Csökkentse a szoftver-ellátási lánc biztonsági kockázatait ezzel a 6 megoldással

A szoftverellátási lánc biztonsági megoldásai segítenek csökkenteni a kockázatokat, és megvédik rendszereit a veszélyes támadásoktól.

Az elmúlt néhány évben a biztonság kulcsfontosságúvá vált a vállalatok és a magánszemélyek számára, tekintettel a növekvő számú kibertámadásra. Ezek a támadások bármely szervezetnél, részlegnél, rendszernél, IT-infrastruktúránál és szoftverellátási láncnál megtörténhetnek.

A modern szoftverellátási láncok magukban foglalják a már meglévő könyvtárakat, CI/CD-rendszereket, nyílt forráskódú tárolókat, verzióvezérlőket, telepítési rendszereket, megfigyelési és tesztelési eszközöket stb.

Nagyon sok alkatrészt tartalmaz egy szoftvermegoldás felépítése, és a kódot több projektben is használják. Ez növeli a támadási felületet a hackerek számára, akik mindig az Ön által használt rendszerek sebezhetőségeit keresik.

És amikor megtalálják, kihasználják, és feltörik a rendszereit. Ennek eredményeként adatszivárgáshoz, rosszindulatú programokhoz, zsarolóprogramokhoz és bármi máshoz vezethet.

Ezért fontos, hogy a szervezetek, a fejlesztők és a szoftverszállítók javítsák szoftverellátási láncuk biztonságát.

Ebben a cikkben megvitatjuk, hogyan is néz ki pontosan egy szoftveres ellátási lánc támadás, miért kell biztonságossá tennie az ellátási láncot, és megvitatjuk a legjobb biztonsági megoldásokat a kockázatok csökkentésére.

Kezdjük!

Mi az a szoftverellátási lánc biztonsága?

A szoftverellátási lánc magában foglalja az összes olyan rendszert, folyamatot, eszközt és dolgot (alapvetően mindent), amely segít egy alkalmazás fejlesztésében annak szoftverfejlesztési életciklusában (SDLC).

A szoftverellátási lánc biztonsága pedig azt jelenti, hogy biztosítjuk az összes rendszert, összetevőt és gyakorlatot. Tartalmazhat protokollokat, interfészeket, saját vagy harmadik féltől származó kódot, külső eszközöket, infrastrukturális rendszereket, telepítési rendszereket, és a lista folytatódik.

Forrás: Mirantis

Az Ön ellátási lánca ugyanúgy sebezhető a támadásokkal szemben, mint a szervezet más rendszerei. Az ellátási lánc támadása során a hacker megtalálja és kihasználja az ellátási lánc bármely rendszerének és folyamatának sebezhetőségét, és beszivárog azokba. Ez adatszivárgáshoz és egyéb biztonsági kockázatokhoz vezethet.

Néhány gyakori szoftver-ellátási lánc támadás:

 • Megsérült CI/CD folyamat, amely kiszolgálókat, telepítési eszközöket, tesztelési keretrendszereket, kódtárolókat stb. tartalmaz.
 • Rosszindulatú kód egy nyílt forráskódú eszközben. Ez történhet például rosszindulatú commitok elküldésével a kódtárba.
 • CI/CD hibás konfigurációk a telepítési és tesztelési folyamatokban

Néhány híres szoftver-ellátási lánc támadás:

 • A SolarWinds feltörése: A hackerek sebezhetőséget találtak az Orion platformon, és több mint 30 ezer szervezetet veszélyeztettek világszerte.
 • CodeCov megsértése: 2021 áprilisában a támadók megsértették a CodeCov auditáló eszközt, ami a széles körben elterjedt felhasználókat érintette.
 • Mimecast támadás: A támadók hitelesítés céljából hozzáfértek az egyik digitális tanúsítványukhoz.

Miért fontos a szoftver-ellátási lánc biztonsága?

A támadások fenti példáiban a kód egyetlen sérülékenysége általában egyéneket és szervezeteket sújtó széles körű incidenshez vezetett.

Amikor egy fejlesztőcsapat kereskedelmi vagy belső használatra telepít szoftvert, a termék biztonsága létfontosságú, beleértve a meg nem írt kódot és az általa használt harmadik féltől származó eszközöket. Mert ha vakon megbízik a külső erőforrásokban, azok a bennük lévő sérülékenységek miatt fenyegetésekké és támadásokká alakulhatnak.

Ennek érdekében a szoftverellátási lánc gondoskodik arról, hogy az Ön teljes kódja, eszközei és erőforrásai a legjobb biztonsági formájukban legyenek, sértetlenek, naprakészek, és ne legyenek sebezhető helyek vagy rosszindulatú kódok.

Ennek megvalósításához ellenőriznie kell az SDLC-n keresztül minden szoftverösszetevőt, beleértve a házon belüli kódot, a nyílt forráskódú telepítéseket, a protokollokat, az interfészt, a fejlesztői eszközöket, a kiszervezett szolgáltatásokat és a szoftverösszeállításhoz kapcsolódó egyéb dolgokat.

  A 24 legjobb videocsevegő-alkalmazás idegenekkel online

Ezenkívül átfogó, megbízható és hatékony szoftver-ellátási lánc biztonsági megoldást használhat a problémák enyhítésére és az egyes szoftverösszetevők védelmére. Ezt úgy teszi, hogy átkutatja a szoftvert az ismert kihasználások és függőségek után, és hálózati védelmi mechanizmusokat alkalmaz.

Ily módon ezek az eszközök segítenek megakadályozni a jóváhagyatlan módosításokat és az illetéktelen hozzáférést a fenyegetések és támadások visszaszorítása érdekében.

Beszéljünk néhány legjobb szoftver-ellátási lánc biztonsági eszközről a támadások mérséklésére és a szoftverellátási lánc védelmére.

Slim.ai

A Slim.ai lehetővé teszi, hogy biztonságos és gyors konténereket építsen, hogy megvédje szoftverellátási láncát anélkül, hogy új kódot írna.

Segítségével automatikusan megtalálhatja és eltávolíthatja a szoftverrendszerek sebezhetőségeit a konténeres alkalmazásokból, mielőtt azok az éles fázisba kerülnének. Ez a szoftvergyártáshoz szükséges munkaterhelést is biztosítja.

A Slim.ai megerősíti és optimalizálja konténereit, miközben hatékonyan kezeli azokat. A csomagok, metaadatok és rétegek mélyreható elemzésével betekintést nyerhet tárolóinak tartalmába is.

Zökkenőmentesen integrálhatja a Slim.ai-t CI/CD-folyamataiba, és lehetővé teszi az automatizálást, amellyel időt és erőfeszítést takaríthat meg a biztonsági kockázatok csökkentésében, minden kézi munka nélkül.

Használhatja a Slim Starter Kits-eket, amelyek olyan sablonok, amelyek segítségével bármilyen nyelven vagy keretrendszerben létrehozhatja alkalmazását. A konténerintelligencia segítségével megtekintheti a képalkotást, a csomag részleteit és a biztonsági réseket. Ez segít megérteni a biztonsági helyzetet, és képbarát kialakítást tesz lehetővé.

Docker Wasm

A Wasm egy könnyű, gyors és új alternatíva a Dockerben használt Windows vagy Linux konténerekhez. A Docker + Wasm nagyobb biztonsággal segít modern alkalmazások létrehozásában, futtatásában és megosztásában.

A Docker használatának számos előnye van a szoftverellátási lánc biztonsága érdekében. Ez kiszámíthatóbbá és hatékonyabbá teszi a szoftverfejlesztést a feladatok automatizálásával és szükségtelenné teszi az ismétlődő konfigurációs feladatokat. A teljes szoftverfejlesztési életciklus gyorsabbá, könnyebbé és hordozhatóbbá válik.

A Docker egy átfogó, teljes körű platformot kínál, amely API-kat, CLI-ket és felhasználói felületeket biztosít olyan biztonsággal, amelyet úgy terveztek, hogy az SDLC-ben azonnal működjön, így hatékonyabbá válik a folyamat.

 • A Docker képek kiválóan alkalmasak az alkalmazás hatékony létrehozására Mac és Windows rendszeren.
 • A Docker Compose segítségével több tárolót tartalmazó szoftvert készíthet.
 • Csomagoljon szoftvereket konténerképekként, amelyek hordozhatóak és következetesen futnak különböző környezetekben, például AWS ECS, Google GKE, Aure ACI, Kubernetes stb.
 • Integráljon különféle eszközökkel a szoftverfejlesztési folyamatban, beleértve a CicleCI-t, a GitHub-ot, a VS Code-ot stb.
 • Személyre szabhatja a fejlesztők képhozzáférését szerepalapú hozzáférés-vezérléssel (RBAC), és mélyebb betekintést nyerhet a tevékenységi előzményekbe a Docker Hub Audit Logs segítségével.
 • Fokozza az innovációt a fejlesztőkkel és a csapattagokkal való együttműködés fokozásával, valamint a képek egyszerű közzétételével a Docker Hubon.
 • Az alkalmazásokat egymástól függetlenül, sikeresen telepítheti különböző tárolókon és nyelveken. Ez csökkenti a lehetséges ütközéseket a könyvtárak, keretrendszerek és nyelvek között.
 • Használja a Docker Compose CLI-t, és használja ki egyszerűségét az alkalmazások gyorsabb felépítésében. Gyorsan elindíthatja őket a felhőben az Azure ACI vagy AWS ECS segítségével, vagy megteheti helyben.

CycloneDX

A CycloneDX valójában egy modern, full-stack BOM-szabvány, amely fejlett képességeket kínál az ellátási láncok online kockázatokkal és támadásokkal szembeni védelmére.

Támogatja:

 • Hardveranyagjegyzék (HBOM): Az ICS, az IoT és más csatlakoztatott és beágyazott eszközök hardverelemeinek készletére szolgál.
 • Szoftveranyagjegyzék (SBOM): A szoftverszolgáltatások és -összetevők, valamint ezek függőségei leltározására szolgál.
 • Operations Bill of Materials (OBOM): Teljes halom futásidejű készletkonfigurációk, környezetek és további függőségek.
 • Software-as-a-Service (SaaSBOM): A készletvégpontokhoz, szolgáltatásokhoz, osztályozásokhoz és adatfolyamokhoz való, amelyek a felhőalapú alkalmazásokat táplálják.
 • Vulnerability Exploitability eXchange (VEX): A sebezhető összetevők kiaknázásának módja a termékekben.
 • Vulnerability Disclosure Reports (VDR): A szolgáltatásokat és összetevőket érintő ismeretlen és ismert sérülékenységek közlésére szolgál.
 • BOV: A sebezhető adatok megosztása a sérülékeny hírszerzési források és rendszerek között.
  Az Activision-fiók végleges törlése

Az OWASP Foundation támogatja a CycloneDX-et, míg a CycloneDX Core Working Group kezeli. A világ minden tájáról származó információbiztonsági közösség is támogatja.

Aqua

Az Aqua a teljes életciklusra kiterjedő ellátási lánc biztonságot nyújt a szoftverekhez. Meg tudja védeni a szoftverellátási láncon belüli összes láncszemét a támadási felületek minimalizálása és a kód integritásának megőrzése érdekében.

Az Aqua segítségével a szoftver életciklusának minden fázisában felfedezheti a kockázatokat és a sebezhetőséget a képek és kódok beolvasásával. Lehetővé teszi a nyilvánosságra hozott titkok, az IaC hibás konfigurációi és a rosszindulatú programok megtalálását is, így egyetlen probléma sem kerülhet a gyártási fázisba.

Az ellátási lánc egészében biztonságossá teheti folyamatait és rendszereit, hogy kifejleszthesse és a termelésbe szállíthassa szoftverét. Az Aqua segít nyomon követni a DevOps-eszközök biztonsági helyzetét, biztosítva, hogy a biztonsági ellenőrzések a helyükön legyenek.

Tulajdonságok és előnyök:

 • Univerzális kódellenőrzés: Az Aqua néhány perc alatt képes átvizsgálni a teljes forráskódot, és észleli a sebezhetőségeket, biztonsági réseket, nyílt forráskódú licencproblémákat stb. A kódok rendszeres szkennelésével figyelmeztetést kap a változó kódokkal kapcsolatos új kockázatokra. Az Aqua Trivy Premium kódszkennelést kap, és egyenletes kimenetet kap az SDLC-n.
 • Munkafolyamat-figyelmeztetések: Olvassa be a kódot, és kapjon értesítéseket, függetlenül attól, hogy hol dolgozik. Közvetlenül az IDE-ben kaphat értesítéseket a kódolásról, a Forráskód-kezelő (SCM) rendszerben a lekérési kérésekre, a felhőtárolóra és a CI-folyamatra még a szoftver kiadása előtt.
 • Nyílt forráskódú függőség figyelése: Az Aqua minden nyílt forráskódú csomagját népszerűségük, kockázataik, karbantarthatóságuk és minőségük alapján minősíti. Ezután értesíti a fejlesztőket a kritikusan veszélyes csomagokról, amikor megjelennek. Ez lehetővé teszi egy szervezetszintű minőségi szint létrehozását és érvényesítését, amelyet meg kell felelnie, mielőtt bármilyen új kódot hozzáadna a kódbázishoz.
 • Pipeline biztonság: Nyerjen teljes láthatóságot a CI-folyamatokon keresztül, és navigáljon több ezer szoftverkiadási pálya között, amelyek az éles környezethez vezetnek. Könnyedén implementálhatja a Static Pipeline Analysis-t minden egyes folyamathoz (például GitLab CI, Bitbucket Pipeline, Jenkins, GitHub Actions, CircleCI stb.), és megértheti az egyes utasításokat.
 • Következő generációs SBOM: Ne korlátozza az alapvető SBOM létrehozását; ehelyett lépj túl és rögzíts minden egyes műveletet és lépést attól a pillanattól kezdve, amikor a fejlesztő végrehajtja a kódot a teljes összeállítási folyamatig, egészen a végső műtermék generálásáig. A kódaláírás abban is segít a felhasználóknak, hogy ellenőrizzék a kódelőzményeket, és megbizonyosodjanak arról, hogy a generált kód ugyanaz, amelyik a fejlesztői eszközláncban végződik.
 • CI/CD testhelyzet kezelése: Az Aqua segítségével észlelheti és megoldhatja a kritikus hibás konfigurációkat a DevOps platformon (például Jenkins, GitHub stb.), és bevezetheti a Zero-Trust biztonságot. Kikényszerítheti a Least Privilege Access szabályzatát, hogy segítsen ellenőrizni a jogosultságokat az SDLC-ben. A kötelezettségek szétválasztását (SoD) is megvalósíthatja a biztonsági kockázatok csökkentése érdekében, miközben biztosítja a megfelelőséget.

Ezenkívül megteremtheti és fenntarthatja a bizalmat azáltal, hogy digitálisan aláírt SBOM-okat hoz létre, és integritási kapukat alkalmaz a műtermékek ellenőrzésére a CI/CD folyamatban. Segít abban, hogy csak a kódod kerüljön a gyártási fázisba, semmi más nem.

ReversingLabs

Fejlett szoftver-ellátási lánc biztonságot (SSCS) szerezhet be a CI/CD munkafolyamataihoz, kiadási csomagjaihoz és tárolóihoz a ReversingLabs-tól, amely lehetővé teszi, hogy a DevSecOps csapata magabiztosabban telepítse az alkalmazást.

Az eszköz lehetővé teszi a nagyobb kiadási csomagok, nyílt forráskódú könyvtárak, harmadik féltől származó szoftverek és tárolók gyors elemzését a fenyegetések szempontjából. Felismerheti, orvosolhatja és rangsorolhatja a szoftverfüggőségi rétegekben elrejtett nagy kockázatú fenyegetéseket.

  Hogyan készítsünk egyszerű számlát Excel segítségével

Az Aqua egyedi jóváhagyási szabályzatokat kínál, így Ön magabiztosan ellenőrizheti szoftvere biztonsági minőségét, mielőtt azt gyártásba bocsátaná. Ez az eszköz gondoskodik a teljes SDLC biztonságáról a forráskód vezérlésétől a szoftverkomponens-függőségek kezeléséig, a CI/CD folyamatig és a kiadási lemezképekig.

Így könnyedén észlelheti és kijavíthatja a CI/CD munkafolyamat-kockázatait, a kompromisszumokat, a rosszindulatú nyílt forráskódú csomagokat, a titkos expozíciókat és más típusú fenyegetéseket a szervezet szoftverfejlesztési életciklusának minden pontján.

Ezen túlmenően túlléphet és megvédheti ügyfeleit a nem kívánt manipulációkkal szemben, amelyek jogosulatlan viselkedési változásokat, hátsó ajtókat és rosszindulatú programokat juttathatnak a szoftverbe.

A szállítási folyamat minden szakaszában problémamentes integrációt hajthat végre. Ezek az integrációk segítenek a magas kockázatú fenyegetések gyorsabb és korai szakaszában történő megoldásában. A ReversingLabs nagyszerű befektetés nem csak a fejlesztőcsapatok, hanem az SOC csapatok számára is.

Snyk

Növelje szoftverellátási láncának biztonságát a Synk segítségével, amely segíthet megvédeni a szoftver kritikus összetevőit, például a konténerképeket, a nyílt forráskódú könyvtárakat, a fejlesztői eszközöket és a felhőinfrastruktúrát.

A Snyk segít megérteni és kezelni az ellátási lánc biztonságát a függőségek nyomon követésével, a biztonságos tervezés biztosításával és a sebezhetőségek kijavításával. Biztosítja, hogy a szoftver tervezésénél a biztonságot szem előtt tartva, már a kezdetektől fogva.

A Snyk használatával nyomon követheti több mint 1 millió nyílt forráskódú csomag népszerűségét, karbantartását és biztonságát a különböző ökoszisztémákban.

A szoftver beszkennelésével anyagjegyzéket készíthet a felhasznált összetevők és a köztük lévő kölcsönhatás azonosítása érdekében. A Snyk segítségével több, a biztonsággal kapcsolatos problémát rövidebb idő alatt kijavíthat.

 • A Snyk Vulnerability Database és a Synk Advisor két olyan eszköz, amely hasznos és naprakész információkat nyújt a kritikus problémákról és azok megelőzésének módjairól, így a biztonsági fenyegetések kezelése még a projekt megkezdése előtt könnyebbé válik.
 • A Snyk audit szolgáltatásai, a Snyk Container és a Snyk Open Source olyan eszközök, amelyekkel elemezhetők a projektek, és létrehozható az SBOM az ismert sebezhetőségek listájával, nyílt forráskódú csomagokkal és javítási tanácsokkal.
 • A Snyk lehetővé teszi, hogy több eszközzel, munkafolyamattal és folyamattal integrálódjon, hogy biztonságot nyújtson szoftverellátási láncában. Az integrációk közé tartozik a PHP, Java, JS, Python, AWS, GCP, RedHat, Jenkins, Docker, Kubernetes, GitHub, GitLab, Slack és még sok más.

Ezenkívül a Snyk mögött az iparág vezető biztonsági intelligenciarendszerei állnak, amelyek eszközöket kínálnak a nyílt forráskódú függőségek, egyéni kódok, felhő infrastruktúra és tárolók egyetlen platformról történő védelméhez.

Következtetés

Az online kockázatok bővülnek, és veszélyt jelentenek a vállalkozásokra, az eszközökre és az emberekre. Tehát, ha Ön szoftverfejlesztő vagy szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás, akkor a fentiekhez hasonló módszerek és eszközök felhasználásával javítania kell szoftverellátási láncának biztonságát. Ezek az eszközök segítik a teljes szoftverellátási lánc biztonságát a fenyegetések hatékony mérséklésével.

A DevSecOps eszközöket is felfedezheti.