Egyablakos útmutató, hogy jobb YouTuberré válj

Ha itt vagy, már tudod, milyen fontos a YouTube az üzleti életben. Nézzük meg útmutatónkat arról, hogyan válhat jobb YouTuberré.

A YouTube több, mint a második legnagyobb kereső és a hasonlóan rangsorolt ​​közösségi hálózat.

Sok vállalkozás folyamodik ehhez a videóplatformhoz tartalom létrehozása vagy hirdetése céljából.

Tehát nem tévedsz, ha YouTube-csatorna létrehozásán gondolkodsz.

De az alkotók serege ellen kell harcolnia. Megdöbbentő 500 óra tartalom percenként kerül fel a YouTube-ra.

Sajnálom, hogy ezt megszegem, de reálisan nézve, meg sem szabad próbálkoznia, ha nem vagy stratégiai tervezés és végrehajtás.

De ha megvan a stratéga esze és egy alkotó szíve, akkor fogalmazzuk meg a receptet, hogy sikeres YouTuberré váljon.

Ne várj. Alá merülni.

Javítsa meg a rést

Miért csak a YouTube? Ez az útmutató tartalmazhatja azt is, hogyan lehet sikeres a Facebookon, az Instagramon, a Pinteresten, a Tiktokon, a Vimeo-n, a Snapchaten és öt másik közösségi hálózaton.

Nem lesz ez jó? Minden egyben.

Igen, az jó lesz, de semmiért és senkiért.

Ehelyett csak arra koncentrálok, hogyan válhatok jobb YouTuberré.

YouTube, ez a cél.

Ezt a közönségbázis szűkítésének hívják. Vagy valamire specializálódni. Vagy a rést javítani. Határozza meg ezt saját maga és YouTube-csatornája számára.

Mit szeretnél létrehozni? És miért?

Az erősségeidre építve elérhető. De ez jelentős időt és erőfeszítést igényel, ha szakértelme rendkívül gyakori.

Alternatív megoldásként a kilátásai jobbak lesznek, ha fejleszti nem túl gyakori tehetségét. Válassz.

A rés kijavításának technikaibb oka a tekintély kiépítése. Ha elkezd konkrét kulcsszavakra célozni, nagyobb esélye van arra, hogy magasabb helyet foglaljon el a YouTube keresési eredményei között.

Mert értelmetlen ott ülni az alján, ahol senki sem jön és kattint. Tehát építsen fel egy hiteles csatornát, amely egy egyedi képességet/trendet céloz meg, mielőtt más területeken elterjedne.

Az örökzöld tartalom nagyszerű. Nem igényel frissítést, és egész életen át vonzza a forgalmat.

De sajnos az emberek sokkal többre keresnek és vágynak.

Ha Ön az elsők között tölt fel frissített tartalmat a domainjében, akkor lényegesen többen fognak rákeresni, és rákattintani fognak. Ez az első lépés előnyének kihasználása.

De az újoncok számára trükkös lehet, hogy hol keresse a divatost.

A Google profitál a keresőmotor adataiból, és bemutatja Önnek a Google Trends szolgáltatást. A népszerű YouTube keresési kifejezésekre bármely időszakra, minden helyen kereshet.

Releváns marad a piac szempontjából, és esetleg előkelő helyen szerepel a keresési eredmények között.

Például azért léptem be az iPhone-ba, hogy megtudjam, mennyire fontos ez a kifejezés az Egyesült Államok számára. Megtartottam az időintervallumot az elmúlt 30 napban, megnéztem a YouTube keresési eredményeit, és ezt kaptam:

Quora

Quora egy válaszokat kaphat bármire platform. És egyre népszerűbb. Jelenleg 300 millió ember van ezen a közösségi hálózaton. Találsz értelmiségieket az idiótákig, akik mind megosztják bölcsességüket a Quorán.

A Quora minden domainhez rendelkezik terekkel. A bloggerek gyakran használják új címek beszerzésére. És nincs ok arra, hogy miért ne tehetné meg ezt a YouTube-csatornáján.

A folyamat hasonló ahhoz, amit a Google Trends szolgáltatásban tettünk. Dióhéjban a Quora megadhatja a keresett témákat a videók készítéséhez.

  Hogyan kell játszani a Mirror's Edge-t Linuxon

És cseresznye a tortán, ha már a legnézettebb Quora-író vagy.

A Quora-népszerűségedet kihasználhatod a YouTube ambícióinak élénkítésére.

UberSuggest

UberSuggest egy remek alkalmazás a rangsoroló kulcsszavak megtalálásához. Tekintsük ezt az ingyenes Google kulcsszótervező fejlett verziójának.

Ezzel az eszközzel csábító címeket hozhat létre. Az UberSuggest megadja a rangsoroló kulcsszavak listáját, azok keresési mennyiségét, a rangsorolás nehézségét stb.

De ne felejtse el szem előtt tartani a keresési szándékot az UberSuggest által megadott kulcsszavak használatakor.

Például jó videót készíteni egy pizza elkészítéséről 5 perc alatt. A blogbejegyzés írásáról szóló videó azonban inkább cikknek, semmint videós útmutatónak.

Hozzon létre egy tartalmi tervet

A következetesség kulcsfontosságú. Ettől professzionálisnak és komolynak tűnik a munkád. Ezenkívül nem hozhat létre frissített tartalmat, ha maga következetlen.

És az sem segít, ha egyetértően bólogatsz. Készíts egy tervet.

Használhat ingyenes táblázatokat és webes alkalmazásokat, mint pl Google Táblázatok hogy a pályán tartsa magát. Vagy használhat YouTube ütemező segédprogramokat, mint pl Hootsuite.

Az utóbbi lehetőség sokkal robusztusabb választás minden profi YouTuber számára. Segít több YouTube-fiók kezelésében egyetlen irányítópultról, és együttműködhet, ha van csapatod.

Emellett ütemezheti, hogy a YouTube-videók a kívánt helyek között megjelenjenek. Ez a funkció kiváló, ha több időzónában is van közönsége.

Videó készítő/szerkesztő alkalmazások

Míg egy tisztességes hardverkészlet nem számít egy feltörekvő YouTubernak, a szoftvernek megvan a maga jelentősége.

A nagyszerű videószerkesztők professzionális megjelenést biztosítanak még nem stúdióban is. Vegye figyelembe a kreativitás rögzítésének legjobb eszközeit.

iMovie

Az Apple emberek ezt az alapértelmezett programot ingyen indíthatják el. Egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik az első alkalommal használók számára. Bár nem ez a legerősebb videószerkesztő a piacon, kiváló és egyszerű.

iMovie az egykattintásos fejlesztések időt és erőfeszítést takaríthatnak meg, különösen azok számára, akik még nem ismerik a videószerkesztést. Ha érdekel még, próbáld ki, vagy olvasd el ezt PC mag felülvizsgálata az iMovie-ról.

Wondershare Filmora

Ez egy fejlett alternatíva az Apple ökoszisztémáján belüli és kívüli emberek számára.

De nem fogom definiálni a haladót; inkább ezt nézd meg:

A Filmora nem ingyenes, de ingyenes próbaverzióval rendelkezik. Mindenképpen meg kell próbálnia ezt a termelési szint növelése érdekében.

VideoStudio

Corel VideoStudio egy korszerű szerkesztő program kezdőktől átlagos felhasználókig. A VideoStudio kezdetben egyszerű, és olyan eszközökkel rendelkezik, amelyekkel perceken belül elindulhat.

Nevezetesen, a VideoStudio csak Windows operációs rendszerhez használható. Egyszeri fizetéssel és 30 napos ingyenes próbaverzióval jár.

Debütáló videórögzítő és képernyőrögzítő

Debütáló videórögzítés elsősorban egy videorögzítő és -exportáló segédprogram Windows és Mac számára. Használható videók rögzítésére további szerkesztés céljából különböző szoftverekben.

A rögzítés mellett néhány alapértelmezett funkcióval is rendelkezik, mint például feliratok hozzáadása, színbeállítás stb. Van egy ingyenes verziójuk is, nem kereskedelmi használatra.

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve azonnal haladó és szakértő felhasználók számára, mint például a hollywoodi stílusú szakértők. Ez egy mindent egyben csomagolt megoldás. Ebben az átfogó segédprogramban videó- ​​és hangszerkesztést, mozgógrafikát, színkorrekciót és még sok mást talál.

Lehet, hogy több olyan filmben is láthatott különböző jeleneteket, amelyek kihasználták a képességeit. Nézd meg:

Igaz, van egy tanulási görbéje és egy ingyenes verziója ennek támogatására. Próbáld ki, és remélhetőleg a jövőben nem lesz szükséged semmire. És igen, elérhető Mac, Windows és Linux rendszeren.

Adobe Premiere

A DaVinci Resolve drágább alternatívájához érve megvan Adobe Premiere. Ez az iparági szabványnak megfelelő videószerkesztő szoftver csak előfizetési csomagokkal érkezik. És ez nem olyan teljes, mint az előző lehetőség.

Például a Premiere segítségével nincs hatékony színkorrekció és hangszerkesztés. Ehhez további szoftvereket kell használnia.

Ennek ellenére még mindig nagyon erős. Nagyon rugalmas felhasználói felülettel és viszonylag gyengéd tanulási görbével rendelkezik. De ki kell próbálnia a 30 napos ingyenes próbaverziót, hogy megtudja, miért ez a keresett videószerkesztő megoldás.

  Az Upwork fiók törlése

Létrehozás és optimalizálás

Mit lát, ha bármilyen keresőkifejezést megad a YouTube-on?

Videók listája? Nem.

Ez a bélyegképek. Az első kézfogás mindig a miniatűrökkel történik. Ezek az átjárók a nézők behívásához. Ha nem nézel ki jól ott, akkor görgetik tovább.

Ezért a legjobb, ha a miniatűröket a lehető legnagyobb gondossággal és őszinteséggel tervezi meg. És gyakorlatilag ingyen indulhat olyan eszközökkel, mint pl SnappaCanva stb.

A miniatűrök mellett ezekkel a grafikai tervezési alkalmazásokkal professzionálissá teheti csatornalogóját, szalaghirdetését, profilképét és vízjelét.

Ezeket a lehetőségeket a YouTube Studio szakasz.

YouTube-csatornádat több módon is reklámozhatod. Ezek a lehetőségek fizetősek és ingyenesek lehetnek. Kezdjük egy oktalan reklámmal.

Hirdető

A reklámozás többletköltséggel jár. De ez a leggyorsabb módja a közönségépítésnek, ha a tartalom nagyszerű. Kezdje alacsony költségvetéssel, hogy meglássa a hatást.

Emellett a YouTube hirdetési irányelvei nagyon kezdőbarátak. Már napi 10 USD-ért kezdheti. És csak akkor kell fizetnie, ha valaki legalább 30 másodpercig látja a hirdetését, vagy rákattint valamelyik elemre.

Nézze meg itt a részletesebb betekintést YouTube hirdetési költségek.

Hálózatépítés

Az Ön hálózata az Ön nettó értéke, nem csak egy divatos árajánlat – ez egy olyan valóság, amely bármely vállalkozáshoz illik.

Kedves, tehetséges emberek, mindenhová behívnak. Ki ne szeretné őket?

Az egészséges hálózat félig megnyert csata. Tehát lépjen kapcsolatba a megfelelő emberekkel.

Egyes bevált csatornákon való vendégszereplés megadhatja a nagyon szükséges előnyt. A közvetlen versenytárs valószínűleg nem fogja előléptetni. De néhány kapcsolódó csatorna néhány átfedő adatfolyammal méltó házigazda lehet.

Alternatív megoldásként felhívhat néhány szakértőt a csatornájára a crossoverek miatt. Ez segít abban, hogy kihasználja a hasonló érdeklődésű közönségbázist.

Végül, a hálózatépítés nem egyik napról a másikra történik. Legyen stratégiai és legyen türelmes.

Cross Promoting

A keresztpromóció működhet a YouTube-on belül és azon kívül is.

Például, ha van pizzarecept-csatornád, beszélhetsz valamit a pepperoni Pizzáról (a linkkel, mint kártyák, majd erről később) a videódban, hogy hogyan készíts egy sajtos pizzát.

Ezt hívják keresztpromóciónak a csatornádon belül.

A másik arról szól, hogy a nem YouTube-on kívüli közönségbázist a Facebookról vagy a Twitterről használd YouTube-csatornád népszerűsítésére.

Ideális esetben tehát a promóciós stratégiáknak a kettő keverékének kell lenniük.

Építsd fel a közönségedet

Ez a leginkább tervezés-orientált dolog, amit a csatornáddal tehetsz magán az alkotáson kívül.

A legnyilvánvalóbb dolgot kihagyom – nagyszerű tartalmat készítek. Ez nagyon alapvető és abszolút. Tudod, hogy ez elengedhetetlen, és nincs mód megkerülni.

Ismerje meg közönségét

Ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni!

Tudnia kell, hogy a legtöbb csatorna virágzik, mert célt szolgál. Ez nem csak tervszerű szórakozás.

Még a mulattatóknak is figyelembe kell venniük a közönségük titkait. Például nem énekelhet arabul, hogy megcélozza angol előfizetőit. Ez egyszerűen hülyeség.

Tehát a legjobb az, ha azonosítjuk a hiányosságokat és a kínálatot, miközben szem előtt tartjuk a keresletet.

Vízjel, kártyák, CTA-k és záróképernyők

Ennek a résznek a végső célja, hogy segítsen Önnek a lehető legtöbb hasznot hozni alkotásaiból. És ne hagyjuk, hogy ez egyszeri dolog legyen.

Mit látsz a következő képen?

Még mindig a vidIQ YouTube csatornáról

Először is a jobb felső sarokban található egy link a másik videójához. Ez keresztpromóció a csatornádon belül. Erről beszél, és pontosan abban a pillanatban használta a Kártyák funkciót.

Másodszor, a jobb alsó sarokban lévő vízjel az előfizetők számának javítását szolgálja.

Mivel az emberek elfelejtenek feliratkozni, és ha egy néző rákattint a feliratkozásra, az hatalmas jelzést küld a YouTube keresőalgoritmusának a csatornád fontosságáról.

Dióhéjban az előfizetők fontosak. Ezek táplálják a nézettségedet, ami a bankod. Így több feliratkozó egyszerűen több megtekintést eredményez.

  Hogyan lehet visszaállítani a karakterszámot a Twitteren [Chrome]

Ezután jönnek a záróképernyők. A kártyákon kívül ezek a pillérek az előfizetők számának halmozásához. A záróképernyők a videód utolsó 20 másodperce (vagy kevesebb). Ezt nézd meg:

Még mindig a RazorSocial YouTube-csatornáról

A cél egyszerű. Ne hagyja, hogy a felhasználók elrepüljenek semmiért.

Az utolsó másodpercek értékesek. Ha még itt van a néző, akkor valami értékeset adtál. Itt az ideje, hogy építsünk erre a benyomásra.

A RazorSocial srác három dolgot csinál a záróképernyőkkel.

Először is egy kártya az előfizetők számának növelésére.

A második egy külső hivatkozás a Razor Social weboldalra, egy digitális marketing ügynökségre.

Harmadszor pedig egy kapcsolódó videó folyamatosan figyeli a nézőket a csatornájára.

A külső hivatkozás a különböző platformok közötti keresztpromóció élő példája.

Ezeket a gombokat vagy a képernyő hivatkozásait cselekvésre ösztönzőnek (CTA) hívják. Leegyszerűsítve, konkrét cselekvésre szólítják fel a nézőket.

Nézze meg ezt a videót a kártyák hozzáadásával kapcsolatban:

Elkötelezett

Hacsak nem vagy már szupersztár, készülj fel valódi emberekkel kapcsolatba lépni. Mert a YouTube-nak nincs hiánya nagyszerű tartalomból.

Tehát amellett, hogy csodálatos videókat készíthet, a lábát a földön kell tartania.

Amikor értelmesen válaszolsz a rajongóid megjegyzéseire, olyan képet faragsz magadról, mint egy ismerős személyről. Ez nagy vonzerővel bír, mert a közönség könnyen hozzá tud kapcsolódni.

A tartalmat megosztjuk, és az emberek visszatérnek további információkért. De mutass egy kis arroganciát, és második esély nélkül elbukik.

Tehát a kulcs az, hogy légy kedves.

És amint eléri az 500 feliratkozót, lehet a közösségi részleg. Ez segít abban, hogy a szokásos videókon kívül más módon is kapcsolatba léphessen új rajongótáborával.

Tekintsd csatornád közösségi oldalát a Twitter mini privát verziójának. Tudjon meg többet róla itt:

Nem előfizetők

Én személy szerint nagyon sokat nézek a YouTube-on, de ritkán iratkozom fel az alkotók 10%-ára.

Miért? Egyszerű, nem kell.

Ugyanez fog történni veled is. Az emberek jönnek, néznek és távoznak, hacsak nincs valami különleges feliratkozód, például gyakori ajándékozási események.

De ne feledje, a nézetek fontosabbak, mint az előfizetések. Ergo, gyere ki a vágyból, hogy minden nézőt előfizetővé alakíts.

Következésképpen értékelje a nem előfizetőket is, és ne adja túl az előfizetéseket.

Vannak, akik hajlamosak érzelmessé és kiszámíthatatlanná válni, miközben megjegyzéseket fűznek a YouTube-videókhoz. Hamarosan rendetlen lesz.

És ez a sok hülyeség visszataszító hatással van a valódi hozzászólókra. Nem kommentálnak és nem vitatkoznak, ami a csatorna elvesztését okozza.

Tehát ne hagyd, hogy a csatornád megjegyzés rovata áldozattá váljon. Ehelyett használja A YouTube megjegyzésszűrője a megjegyzés rovat moderálásához.

Választhat az egyes megjegyzések manuális jóváhagyására. Vagy a sértő szavak automatikus szűrése is használható. Csak hogy az automata funkciók ne működjenek minden alkalommal, próbálja meg fenntartani az egészséges beszélgetés hangulatát.

Feltöltés és fejlesztés

Nem számít, mennyit olvas a YouTube SEO-ról, a tapasztalat felülmúlhatatlan.

Dióhéjban, gondolkodj úgy, mint egy néző. Optimalizálja a címet, a leírást, a címkéket és mindent, ami a kulcsszavakhoz kapcsolódik.

A kulcsszavak elosztásának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy jelezze a YouTube-nak a videót, ugyanakkor ne akarjon természetellenesnek tűnni. A legfontosabb, hogy lássa, mi működik az Ön számára YouTube elemzés és próbálj kísérletezni vele.

Ami a YouTube SEO-t illeti, ez nem csak néhány tipp, amit adhatok, és repülni fog. Dehogy.

Szóval, tanuljunk az üzleti élet legjobbjaitól, nézze meg Brian Dean útmutatója a YouTube SEO-ról. Nagyon részletes, és Brain YouTube-on elért sikerén alapul.

Konklúzió 📽️

Lehet, hogy fantasztikus alkotó vagy, de a sikerhez sokkal több tartozik. A titok az ember és a gép közötti egyensúly megteremtésében rejlik.

Ha arra kérsz, hogy foglaljak össze mindent egy sorban, az a terv-készítés-előresorolás-elemzés-ismétlés lenne.

Csak egy kifizetődő utat kívánok neked, hogy jobb YouTuberré válj.

Hasta La Vista. Ez nem egy újabb tipp, de viszlát spanyolul.😎

Érdekelhetik a legjobb YouTube-eszközök a közönség növeléséhez.