Bevezető útmutató a Metaverse csatlakozáshoz és hozzáféréshez [+7 Platforms]

A Metaverse új módot kínál a felhasználóknak a játékra, a társasági életre, az oktatásra, a munkára és a vásárlásra. Fedezzük fel, hogyan csatlakozhatunk a Metaverse-hez és néhány népszerű metaverzum platformhoz, és hogyan érhetjük el őket.

A Metaverse a közelmúltban népszerűvé vált, de nem új koncepció. A metaverzumhoz kötődő legkorábbi alapgondolat a XIX. 1838-ban Sir Charles Wheatstone bevezette a „binokuláris látást”, két kép kombinációját a különböző szemekhez, hogy 3D képet hozzon létre.

A „metaverzum” szót először Neal Stephenson használta a „Snow Crash” című regényében 1992-ben. Ebben a regényben Stephenson a Metaverzumot virtuális helyként említi, ahol szereplői avatarokat használnak a kölcsönhatáshoz.

2010-ben Palmer Luckey kifejlesztett egy prototípust a VR fejhallgatókhoz. Ezek a fejhallgatók lenyűgöző 90 fokos látómezővel rendelkeztek. 2012-ben Luckey elindította az Oculus VR-t, amelyet a Facebook később, 2014-ben szerzett meg 3 milliárd dollárért.

Ezenkívül 2014-ben a Samsung és a Sony bejelentette VR fejhallgatók létrehozását. Ugyanebben az évben a Google kiadta a Google Glass és az olcsó Cardboard VR fejhallgatókat. A Facebook 2021-es Metára való átváltása a metaverzum történetének egyik legnépszerűbb tevékenysége volt.

A Metaverse egy virtuális világ, amely a fizikai világ egyes aspektusait mutatja be fejlett technológiák segítségével. A népszerű technológiák közé tartozik a kiterjesztett valóság (AR), a virtuális valóság (VR), a mesterséges intelligencia (AI), a digitális pénznemek és a közösségi média platformok.

A Metaverse használatával a digitális világban olyan dolgokkal töltheti az idejét, amelyek izgalmasak. Létrehozhatja testreszabott avatarját, és kölcsönhatásba léphet más avatarokkal és digitális objektumokkal. A Metaverse főként 3D-s videojátéknak számít, de a Metaverse nem csak játékokra korlátozódik. A játékon kívül használhatod oktatásra, társasági életre, projektkészítésre, bulizásra, divatra és szórakozásra, hogy csak néhány használati esetet említsünk.

A Metaverse használati eseteik alapján négy különböző típusból áll. Vessünk egy pillantást ezekre:

 • Kiterjesztett valóság: Ez a módszer magában foglalja az információ kivetítését digitális eszközök, például okoseszközök vagy okostelefonok segítségével a való világban.
 • Tükörvilágok: Ahogy a neve is sugallja, a tükörvilág a valós és a virtuális világgal azonos teret hoz létre.
 • Virtuális világok: A virtuális világ egy virtuális tér, ahol 3D grafika segítségével mozgathatja testreszabott avatarjait.
 • Életnaplózás: Az életnaplózás egy virtuális térből áll, ahol a valóságból származó cselekvések és adatok továbbításra kerülnek a virtuális világba.
 • Metaverse szoftver- és hardverkövetelmények

  Ahogy már megbeszéltük a Metaverse használati eseteit, fontosságát és típusait, elengedhetetlen a szükséges szoftver- és hardverkövetelmények megértése is. Szóval, merüljünk el ebbe.

  Szoftverkövetelmények

  Az alábbiakban felsoroljuk azokat az ajánlott szoftverkövetelményeket, amelyekre szüksége van a zökkenőmentes metaverse-élményhez:

  • OS: Legalább Windows 7 vagy 8.
  • Memória: minimum 4 GB RAM.
  • Processzor: Négymagos 2,0 GHz vagy több.
  • Grafika: SM 3.0-kompatibilis, DirectX 9.0c-kompatibilis, Nvidia GeForce 8800 GTS, 512MB VRAM vagy jobb.
  • Tárhely: Minimum 8 GB szabad hely.
  • Hálózat: Nagy sebességű szélessávú internetkapcsolat.
  • DirectX: 9.0c verzió.

  Hardverkövetelmények

  Alapvető, magával ragadó élményt kaphat alacsony költségkeret mellett a Google Cardboard segítségével, amely mindössze 9,00 USD-tól kezdődik. Ha azonban nagyszerű metaverzum-élményt szeretne kapni, akkor az alább felsorolt ​​​​eszközöket kell választania:

    Hogyan lehet megváltoztatni a telefonszámot a táviratban

  Oculus Quest 2: Az Oculus minőségi VR-élményt biztosít a felhasználóknak a Quest 2 fejhallgatókkal. Ezeket a VR fejhallgatókat mobileszközéhez vagy számítógépéhez csatlakoztathatja.

  Skinetic by Actronika: A VR fejhallgatók nagyszerű virtuális valóság élményt nyújtanak. A Skintec ezt az élményt a következő szintre emeli az érintés érzésének hozzáadásával.

  HoloLens 2 a Microsofttól: A HoloLens jelentős ugrás a Microsoft AR-vállalkozásai számára. Ők alkották meg a „vegyes valóság” kifejezést is AR-eszközeikre.

  A HoloLens fejlett optikát, holografikus feldolgozást és több érzékelőt használ, amelyek simán beleolvadnak a környezetbe. Ezenkívül a Microsoft hivatalos szerződést írt alá a HoloLens 22 milliárd dollár értékű szállításáról az amerikai hadsereggel 2021-ben.

  Hogyan kapcsolódik a kriptográfia a Metaverse-hez?

  A Crypto és a Metaverse két különböző dolog, de ez a kettő nagyban függ az alapvető technológiától: a blokklánctól. Mind a kriptográfia, mind a Metaverse blokklánc technológiát használ, hogy hasznot húzzon decentralizált jellegéből. Pontosabban, a decentralizáció segít a projekteknek abban, hogy központi felügyeleti jogosultság nélkül interakcióba lépjenek felhasználóikkal.

  A Metaverse platformok NFT-ket használhatnak avatarok létrehozására, amelyek segítenek a felhasználóknak meghatározni egy adott avatar értékét a kriptográfiai értéke alapján. Ezenkívül a metaverzum platformok natív tokenekkel vagy más kriptovalutákkal jutalmazhatják a felhasználókat közvetlenül a kriptopénztárcájukba.

  A kriptotárca használatával különböző metaverzum platformokat használhat, elkerülve a bonyolult hagyományos regisztrációs folyamatokat. A legnépszerűbb metaverzum projektek natív tokent biztosítanak a digitális eszközök vásárlásához.

  A Metaverse és a kriptográfia kombinációja drámaian növeli a metaverse platformok biztonsági jellemzőit. A kriptográfiai projektek térnyerésével a metaverzum fejlesztői is profitálhatnak abból, hogy közösséget hoznak létre a kriptográfiai tér körül.

  Miért fektetnek be a márkák a Metaverse-be?

  Lehet, hogy olvasott a Metaverse-be befektető vezető cégekről és márkákról. Néhány híres név a Meta, a Google, a Microsoft, az Nvidia, a Roblox, a Shopify, a Nike és az Epic Games. A hatalmas beruházások mögött meghúzódó fő cél az, hogy minőségi élményt nyújtsanak a felhasználóknak. Ezen túlmenően a márkák a Metaverse segítségével megcélozhatják résközönségüket.

  A metaverzum és fejlődése kezdeti szakasznak számít a hatalmas lehetőségekhez képest. A márkák ki akarják használni ezt a lehetőséget, hogy versenytársaik előtt maradjanak azáltal, hogy saját területükön megszerezzék az „első lépés” előnyét.

  A fent említett szempontokat szem előtt tartva vessünk egy pillantást a legújabb metaverzum trendekre:

  • Metaverse Events: 2020-ban Travis Scott metaverse-alapú Fortnite koncertjét 12,3 millió rajongó tekintette meg. Ez az esemény egymaga bizonyítja a metaverzum platformokon való rendezvényszervezésben rejlő lehetőségeket. Olyan hírességek, mint Narshmello és Ariana Granade is sikeresen vezényeltek metaverzum koncerteket.

  • Továbbfejlesztett AR és VR a játékokban: A metaverzum játékok iránti kereslet növekedése, valamint a 3D-hez, AR-hez és VR-hez kapcsolódó minőségi technológia iránti igény is megnőtt. Az olyan technológiai óriások piacra lépése, mint a Microsoft, a Meta, a Google, a Sony, a HP, a HTC és mások, hozzájárult az eszközök forradalmasításához, hogy kiváló felhasználói élményt nyújtsanak. Ezen kívül ezek a vállalatok döntő szerepet játszottak a metaverzum átvételében.
  • Az NFT-k megvalósítása a Metaverse-ben: Az NFT egy másik népszerű kifejezés a kriptográfia területén. Széles körben használják metaverzum avatarok létrehozására. Az NFT-k segítenek abban, hogy minden avatár egyedi legyen, a metaverzum platformok pedig lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy különböző NFT-ket adjanak el vagy vásároljanak.

  Most, hogy leírtad a metaverzumhoz kapcsolódó legfontosabb témákat, talán azon gondolkodsz, hogyan csatlakozhatnék a Metaverzumhoz? Ugorjunk bele rögtön.

    A Kernel_task magas CPU javítása Mac számítógépen

  Hogyan lehet csatlakozni és hozzáférni a Metaverse-hez?

  Ha új vagy a Metaverzumban, és úgy gondolod, hogy a csatlakozás bonyolult, akkor ez nem igaz. A metaverzumhoz való csatlakozás és a hozzáférés folyamata egyszerű. Nézzük meg azokat a lépéseket, amelyeket az új felhasználóknak követniük kell a metaverzum platformokon:

  #1. Nyissa meg a hivatalos metaverzum platformot, amelyhez csatlakozni szeretne. Vegyük például a Decentralandot.

  #2. A következő lépésben válassza ki a hozzáférés típusát a Decentraland metaverzumhoz. Inkább folytathatja a böngészőt, vagy használhat egy erre a célra szolgáló alkalmazást.

  #3. Miután kiválasztotta a hozzáférési típust, két másik lehetőség közül választhat. Az egyik lehetőség, hogy vendégként folytatod, vagy csatlakoztathatod kriptopénztárcádat a Decentralandhez.

  #4. Ha vendégfiók használatát választja, további folyamat nélkül folytathatja a következő lépéssel. De ha menteni szeretné adatait, csatlakoztassa Metamask pénztárcáját a Decentraland metaverzumhoz.

  #5. A bejelentkezési folyamat után ki kell választanod az avatarod. Szabadon választhat, és ennek megfelelően testreszabhatja az avatarokat. Sőt, bármikor megváltoztathatod az avatarod.

  #6. Miután kiválasztotta az avatart, meg kell adnia egy nevet. Az avatar kiválasztása és elnevezése után kattintson a „Tovább” gombra.

  #7. Miután rákattintott a „Tovább” gombra, a Decentraland metaverzumába kerül. Mostantól különféle virtuális városokat, épületeket, kávézókat stb. fedezhet fel. Ezen kívül egy virtuális asszisztens segít, ha útmutatásra van szüksége.

  Végigmentünk a Metaverzumhoz való hozzáférés és az ahhoz való csatlakozás lépésein, és példának vesszük a Decentralandot. Talán azon gondolkodik, mi van, ha egy másik metaverzum platformhoz szeretnék hozzáférni? Ne aggódj; a metaverzum platformok többsége hasonló folyamatot követ.

  Hogyan alakítja át a Metaverse a technológiát és a marketinget?

  A virtuális platformok iránti kereslet valószínűleg növekedni fog a jövőben. Az aktív felhasználói részvétel segít javítani a metaverzum platformokon nyújtott élmények minőségét.

  A Metaverse kulcsfontosságú szerepet fog játszani az e-kereskedelemben, az oktatásban, az utazásban és a turizmusban, a digitális ingatlantulajdonban, a játékokban, a virtuális koncertekben és még sok másban. Például kipróbálhat és tesztelhet egy divatkollekciót az avataron, mielőtt megvásárolná.

  Az oktatás interaktívabbá és szórakoztatóbbá tehető a metaverzum platformok segítségével. Az új alkalmazottak képzéseken vehetnek részt a VR használatával, hogy jobb tudást és tapasztalatot szerezzenek. A gyártóegységek munkaalapú utasításokat küldhetnek az AR segítségével.

  A Metaverse hatalmas marketingpotenciállal is rendelkezik. A vásárlók a Metaverse márkákat rendkívül innovatívnak tekintik, ezért jó piacot jelentenek a minőségi élmények biztosításával.

  A márkák együttműködhetnek a metaverzum platformokkal termékeik reklámozásában és népszerűsítésében. Például 2021-ben a Vans virtuális gördeszkákat bocsátott a Roblox felhasználók rendelkezésére virtuális üzletek segítségével. Emellett a Gucci a VRChattal és a Robloxszal együttműködve bemutatta virtuális tornacipőjét, a The Gucci Virtual 25-öt.

  A legjobb Metaverse platformok

  Miközben a Metaversennyel kapcsolatos fontos témákon mentünk keresztül, nézzük meg a Metaverzumhoz kapcsolódó legfontosabb platformokat:

  #1. Decentraland

  A Decentraland egy népszerű metaverzum platform, amely Ethereumra épül. LANDS nevű virtuális telkeket vásárolhat és adhat el. A MANA a LANDS vásárlására és eladására használt kriptovaluta.

  Könnyedén csatlakozhat és hozzáférhet a Decentraland által biztosított metaverzum platformhoz. A Decentraland fő márkái közé tartozik az Adidas, a Samsung, a Dolce & Gabbana, a Tommy Hilfiger és még sok más. A felhasználók avatarokat és egyéb digitális tárgyakat, például NFT-ket is vásárolhatnak.

  #2. Axie Infinity

  Az Axie Infinity egy erőteljes metaverzum játékplatform, amely Ethereumra épül. Az Axie Infinityben jelenlévő virtuális lényeket tengelyeknek nevezzük. A felhasználók tokenizált telkeket vásárolhatnak az Axie szülőföldjétől, Lunaciától, hogy otthonokat és bázisokat építsenek az Axie számára.

    Hogyan tisztítsuk meg biztonságosan a csúnya játékvezérlőket

  Az AXS az Axie Infinity natív tokenje, amellyel virtuális telkeket vásárolhat. Ezen kívül a földtulajdonosokat AXS tokenekkel is jutalmazzák.

  #3. Avakin élet

  Ha olyan metaverzum platformot keres, amely 3D-s életszimulációt biztosít, akkor az Avakin Life kiváló választás. A platform segít testreszabni avatarod a legújabb divat szerint különböző gardróbszekrényekkel.

  A felhasználóknak lehetőségük van arra is, hogy kiválasszák álmaik otthonát és helyét. Ezen kívül a felhasználók új kalandokban, eseményekben és bulikban is részt vehetnek. Az Avakin Life elérhető az App Store-ban és a Google Playen.

  #4. Microsoft Mesh

  A Microsoft Mesh egy vegyes valóságú platform, amely az Azure-felhő használatával készült és fut. Ez a platform lehetővé teszi a különböző helyekről érkező emberek számára, hogy együttműködjenek és különböző projekteken dolgozzanak.

  A Mesh felhasználóknak HoloLens, táblagépek, PC-k vagy okostelefonok használata javasolt. A Mesh a Microsoft erős versenyzője a metaverzum versenyében. Ezenkívül az Azure felhő használata adatvédelmet, biztonságot, gépi tanulást, mesterséges intelligenciát és egyéb modern funkciókat biztosít.

  #5. A homokozó

  A Sandbox egy virtuális világ, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy birtokolják, építsék és bevételt szerezzenek tapasztalataikból. A SAND a platform alapú tranzakciókhoz használt segédprogram-token.

  A The Sandbox küldetése, hogy magával ragadó metaverzum-alapú élményt nyújtson felhasználóinak. A játékosokat SAND tokenekkel jutalmazzuk. Ezenkívül az alkotók valódi tulajdonjogot kapnak az NFT-k segítségével.

  #6. Horizon Worlds

  A Horizon Worlds egy virtuális valóság alapú online videojáték, amelyet a Meta Platforms fejlesztett ki. Ezt a játékot a népszerű Oculus Quest 2 és Oculus Rift S VR headsetekhez tervezték.

  A Horizon Worlds a Meta legnagyobb tétje a Metaverse-ben. Felhasználóként egyéni virtuális környezetet hozhat létre. Sőt, játszhatsz és lóghatsz más avatarokkal.

  #7. Epikus játékok

  Az Epic Games, a Fortnite, a több mint 350 millió felhasználóval rendelkező népszerű játék megalkotója a Metaverse segítségével több értéket ad felhasználóinak. A Lego és a Sony támogatásával az Epic Games azt tervezi, hogy AR, VR és 3D vizualizációval javítja a felhasználói élményt.

  Az Epic Gamesnek már sikerült sikeres virtuális filmbemutatókat és zenei koncerteket szerveznie. Ettől eltekintve, az Epic 2022 áprilisában partnerségre lépett a Legóval, hogy egy metaverzum ökoszisztémát biztosítson a gyerekeknek.

  Végső gondolatok

  Jelenleg a Metaverzum korai szakaszában tekinthető. A technológiai innováció és a hatalmas technológiai márkák és vállalatok piacra lépése növeli a Metaverse potenciálját.

  A metaverzumhoz való csatlakozás és a hozzáférés folyamata nagyon egyszerű. Kövesse az ebben a cikkben említett egyszerű lépéseket. Szóval, tapasztald meg a Metaverse világát, és érezd jól magad!

  Érdekelhetik a legnépszerűbb metaverzum platformok is.