Ez a megfizethető Ambilight klón sokkal jobb a vártnál

Kulcs elvitelek

  • Pontos színegyeztetés és érzékeny színváltás, különösen játékmódban
  • A DreamView mód akár öt másik Govee lámpával is összekapcsolható
  • Önálló intelligens lámpaként működik

A Govee TV Backlight 3 Lite meglepően hatékony módot kínál arra, hogy megfizethető áron dinamikus környezeti megvilágítást adjon TV-jének, egy okos kameramegoldás segítségével, amely a TV tetején helyezkedik el, és „figyeli” a képernyő színváltozásait.

Govee TV háttérvilágítás 3 Lite

A TV-készülék tetején elhelyezett kamerával a Govee TV Backlight 3 Lite megfizethető és egyszerű módot kínál arra, hogy környezeti világítást adjon TV-nézési élményéhez. Világos, érzékeny, és a DreamView móddal kibővítheti rendszerét más Govee világítással.

Govee márka

Hub szükséges sz

Zene Reaktív Igen

Többszínű képes Igen, pixel LED-ek

Szín Összetétel RGB plusz fehér

Típus RGBICW

Csatlakozás Bluetooth + Wi-Fi

Ára 90 dollár

Hosszúság 55-65″ és 75-85″ változat

Profik

  • Többnyire pontos színegyeztetés és reszponzív változtatások
  • DreamView mód más Govee lámpákhoz való kapcsolódáshoz
  • Működhet a TV nélkül, mint általános intelligens lámpa

Hátrányok

  • Nehéz lehet kalibrálni más intelligens világítással a szobában
  • A kamerának a TV tetején kell lennie

Miben más a Govee TV Backlight 3 Lite?

A Philips eredeti „Ambilight” TV-je a TV házába van beépítve, és a jel belső figyelésével a legkompatibilisebb és legpontosabb megoldást kínálja. Ez azt jelenti, hogy a TV-n futtatott összes intelligens alkalmazással, valamint külső bemenetekkel működik. Természetesen ehhez új TV vásárlása is szükséges, és valószínűleg nem az integrált világítás legyen az elsődleges döntési tényező.

James Bruce / MakeUseOf

Manapság számos utólagosan beszerelhető környezeti világítási készletet vásárolhat, de a legtöbb HDMI bemenetet használ a jel elemzéséhez és a pontos színegyeztetéshez. Ez korlátozhatja a kompatibilitást (gyakran nem működik 120 Hz-es játékrendszerekkel vagy változó frissítéssel), és potenciálisan késést okozhat a jel áthaladásakor. A beépített okostévé-alkalmazásokkal sem működik, mivel ezek nem használnak külső HDMI-jelet. Még saját Ambilight-klónt is készíthet egy Raspberry Pi-vel – de nem zavarnám, mert a Govee TV Backlight 3 Lite valójában olcsóbb.

Ehelyett a Govee TV Backlight 3 Lite egy webkamerát használ a tévéje tetején, hogy „nézze”, mi van a képernyőn, és ehhez igazítja a LED-eket. Ez azt jelenti, hogy kompatibilis a TV okosalkalmazásaival és a külső bemenetekkel is – mivel nem kell semmilyen jelet vizsgálnia, csak mindent lát a TV képernyőjén, ugyanúgy, mint te.

  Hogyan lehet megvalósítani az AWS EFS-t a fájlrendszer megosztásához az EC2 között?

A rendszernek vannak árnyoldalai, de néhány iteráció után örömmel mondhatom, hogy rendkívül pontos és érzékeny – és fantasztikus áron.

Ha aggódik a magánélet miatt (főleg, ha tévéje a hálószobában van), akkor ne aggódjon. A webkamera mindig szigorúan a tévé felé néz, és még ha meg is érzékelné a szobában történõ egyéb dolgok tükrözõdését, a stream azonnal eldobásra kerül a színegyeztetés céljából történõ helyi elemzés után – nincs mit feltörni az internetkapcsolaton keresztül. .

Telepítés: bonyolult, de egyszerű

James Bruce / MakeUseOf

A doboz tartalmazza a lámpacsíkot, egy kis vezérlőelemet, webkamerát és szerelési tartozékokat. A LED szalag szakaszokra van bontva, köztük egy rugalmas csatlakozókábellel.

James Bruce / MakeUseOf

Az egyik alsó saroktól kezdve fektesse mindkét oldalt nagyjából középre, és körülbelül egy hüvelyknyire a szélétől – vagy bárhová, ahol elhelyezheti anélkül, hogy látná a LED-eket elölről vagy normál látószögből. Mivel ezeket az összehasonlítás kedvéért egy valódi Philips Ambilight TV-re szerelem, a beépített LED-ek is korlátoztak.

Vásárlás előtt ellenőriznie kell a TV-készülék méretét, hogy elkerülje a csalódást, mivel azt úgy tervezték, hogy csak egy bizonyos tartományon belül működjön. A készletem 55-65”-os tévékhöz való, bár van egy kicsit nagyobb is. Ha a TV-je kisebb, akkor a végén LED-szalagok lógnak le a széléről.

Mielőtt megpróbálná a csíkokat a TV-re ragasztani, feltétlenül használja a mellékelt alkoholos törlőkendőket, amelyek zsírmentes felületet biztosítanak a tapadáshoz. Már akkor is úgy találtam, hogy a csíkok hátulján lévő ragacsos szürke gumiragasztót elég könnyen le lehetett húzni. Szerencsére a Govee néhány extra ragasztókapcsot is biztosít, amelyek sokkal erősebbek.

James Bruce / MakeUseOf

Ezek egy részét arra is használtam, hogy minden sarkon visszahúzzam a csatlakozókábeleket. Tájékoztatásul a tévém 58 hüvelykes.

James Bruce / MakeUseOf

Végül rögzítse a vezérlőelemet. Nem kell a közepén lennie, amíg az USB-C kábel elérheti a webkamerát, amely felül lesz – a LED-szalag végén lévő kábel meglehetősen hosszú. A webkamera a két legfelső port között helyezkedik el, a LED-ek az alsóban.

James Bruce / MakeUseOf

A kamera elhelyezése kulcsfontosságú: a képernyő tetején kell lennie, nem alatta, és gondoskodnia kell arról, hogy a kamerakar alsó részén lévő tartó 90 fokban legyen a képernyőhöz képest – a gyors telepítési útmutató ezt jobban elmagyarázza. A webkamera fő karja enyhén felfelé dőlve ül.

  Az OpenAI elindítja a GPT-4-et, és a szálak 100 millió felhasználót kaptak 5 nap alatt

Vigyázzon ezzel a lépéssel, mert kissé ellentétes azzal, hogy utasítások nélkül hogyan helyeztem volna el a fényképezőgépet. Ha ezt rosszul csinálja, a kamera nem fogja látni a TV tetejét.

Beállítás és szoftver: A kalibrálás kulcsfontosságú

James Bruce / MakeUseOf

Miután csatlakoztatta és bekapcsolta, elindíthatja a Govee alkalmazást, és hozzáadhat egy új eszközt. A rendszer automatikusan észleli Bluetooth-on, majd végigjárhatja a konfigurációt. Hozzá kell adnia a Wi-Fi adatait; az alkalmazás azt állítja, hogy csak 2,4 GHz-es hálózatokkal működik, de a kétsávos hozzáférési pontom mellett ülve jól csatlakozott.

A tévét most vissza kell helyezni végső otthonába, és a szokásos módon a képernyő elejére kell néznie; majd győződjön meg arról, hogy az oldalak megfelelnek a képernyőn megjelenő utasításoknak (vagy válasszon egy megfelelő elrendezést).

A beállítás legbonyolultabb és legfontosabb része a kamera. A kalibráláshoz hét ragadós hátú narancssárga kockát kell a TV-képernyő köré helyeznie, majd húzza ki a határolókeret sarkait és közepét, hogy illeszkedjen. Ez különösen bonyolult lehet, mivel a kép torz és meglehetősen gyenge minőségű. Ideális esetben a tévén sem lesznek tükröződések, de ez a legtöbb háztartásban irreális.

Alapértelmezés szerint videoreaktív módban indul el, így a fények a TV-n bármit megismételnek. A Govee alkalmazásban módot válthat.

Teljesítmény: Többnyire pontos, de nem tökéletes

Végigfutottam egy sor Ambilight tesztvideót. Az alapértelmezett mód a „Film”, amely késlelteti a színváltozást. Változtassa „Játék” módra a gyorsabb válaszidő érdekében (bár lehet, hogy egy kicsit túl mutatósnak találja).

Általában azt tapasztaltam, hogy a színek szépen követték a képernyőn megjelenő tartalmat, bár a kékek időnként a lila megvilágítás felé hajlottak, a fehér pedig a halvány rózsaszínre. Ez minden kamera alapú környezeti megvilágításnál elvárható.

James Bruce / MakeUseOf

Bár a legtöbb probléma megoldható egy másik színkalibrációs lépéssel, ha a szobájában máshol is van intelligens világítás, a kamera érzékeli a visszaverődések finom árnyalatváltozásait.

James Bruce / MakeUseOf

Újra végigfutva a teszteket az eredeti Philips Ambilight újraengedélyezése mellett, nem tudtam volna különbséget tenni. Gyakorlatilag a filmek és a játéktartalmak esetében feltűnően pontosnak tűnik, amit tényleg nem vártam egy kamera alapú rendszertől. A Govee TV Backlight 3 Lite (fent) másik apró előnye az eredeti Philips Hue Ambilighthoz (lent) képest, hogy ugyanannyi LED-et kap a tévé alján, mint a tetején. A TV-házba beépített Ambilight révén az alapon kevesebb LED található a TV-állvány elhelyezéséhez (egyes modelleknél pedig az alsó szélén egyáltalán nincs).

  7 munkavállalói ajándékozási platform a boldogabb munkahely érdekében

James Bruce / MakeUseOf

Az egyetlen probléma, amit találtam, a képernyő kikapcsolása volt, és ez valószínűleg az elkerülhetetlen tükröződések miatt volt. A TV kikapcsolt állapotában a Govee háttérvilágítás bal és jobb oldalon világossárgát mutatott. Mivel a tévém elosztója amúgy is intelligens csatlakozót használ az energiatakarékosság érdekében, ez nem jelent nagy problémát számomra. Ha fekete sávokkal ellátott filmeket néz, a rendszer ezeket helyesen felismeri, figyelmen kívül hagyja, és helyette a film tényleges színeit reprodukálja.

Egyéb funkciók: DreamView, zenei módok és egyebek

Ha van további Govee világítás a tévészobájában, értékelni fogja a DreamView integrációt. Ez lehetővé teszi, hogy a TV Backlight 3 Lite akár öt másik Govee lámpát is vezéreljen, pontosan úgy illessze a képernyőn megjelenő tartalmat, mint a TV hátulján lévő LED-ek. A lámpákat a helyiségben úgy helyezheti el, hogy megfelelően illeszkedjen a bal vagy a jobb szélhez, és szinte minden Govee lámpa kompatibilis.

Mivel a Govee TV Backlight 3 Lite teljesen elkülönül a tévétől, szabványos Govee intelligens lámpaként is működik. Ezzel a hangasszisztensekkel vezérelheti, valamint Bluetooth- vagy Wi-Fi-vezérléssel az alkalmazáson keresztül. Rögtönzött bulit rendez a nappalijában? A zenével szinkronizált, ritmushoz illő jelenetek egy kis dinamikus parti világítást adnak. Vagy egyszerűen csak lazítson egy hangulatos hangulatvilágítással, az alkalmazás több száz jelenetével, hogy bármilyen alkalomra megfeleljen. Ha pedig megvásárolja a Govee TV Backlight 3 Lite különleges Dune kiadását, még több jelenetet kap, amelyeket a mellékelt QR-kód beolvasásával hozzáadhat alkalmazásához.

James Bruce / MakeUseOf

Érdemes megvenni a Govee TV Backlight 3 Lite készüléket?

Rendkívül szkeptikus voltam a Backlight 3 Lite megjelenésével kapcsolatban. Kerültem a kameraalapú TV-háttérvilágítást, mert gyanítottam, hogy túl lassúak és pontatlanok a pontos színvisszaadáshoz (és az igazat megvallva, ezek első néhány generációja nem volt zseniális). Bár a TV Backlight 3 Lite soha nem lesz olyan pontos, mint egy HDMI-jelkészlet, elég jó ahhoz, hogy nem kell aggódnom. A tévében és a filmekben való elmerülés fokozásának módjaként remekül működik. Sokkal olcsóbb is, mint a többi opció, és az a tény, hogy a TV-n megjelenített bármilyen tartalommal működik, nem csak a külső bemeneteken, nagy pont a javára.

Ha 100 dollár alatti költségvetéssel szeretne TV-háttérvilágítást, ne keressen tovább. Könnyen telepíthető, és egy kis kalibrálás után már működik.

Govee TV háttérvilágítás 3 Lite

A TV-készülék tetején elhelyezett kamerával a Govee TV Backlight 3 Lite megfizethető és egyszerű módot kínál arra, hogy környezeti világítást adjon a tévénézési élményhez. Világos, érzékeny, és a DreamView móddal kibővítheti rendszerét más Govee világítással.