Fizetés törlése a PayPal-on

A világ ma már mindenben a digitális módra támaszkodik. A digitális világ mindenhol domináns, a fizetéstől és vásárlástól kezdve a foglalásokig és az online tranzakciókig.

Egyetlen kattintással bárhová küldhet pénzt, üzeneteket és apróbb információkat. A technológia fejlődésével egy csomó alkalmazás került a piacra. Az egyik ilyen fizetési alkalmazás a PayPal. A használat megtanulása megkönnyítheti az online tranzakciókat.

Mi az a PayPal?

PayPal egy pénzügyi társaság, amely a legtöbb országban működik. Előfordulhat, hogy a PayPal minden olyan országban működik, ahol lehetséges az online fizetés. A PayPal a legtöbb esetben sikeresen helyettesítette a pénzes utalványokat, csekkeket és készpénzt. Az online szolgáltatók és kereskedelmi oldalak PayPal-t használnak, és pénzt is fizetnek szolgáltatásaikért.

A PayPal működtetéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy összekapcsolja bankszámláját PayPal számlájával. Ezt követően az összes részt vevő üzletbe történő fizetéshez használhatja. A PayPal segítségével pénzt küldhet családtagjainak.

Miért érdemes PayPal-t használni?

Könnyen és kényelmesen használható

Bármikor, amikor vásárolni szeretne, bejelentkezhet PayPal-fiókjába, és kifizetheti. Nem kell mindig magánál tartania a kártyáját, és nem kell emlékeznie a kártyaszámára és egyéb banki adataira. Meg kell adnia a PayPal bejelentkezési adatait, és ennyi. A pénz gond nélkül átutalható a címzetthez.

Biztonságos tranzakciók

A bankkártya használata online fizetéshez kockázatos lehet. Előfordulhat, hogy nagyobb az online csalás kockázata, és számos egyéb banki problémába is ütközhet. A probléma megoldásának legjobb módja a PayPalon keresztül történő fizetés. Lehetőséget biztosít a biztonságos tranzakcióra, hogy adatai bizalmasak maradjanak.

  Hogyan szerezhetek RSS-hivatkozást egy podcasthoz az iTunes-on

Milyen esetekben kell törölnie egy fizetést a PayPal-on?

Sok esetben előfordulhat, hogy PayPal-on keresztül fizet, és később rájön, hogy hiba volt. Ezért előfordulhat, hogy törölni szeretné a fizetést, és visszakaphatja a pénzét. Ilyen helyzetek lehetnek:

Nem a megfelelő személynek küld pénzt

Mindenkivel megesik, beleértve Önt, engem és a digitális fizetési ökoszisztéma szinte valamennyi felhasználóját, hogy végül rossz személynek utalja át a pénzt. Ez akkor fordulhat elő, ha véletlenül helytelenül adja meg a fiókadatokat, vagy bármilyen más adatot, például mobiltelefonszámot vagy e-mail-azonosítót. Ez akkor fordulhat elő, ha pénzt utal át, amikor siet.

Rossz összeget ír be

Képzelje el, hogy 400 dolláros tranzakciót kellett végrehajtania valakivel, és véletlenül plusz 0-t írt be. Fiókja üres, és törölni szeretné a fizetést, mielőtt az elérné a másik végét. Ez bizarr lehet, mert előfordulhat, hogy a címzett megtagadja a pénz visszaadását.

Ütemezett ismétlődő fizetés

Előfordulhat, hogy úgy állította be fiókját, hogy havonta bizonyos befizetéseket hajtson végre. Ilyen fizetések lehetnek villanyszámlák, mobiltelefon-számlák stb. Előfordulhat, hogy a hibás havi befizetések elkerülése érdekében előzetesen törölni szeretné ezeket az ütemezett fizetéseket. Például, ha Ön és családja külföldre költözik, nem lehetséges folytatni az ismétlődő kifizetéseket.

Le lehet mondani a fizetést a PayPalról?

A legtöbb esetben azonnali visszaigazolás érkezik a PayPal-on keresztül történt fizetésekről. Vannak azonban olyan esetek, amikor a címzettnek meg kell erősítenie az összeget a másik oldalon. Ezért, ha a címzett nem erősítette meg a fizetést, még mindig van esélye annak törlésére.

Melyek azok a tranzakciók, amelyeket törölhet a PayPal-on?

Törölhet minden olyan PayPal-tranzakciót, amelyet a címzett nem fogadott el. Ha azonban a címzett elfogadta a fizetést, akkor valószínű, hogy nem tudja törölni a tranzakciót.

  Gyűjtse össze az érméket, miközben a klónok körül manőverezi hajóját [Game Review]

Hogyan lehet törölni egy fizetést a PayPal-on?

Amikor PayPal-on keresztül fizet, előfordulhat, hogy meg kell adnia a címzett e-mail címét. A címzettnek rendelkeznie kell egy PayPal-fiókkal, amely az e-mailjéhez kapcsolódik. A fizetés függőben marad mindaddig, amíg a személy nem kapcsolja össze e-mailjét a PayPal-fiókjával. Ha a bankszámla összekapcsolásának folyamata 30 napon belül nem fejeződik be, a pénz visszakerül a feladó számlájára.

Vannak, akik magánéletet állítanak be PayPal-fiókjukon, ami korlátozza a pénzforgalmat, hacsak nem hagyják jóvá a tranzakciót. Ha a másik oldalon lévő címzett ugyanezt tette, előfordulhat, hogy törölheti a tranzakciót, és visszaállíthatja a pénzt a számlájára.

Forrás – https://www.danielshustle.com/how-do-i-cancel-a-payment-on-paypal/

A PayPal fizetés törlésének lépései a következők:

 • Jelentkezz be a fiókodba.
 • Nyissa meg a képernyő tetején található tevékenység gombot.
 • Keresse meg a függőben lévő fizetést, amelyet törölni kíván.
 • Kattintson a „Mégse” gombra a fizetési adatok mellett.
 • A megerősítéshez kattintson a fizetés törlése gombra.

Ha a címzett nem hagyja jóvá a fizetést, a PayPal-fizetés törölhető. Ha azonban nem találja az adott befizetést a függőben lévő listában, akkor a befizetését már kiegyenlítettük.

Hogyan lehet törölni az ismétlődő fizetéseket a PayPal-on?

Előfordulhat, hogy rendszeres időközönként pénzt utal át valakinek. Ezek a tranzakciók hasonlóak a normál tranzakciókhoz. Az egyetlen különbség az, hogy ütemezettek, és meghatározott időközönként készülnek.

Az ismétlődő fizetés törlésének lépései a PayPal-on megegyeznek a normál fizetéssel. Előfordulhat, hogy be kell lépnie a tevékenység menübe, és törölnie kell a beállított ismétlődő fizetést.

Az alábbi lépések segítenek a jövőbeni tranzakciók törlésében:

 • Jelentkezzen be PayPal fiókjába.
 • A képernyő jobb felső sarkában találhat egy gombot a felhasználónevével. Kattintson erre a gombra.
 • Lépjen a fiókbeállítások lehetőségre.
 • Kattintson a Pénz, bankok és kártyák lehetőségre a számlabeállítások legördülő menüjében.
 • Ennél a lehetőségnél megjelenik a beállított automatikus fizetések lap.
 • Válassza ki a törölni kívánt ismétlődő fizetést.
 • Erősítse meg ismétlődő fizetésének törlését.

Győződjön meg arról, hogy az ismétlődő fizetést a tervezett dátum és időpont előtt legalább 24 órával lemondja. Ez elegendő időt biztosít Önnek a tranzakció törlésére.

  Mi az a homokozó környezet?

Hogyan kaphat visszatérítést, ha a fizetés már megtörtént?

Előfordulhat, hogy nem tudja törölni a fizetést, ha a címzett jóváhagyja a pénzátutalást. Azonban bejelentkezhet PayPal-fiókjába, és visszatérítést kérhet. Felveheti a kapcsolatot azzal a személlyel is, akinek véletlenül pénzt küldött, és megkérheti, hogy küldje vissza. Az alábbi lépéseket követve törölheti a fizetést, ha a tranzakció már megtörtént:

 • Jelentkezzen be PayPal fiókjába
 • Keresse fel az összefoglaló oldalt a legördülő menüből.
 • Keresse meg a véletlenül kezdeményezett tranzakciót.
 • Ott megtalálhatja a címzett elérhetőségét. Kérjük, küldjön nekik egy e-mailt, amelyben kéri a kezdeményezett fizetés visszatérítését.

Ez a visszatérítési lehetőség csak 180 napig áll rendelkezésre. Ezt követően előfordulhat, hogy nem tud közvetlenül kapcsolatba lépni a címzettel a PayPal alkalmazáson keresztül.

Másik eset is előfordulhat, ha véletlenül pénzt utal át, de a másik oldalon lévő személy továbbra sem hajlandó visszaküldeni. Ilyen körülmények között vitát nyithat. A vita megnyitása feljogosítja Önt arra, hogy a PayPal alkalmazáson keresztül csevegjen a címzettel, és következtetésre jusson.

A vita megnyitásának lépései a következők:

 • Jelentkezz be a fiókodba
 • Látogassa meg a felbontási központot
 • Nyissa meg a Hibabejelentés lehetőséget
 • Ebben a szakaszban kiválaszthatja azt a fizetést, amellyel kapcsolatban vitát szeretne jelenteni.
 • Folytassa a kiválasztással
 • Említse meg a vita bejelentésének okát.

Viták megnyitása csak online vásárlás esetén lehetséges, személyes átutalás esetén nem. Végre benyújthat keresetet, ha a probléma a vita felvetése után sem oldódik meg. Amikor így tesz, a PayPal segítsége és támogatása megzavarja a fizetést, és eldönti, hogy a pénz visszakerül-e a számlájára vagy sem.

Következtetés

A PayPal egy praktikus alkalmazás, amely mindenki számára megkönnyíti az online tranzakciókat. Előfordulhat azonban, hogy rossz átvitelt kezdeményez. Ilyen esetben előfordulhat, hogy érdeklődnie kell a vevőnél. Ha esetleg nem hagyták jóvá a fizetést, visszatérítést kaphat. Vitát vagy követelést is benyújthat, ha nem kapja vissza a pénzt. Ez azonban ráébreszt bennünket arra, hogy a pénz visszaszerzése az kezdeményezést követően nehéz, és nagyon óvatosnak kell lenni a fizetés kezdeményezésekor.

Ezután megtekintheti a legjobb PayPal díjkalkulátorokat.