Böngésszen, töltsön fel és töltsön le Vine-videókat a Chrome-ból a VineClient segítségével

Azok számára, akik nem ismerik, a Vine a Twitter tulajdonában lévő mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi egy hat másodperces videó hurok rögzítését, szerkesztését és feltöltését hanggal vagy anélkül, és online megoszthatja másokkal. Emlékeztetve a Twitter saját elképzelésére a kevesebb többről, a Vine olyan, mint egy 140 karakteres tweet videós megfelelője. Még januárban a Twitter kiadta a Vine for Web-et is, hogy a felhasználók számítógépükről hozzáférhessenek fiókjukhoz, de a webes irányítópult nem teszi lehetővé a videohurkok közvetlenül a Vine-ba való feltöltését. Ezért érdemes kipróbálni ezt a funkciókban gazdag, harmadik féltől származó, VineClient nevű Chrome-bővítményt. Nemcsak hozzáférést biztosít a Vine összes funkciójához, hanem lehetővé teszi videoklipek feltöltését is a számítógépről.

  Testreszabhatja a Firefox oldalsáv pozícióját, kisegítő lehetőségeit és egyebeket

A VineClient teljes egészében az internetről fut, de meglepő módon Chrome-bővítményre van szükség. Tehát ha Firefoxot, Safarit vagy IE-t használ elsődleges webböngészőként, nincs szerencséje. Az indulás egyszerű; csak telepítse a bővítményt, kattintson az URL-sáv melletti VineClient ikonra, majd jelentkezzen be Vine-fiókjába.

A Vine For Chrome-hoz hasonlóan, egy hasonló bővítmény, amelyet még 2013 novemberében tárgyaltam, a VineClient nem működik Twitter-felhasználónévvel és jelszóval, ezért e-mail-címet kell társítania Vine-fiókjához.

A fő műszerfalra ugrás után nem kell sok idő ahhoz, hogy megismerkedjünk a VineClient működésével. A Pinterest-szerű kialakítás meglehetősen könnyen navigálható. A felső sáv jobb oldalán található egy kezdőlap gomb, amely hozzáférést biztosít a Vine Kezdőlap, Felfedezés, Profil és Tevékenység részekhez, valamint a Feltöltés és Kijelentkezés opciókhoz.

  Hogyan lehet bekapcsolni az éjszakai módot a Redditen

Az egyes Vine-videók tetején található gombok segítségével kedvelheti, kommentálhatja, javíthatja, megoszthatja és akár letöltheti is. A szőlőket MP4 formátumban töltik le. Ellentétben a mobilalkalmazásban található Vines-szel és azokkal, amelyeket weboldalakba ágyazva talál, a VineClientben lévők nem indulnak el, amíg rá nem kattint a miniatűrökre.

Az alkalmazás többi része pontosan olyan, mint amilyennek a Vine webes verziójától számítana. Ugyanazok a funkciók el vannak osztva a könnyebb megtekintés érdekében.

Ami a feltöltési funkciót illeti, lehetővé teszi olyan videofájlok közzétételét a számítógépről, amelyek mérete nem haladja meg az 5 MB-ot és a hossza 6,8 másodperc. Gyakorlatilag az összes főbb videóformátum támogatott, mint például a 3GP, MP4, WMV, MKV, MOB, hogy csak néhányat említsünk.

  Hogyan készítsünk videót a Chrome böngészőről

Új videó közzétételéhez kattints a „Fájl kiválasztása” gombra, adj hozzá feliratot, válassz egy csatornát, és kattints a „Feltöltés indítása” gombra.

Amikor a videót feltöltik a fiókjába, a VineClient lehetővé teszi a videó előnézetének megtekintését egy előugró ablakban.

Az alábbi linken keresztül letöltheti az ingyenes VineClient alkalmazást a Chrome Internetes áruházból.

Telepítse a VineClient programot a Chrome Internetes áruházból