Elég jó a programozók leváltása?

A Copilot X legutóbbi bejelentésével a GitHub a fejlesztői ökoszisztéma javításának útján halad.

A GitHub kutatása szerint a Copilot nagy sikert aratott, 74%-kal javította a fókuszt.

Emellett a felhasználók 88%-kal termelékenyebbnek és hatékonyabbnak érezték magukat, mivel az ismétlődő feladatokat elképesztő 96%-kal automatizálták. Ezek a számok arra utalnak, hogy a Copilot X nagyobb hatással lesz a programozók termelékenységére.

Már most azonban aggályok merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy az automatizálás miként válthatja fel a programozókat. Éppen ezért ebben a cikkben megvizsgáljuk a Copilot X-et, és megnézzük, hogy hatással van-e a munkaerőpiacra.

Kezdjük el.

Mi az a Copilot X?

A Copilot X a már meglévő Copilot alkalmazás frissített verziója. Több funkciót hoz a mesterséges intelligencia (AI) által működtetett kódolótársba, beleértve a chat- és hangfunkciókat, amelyek célja a kódolási élmény javítása a kontextus megértésével és ennek megfelelő javaslatokkal.

A Copilot X lényegében a legújabb OpenAI GPT-4-et alkalmazza. Ennek eredményeként hatékonyabbá és pontosabbá teszi a kódjavaslatokat és a kérdések megválaszolását. Ezen kívül támogatást is kínál a pull kérésekhez.

Jelenleg a Copilot X előnézetben van (csak meghívás esetén). Tehát, ha ki szeretné próbálni, regisztrálhat, és megvárhatja, amíg hozzáférést biztosítanak.

Eközben kipróbálhatja a már elérhető Copilotot (GPT 3.5 alapú), és megnézheti, mit kínál. Ez egy fizetős megoldás. Azonban ingyenesen használhatja, ha diák vagy nyílt forráskódú közreműködő! Ellenkező esetben használja az ingyenes próbaverziójukat, vagy havi díjat fizet a hozzáférésért.

Megjegyzés: A Copilot ingyenes a diákok, tanárok és nyílt forráskódú karbantartók számára.

Hogyan működik a Copilot és a Copilot X?

A Copilot mögött meghúzódó alapötlet az, hogy a fejlett OpenAI algoritmust használja a kód környezetének megismerésére. Amint ez megtörtént, javaslatokat fog tenni, amelyeket elfogadhat vagy elvethet.

  „Ez a videó jelenleg nem nézhető meg az Ön tartózkodási helyén” hiba elhárítása

Segít az alapvető kódrészletek létrehozásában vagy az egységtesztek írásában is (a Copilot X-ben bevezetve).

Annak érdekében, hogy mindez lehetséges legyen, az OpenAI-modell végigmegy az összes nyílt forráskódú kódon, majd a rendelkezésre álló ismeretek alapján javaslatokat tesz.

Ez a megközelítés azonban számos problémát is felvet, beleértve a nem biztonságos kódot, a kódhibákat és az elavult API-kat vagy idiómákat.

A Copilot X mindent javít, amit a Copilot tesz azáltal, hogy jobb kontextustudatot vezet be a chat- és hangfunkciókkal. Így most megkérheti a másodpilótát, hogy oldjon meg egy problémát, vagy magyarázza el a kód egy részét a kiemeléssel.

A Copilot X figyelemre méltó jellemzői

A Copilot X új figyelemre méltó funkciókat hoz a Copilot ökoszisztémába. Lássuk ezeket az alábbiakban.

#1. Kontextus-tudatos interaktivitás

A Copilot X a GPT 4-et használja, amely lehetővé teszi a chat- vagy hangkommunikációt vele. Ez azoknak hasznos, akik kódolási problémával küzdenek, és azt szeretnék, hogy az AI megnézze a kódot, és javaslatokat tegyen.

Lehetővé teszi a programozóknak, hogy megvizsgálják a hibákat és kijavítsák azokat.

#2. Dokumentumok

Ha Ön tapasztalt programozó, mindig értékelni fogja a karbantartó által írt dokumentációt. Jól felépített és letisztult, és segít gyorsan megismerni a koncepciót vagy ötletet.

A Copilot X közvetlenül a programozó IDE-jébe viszi a dokumentumokat. Ezzel rendkívül személyre szabott dokumentumokat hozhat létre, amelyek személyre szabott válaszokat kínálnak kérdéseire. Követi a karbantartó által írt dokumentációt, és tartalmaz hivatkozásokat is.

A használatához a Tartalom betöltése > Kérdés feltevés menüpontra kell lépnie.

#3. Egységtesztek

A GPT 4-hajtású Copilot X a tesztek automatizálását is lehetővé teszi a programozó számára. Ezt úgy teszi, hogy rámutat a hiányzó egységtesztekre. Ezenkívül új teszteseteket hoz létre, miután befejezte a buildet.

#4. GitHub lehívási kérések

A GitHub Pull kérések segítségével mesterséges intelligencia által generált PR-leírásokat készíthet. Ezeket a leírásokat az Ön munkája alapján hozzuk létre. Ezzel a megközelítéssel személyre szabott PR-leírásokat kaphat, amelyek segítenek az áttekintőknek többet megtudni a kódmódosításokról.

  10 gyors lépés a számítógép teljesítményének növelésére

#5. Működik az összes kódszerkesztővel és IDE-vel

A Copilot X, akárcsak a Copilot, közvetlenül elérhető lesz a kódszerkesztőből. Ide tartozik például a Visual Studio, a VS Code, a JetBrains IDE és a Neovim.

Mi a különbség a Copilot és a Copilot X között?

Mivel a Copilot X egy frissítés a Copilothoz képest, a különbség a funkcionalitásban rejlik. Lényegében mindkettő megpróbálja megérteni a rendelkezésre álló kód kontextuális jelentését, majd javaslatokat tenni az alapján.

Mivel a Copilot X a GPT 4-et, egy erősebb mesterségesintelligencia-modellt használ, olyan funkciókat kínál, mint például a képesség, hogy segítsen a felhasználóknak egy kódrészlettel, egységteszteket írjon, személyre szabott GitHub lekérési kérelmeket írjon, és még akkor is segít, ha a programozó elakad egy problémában. .

Leváltani fog téged?

A programozás során eszközöket kell használni. Ezek az eszközök közé tartoznak a programozási nyelvek, keretrendszerek, beépülő modulok, bővítmények és mesterséges intelligencia által vezérelt automatizálási eszközök, például a Copilot X.

A GitHub célja, hogy segítse a programozókat munkájuk hatékonyabb elvégzésében. Ez azt jelenti, hogy a Copilot X nem helyettesíti a programozókat. Ehelyett segíti őket abban, hogy szorgalmasabban végezzék munkájukat, akárcsak bármely más programozási eszköz.

A Copilot X azonban másként hathat a kódolókra, programozókra és szoftvermérnökökre. Beszéljük meg ezt az alábbiakban.

Mi van ha? Kódoló vagy.

A Copilot X kódolóként fenyegetőbbnek találhatja, tekintve, hogy a kódolók a legkevésbé képzettek, és csak egy-két technológiában hatékonyak. Végtére is, az Ön feladata, hogy átalakítsa a szoftverfejlesztők által Önnek kijelölt üzleti ötleteket.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Copilot X helyettesítheti Önt. Segítheti munkáját, és kódot generálhat Önnek, de emberi felügyelet szükséges annak biztosításához, hogy a kód készen álljon a gyártásra.

A fenyegetés leküzdéséhez meg kell tanulnia a Copilot használatát a munkafolyamatban, és hatékonyabbá kell tennie magát. Ezenkívül a legjobb módja annak, hogy javítsa az esélyeit, hogy releváns maradjon a jelenlegi iparágban, ha új készségeket, programozást, keretrendszereket stb.

  Hogyan lehet abbahagyni az AOL fizetést, de megtartani az e-mailt

Mi van ha? Programozó vagy.

De mi a helyzet a programozókkal vagy a fejlesztőkkel? Nos, a Copilot X nem érintheti őket. A programozó tapasztaltabb, mivel jobban ismeri és jobban érti a technológiákat, különösen azt, hogy hogyan használja azokat a problémák megoldására. Jó algoritmustudással is rendelkeznek, és összetett problémákon is tudnak dolgozni.

Mindezek megvédik a programozókat a lecseréléstől. Valójában a Copilot X tökéletes társ lehet a programozók számára, mivel felhasználhatják termelékenységük növelésére.

A Copilot X funkciói, mint például az egységtesztek írásának képessége, már a kezdetektől fogva segíthetnek nekik biztonságos kódot írni. Ezenkívül az a képesség, hogy kérdéseket tehet fel a dokumentumokon keresztül, csökkentheti a kutatásra fordított időt.

Mi van ha? Ön szoftvermérnök.

Valószínűleg a szoftvermérnökök a legbiztonságosabbak, ha azt bármilyen automatizálási forma helyettesíti, beleértve a Copilot X-et is. Végül is ők a felelősek a szoftver tervezéséért és megvalósításáért. Ezért meg kell érteniük és jó szoftvertervekké kell alakítaniuk az üzleti követelményeket. Sőt, tudásuk és tapasztalatuk döntő szerepet játszik sikerükben.

Röviden: biztonságban van, és a Copilot X nem helyettesíti Önt.

A programozó/kódoló/szoftvermérnök feladata, hogy embereknek szánt alkalmazásokat készítsen. Az összetett ötletek gondos tervezését, megértését és végrehajtását igényli, amit az automatizálási eszközök nem képesek megtenni. Ezenkívül a Copilot X nem a programozók helyettesítésére készült. Ehelyett javítja a fejlesztő munkafolyamatát.

Használja kezdőként a Github Copilotot vagy a Copilot X-et?

A GitHub Copilot és a Copilot X professzionális fejlesztőknek szánt eszközök. Kezdőként izgalmasnak találhatja a Copilotot, de a tanulási időszak alatt tartózkodnia kell a használatától. Ez azért van, mert ez végzi a munkája nagy részét, ami hátráltathatja növekedését.

Azt is tudnia kell, hogy a Copilot lehetne jobb is. Előfordulhat, hogy az általa tett javaslatok nem helytállóak, és biztonsági rést is jelenthetnek. Ez a felhasználókat is sebezhetővé teszi.

Végső gondolatok

A GitHub Copilot X egy ígéretes frissítés az amúgy is izgalmas Copilothoz. Számos kiemelkedő funkcióval segíti a programozókat a mesterséges intelligencia használatában a munkafolyamat során.

A mesterséges intelligencia által generált kód lehetősége azonban sok programozóban kétségeket hagyhat, akik azt gondolhatják, hogy lecserélik őket, különösen, ha figyelembe vesszük azt a növekedési ütemet, amelyet az AI mutatott az elmúlt egy évben.

Röviden, a Copilot X nem fogja Önt helyettesíteni. Ez azért van így, mert soha nem célja a programozók leváltása. Ehelyett hasonló a piacon elérhető többi eszközhöz, amellyel a hozzád hasonló programozók produktívak, relevánsak és koncentráltak maradhatnak.

Ezután nézze meg a programozók/fejlesztők számára készült legjobb hatékonyságnövelő alkalmazásokat.