Előfizetés nélküli lehetőség otthona belső védelmére

Kulcs elvitelek

 • Az Aqara Camera E1 teljes, 360 fokos rálátást biztosít otthonára pásztázási/döntési funkciójával, így sokoldalú beltéri biztonsági kamera.
 • A kamera kiváló videóminőséget biztosít 2K felbontással nappal és éjszaka, és olyan funkciókat kínál, mint a személyészlelés és a kamerapozíciók beállítása a könnyebb használat érdekében.
 • A tárolt videók eléréséhez nincs szükség előfizetésre, mivel az Aqara 24 órányi ingyenes felhőtárhelyet kínál, valamint microSD-kártya vagy Apple HomeKit Secure Video használatának lehetőségét hosszabb tárolási időkhöz.

Függetlenül attól, hogy háza belsejét vagy külsejét szeretné megvédeni, a biztonsági kamerák nagy többsége további előfizetést igényel a videó és sok más funkció mentéséhez.

De ha egy olcsó lehetőségre van szüksége beltéri használatra anélkül, hogy többletköltséget igényelne, az Aqara Camera E1-nek a lista tetején kell lennie. Kompatibilis a három fő intelligens otthoni ökoszisztémával, és teljes, 360 fokos nézetet kínál a pásztázás/döntés funkciónak köszönhetően.

Aqara kamera E1

Az Aqara Camera E1 teljes, 360 fokos lefedettséget biztosít otthonában. A kamera fővonala a pásztázás/döntésvezérlés, így mozgathatja a kamerát, hogy jobban lássa, mi történik. Mindhárom fő intelligens otthoni platformmal – Amazon Alexa, Apple HomeKit és Google Home – kompatibilis a kamera tiszta és éles 2K videót kínál nappal vagy éjszaka. Fizetős előfizetés megkövetelése helyett az Aqara 24 órás alapvető videótárolást kínál alacsonyabb felbontás mellett. A HomeKiten keresztül opcionális microSD-kártyát vagy Apple HomeKit Secure Video-t is használhat. Ha rendben van a fizetés, lehetőség van a videók teljes felbontású felhőalapú tárolására 30 napig.

Aqara márka

határozat 1296p

Csatlakozás Wi-Fi

Alkalmazáskompatibilitás Igen

Éjszakai látás Igen

Az objektív f/2.0 rekeszértéke

Integrációk Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Home

Hub szükséges sz

A látómező 101 fokos átlós

Színek Fehér

Kétirányú hang

Tárhely Opcionális microSD kártya

Időjárásállóság sz

Mozgásérzékelés Igen

Előfizetés szükséges? Nem

Adatvédelmi mód Igen

Méretek 2,72 × 2,72 × 4,09 hüvelyk.

Súly 5.8oz

Profik

 • Erős minőségű 2K videó
 • Támogatja mindhárom fő intelligens otthoni platformot
 • Az Aqara alkalmazás jól megtervezett és könnyen használható
 • A rögzített videó eléréséhez nem szükséges előfizetés
 • A személyészlelés jól működik pásztázás/döntés követéssel
 • A mellékelt felszereléssel szinte bárhová felszerelhető otthonon belül

Hátrányok

 • Az Apple Home alkalmazás nem tudja vezérelni a pásztázást/döntést
 • Kis látómező néhány más kamerához képest
 • Az ingyenes 24 órás felhőtárhely csak 360p felbontásban működik
 • Rövid USB-C kábel és tápadapter nincs mellékelve

Teljes betekintés otthonába

Míg a legtöbb beltéri kamera csak egy adott képet nyújt otthonáról, attól függően, hogy hol helyezi el, az Aqara Camera E1 egy kicsit más. A kamera nagy vonzereje a pásztázás/döntés funkció, amely teljes, 360 fokos képet nyújt a helyszínről.

  Hogyan lehet nyomon követni a webhely globális teljesítményét a Grafana worldPing segítségével?

A teljes körben való forgatás mellett a 2K kamerát felfelé és lefelé is irányíthatja attól függően, hogy mit szeretne látni. A pásztázó/dönthető kamerák általában lényegesen nagyobbak, mint a többi modell, a szükséges kiegészítő motorok miatt. Szóval nagyon meglepett a Camera E1 kicsomagolása. Olyan kicsi, vagy még kisebb, mint bármelyik beltéri kamera, amit használtam.

Brent Dirks / MakeUseOf

Ez a kis méret lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépet nem feltűnő helyen helyezze el otthonában. Választhat a kamera vízszintes telepítése is. Az Aqara csavaros rögzítést vagy fali rögzítőelemeket tartalmaz a maximális rugalmasság érdekében. Akár fejjel lefelé is felszerelhető mennyezetre.

Míg az Aqara tartalmaz egy USB-C kábelt, az csak 3 láb hosszú, ami csalódást okoz, mivel a legtöbb telepítéshez hosszabbra van szükség. Szüksége lesz saját hálózati adapterre is, mivel az egyiket nem tartalmazza a doboz. Hosszabb, 10 láb hosszú USB-C kábelt és saját USB-C hálózati adaptert kellett használnom. Ha ezek nincsenek meg, az olcsóbbá teheti az olcsó fényképezőgépet.

A kamera mindhárom fő intelligens otthoni rendszerrel kompatibilis – Amazon Alexa, Google Home és Apple HomeKit. De nem számít, melyiket használja, be kell állítania a kamerát a kísérő Aqara Home alkalmazás segítségével iOS vagy Android.

A beállítás csak néhány percet vesz igénybe. A kamera Apple HomeKithez való hozzáadása közvetlenül az Aqara alkalmazáson keresztül történik. Az Alexa és a Google támogatása ezeken a kísérőalkalmazásokon keresztül történik. Csak a Camera E1-et használtam a HomeKit beállításaimmal.

Kiváló videóminőség néhány figyelmeztetéssel

A mindennapi használat során nagyon meg voltam elégedve a Camera E1-gyel. Otthonomban nem volt helyem, ahol teljes 360 fokos lehetőséget kihasználhattam volna, hanem egy nagy, téglalap alakú nappaliba helyeztem el. Az előző kamerám ugyanazon a helyen 180 fokos látómezőt biztosított, de volt néhány holtfolt a szoba szélei közelében, beleértve a bejárati ajtót is.

Nyissa meg az Aqara alkalmazást a kamera legteljesebb funkcionalitású vezérléséhez. Válassza ki a kamerát az élő nézet megtekintéséhez, és használja a vezérlőpultot, vagy egyszerűen csúsztassa az ujját a képernyőn a helyiségben való mozgáshoz. Nem volt késedelem a pásztázás/döntés vezérlésekor az alkalmazással. A főképernyőn pillanatfelvételt is készíthet, felvételt indíthat, és akár a mikrofon segítségével is beszélgethet bárkivel, aki a kamera közelében van.

A 2K felbontású videó minősége kiváló volt nappal és éjszaka is. Általában nem kapcsolok fel felső lámpát a nappalimban, csak a nagy ablakokból és a kis lámpákból származó természetes fényt használom. Az egész videó tiszta és éles volt. Éjszaka, aktív éjszakai látás mellett, én is jól láttam.

  Hogyan tegyük priváttá a profilunkat a Facebookon

Csak megjegyezni, mivel ez egy forgatható/dönthető kamera, csökkentenie kell az elvárásokat a látómező tekintetében. A Camera E1 kicsi, 102 fokos látómezőt kínál, de nyilvánvalóan a pásztázás és a dönthetőség miatt ez nem számít annyira, mint egy fix kamera.

Az Aqara alkalmazás egyik kedves funkciója a személyészlelés. Ahogy a név alapján sejteni lehetett, a funkció automatikusan mozgatja a kamerát, hogy rögzítsen és követhessen bárkit, aki látható. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kiszűrje a mozgási eseményeket egy otthon sétáló háziállatból. Aqara azt mondta, hogy a jövőben hasonló hangérzékelési funkciót is használhat majd.

Csakúgy, mint a többi biztonsági kameránál, választhat, hogy értesítést kapjon az okostelefonon, ha mozgást észlel, így ellenőrizheti a helyzetet.

Egy másik jó lehetőség az Aqara alkalmazáson keresztül, hogy előre meghatározott pozíciókat használhat a pásztázás/döntés funkcióhoz. Sok beállítási lehetőség van már létrehozva, de tetszőleges számút testreszabhat. Tehát a kamera mozgásának kézi vezérlése helyett egy érintéssel kiválaszthatja az egyik pozíciót. Beállítottam néhány pozíciót, és ez nagyban megkönnyíti a kamera használatát.

Megtekintheti a kamera hírcsatornáját az Apple Home alkalmazáson keresztül, de nagy hátránya van. A pásztázás és a döntés funkció nem érhető el az Apple alkalmazáson keresztül. Ez azonban nem az Aqara hibája – az Apple natívan nem biztosítja a pásztázás/döntés vezérlését az intelligens otthoni alkalmazáson keresztül.

Amikor megtekinti a kamera hírcsatornáját, az onnan érkezik, amerre a kamera éppen mutat. Ha módosítania kell ezen, meg kell nyitnia az Aqara alkalmazást. Az én használatomban ez kisebb bosszúságot okozott, de nem jelent nagy üzlettörést. Ezt azonban alaposan meg kell fontolnia, ha csak a Home alkalmazást szeretné használni.

Alexával nem ez a helyzet. Sikerült összekapcsolnom az Aqara Home Alexa képességet, és használni tudtam a pásztázás/döntés funkciót. Nem tudtam kipróbálni a kamerát a Google Asszisztenssel.

Nincs szükség előfizetésre a tárolt videók eléréséhez

A biztonsági kamera nagy része hozzáfér a rögzített videóhoz. A legtöbb opció a piacon, például az olyan nagy neveknél, mint a Ring vagy az Arlo, nagy hátránnyal rendelkezik – havi előfizetés szükséges a felhőben tárolt rögzített videók megtekintéséhez. Ez jelentős költséget jelenthet a fényképezőgép élettartama során.

De nem kell aggódnia amiatt, hogy fizetnie kell a Camera E1 kamerával rögzített videóhoz való hozzáférésért. A rögzített videó eléréséhez számos különböző lehetőség áll rendelkezésre. Először is, az Aqara 24 órányi rögzített videót ingyenesen tárol a felhőben. Az egyetlen bökkenő az, hogy csak 360p-ben tárolják, ami lényegesen alacsonyabb felbontás, mint a natív 2K, amit a fényképezőgép lát.

Havi 4,99 USD vagy évi 49,99 USD előfizetés esetén ezt 30 napos megőrzésre kiterjesztheti, ami lehetővé teszi a videó teljes felbontású tárolását és elérését.

  Egyablakos megoldás az ügyfélszolgálati problémákra

A helyzettől függően könnyen lehet, hogy 24 órányi rögzített videó elérése a felhőben bőven elegendő. Nagyszerű látni, hogy az Aqara ezt ingyenesen kínálja, és éppen ezek a funkciók teszik a Camera E1-et a legjobbak közé a piacon.

Brent Dirks / MakeUseOf

Alternatív megoldásként használhatja saját microSD-kártyáját is a rögzített videók tárolására. A memóriakártya egyetlen korlátja a maximális kapacitás. Ha a videót legfeljebb 512 GB-os SD-kártyán tárolja, akkor is hozzáférhet a felvételekhez az Aqara alkalmazáson keresztül.

Bárki, aki rendelkezik Apple HomeKittel, fontolja meg a kamera Apple HomeKit Secure Video funkcióval való használatát. Ezzel titkosított felvételeket tárolhat meglévő iCloud+ tárhelycsomagjával, havi 0,99 USD-tól kezdődően. Az összes felvétel végponttól végpontig titkosított, és bárhonnan elérhető, ha van Home Hub (Apple TV vagy HomePod).

Ez az opció legfeljebb 10 napos felvételt tárol az Apple eszközén. Nem számítanak bele az iCloud+ tárhelybe. Szerencsére könnyedén kezelheti a HomeKit Secure Video felvételeit, és helyileg mentheti őket eszközére, vagy megoszthatja másokkal.

A fényképezőgép és a HomeKit összekapcsolásának másik előnye, hogy képes felismerni a felvételen szereplő személyek bizonyos arcait, amennyiben korábban már készített róla képet, és Ön besorolta a Fotótárba. Felismeri a háziállatokat és a csomagokat is.

A HomeKit Secure Video egyetlen valódi hátránya, hogy 1080p-re korlátozódik. A funkció bekapcsolása után azonban nem tudtam észrevenni lényeges különbséget a natív 2K és az 1080p között a fényképezőgépről.

Meglepően kevés kamera támogatja a HomeKit Secure Video funkciót, különösen ebben az árkategóriában. Van még néhány lehetőség az Eufy-tól, de ez minden. Tehát még kisebb felbontás mellett is jó látni, hogy az Aqara kínálja ezt a funkciót.

Aqara Camera E1: Néhány kisebb kompromisszum, de összességében az intelligens otthon győztese

Az Aqara Camera E1 nem éppen tökéletes, különösen a kis látómező miatt, és az Apple HomeKittel való pásztázáshoz/döntéshez a kísérőalkalmazást kell használni. De ezeket a problémákat sok más pozitívum ellensúlyozza.

Amellett, hogy nem kell előfizetést fizetni a rögzített videók eléréséhez, akár az Aqara korlátozott felhőalapú tárolási szolgáltatásán keresztül, akár saját microSD-kártyájával, a kamera olcsó költsége és mindhárom fő intelligens otthoni platformmal való kompatibilitása kiemelkedővé teszi.

És különösen, ha Ön Apple-rajongó, a HomeKit SecureVideo kompatibilitása miatt ez a legjobb vétel.

Aqara kamera E1

Az Aqara Camera E1 teljes, 360 fokos lefedettséget biztosít otthonában. A kamera fővonala a pásztázás/döntésvezérlés, így mozgathatja a kamerát, hogy jobban lássa, mi történik. Mindhárom fő intelligens otthoni platformmal – Amazon Alexa, Apple HomeKit és Google Home – kompatibilis a kamera tiszta és éles 2K videót kínál nappal vagy éjszaka. Fizetős előfizetés megkövetelése helyett az Aqara 24 órás alapvető videótárolást kínál alacsonyabb felbontás mellett. A HomeKiten keresztül opcionális microSD-kártyát vagy Apple HomeKit Secure Video-t is használhat. Ha rendben van a fizetés, lehetőség van a videók teljes felbontású felhőalapú tárolására 30 napig.