Biztonságos az uTorrent?

Az uTorrent a világ egyik legnépszerűbb torrentoldala – de felmerülhet a kérdés, hogy teljesen biztonságos-e. Az uTorrent szoftvere biztonságosnak tekinthető, és nem tartalmaz veszélyes kártevőket. Az uTorrent használatával járó kockázat abból fakad, hogy veszélyes torrenteket tölt le ismeretlen forrásból, nem pedig a tényleges szoftverből.

Így biztonságos az uTorrent? A következő cikk részletesebben bemutatja az uTorrent használatának biztonságát, és azt, hogy miként maximalizálhatja a szoftver használata során szerzett élményt.

Az uTorrent biztonsági aggályai

Az uTorrent még 2015-ben került a címlapokra, amikor a jelentések azt sugallták, hogy a Bitcoin bányászszoftvert automatikusan telepítik a gyanútlan felhasználó eszközeire. Kiderült, hogy ez nem egy széles körben elterjedt probléma, és akkor kezelték, amikor az uTorrent megszabadult a rosszindulatú programtól a jövőbeni kiadásokban.

  A következő SSD lassabb lehet (hála a QLC Flash-nek)

Egy másik aggodalomra ad okot 2014-ben, amikor a Google Chrome rosszindulatú programként jelölte meg az uTorrentet, annak ellenére, hogy a víruskeresők semmit sem észleltek. Ezt később javították, és minden valószínűség szerint semmi köze a szoftverhez. A reklámprogramok és a zsarolóprogramok néha más torrent kliensekhez is köthetők, és kockázatot jelentenek a szoftver telepítésekor.

uTorrent biztonság

Az egyszerű válasz az, hogy az uTorrent mint szoftver valójában biztonságos. A biztonsággal kapcsolatos problémák a nem biztonságos fájlok letöltéséből adódnak, amelyek ellen egyetlen torrent kliens sem védhet meg. Annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen torrent kliens használatakor, érdemes VPN segítségével titkosítani a forgalmat.

Az uTorrent számos különféle verziót adott ki, amelyek közül néhány stabilabb, mint mások. Az újabb verzió sokkal több funkcióval rendelkezik, mint a korábbiak, így Önön múlik, hogy mérlegelje, mit tart a legfontosabbnak.

  Miért nem kisebbek a tükör nélküli kamerák?

Sokak számára az uTorrent 2.2.1-es verziója a legnépszerűbb, mivel nem tartalmaz túl sok adware-t, és minden megfelelő négyzetet bejelöl. Az ehhez hasonló régi uTorrent-verziók letöltési linkjei továbbra is elérhetők.

Az uTorrent névtelen használata

Javasoljuk, hogy a torrent letöltéseket névtelenül hajtsa végre. A VPN-szolgáltatás vagy a proxyszolgáltatás használata lehetővé teszi a torrentek letöltését anélkül, hogy figyelne vagy nyomon követné őket. Ennek pontos módjáról lépésről lépésre találhat az interneten. A VPN-szolgáltatások nagyszerű módja annak, hogy az adatok titkosításával növelje egyetlen biztonságát, és érdemes megfontolni őket.

Hirdetések eltávolítása az uTorrentből

Sokan idegesítőnek találják az uTorrent hirdetéseit, és szeretnék, ha eltávolítanák őket. Szerencsére ezek a hirdetések eltávolíthatók az uTorrent szoftverben található speciális beállítások módosításával. Lépjen a beállítások menübe, ahol olyan lehetőségeket talál, amelyek segítenek kikapcsolni a szoftverben található hirdetéseket.

  A LinkedIn által Önről gyűjtött adatok kezelése

Ez egy beépített opció, így nem kell aggódnia a művelet végrehajtásának jogossága vagy biztonsága miatt. Nehéz lehet megtalálni, mivel jól el van rejtve, de ha egyszer megtalálta, a hirdetések kikapcsolása javítja az uTorrent élményét.

Alsó vonal

Az uTorrentet több mint 100 millióan töltötték le világszerte. Jelentős távolságból ez a legnépszerűbb torrent kliens, és a lehető legbiztonságosabb. Csúcsminőségű élményt nyújt reklámok nélkül, amelyet mindenképpen figyelembe kell venni, ha hasonló szolgáltatást keres.

Az uTorrenttel kapcsolatos legnagyobb kockázat a nem biztonságos fájlok letöltése. Ez a kockázat, amellyel minden torrent kliens szembesül, és nem kizárólagos az uTorrent esetében. Vannak olyan lépések, amelyek segítségével megvédheti magát a rosszindulatú programok számítógépére való letöltésétől, amelyek megkerülhetik ezt a kockázatot. Ami a torrent klienseket illeti, nehéz lesz az uTorrentnél jobb szoftvert találni, amely megfelel a letöltési igényeinek, ezért mindenképpen érdemes megfontolni.