Biztonságos az uTorrent?

Az uTorrent a világ egyik legnépszerűbb torrentoldala – de felmerülhet a kérdés, hogy teljesen biztonságos-e. Az uTorrent szoftvere biztonságosnak tekinthető, és nem tartalmaz veszélyes kártevőket. Az uTorrent használatával járó kockázat abból fakad, hogy veszélyes torrenteket tölt le ismeretlen forrásból, nem pedig a tényleges szoftverből.

Így biztonságos az uTorrent? A következő cikk részletesebben bemutatja az uTorrent használatának biztonságát, és azt, hogy miként maximalizálhatja a szoftver használata során szerzett élményt.

Az uTorrent biztonsági aggályai

Az uTorrent még 2015-ben került a címlapokra, amikor a jelentések azt sugallták, hogy a Bitcoin bányászszoftvert automatikusan telepítik a gyanútlan felhasználó eszközeire. Kiderült, hogy ez nem egy széles körben elterjedt probléma, és akkor kezelték, amikor az uTorrent megszabadult a rosszindulatú programtól a jövőbeni kiadásokban.

Egy másik aggodalomra ad okot 2014-ben, amikor a Google Chrome rosszindulatú programként jelölte meg az uTorrentet, annak ellenére, hogy a víruskeresők semmit sem észleltek. Ezt később javították, és minden valószínűség szerint semmi köze a szoftverhez. A reklámprogramok és a zsarolóprogramok néha más torrent kliensekhez is köthetők, és kockázatot jelentenek a szoftver telepítésekor.

  A következő SSD lassabb lehet (hála a QLC Flash-nek)

uTorrent biztonság

Az egyszerű válasz az, hogy az uTorrent mint szoftver valójában biztonságos. A biztonsággal kapcsolatos problémák a nem biztonságos fájlok letöltéséből adódnak, amelyek ellen egyetlen torrent kliens sem védhet meg. Annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen torrent kliens használatakor, érdemes VPN segítségével titkosítani a forgalmat.

Az uTorrent számos különféle verziót adott ki, amelyek közül néhány stabilabb, mint mások. Az újabb verzió sokkal több funkcióval rendelkezik, mint a korábbiak, így Önön múlik, hogy mérlegelje, mit tart a legfontosabbnak.

Sokak számára az uTorrent 2.2.1-es verziója a legnépszerűbb, mivel nem tartalmaz túl sok adware-t, és minden megfelelő négyzetet bejelöl. Az ehhez hasonló régi uTorrent-verziók letöltési linkjei továbbra is elérhetők.

Az uTorrent névtelen használata

Javasoljuk, hogy a torrent letöltéseket névtelenül hajtsa végre. A VPN-szolgáltatás vagy a proxyszolgáltatás használata lehetővé teszi a torrentek letöltését anélkül, hogy figyelne vagy nyomon követné őket. Ennek pontos módjáról lépésről lépésre találhat az interneten. A VPN-szolgáltatások nagyszerű módja annak, hogy az adatok titkosításával növelje egyetlen biztonságát, és érdemes megfontolni őket.

  Miért nem kisebbek a tükör nélküli kamerák?

Hirdetések eltávolítása az uTorrentből

Sokan idegesítőnek találják az uTorrent hirdetéseit, és szeretnék, ha eltávolítanák őket. Szerencsére ezek a hirdetések eltávolíthatók az uTorrent szoftverben található speciális beállítások módosításával. Lépjen a beállítások menübe, ahol olyan lehetőségeket talál, amelyek segítenek kikapcsolni a szoftverben található hirdetéseket.

Ez egy beépített opció, így nem kell aggódnia a művelet végrehajtásának jogossága vagy biztonsága miatt. Nehéz lehet megtalálni, mivel jól el van rejtve, de ha egyszer megtalálta, a hirdetések kikapcsolása javítja az uTorrent élményét.

Alsó vonal

Az uTorrentet több mint 100 millióan töltötték le világszerte. Jelentős távolságból ez a legnépszerűbb torrent kliens, és a lehető legbiztonságosabb. Csúcsminőségű élményt nyújt reklámok nélkül, amelyet mindenképpen figyelembe kell venni, ha hasonló szolgáltatást keres.

  A LinkedIn által Önről gyűjtött adatok kezelése

Az uTorrenttel kapcsolatos legnagyobb kockázat a nem biztonságos fájlok letöltése. Ez a kockázat, amellyel minden torrent kliens szembesül, és nem kizárólagos az uTorrent esetében. Vannak olyan lépések, amelyek segítségével megvédheti magát a rosszindulatú programok számítógépére való letöltésétől, amelyek megkerülhetik ezt a kockázatot. Ami a torrent klienseket illeti, nehéz lesz az uTorrentnél jobb szoftvert találni, amely megfelel a letöltési igényeinek, ezért mindenképpen érdemes megfontolni.