Ellenőrizze, hogy számítógépe miért nem kompatibilis

A Windows 11 várhatóan még ebben az évben érkezik. Ez az idővonal lehet valós, de lehet, hogy nem, de a Microsoft közzétette az operációs rendszer minimális hardverkövetelményeit. Kiadták, majd eltávolították az állapotellenőrző alkalmazást is, amely ellenőrizte a rendszer Windows 11 kompatibilitását.

Azok a felhasználók, akik a Windows 11-et a jelenlegi rendszerükön szeretnék futtatni, ahelyett, hogy újat vásárolnának, meg kell felelniük az alapkövetelményeknek, vagy megpróbálhatják telepíteni a béta buildet, és az tájékoztatja őket, hogy rendszerük kompatibilis-e az operációs rendszerrel.

Windows 11 Ellenőrizze, hogy számítógépe miért nem kompatibilis

Miért nem Windows 11?

A minimális hardverkövetelmények és a kompatibilitás-ellenőrzés egyaránt hasznosak, de sok felhasználó úgy találja, hogy rendszerei továbbra is inkompatibilisek az új operációs rendszerrel, annak ellenére, hogy megfelelnek a felsorolt ​​követelményeknek.

  Fájlok törlésének ütemezése a Dropboxban

Soha nem említik azt a hardverkomponenst, amely a rendszert inkompatibilissé teszi a Windows 11-gyel. A felhasználóknak általában maguknak kell rájönniük, hogy miért nem a Windows 11 jön be.

Miért nem a Windows 11 egy ingyenes, nyílt forráskódú, harmadik féltől származó állapot-ellenőrző szkript, amely összetevőnként megmondja, hogy rendszere miért nem kompatibilis a Windows 11-gyel.

Használja a Miért ne a Windows 11-et

A Miért nem a Windows 11 használatához kövesse az alábbi lépéseket.

Letöltés Miért nem Windows 11 a Githubból.
Futtassa az EXE fájlt.
Engedélyezze a szkriptnek a rendszer átvizsgálását.
A nem kompatibilis hardverkomponensek indokolással kiemelve lesznek.

Miért nem a Windows 11 követelményei és korlátozásai?

Miért nem rendelkezik a Windows 11-nek néhány alapvető követelményével a működéséhez.

  A Crunchyroll nem működik? Így javíthatja ki, hogy a Crunchyroll nem tölt be

A szkript Windows 8.1 rendszeren fog futni, és kompatibilis a Windows 10 legújabb verziójával
A szkript nem fog futni Windows 7 rendszeren.
Windows 8.1 rendszeren előfordulhat, hogy nem tudja pontosan ellenőrizni a DirectX 12 támogatást, amely a HDR funkcióhoz szükséges, de nem blokkolja a Windows 11 telepítését.
Windows 10 rendszeren az alkalmazás csak akkor fut, ha a rendszer 64 bites rendszer.
Windows 8.1 rendszeren az alkalmazás 32 bites és 64 bites rendszeren is futni fog.

Az eredmény pontossága

Miért nem a Windows 11 elég pontos. Tudnia kell, hogy ha a Windows 11 azt mondja, hogy egy rendszer nem kompatibilis a frissítési folyamat során, nem mindig biztos, hogy az operációs rendszer nem fog futni rajta. Előfordulhat, hogy nem tudja futtatni a Windows 11 összes funkcióját, de ha friss hardverrel rendelkezik, akkor problémamentesen kell működnie.

  Az iCloud Drive-mappák megosztása iPhone-on, iPaden és Mac-en

Vegyük a Windows 11-et futtató rendszeren futtatott szkript példáját, és látni fogja, hogy a CPU meg van jelölve annak okaként, hogy a rendszer esetleg nem kompatibilis. Emiatt a Windows 11 is megjelölheti, de amint látható, az operációs rendszer jól működik.

Következtetés

Miért nem a Windows 11 segít kitalálni, hogy mi akadályozza meg a rendszert a Windows 11 futtatásában. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy meg tudja oldani a problémát, például ha letiltotta a biztonságos rendszerindítást, engedélyezheti, és képes lesz az operációs rendszer telepítéséhez. Más esetekben előfordulhat, hogy hardvert kell frissítenie, pl. ha nincs TPM chipje, vagy ha a TPM chip nem 2.0-s (vagy újabb) verziójú.