Egyesítse az iOS 7 Vezérlőközpontot és az alkalmazásváltót a Vertex-szel

A Vezérlőközpont és a megújult App Switcher az iOS 7 által kínált két legfontosabb változtatás. Hogy ezeket a változtatásokat még hangsúlyosabbá tegyék, sok fejlesztő a Cydia áruházban olyan változtatásokat dolgozott ki, amelyek módosítják és kiegészítik az operációs rendszer ezen két részét. Leírtuk a CControls és a FullScreenPreviews, amelyek mindkettő meglehetősen drámai módon megváltoztatja a Vezérlőközpontot és az alkalmazásváltót. A Vertex nem tartozik ugyanabba a csípések kategóriájába, mivel egy lépéssel tovább megy, és lehetővé teszi a felhasználók számára a Vezérlőközpont és az App Switcher elérését egy helyen. A kettőnek ez a kombinációja egyedi megjelenésű, és néhány hasznos testreszabási lehetőséggel is rendelkezik.

  Az éjszakai műszak engedélyezése a Vezérlőközpontból az iOS 11 rendszerben

A készletbeállítások alkalmazás Vertex menüje lehetővé teszi a felhasználók számára a módosítás engedélyezését/letiltását. Ezen az alapbeállításon kívül vannak kapcsolók is a gesztusok vezérléséhez és a csípés megjelenésének megváltoztatásához. Ha meg szeretné tartani az Alkalmazásváltó alapértelmezett kinézetét, hagyja bekapcsolva a „Switcher Icons” opciót, különben csak a futó alkalmazások előnézeti kártyái jelennek meg a képernyő felső felében.

A Vertex elindításához csúsztassa felfelé az ujját a képernyő aljáról (opcionális), vagy koppintson duplán a Kezdőlap gombra. A Vertex-szel megjelenített kapcsolók listájának testreszabásához van egy menü, amellyel tetszőlegesen módosítható az elrendezésük. A Vertex menü másik opciója lehetővé teszi a felhasználók számára a vízszintes és függőleges tájolás közötti váltást a csípéshez.

A Vertex mögött álló fejlesztő minden egyes részletre odafigyelt. Mivel több oldal van a váltáshoz, beállíthatja, hogy a Vertex minden alkalommal visszatérjen az elsődleges oldalra, amikor a módosítást újraindítják. Az egyetlen dolog, amit javítani kell, az az, ahogyan az alkalmazásokat meg kell ölni a Vertexben. Felfelé kell húznia a kártyákat, ahogyan az alapértelmezett App Switcher is működik. A gyakorlatban azonban ez időnként kissé problémásnak bizonyul, mert csak a képernyő közepén lévő előnézeti kártya reagál a húzásra.

  A vHome pontosabb virtuális kezdőlap gombot ad az iOS rendszerhez [Jailbreak]

A Vertex nem támogatja az alkalmazások parancsikonjait, így ha Ön gyakran használja a Vezérlőközpont zseblámpa kapcsolóját vagy a számológép parancsikonját, akkor ez a módosítás nem az Ön számára való. Ezenkívül az indító gesztusokat meg kell szokni. A csípés elérhető a Cydia áruház BigBoss repójában, és 1,49 dollárba kerül – ez ésszerű ár, ha figyelembe vesszük, hogy mit kínál.