Biztonságos távelérési megoldás kis- és középvállalkozások számára

A NordLayer egy olyan eszközkészlet, amely a feltörhetetlen vállalati internetes biztonságot szolgálja.

A vállalkozások méretétől függetlenül a kiberbűnözők elsődleges célpontjai. Ennek nyilvánvaló oka a sok bizonytalan végpont és a siker utáni jövedelmező jutalom.

Valójában a szervezetek 83%-a észlelt kibertámadást 2022-ben. IBM jelentés. Ez mindenesetre nagy szám. De ez aggasztóbb a kis- és középvállalkozások számára, mivel ők közös célpontok, háromszor gyakrabban, mint nagyobb társaik. Barracuda Networksegy felhőbiztonsági cég.

Következésképpen egyetlen dolog van, a hiányos biztonsági infrastruktúra, ami megmagyarázza, hogy a kis- és középvállalkozások a rossz szereplők ülő kacsája.

Takarjuk el ezt a kiskaput a NordLayerrel.

Leegyszerűsítve, tekintse a NordLayert a NordVPN üzleti megvalósításának, amely egy csúcskategóriás fogyasztói oldali VPN. A NordLayer mindezt a jót (és még többet) minden méretű vállalkozás számára biztosítja, hogy rugalmas és problémamentes hálózati biztonsági megoldássá váljon.

Az olyan hálózati elvekre épülve, mint a Secure Access Service Edge és a Zero Trust Network Access, olyan biztonsági termékeket kínál, mint a Secure Web Gateway (SWG), a Firewall as a Service (FWaaS) és az Identity Access Management (IAM).

A már több mint 8000 vállalkozással rendelkező NordLayer fő erőssége a könnyű integráció és a méretezhetőség.

Értsük meg ezt jobban a következő részekkel.

NordLayer: Magas szintű áttekintés

A Nord Security Solutions által kínált NordLayer az üzleti eszközök külső és belső fenyegetésekkel szembeni kiberbiztonságáról szól. Elsődleges USP-i a távoli munkaerő védelmét, a részletes erőforrás-hozzáférést, a tevékenységfigyelést, az identitáskezelést, az adattitkosítást és még sok minden mást.

A NordLayer mellett anyavállalata biztonsági termékek gazdag portfóliójával rendelkezik, beleértve a NordVPN-t, a NordPass-t (jelszókezelő) és a NordLocker-t (titkosított felhőalapú tárolás).

  Hogyan válthat a brit és az amerikai helyesírás-ellenőrzés között a Microsoft Wordben

2019-ben indították el NordVPN Teams néven, majd később NordLayer 2021 néven átkeresztelték.

Tehát mitől más a NordLayer?

Lenyűgözően gyors üzembe helyezés, 24 órás támogatás, több mint 30 globális helyszín, valamint egy könnyen megvalósítható és kezelhető termékcsalád.

A motorháztető alatt számos biztonsági megoldás található, mint például:

  • Hibrid munkabiztonság
  • Üzleti VPN
  • SASE
  • ZTNA
  • Biztonságos távoli hozzáférés
  • SAAS biztonság stb.

Ebben a cikkben azonban kitérek az üzleti VPN-re, a SASE-ra és a Zero Trust Network Accessre (ZTNA).

Üzleti VPN

Az üzleti VPN dióhéjban egy kötelező biztonságos átjáró az alkalmazottak számára a vállalati erőforrásokhoz való hozzáféréshez.

És mivel ez végpontokig titkosítva van, minden információ névtelen és biztonságban marad a kiberbűnözők kíváncsi szeme elől. A legjobb az egészben az, hogy ez a biztonság kiterjed a vállalati hálózat minden hüvelykére és minden eszközre, még akkor is, ha a végfelhasználó nyilvános WiFi-t használ.

Ezenkívül ez a hozzáférés szabályozott, beleértve a jelszavakat és/vagy a többtényezős hitelesítést. És amint egy felhasználó bejutott, szerepalapú engedélyek lesznek az üzleti erőforrásokhoz a felhasználónév, IP-cím stb. alapján.

De a felhasználói eszközökön nem minden szigorúan titkos. Így osztott alagútvonalat kap a nem érzékeny forgalom titkosítás nélküli irányításához. Ez a funkció segít megőrizni a szervereket a szükségtelen terheléstől, miközben a fontos dolgokat rangsorolja.

Egy másik kiváló tulajdonság a telephelyek közötti kapcsolatok, amelyek hasznosak a földrajzilag szétszórt vállalatok számára. Ez titkosított alagutat hoz létre a biztonságos adatcseréhez a különböző hálózatokon lévő emberek között. Emellett a NordLayer mindkét felhasználási esetben tud telephelyről telephelyre működni, intraneten és extraneten.

A NordLayer üzleti VPN integrálódik a nagy felhőszolgáltatókkal, beleértve az Azure-t, a Google Workspace-t, az AWS-t, az Oktát, a Google Cloudot stb.

Végül, ez iparágvezető, banki szintű AES 256 bites titkosítással működik.

  Hogyan akadályozhatja meg, hogy az emberek ellopják a csomagjait

Secure Access Service Edge (SASE)

SASE egy kiberbiztonsági takaró, amely a globálisan szétszórt munkaerő modern, világjárvány utáni korszakát szolgálja ki.

A Zero Trust Approach alapján az ötlet az összes végpont biztonságossá tétele olyan protokollokon keresztül, mint a Firewall as a Service (FWAAS), a Secure Web Gateway (SWG), a Cloud Access Security Broker (CASB), a szoftver által definiált WAN (SD-WAN) ), stb.

Értsük meg röviden mindegyiket.

FWAAS

Ez egy felhő-tűzfal-megvalósítás, amely őrzi a vállalati erőforrásokhoz való hozzáférést. Az FWAAS a helyszíni tűzfalhoz hasonlóan működik, csak a vállalat felhőjére és házon belüli eszközeire működik, ami sok jelenlegi esetnek megfelel.

Az előnyök a hardver nélküli tervezés, az egyszerű megvalósítás és az automatikus frissítések. Könnyen létrehozhat egyénekre vagy csapatokra vonatkozó szabályokat, amelyek meghatározzák, hogy ki férhet hozzá egy adott belső vagy külső erőforráshoz.

SWG

Dióhéjban: a NordLayer Secure Web Gateway ThreatBlock technológiájával megvédi az eszközöket és a vállalati alkalmazásokat a rosszindulatú programoktól. Ezt a biztonságot a rosszindulatú webhelyeket és adathalász linkeket tartalmazó adatbázisa támasztja alá, amely megakadályozza, hogy a tudatlan felhasználók áldozattá váljanak.

Ez lehetővé teszi a böngészők számára, hogy külön titkosított kapcsolatokkal rendelkezzenek, amelyek elrejtik a forgalmi tartalmat, annak eredetét és célját bármilyen kibertámadás esetén. A robusztus 256 bites AES titkosításon túlmenően megosztott vagy virtuális privát átjárókon keresztül maszkolja a felhasználó IP-címét. Ezenkívül lehetővé teszi a DNS-alapú szűrést, és dedikált szervereket biztosít a páratlan adatvédelem érdekében.

CASB

A CASB egyszerűen érvényesíti a munkaerőforrásokhoz való hozzáférést, és ennek megfelelően engedélyezi vagy elutasítja a bejövő kéréseket. Ez integrálja a fenyegetésmegelőzést, az adattitkosítást, az identitás- és hozzáféréskezelést (IAM) és az egyszeri bejelentkezést (SSO), hogy biztonságos, mégis egyszerű erőforrás-átjárót hozzon létre.

SD-WAN

Az SD-WAN szoftveralapú hálózattal optimalizálja a több nagy kiterjedésű hálózatot a nagy teljesítmény és biztonság érdekében. Ez kihasználja a globális jelenléti pontokat a gyorsabb sebesség érdekében a terheléselosztás révén.

  Mit jelent az üzenetek letiltása és letöltése az iCloudban?

Ezenkívül ez a forgalmat közvetlenül a SAAS-szolgáltatókhoz irányítja a fiókirodákból anélkül, hogy a forgalmat visszaküldené az adatközpontokba. Ez segít elkerülni a vállalati erőforrások pazarlását.

Zero Trust

Ez a belső eszközökhöz és adatokhoz való hálózati hozzáférés könyörtelen ellenőrzésének folyamata az előre meghatározott bizalmi kapcsolatok kizárásával. Ez a megközelítés egyenlő gyanakvással kezeli a belső és a külső forgalmat.

A Zero Trust magában foglalja az IAM-et, a hálózati hozzáférés-vezérlést, a szegmentálást és a biztonságot.

IAM modulja kéttényezős hitelesítésből, SSO-ból, biometrikus bejelentkezésekből stb. áll. Ellenőrzi az eszközök biztonságát a sérülékeny felhasználói eszközök után, és azonnal értesíti a hálózati adminisztrátort. Hasonlóképpen, az alkalmazások hozzáférését IP-engedélyezési listák és helyek közötti dedikált kapcsolatok vezérlik.

Ezenkívül a Zero Trust AES-256 bites titkosítást, lemez nélküli szervereket (azaz nincs adattárolás) és tevékenységfelügyeletet kínál a 360 fokos biztonság és adatvédelem érdekében.

Előfizetések

A Nordlayer három előfizetéssel érhető el: Basic, Advanced és Custom.

Mind az Alap, mind az Advanced csomag legalább öt felhasználót igényel, és 1 Gbps-os hálózatot, korlátlan felhasználókat, korlátlan adathasználatot, mindig bekapcsolt VPN-t, ThreatBlockot stb.

A főbb megkülönböztető tényezők az egyéni DNS, a DNS-szűrés, a biometrikus hitelesítés, a rögzített IP, a helyek közötti kapcsolat és egyebek, amelyek az Advanced csomaghoz vannak csatolva.

Jelen pillanatban az alap- és a haladó csomag 9,0 és 11,0 dollár felhasználónként havonta, kedvezményes éves csomagokkal.

Teljes körű biztonsági lefedettség

A kiberfenyegetések köre folyamatosan fejlődik, és ha nem tud lépést tartani ezzel a tempóval, a legjobb, ha „kiszervezi” a biztonságot. És mivel a Nord Security bevált játékos a kiberbiztonság területén, a NordLayerrel való együttműködésnek könnyűnek kell lennie.

Ez a csapat gazdag tapasztalattal rendelkezik a piac egyik legjobb VPN-jének fejlesztésében, ami újabb okot ad a próbára.

Tehát ezzel teljessé válik a NordLayer magas szintű szolgáltatásainak áttekintése.

Ezután nézze meg, hogyan védheti meg hatékonyan vállalkozását a kibertámadásoktól.