Drága, de professzionális mennyezeti világítás

Kulcs elvitelek

  • A Nanoleaf Skylights intelligens és moduláris alternatívát kínál a hagyományos mennyezeti lámpákkal szemben, akár 100 panelt is képes összeláncolni, és akár 1400 lumen fehér fényt biztosít.
  • A színkimenet nem olyan lenyűgöző, és a LED-elrendezés miatt forró pontok vannak a széleken.
  • Az ár magas, 250 dollártól kezdődik egy hárompaneles kezdőkészletért, ami korlátozza a tervezési lehetőségeket, de a szoftverfunkciók, például az asztali tükör és a Razer Chroma integráció vonzó lehet a magával ragadó játékhoz.

A Nanoleaf Skylights már régóta készül, először több mint egy éve, 2023 januárjában, a CES-en mutatták be. Moduláris és intelligens világítási koncepciót hoznak a mennyezeti lámpák hagyományosan unalmas világába. Mindegyik panel 30 cm-es négyzetméteres, és hatalmas, 1400 lumen fehér fényt képes kibocsátani. Az olyan innovatív intelligens funkciókkal, mint a képernyőtükör, a Razer chroma és a zeneszinkronizálás, a Nanoleaf tetőablakok lehet, hogy pont olyanok lehetnek, amire vártál. De bár akár 100 panelt is leláncolhat, 250 dollárért egy 3 paneles kezdőkészletért és 70 dollárért minden további panelért, a költség megfizethetetlenül drága a legmélyebb zsebekkel rendelkezők kivételével.

Nanoleaf tetőablak

A Nanoleaf Skylight lenyűgöző, intelligens és moduláris alternatívát kínál a hagyományos mennyezeti lámpákkal szemben, lehetővé téve akár 100 panel összekapcsolását, amelyek mindegyike akár 1400 lumen fehér fényt biztosít. A színkimenet azonban kevésbé lenyűgöző, és a LED-elrendezés hotspotokhoz vezet a széleken. Ez egy drága opció, mindössze három panelért 250 dollárért, amely korlátozott tervezési lehetőségeket kínál, de a szoftveres funkciók, például az asztali tükör vagy a Razer Chroma integráció a magával ragadó játékhoz, megfelelő lehet.

Nanoleaf márka

Integrációs Wi-Fi (Google, Alexa, Apple támogatott)

Protokoll ügy

Hub szükséges sz

Zene Reaktív Igen

Többszínű képes Igen (minden panel egy színt produkál)

Színösszetétel RGBCW

3. panelek száma az alapkészletben (250 USD); 100-ra bővíthető

Feszültség 110-240 V (a mennyezeti váltóáramhoz kell kötni)

Fényerő 1400 lumen fehér panelenként

Profik

  • Nagyszerű fehér kimenet
  • Akár 100 panel moduláris kialakítása nagy terekhez
  • Az ügyintézés megbízható otthoni asszisztens vezérlést jelent
  • Desktop Mirror mód és Razer Chroma integráció a magával ragadó média és játék érdekében

Hátrányok

  • Néhány hotspot a széleken
  • AC kábelezést és sok lyukat a mennyezeten igényel

Beállítás és telepítés: szánjon rá néhány órát

A doboz belsejében három panel található (amelyek közül az egyik a fő vezérlő és a tápellátás belépési pontja); csavarok, alátétek és gipszkarton vagy gipszhorgonyok választéka, valamint két rövid adatkábel. Először távolítsa el a matt műanyag fedelet minden panelről, amit könnyebb mondani, mint megtenni, és egy laposfejű csavarhúzót kell a résbe úgy nyomni, hogy azt gondolja, hogy valószínűleg eltöri. Legyen nagyon óvatos ezekkel – minden karcolás fájdalmasan szembetűnő lesz, amint átvilágít rajtuk.

James Bruce / MakeUseOf

Miután levette, csavarja le az áramkör fedelét az egyes panelek közepéről, így felfedheti az egyszerű nyomókapcsot, amely a vezetékeket rögzíti. Ezen a ponton meg kell tudnia azonosítani a fő vezérlőpanelt is, amely egy téglalap alakú blokkot tartalmaz, és nincs mögötte. tápvezeték. Ez lesz az első, amelyet felszerel és csatlakoztat a mennyezeti tápkábelhez. Ezután a többi bővítőpanel ehhez csatlakozik (vagy a mellettük lévő panelhez, a választott elrendezéstől függően).

James Bruce / MakeUseOf

  10 legjobb játékerősítő Androidra és PC-re

A telepítéshez sok lyuk szükséges – panelenként négy. A gyors telepítési útmutatóban van egy nyomtatási hiba – úgy tűnik, hogy nem kell lyukakat fúrnia a gipszkarton rögzítőelemeihez (ugyanúgy csinálja, mint a gipszdugóknál, 6 mm-es), és nincs szüksége csavarokra (ezt igen, magától értetődően).

James Bruce / MakeUseOf

Egy apró pont az, hogy a panelek teljesen egy síkban vannak a mennyezettel, és csak egy kis bemeneti ponttal rendelkeznek a kábel számára. Ha van egy köteg felesleges vezeték, akkor nincs üreg a Skylight panelen, ahol elbújhatna. A házam körülbelül 170 évvel ezelőtt épült, így a vezetékek nem teljesen megfelelnek a kódnak, és egy nagyobb lyukat kellett vágnom. hogy a felesleget betömje a plafonba.

James Bruce / MakeUseOf

Bár a panelek mennyezetre szerelése fárasztó, de egyszerű, a vezetékezést egy kicsit át kell gondolni. Az egyik panel a fő vezérlőpontként működik, amely csatlakozik a mennyezeti lámpa teljesítményéhez; minden bővítőpanel visszacsatlakozik az adott panelhez vagy az előző bővítőpanelhez.

James Bruce / MakeUseOf

Ha alaposan megnézi a paneleket, vonalakat fog látni, amelyek azt jelzik, hogy a kábelezésnek hol kell elhelyezkednie. Azt tapasztaltam azonban, hogy a kábelek túl hosszúak ahhoz, hogy kövessék ezeket az utakat, és végül más klipeken keresztül kellett körbe- és visszavezetni őket. Szerencsére sok kapocs használható, de ez bonyolult lehet, ha a teljes mennyezetet bevakolná, és mindegyik panelt négy másikhoz kell csatlakoztatni!

James Bruce / MakeUseOf

Az egyes panelek közé két kábelkészletet kell csatlakoztatni: egyet az áramellátáshoz, egyet pedig az adatjel átviteléhez. Az adatjelkábel nagyon kicsi, és jumper típusú csatlakozókkal rendelkezik, amelyek egyszerűen csak egy irányba tolhatók be. A tápkábel is színkódolt, és csak a csatlakozóblokkot kell lenyomnia és be kell vezetnie a kábelt.

James Bruce / MakeUseOf

Az egyes panelek csatlakoztatása után azt javaslom, hogy ideiglenesen kapcsolja vissza a tápfeszültséget a vezetékek ellenőrzéséhez; alapértelmezés szerint a Skylight panelek meleg fehéren világítanak.

James Bruce / MakeUseOf

Végül helyezze vissza a tápagyok műanyag burkolatait, majd nyomja vissza a matt fehér burkolatokat a panelekre.

Ha egyetlen panelt csatlakoztatott, a többi panel leláncolhatja azt. A Nanoleaf azt állítja, hogy egyetlen csatlakozáson akár 100 panelt is működtethet – mindegyik akár 1400 lumen fényerőt is biztosít. Kiváló matematikai képességeim szerint ez azt jelenti, hogy elméletileg akár 140 000 lumen fényt is kaphat, ami teljesen elvakítana – és körülbelül 7000 dollárba kerülne.

Referenciaként egy régi 100 W-os izzólámpa körülbelül 1600 lumen fényt bocsát ki; A 75 W nagyjából 1100 lumen. Tehát minden Nanoleaf Skylight panel valahol 75 W és 100 W izzónak megfelelő teljesítményű.

Összesen körülbelül két órába telt három panel felszerelése. Ez magában foglalta a kijelölést és a lyukak fúrását, a gipszkarton horgonyok becsavarását, a panelek becsavarását, a vezetékek elvezetését és a régi világítási áramkörön való áramütést (csak egy kicsit, jól vagyok!) Ha nem vagy biztos a vezetékezésben be, természetesen bölcs dolog lenne valódi villanyszerelőt bevonni.

Miután a fizikai telepítés befejeződött (és a lámpa be van kapcsolva), töltse le és futtassa a Nanoleaf alkalmazást, majd kattintson a jobb felső sarokban található Eszköz hozzáadása elemre. Bluetooth-on keresztül automatikusan meg kell találnia a helyét, de a beállítás befejezéséhez be kell olvasnia a QR-kódot a Gyors üzembe helyezési útmutatóban. Alternatív megoldásként a kód a Skylight vezérlőegységbe kerül kinyomtatásra, de a kifakult nyomtatás miatt nem tudtam beolvasni. Tartsa biztonságban a QR-kódot; a Skylight használhatatlan lesz anélkül. A beállítás során meg kell erősítenie az elrendezést, és be kell állítania az alapértelmezett bekapcsolási állapotot.

  7 legjobb BAS-eszköz a kibertámadásokra való felkészüléshez

Színek és fényminőség: Kiváló fehérek, de néhány hotspot

James Bruce / MakeUseOf

Ellentétben sok, csak RGB-t használó színes lámpatesttel, amelyek fehéret kevernek a három szín kombinációjából, a Nanoleaf Skylights hideg fehér és meleg fehér LED-eket tartalmaz (néha RGBCW-nek is nevezik), amelyek lehetővé teszik 2700-6500 K hőmérsékleti tartomány elérését. hogy a főcím 1400 lumen maximális fényerő, ami csak kombinált fehér módban lehetséges.

A tiszta RGB színek azonban közel sem lesznek olyan fényesek. A fehér kimenetet 1270 luxon mértem a fénytől egy méterre (megjegyzés: a lux nem azonos a lumennel, és nem konvertálható közvetlenül). Az RGB színek a 110-200 luxhoz közelebb vannak mérve, az árnyalattól függően. Tehát a szín fényerejét a megadott tiszta fehér módok 1/10-ére becsülném. Ez nem szokatlan, de ha élénk színekben szeretné fürdetni a szobáját, többre lesz szüksége, mint a kezdőkészletre. Az én 4×5 m-es irodámban a mellékelt három panel több mint elegendőnek tűnik, ha egy általános hideg vagy meleg fehér szobavilágításról van szó, de nem elegendő a színhez, és nem elegendő az asztali lámpa cseréjéhez a műszaki rajzoláshoz (kivéve, ha az íróasztal közvetlenül alatta volt). a panelek).

James Bruce / MakeUseOf

A matt műanyag diffúziós panel ellenére továbbra is találhatunk forró pontokat a széleken, közepén egy sötétebb folttal. Ez abból adódik, hogy a LED-ek csak a szélén vannak, és a tápáramkör a közepén. Bizonyos szemszögekből ez nyilvánvalóbb, mint mások, és legtöbbször észre sem veszi, hacsak nem keresi. Ha valamiért, a hotspotok kevésbé észrevehetők, mint ahogy azt a LED-elrendezés alapján előre jeleztem volna; a matt panelek jól enyhítik (csak nem teljesen).

James Bruce / MakeUseOf

Egy másik apró pont az, hogy a panelek erősen tükröződnek. A fenti képen még a polcomon is láthatjátok a játékokat. Ez a kép egy ritka napsütéses napon készült; bár a kibocsátott színes fény nem elég erős ahhoz, hogy bármiféle változást hozzon a helyiségben, láthatja, hogy a panelek színei még mindig jól láthatóak a diffúziós burkolatoknak köszönhetően.

Az elrendezés megtervezése: Nem olyan lenyűgöző, mint a különleges világítás

Habár az eredeti Nanoleaf Light Panels-ekkel akár 250 dollárért is lenyűgöző és egyedi intelligens világítást készíthet a falán, mérsékelheti elvárásait, ha ugyanezt a mennyezetén is meg kell tennie. Minden bővítőpanel ára körülbelül 70 dollár; a három panelből álló kezdőkészlet 250 dollárért magasabb, mivel tartalmazza a vezérlőmodult és a tápcsatlakozó blokkot. Természetesen spórolhat egy keveset, ha inkább 6 vagy 12 paneles kezdőkészletet vásárol.

James Bruce / MakeUseOf

A 30 cm-es négyzetméteres és 1400 lumen fehér fényt kibocsátó Skylight nem igazán hasonlítható a kisebb és halványabb intelligens fali lámpákhoz. De a tervek sokkal korlátozottabbak lesznek, különösen, ha csak az itt ismertetett három paneles kezdőkészlettel rendelkezik. Lehet egy sarok, egy vonal vagy egy nagyon kockás piramis – mindegyiket eltolja fél panellel. Szóval nagy változatosságra ne számíts.

Ellentétben néhány intelligens világítással, amelyek színátmenetet érnek el minden panelen (a Govee Glide Hexa Pro panelenként három világítási szegmenssel rendelkezik; mások teljesen folyamatos gradienst kínálnak), minden Nanoleaf Skylight egyszerre csak egyszínű lehet. Ez semmi esetre sem az üzlet megtörése; egyesek talán a kockásabb esztétikát részesítik előnyben, de ezt észben kell tartani. A kezdőkészletben mindig csak három „pixel” lesz a tervezéshez.

Ha ezeket egy tényleges tetőablak-effektus emulálására használja (ez szerintem fantasztikus felhasználási eset számukra), a szezonális érzelmi zavarok leküzdésére vagy egy nagyon koszos alagsor kezelésére, akkor valószínűleg szüksége lesz legalább egy bővítésre. hagyományos 2×2-es ablaküveg elkészítéséhez; még jobb, ha 2 × 3-as dizájnhoz kap egy 6-os csomagot.

  Íme, miért nem szabad megbíznia a Duolingo e-mailjeiben

Szoftveres tapasztalat: Okostelefonos és asztali alkalmazások

A kezdeti beállításon túl is van néhány lehetőség a Nanoleaf Skylight vezérlésére. Bár a Nanoleaf nem kiabál erről a csomagoláson vagy a termék címén, a Nanoleaf Skylight az új Matter intelligens otthon ökoszisztéma köré épül.

Az első és legegyszerűbb az egyik támogatott intelligens otthoni asszisztens használata: Alexa, Google vagy Apple Homekit. Kizárólag az Apple-t használom az okosotthonomhoz, és azt tapasztaltam, hogy a Skylight nagyon érzékeny és megbízható, ami nem mondható el minden intelligens lámpáról. A gyorsvezérlőből azonban egyetlen színre vagy fehérre korlátozódhat. A Nanoleaf alkalmazásból származó jelenetek teljes listája a jelenetek listájába is exportálva van, így gyorsan kezdeményezhet zenei reaktív vagy dinamikus módot, valamint használhatja őket az Automatizálások/Parancsikonokban, vagy elindíthatja őket egy Siri hangutasítás.

A Nanoleaf okostelefon-alkalmazás kevésbé intuitív, de hamarosan rá fogsz jönni. Kattintson a Skylight ikonra, majd választhat a Basic (egyszínű színekhez), a Jelenetek (dinamikus és zenereaktív) és a Magic Scene közül. A Magic Scene funkció a legkiábrándítóbb. Beír egy szót vagy kifejezést, és az alkalmazás előáll néhány színválasztással. Úgy tűnik azonban, hogy a megjelenő színek teljesen függetlenek a beírt szótól, így nem igazán tudom, hogy ez milyen algoritmust használ. Például az „égő” szó sötétlila és narancssárga főzetet kínált. Nagyon szeretném látni, ha néhány tényleges intelligens megvilágítási mintát AI használnak fel dinamikus jelenetek generálására.

Találsz egy külön Discover lapot is, ahol az animációk és jelenetek könyvtárában böngészhetsz. Ezen kívül létrehozhat saját egyedi jeleneteket, és az időzítésekkel való rövid kísérletezés után magabiztosan tudtam készíteni néhányat játékmenetekhez, mint például a Lightning (többnyire sötétkék, de véletlenszerű fehér villanásokkal) vagy az Alarm ( gyors piros villanás a panelek sorában, hogy egy forgó biztonsági riasztást emuláljon). A Govee alkalmazáshoz képest a Nanoleaf jelenetkészítő sokkal felhasználóbarátabbnak tűnik.

Ezenkívül a Nanoleaf asztali alkalmazást kínál. Jelentkezzen be Nanoleaf felhőfiókjába, hogy szinkronizálja eszközeit az okostelefonos alkalmazásból. Az asztali alkalmazás szinte azonos funkciókat kínál, mint az okostelefon, egy nagyon klassz kiegészítéssel: az asztali tükörrel.

Ebben a módban a Skylight tükrözi a képernyő tartalmát. Ez növelheti az elmerülést filmnézés vagy játék közben, de mennyezeti lámpaként a hatás kevésbé lenyűgöző, mint az igazi Ambilight képernyő, például a Govee AI Gaming Syncbox. Ha a Nanoleaf asztali alkalmazás Windows-verzióját futtatja játékszámítógépén, akkor értékelni fogja a Razer Chroma integrációt a többi Razer tartozékkal való párosításhoz is.

Érdemes megvenni a Nanoleaf tetőablakot?

James Bruce / MakeUseOf

Ha elsősorban a színhatású világításra vágyik, hogy javítsa játék- vagy szórakozási terét, akkor nem foglalkoznék a Skylights-szal. Lényegesen világosabb színhatásokat érhetsz el olyan LED szalagokkal, mint a Govee Matter kompatibilis M1 címezhető LED szalagok40 dollárért három méterért, vagy az AI Gaming Sync dobozukkal a monitorhoz.

De mint fényes, moduláris, „tényleges” mennyezeti lámpa, amely színes vezérlést és dinamikus, zenére reagáló üzemmódokat is kínál, a Nanoleaf Skylight kiváló. Rengeteg egybeépített intelligens mennyezeti lámpát találsz az ár töredékéért, de a funkciókészletük nem összehasonlítható, és nem bővíthetők nagyobb terekre vagy nagyobb fényerőre. Ha megengedheti magának 500 dollárt egy mennyezeti lámpatestért, akkor a Nanoleaf Skylightnál jobb intelligens lámpát nem talál.

Nanoleaf tetőablak

A Nanoleaf Skylight lenyűgöző, intelligens és moduláris alternatívát kínál a hagyományos mennyezeti lámpákkal szemben, lehetővé téve akár 100 panel összekapcsolását, amelyek mindegyike akár 1400 lumen fehér fényt biztosít. A színkimenet azonban kevésbé lenyűgöző, és a LED-elrendezés hotspotokhoz vezet a széleken. Ez egy drága opció, mindössze három panelért 250 dollárért, amely korlátozott tervezési lehetőségeket kínál, de a szoftveres funkciók, például az asztali tükör vagy a Razer Chroma integráció a magával ragadó játékhoz, megfelelő lehet.