Dokumentumok azonnali szkennelése és fényképek hozzáadása a Mac számítógépen a Continuity Camera segítségével

A teljes Apple ökoszisztéma használatának egyik előnye, hogy az eszközök együtt működnek, és az Apple Continuity Camera jó példa erre. iPhone vagy iPad segítségével gyorsan beillesztheti a képeket a Mac gépen lévő dokumentumokba.

Mint minden dolognak, itt is meg kell felelnie néhány előfeltételnek, mielőtt kihasználná a Continuity Camera előnyeit. Szüksége lesz egy Mac-re, egy iPhone-ra vagy iPadre, és mindkettőben engedélyezni kell a Wi-Fi-t és a Bluetooth-t. Ugyanabba az iCloud-fiókba is be kell jelentkezniük, és ezen a fiókon is engedélyezni kell a kéttényezős hitelesítést. Szükség van egy minimális szoftverszintre is: Mac-en macOS Mojave, iPhone-on vagy iPaden pedig iOS 12.

  Az iPhone jelszó visszaállítása

Rengeteg alkalmazás van, amellyel a Continuity Camera funkciót használhatja, de ezek mind belső Apple-megoldások. Nem világos, hogy ez egy korlátozás, vagy valami, ami idővel megváltozik, de az írás idején a következő alkalmazások mindegyike támogatja a Continuity Camera funkciót:

Kereső
Keynote
Levél
üzenetek
Megjegyzések
Számok
Oldalak
TextEdit

Ha mindezen feltételek teljesülnek, a Continuity Camera két különböző helyzetbe kerülhet: fényképezés vagy dokumentum szkennelése.

Fénykép készítése

A kezdéshez nyissa meg az alkalmazást, és dokumentálja, ahová importálni szeretné a fényképet Mac számítógépén. Ezután kattintson a jobb gombbal a dokumentumra vagy ablakra, és válassza az „Importálás iPhone-ról vagy iPadről” lehetőséget, majd a „Fénykép készítése” lehetőséget.

iPhone vagy iPad készülékén érintse meg az exponáló gombot a fénykép elkészítéséhez, majd koppintson a „Fénykép használata” elemre. Fényképe ezután automatikusan megjelenik a Mac-en.

  Az LXQt telepítése Linuxra

Dokumentum szkennelése

A dokumentum beolvasása nagyjából ugyanúgy történik, mint a fényképezés. Ezúttal kattintson a jobb gombbal arra a dokumentumra vagy alkalmazásra, amelybe a beolvasott anyagot importálni szeretné, és válassza az „Importálás iPhone-ról vagy iPadről”, majd a „Dokumentumok beolvasása” lehetőséget.

Ezután helyezze a beolvasni kívánt dokumentumot egy sima, jól megvilágított felületre, és helyezze az iPhone vagy iPad kamerája elé. A beolvasásnak automatikusan meg kell történnie, de ha manuálisan kell rögzítenie a szkennelést, megteheti az exponáló gomb megérintésével. A szkennelési területet úgy is finomhangolhatja, hogy a beolvasási terület sarkait a képernyőn húzza. Szükség esetén további vizsgálatokat is hozzáadhat – koppintson a „Mentés” gombra, ha végzett.

A beolvasott anyagok automatikusan megjelennek a Mac számítógépen.

  Hogyan szerezheti be a Bing napi fotóit háttérképként Androidon