Dalszöveg megtekintése iPhone, iPad, Mac vagy Apple TV készüléken

Az Apple Music az Apple eszközein való zenehallgatás módja, és bár vannak alternatívák, az integráció felülmúlhatatlan. Van néhány nagyszerű funkció is – például a dalszövegek követése.

Nem az Apple Music az egyetlen zenei streaming szolgáltatás, amely elérhető az Apple platformjain, de bár a Spotify és mások több mint képességgel rendelkeznek, van valami a kifejezetten platformra tervezett szoftverek használatában, és az Apple Music remek példa erre. Rengeteg szeretnivaló van benne, és a dalszövegek egyike azon funkcióknak, amelyeket talán nem használsz túl sokat, de nagyon örülsz, ha ezt az egy szót nem tudod kivenni az új kedvenc dalodból.

  Rögzítsen egy képernyőfelvételt, és mentse MP4, AVI, OGG, WebM vagy GIF formátumban

Sajnos az Apple-nek már korábban is kemény kudarcot vallott, amikor a funkciók felfedezhetővé tételéről van szó, és ez egy másik példa lehet erre. Valószínűleg nem is tudtad, hogy az Apple Music támogatja a dalszövegeket, ezért azért vagyunk itt, hogy ne csak emlékeztessük a létezésükről, hanem azért is, hogy megmutassuk, hogyan érheted el őket. A módszer némileg eltér attól függően, hogy Mac-en, Apple TV-n vagy iOS-eszközön hallgatod, ezért nézzük meg mindkét lehetőséget.

Dalszöveg megtekintése iPhone vagy iPad készüléken

A kezdéshez nyissa meg a Zene alkalmazást, és kezdje el lejátszani azt a dalt, amelynek szövegét meg szeretné tekinteni. Ezután húzza felfelé az ujját a képernyő alján lévő zenevezérlőkön a „Now Playing” képernyő megjelenítéséhez.

  Mi az a periszkóp lencse az okostelefonok kameráihoz?

Végül érintse meg a „Megjelenítés” gombot a „Lyrics” felirat mellett.

Dalszöveg megtekintése Mac-en

Macen nyissa meg az iTunes alkalmazást (sajnálom, ez az egyetlen módja!), és kezdje el lejátszani azt a dalt, amelynek szövegét meg szeretné tekinteni. Ezután kattintson a „Továbbiak” ikonra a képernyő tetején, majd kattintson a „Lyrics” elemre.

Dalszöveg megtekintése az Apple TV-n

Lehet, hogy az Apple TV nem az első helyen gondolkodik a zenehallgatásról, de úgy működik, mint egy varázslat, és akkor lehet értelme, ha az Apple TV része az otthoni szórakoztató rendszernek.

Nem számít, milyen hangszórókhoz van csatlakoztatva, kezdje el lejátszani a dalt, majd húzza felfelé az ujját a távirányító érintőfelületén, mielőtt kiválasztja a „Továbbiak” ikont. Ennyiről van szó.

  Csak nyomtatás Válassza ki a munkalap celláit az Excelben nyomtatási terület meghatározásával