Erőforrás nem birtokolt hibája javítása a Windows 10 rendszerben

A nem birtokolt erőforrások ritka rendszerhiba a Windows 10 rendszerű számítógépeken, ez a hiba kékképernyős hibákat okozhat a számítógépen. Ez a hiba számos komoly problémát okozhat a számítógépében, amelyek teljes rendszerhibához vezethetnek. Ezért, ha ezt a hibát észleli, próbáljon ki néhány módszert a javítására. Ebben az útmutatóban a Windows 10 hibáival nem rendelkező erőforrásokat tárgyaljuk; megvizsgáljuk a Windows 10 rendszerű számítógépeken a stopkód-erőforráshoz nem tartozó hiba javításának néhány módszerét is.

Az erőforrás nem birtokolt hibájának javítása a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 rendszerben az erőforrás nem birtokol hibájának számos oka lehet. Az alábbiakban felsorolunk néhány lehetséges okot.

  • A hiba gyakori oka a rendszerfájlokkal kapcsolatos hibák vagy a sérült rendszerfájlok
  • Hibás, elavult vagy sérült rendszer-illesztőprogramok is okozhatják ezt a hibát
  • Egy harmadik féltől származó víruskereső is zavarhatja a rendszerfájlokat, és ezt a hibát okozhatja
  • Különféle merevlemez- és lemezproblémák is okozhatják ezt a hibát a Windows 10 rendszerben
  • Hibás rendszerhardver is okozhatja ezt a problémát, ami kék képernyő hibát eredményez
  • Időnként több BSOD probléma is felelős a hibáért
  • A Windows hibái is felelősek ezért a problémáért.

A következő útmutatóban megvitatjuk a Windows 10 nem birtokolt erőforrások megoldásának módszereit.

1. módszer: Futtassa a Hardver és eszközök hibaelhárítót

Gyakori, hogy az erőforráshoz nem tartozó hiba különböző hardverproblémák miatt fordul elő a számítógépen. Ez a hardverproblémák ellenőrzésével és megoldásával megoldható. A Windows számítógépek különféle beépített hibaelhárítókat kínálnak számos rendszerprobléma megoldásához; megpróbálhatja futtatni a hardver és az eszközök hibaelhárítóját a problémák megoldásához. Tekintse meg a Hardver és eszközök futtatása hibaelhárítót a számítógép hardverével kapcsolatos problémák megoldásához.

  (JAVÍTOTT) Audio csatlakozó nem működik Windows 10 laptopon

2. módszer: Futtassa a chkdsk vizsgálatot

A Windows 10 rendszerben a nem tulajdonolt erőforrások hibáját a számítógépen lévő sérült lemez-illesztőprogramok is okozhatják; ezek az illesztőprogram-hibák a Windows 10 beépített vizsgálatával a lemez-illesztőprogramok ellenőrzésével és javításával is kijavíthatók. A Check Disk Scan vagy a CHKDSK Scan egy olyan segédprogram a Windows rendszeren, amely megkeresi a sérült rendszer-illesztőprogramokat, és megpróbálja kijavítani és javítani az illesztőprogramokat. Tekintse meg a „Hogyan ellenőrizheti a lemezt hibákat a chkdsk használatával” útmutatót a Windows 10 rendszerű számítógépek lemez-illesztőprogramjainak kereséséhez.

3. módszer: Rendszerfájlok javítása

A Windows 10 rendszeren a leállítókód-erőforráshoz nem tartozó hiba előfordulásának leggyakoribb oka a sérült rendszerfájlok; ezek a sérült rendszerfájlok azért is előfordulhatnak, mert a számítógépével és a felhasználókkal kapcsolatos egyéb rendszerproblémák trükkös helyzetbe kerülhetnek. Tekintse meg a Rendszerfájlok javítása Windows 10 rendszeren című útmutatót, ahol SFC-vizsgálatot hajthat végre a rendszerfájlok kijavítása érdekében, és SFC- és DISM-vizsgálat futtatásával kijavíthatja a problémát a számítógépen. Ha a rendszerfájlok javítása nem javítja a nem Windows 10-ben birtokolt stopkód-erőforrást, és nem tudja kijavítani ezt a hibát, folytassa a következő módszerrel.

4. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Ha bármilyen hiba, hiba és javítással kapcsolatos probléma van az Ön Windows 10 számítógépre, előfordulhat, hogy nem tud új alkalmazásokat és játékokat telepíteni. Ez a probléma megoldható egy Windows frissítés telepítésével. Először is ellenőrizze, hogy az operációs rendszer frissített verzióját használja-e, vagy van-e folyamatban lévő frissítés, kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkban leírt lépéseket.

5. módszer: Frissítse az eszközillesztőket

Az erőforrásokkal nem rendelkező problémák egyik leggyakoribb oka az elavult vagy sérült rendszerillesztők. Ha a számítógépen lévő illesztőprogramok nem naprakészek, előfordulhat, hogy nem konfigurálódnak és nem működnek megfelelően. Az olyan problémák elkerülése érdekében, mint például a nem a Windows 10 rendszerű számítógépén lévő erőforrások, érdemes frissítenie a számítógép illesztőprogramjait. Tekintse meg az Eszköz-illesztőprogramok frissítése Windows 10 rendszeren útmutatót az illesztőprogramok legújabb verzióinak biztonságos telepítéséhez a számítógépére. A legtöbb esetben a számítógép-illesztőprogramok frissítése könnyen megoldhatja ezt a problémát. Ha a probléma továbbra is fennáll, és nem találja meg a megoldást, próbálkozzon a következő módszerrel.

  Fájl letöltése PowerShell paranccsal Windows 10 rendszerben

6. módszer: Az eszközillesztő-frissítések visszaállítása

Ha a rendszer megfelelően működött volna, és a frissítés után hibásan működött, az illesztőprogramok visszaállítása segíthet. Az illesztőprogram visszaállítása törli a rendszerbe telepített jelenlegi illesztőprogramot, és lecseréli a korábbi verziójára. Ehhez olvassa el útmutatónkat a Windows 10 illesztőprogramjainak visszaállításáról.

7. módszer: Telepítse újra az eszközillesztőket

Ha a rendszer-illesztőprogramok frissítése nem oldja meg a rendszer-illesztőprogram-problémákat, megpróbálhatja újratelepíteni az illesztőprogramokat a számítógépére. A probléma megoldásához tekintse meg az Illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése Windows 10 rendszeren útmutatót.

Ha az illesztőprogramok újratelepítése nem segít, próbálkozzon a következő módszerrel.

8. módszer: A víruskereső ideiglenes letiltása (ha alkalmazható)

Néha, ha különleges alkalmazásokat vagy játékokat próbál telepíteni a Microsoft Store-ból, a számítógép víruskereső programja fenyegetésként azonosítja azt, és megakadályozza az alkalmazás telepítését. Tehát bölcsen tiltsa le a harmadik féltől származó víruskereső programokat vagy a beépített biztonsági csomagokat a számítógépén, kövesse a víruskereső ideiglenes letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkban bemutatott lépéseket.

9. módszer: Harmadik féltől származó víruskereső eltávolítása (nem ajánlott)

Ha a Windows 10 rendszerben az erőforráshoz nem tartozó hibát nem a rendszer-illesztőprogramok okozták, akkor a probléma a víruskeresővel lehet, ha a harmadik féltől származó víruskereső folyamatosan okozza ezt a hibát a számítógépén; megfontolhatja a teljes eltávolítását. Tekintse meg az 5 módszert az Avast Antivirus teljes eltávolítására a Windows 10 rendszerben; hogy távolítsa el a víruskeresőt a számítógépről a probléma megoldásához.

  15 legjobb eszköz a Windows vagy Mac számítógép felhőbe mentéséhez

Ha a víruskereső eltávolítása nem oldja meg a problémát, folytassa a következő módszerrel a leállítási kód erőforrása nem birtokolt hiba elhárításához.

10. módszer: Állítsa vissza a számítógépet

Ha a fent említett módszerek egyike sem működik az Ön számára, a problémát a Windows 10 hibái okozhatják; megpróbálhatja visszaállítani a Windows rendszert, hogy megoldja ezeket a Windows-problémákat és az erőforrásokkal nem kapcsolatos problémákat. Tekintse meg a Windows 10 visszaállítása adatvesztés nélkül útmutatót a Windows 10 biztonságos visszaállításához a számítógépen.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Mi okoz erőforrás-hibát a Windows rendszerben?

Ans. A Windows erőforrás-hibáinak különböző okai lehetnek, például rendszerfájl-, BSOD- és illesztőprogram-hibák.

Q2. Hogyan tudom megoldani a Blue Screen hibát Windows 10 rendszeren?

Ans. A Windows 10 rendszerű számítógépeken a Blue Screen hibáinak kijavításához megpróbálhat futtatni egy beépített Blue Screen hibaelhárítót.

Q3. Hogyan lehet javítani a rendszerfájlokat az erőforrás-hibák javítása érdekében?

Ans. A rendszerfájl-hibák gyakori hibák a Windows rendszeren, és az SFC-vizsgálat futtatásával javíthatók.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt az Ön számára, és sikerült kijavítania az erőforráshoz nem tartozó hibát a Windows 10 rendszeren. Tudassa velünk, melyik módszer vált be Önnek. Ha bármilyen javaslata vagy kérdése van, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés rovatban.