Dalszöveg megtekintése iPhone, iPad, Mac vagy Apple TV készüléken

Az Apple Music az Apple eszközein való zenehallgatás módja, és bár vannak alternatívák, az integráció felülmúlhatatlan. Van néhány nagyszerű funkció is – például a dalszövegek követése.

Nem az Apple Music az egyetlen zenei streaming szolgáltatás, amely elérhető az Apple platformjain, de bár a Spotify és mások több mint képességgel rendelkeznek, van valami a kifejezetten platformra tervezett szoftverek használatában, és az Apple Music remek példa erre. Rengeteg szeretnivaló van benne, és a dalszövegek egyike azon funkcióknak, amelyeket talán nem használsz túl sokat, de nagyon örülsz, ha ezt az egy szót nem tudod kivenni az új kedvenc dalodból.

Sajnos az Apple-nek már korábban is kemény kudarcot vallott, amikor a funkciók felfedezhetővé tételéről van szó, és ez egy másik példa lehet erre. Valószínűleg nem is tudtad, hogy az Apple Music támogatja a dalszövegeket, ezért azért vagyunk itt, hogy ne csak emlékeztessük a létezésükről, hanem azért is, hogy megmutassuk, hogyan érheted el őket. A módszer némileg eltér attól függően, hogy Mac-en, Apple TV-n vagy iOS-eszközön hallgatod, ezért nézzük meg mindkét lehetőséget.

Dalszöveg megtekintése iPhone vagy iPad készüléken

A kezdéshez nyissa meg a Zene alkalmazást, és kezdje el lejátszani azt a dalt, amelynek szövegét meg szeretné tekinteni. Ezután húzza felfelé az ujját a képernyő alján lévő zenevezérlőkön a „Now Playing” képernyő megjelenítéséhez.

Végül érintse meg a „Megjelenítés” gombot a „Lyrics” felirat mellett.

Dalszöveg megtekintése Mac-en

Macen nyissa meg az iTunes alkalmazást (sajnálom, ez az egyetlen módja!), és kezdje el lejátszani azt a dalt, amelynek szövegét meg szeretné tekinteni. Ezután kattintson a „Továbbiak” ikonra a képernyő tetején, majd kattintson a „Lyrics” elemre.

  Csak nyomtatás Válassza ki a munkalap celláit az Excelben nyomtatási terület meghatározásával

Dalszöveg megtekintése az Apple TV-n

Lehet, hogy az Apple TV nem az első helyen gondolkodik a zenehallgatásról, de úgy működik, mint egy varázslat, és akkor lehet értelme, ha az Apple TV része az otthoni szórakoztató rendszernek.

Nem számít, milyen hangszórókhoz van csatlakoztatva, kezdje el lejátszani a dalt, majd húzza felfelé az ujját a távirányító érintőfelületén, mielőtt kiválasztja a „Továbbiak” ikont. Ennyiről van szó.