Élő feliratozás engedélyezése a Chromebookon

Az Élő feliratozás az egyik legjobb kisegítő lehetőség a Chromebookokon, és rendszeresen használom, amikor a YouTube feliratozása tönkreteszi a beszédfelismerést. Az Élő feliratozás funkció akkor is hasznos, ha lusta a fülhallgatóhoz, és nem akar zavarni másokat. Pontos, gyors, valós időben fordítja le a beszédet szöveggé, és offline állapotban is működik. Ha ez hasznosnak tűnik, és szeretné engedélyezni az Élő feliratozás funkciót Chromebookján, kövesse az alábbi rövid útmutatónkat. Említettünk néhány javítást is arra az esetre, ha a funkció nem működne Chromebookján. Ezzel együtt nézzük meg, hogyan kapcsolhatja be az élő feliratokat a Chromebookon.

Élő feliratozás engedélyezése a Chromebookon (2022)

Ebben a cikkben egy egyszerű módszert ismertetünk az Élő feliratozás engedélyezésére Chromebookokon. Ha az Élő feliratozás nem működik Chrome OS-eszközén, itt megtalálhatja a javítást is. Szóval minden további nélkül merüljünk bele:

Kapcsolja be az élő feliratokat a Chromebookon

Jelenleg a Chromebookokon az Élő feliratozás csak az angol nyelvet támogatja. Az angoltól (USA) az angolig (UK) és az angolig (India) a különböző régiókból származó összes angol nyelvváltozat támogatott. A Google bejelentette, hogy a francia, német, olasz, japán és spanyol nyelvű élő feliratok hamarosan megérkeznek Chromebookokra.

  Hogyan védjük meg a Word-dokumentum részeit a szerkesztéstől

Ezen kívül a Google azt állítja, hogy a hangot és a feliratokat helyben dolgozzák fel a Chromebookokon, így az adatok soha nem hagyják el az eszközt. Az adatvédelem szempontjából ez egy jó megközelítés. Most, hogy mindezt elmondtuk, térjünk át a lépésekre.

1. Először nyissa meg a Gyorsbeállítások panelt a jobb alsó sarokban. Ezután kattintson a fogaskerekű ikonra a Beállítások megnyitásához.

2. A Beállítások oldalon kattintson a „Speciális” elemre a bal oldalsávban a menü kibontásához, majd nyissa meg a „Kisegítő lehetőségek” elemet.

3. Itt kattintson a „Kisegítő lehetőségek kezelése” lehetőségre a jobb oldali ablaktáblában.

4. Most görgessen le, és lépjen a „Hang és feliratok” részhez. Itt kattintson a „Feliratok” elemre.

5. Végül kapcsolja be az „Élő feliratozás” kapcsolót a Chromebookon. Ezt követően a Google elkezd letölteni néhány beszédfelismerő fájlt a szerveréről, hogy akkor is kínálhasson élő feliratokat, amikor az eszköz offline állapotban van.

6. Most pedig játsszon le bármilyen médiát a Chrome-ban. Egy élő feliratozási előugró ablak jelenik meg alul, és megkezdi a valós idejű feliratok generálását. Ne feledje, hogy az Élő feliratozás funkció csak a Chrome böngészőben működik Chromebookokon. Ha egy médiafájlt játszik le a helyi tárhelyéről, az nem fog működni.

7. Az Élő feliratozást offline módban is teszteltem, és tökéletesen működött. A médiafájlt a Chrome böngészőn keresztül kell lejátszania, és megjelennek az élő feliratok. Bármely médiafájl Chrome-on keresztüli lejátszásához egyszerűen húzza át a videót a Chrome böngészőben.

  A Google naptár szinkronizálása az iPhone naptáralkalmazásával

8. Ha személyre szeretné szabni a felirat méretét, betűtípusát, színét, háttérszínét, átlátszatlanságát stb., ezt megteheti a Chromebook Beállítások alkalmazásában.

Az élő feliratozás nem működik Chromebookján? Javítás itt

1. Ha az Élő feliratozás nem működik Chromebookján, vagy nem látja ezt a lehetőséget a Beállításokban, ne aggódjon. Egyszerűen nyissa meg a chrome://flags oldalt a Chrome böngészőben. Itt keressen rá az „élő feliratozásra”. A mellékelt linkeken mindent elolvashat a Chrome-jelzőkről, és megtekinthet néhány hasznos, legjobb Chrome-jelzőt.

2. Az alábbi címet közvetlenül is megnyithatja a Chrome-ban, és az „Élő feliratozás” jelzőhöz vezet.

chrome://flags/#enable-accessibility-live-caption

3. Most engedélyezze az Élő feliratozás jelzőt a legördülő menüben, és indítsa újra a Chromebookot. Mostantól az Élő feliratozásnak megfelelően működnie kell Chromebookján.

4. Végül azt javaslom, hogy váltson angol nyelvre, ha szeretné élvezni az Élő feliratozás funkciót Chromebookján, ha még nem tette meg. A nyelvet a Beállítások -> Speciális -> Nyelvek és bevitelek -> Nyelvek -> Változás menüpontban módosíthatja (az Eszköz nyelve mellett).

Chrome OS Live Caption: Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen nyelveken támogatott az Élő feliratozás a Chromebookokon?

Jelenleg csak a különböző régiókból származó angol nyelv támogatott a Chromebookokon. A Google azt mondta, hogy az Élő feliratozás hamarosan megjelenik franciául, németül, olaszul stb.

  Az iPadOS szinte igazi számítógéppé teszi iPadjét

Hogyan lehet engedélyezni az élő feliratozást a Chrome-ban?

Csak nyissa meg a chrome://flags/#enable-accessibility-live-caption fájlt a Chrome böngészőben, és engedélyezze a zászlót. Ez bekapcsolja az Élő feliratozás funkciót a Chrome-ban. Továbbmenve a Beállítások -> Speciális -> Kisegítő lehetőségek -> Feliratok menüpontban konfigurálhatja az Élő feliratozást.

Működik az Élő feliratozás offline módban Chromebookokon?

Igen, az élő feliratozás offline módban működik Chromebookokon, és az adatok soha nem hagyják el az eszközt. Minden adatfeldolgozás helyben történik.

Hogyan lehet személyre szabni az élő feliratozást a Chromebookokon?

Nyissa meg a Beállításokat, és lépjen a Speciális -> Kisegítő lehetőségek -> Kisegítő lehetőségek kezelése -> Feliratok menüpontra. Itt a „Feliratbeállítások” alatt választhatja ki a felirat méretét, betűtípusát, háttérszínét stb.

Valós idejű és pontos feliratozás létrehozása Chromebookokon

Így érheti el az élő feliratozás funkciót a Chromebookokon. Rendkívül hasznosnak találom ezt a funkciót, különösen akkor, ha egy beszédet más akcentussal hall, mint az Öné. Pontosan tudja átírni a beszédet, és offline is működik. Mindegy, ez mind tőlünk származik. Ha engedélyezni szeretné az Élő feliratozást a Windows 11 rendszeren, ehhez is van egy praktikus útmutatónk. Ha további ilyen Chromebook-tippeket és trükköket szeretne találni, kövesse a hivatkozott cikkünket. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.