszköz elindításához.

5. Kattintson az Újraindítás most gombra, és ellenőrizze a problémákat (ajánlott).

Megjegyzés: Mentse el és zárja be az összes futó programot.

6. Az újraindítás után nyomja meg az F1 billentyűt az Opciók megnyitásához.

7. A billentyűzet nyílbillentyűivel lépjen a Kiterjesztett lehetőségre. Ezután nyomja meg az F10 billentyűt az Alkalmazáshoz.

Megjegyzés: A kiterjesztett tesztek tartalmazzák az összes szabványos tesztet, valamint a MATS+-t (gyorsítótár letiltva). Stride38, WSCHCKR, WStride-6. CHCKR4, WCHCKR3, ERAND, Stride6 (gyorsítótár letiltva) és CHCKRS.

8. Ha hibákat észlel, jegyezze fel őket a hibaelhárításhoz. Nyomja meg az Esc billentyűt a Windows memóriadiagnosztikai eszközből való kilépéshez.

7. módszer: Távolítsa el a problémás alkalmazásokat

A Visual C++-ról ismert, hogy bizonyos problémás alkalmazások használatakor összeomlik az Explorer. A probléma ezeknek a programoknak a eltávolításával orvosolható. Később újratelepítheti ezeket a programokat, hogy ellenőrizze, javult-e a futásidejű C++ hiba. Kövesse az alábbi lépéseket:

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + I billentyűket a Beállítások megnyitásához.

2. Kattintson az Alkalmazások beállításra.

3. Görgessen le, és válassza az Intel True Key lehetőséget. Kattintson rá, és válassza az Eltávolítás lehetőséget.

4. Ezután kattintson az Eltávolítás elemre a felugró ablakban.

5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a program eltávolításához.

6. Hasonló módon távolítsa el a következő programokat is:

  • AutoCAD
  • Visual Studio 2013
  • Bing Desktop

7. Indítsa újra az eszközt, és ellenőrizze, hogy a c++ futásidejű hiba megoldódott-e.

8. módszer: Hajtsa végre a tiszta rendszerindítást

Csak a szükséges szolgáltatások és alkalmazások töltődnek be a Clean Boot rendszerbe. Harmadik féltől származó és induló alkalmazások miatt Microsoft Visual C++ futásidejű könyvtári probléma léphet fel a rendszeren. A tiszta rendszerindítás megakadályozza az összes harmadik féltől származó alkalmazás betöltését az indításkor, valamint az alkalmazások közötti vitákat. Ily módon a Visual C++ szoftver teljesen feloldódik a számítógépén. Olvassa el a Tiszta rendszerindítás végrehajtása a Windows 10 rendszerben című útmutatónkat ennek megvalósításához.

9. módszer: Hozzon létre új felhasználói fiókot

Egy sérült felhasználói profil is hozzájárulhat ehhez a C++ futásidejű hibához. Ha a Microsoft Visual C++ futásidejű könyvtár problémája továbbra is fennáll, új felhasználói fiókot kell létrehoznia. Új fiók létrehozása után ki kell jelentkeznie a régi fiókjából, és át kell váltania az újra. A probléma megoldásához személyes fájljait is át kell helyeznie egy új fiókba a korábbi fiókja helyett. Új felhasználói fiók létrehozásához olvassa el a Helyi felhasználói fiók létrehozása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat.

10. módszer: Telepítse újra a Visual C++ Runtime Package-eket

A probléma megoldásához telepítse újra a Visual C++ programot. Ehhez kövesse az alábbiakban ismertetett eljárásokat:

1. Nyomja meg a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be az appwiz.cpl parancsot a párbeszédpanelbe, és nyomja meg az Enter billentyűt a Programok és szolgáltatások ablak megnyitásához.

3. Keresse meg a Microsoft Visual C++ programokat a listában. Kattintson rájuk a jobb gombbal, majd az egyes elemek kiválasztása után kattintson az Eltávolítás gombra.

4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a program eltávolításához.

5. Látogassa meg a hivatalos Microsoft Visual C++ letöltési oldalt a Microsoft Visual C++ Runtime csomag legújabb verziójának telepítéséhez.

11. módszer: Állítsa vissza a számítógépet

Ha a probléma továbbra is fennáll, a Windows tiszta telepítése lehet az egyetlen lehetőség. A folytatás előtt próbáljon meg elérni és biztonsági másolatot készíteni az adatokról. Ha tiszta telepítést választ, minden személyes adata, alkalmazása, játéka, dokumentuma és egyéb adathordozója eltűnik. Olvassa el a Windows 10 tiszta telepítéséről szóló útmutatónkat, és hajtsa végre ugyanezt.

***

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket az információkat, és sikerült megoldania a futásidejű hiba C++ problémáját. Kérjük, ossza meg velünk, melyik technika volt a leghasznosabb az Ön számára. Kérjük, használja az alábbi megjegyzések szakaszt, ha bármilyen kérdése vagy megjegyzése van a cikkel kapcsolatban. Azt is tudassa velünk, hogy mit szeretne legközelebb megtanulni.

  A szoftverek jövője a Windows rendszeren: Mi az MSIX fájl?