Az útdíjak kikapcsolása a Google Térképen

A múltban nagy térképpapír használatának az volt a hátránya, hogy nem volt pontosan tisztában azzal, hogy hol áll. A laptopokon, okostelefonokon, sőt okosórákon is elérhető Google Maps segítségével azonban most már nagyon kényelmesen megtalálhatja, hová szeretne menni, és még a távolságkülönbséget is láthatja. Mindezek a technológiai fejlesztések 2000 közepén kezdődtek, amikor a Google felvásárolta a Where2 nevű céget. Az ötlet az volt, hogy kitaláljuk, hogyan lehet úgy elkészíteni, hogy digitális térképeket lehessen készíteni, ami nagyon kényelmessé teszi az útvonaltervezést. Az alábbiakban azt is megvitattuk, hogyan lehet útdíjat mentesíteni a Google Térképen, olvassa el. A modern korban mindenki a Google Térképet használja. A Google Maps a hagyományos útitérképeken kívül számos terület légi és műholdképét is biztosítja. Ha utazik, és szeretné tudni, hogyan kapcsolhatja ki az útdíjakat a Google Térképen, és hogyan kerülheti el a fizetős utakat a Google Térképen Android telefonokon és iPhone készülékeken. Kezdjük!

Az útdíjak kikapcsolása a Google Térképen

Számos okból elkerülhetjük az állami útdíj megfizetését; elvégre mindenki utazni szeretne és élvezni az országúti utazást anélkül, hogy plusz pénzt kellene költenie útdíjra. Ezenkívül kiváló azoknak a felhasználóknak, akik folyamatosan keresik az elterelő utakat. A Google Térkép továbbra is ingyenes és díjköteles útvonalakat kínál, ahol ez praktikus. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan kapcsolhatja ki az útdíjakat a Google Térképen. Olvassa tovább, ha többet szeretne megtudni róla, de először ismerje meg, mi az útdíj.

  Hogyan lehet kijelentkezni a Mac-ről egy meghatározott tétlenség után

Mi az az útdíjadó?

Az autópályadíj olyan díj, amelyet az autósoknak fizetniük kell az államközi gyorsforgalmi utak, alagutak, hidak és más szövetségi, állami és helyi autópályák használatáért. Az indiai Nemzeti Autópálya Hatóság felelős ezekért a „fizetős autópályákért”, ahogyan ismertek.

Az utak karbantartását és építését az útdíjakból finanszírozzák. Ennek eredményeként az úthasználati adót használja fel az újonnan épített fizetős utak kifizetésére. Emellett a fizetős út karbantartását is fizetik. A közvetett adók egyik fajtája a (szolgáltatásokra kivetett) útdíj. Emiatt senkit sem számítanak fel rá (bevétele, tőkenyeresége, bevétele stb.) A járművek mérete és teherbírása befolyásolja a különböző gépjárművek útdíj mértékét.

Bár volt idő, amikor az úthasználati díjat kötelező volt fizetni, ha közúton utazik egy másik államba, és ezt nem lehetett megkerülni. A Google Maps legmodernebb technológiájának köszönhetően azonban most kiválaszthatja azt az útvonalat, amelyet elkerülni szeretne. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket, hogyan kapcsolhatja ki az útdíjakat a Térképen.

Mik azok az útdíjak a Google Térképen?

iOS és Android rendszeren a Google Maps egy új funkciót kapott, amely kiszámolja az úthasználati díjak költségét a kiválasztott útvonalon. Az indiai, japán, indonéz és egyesült államokbeli felhasználók mostantól hozzáférhetnek a Térkép új funkciójához, amely egy bizonyos útvonalon megjeleníti az útdíjakat. Az Ön tartózkodási helyére vonatkozó tervezett útdíj költség indulás előtt megjelenik az alkalmazásban.

Ha Ön gyakran utazik közúton, ez egy hasznos funkció, amellyel előre megvizsgálhatja az útdíjak árait a Google Térképen. Lehetőséget kaphat alternatív útvonal kiválasztására is, ha szeretné elkerülni a fizetős utakat a Térképen, vagy a lehető legkevesebb útdíjat fizetni. Mindenki spórolni akar, és ebben nem látunk semmi rosszat, ugye? Olvassa tovább az alábbiakat, hogy megtudja, hogyan kapcsolhatja ki az útdíjakat a Google Térképen.

  Minden Slack billentyűparancs Windowsra, Macre és az internetre

Hogyan lehet kikapcsolni az útdíjakat a Google Térképen?

Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan kapcsolhatja ki az útdíjakat a Google Térképen az Ön kényelme érdekében.

1. Nyissa meg a Google Térkép alkalmazást Android vagy iOS eszköz.

2. Érintse meg a keresősávot, és adja meg a kívánt helyet.

3. Ezután érintse meg az Útvonalterv opciót a képernyő alján.

4. Válassza ki a kiindulási helyet, és érintse meg a hárompontos ikont.

5. Ezután érintse meg az Útvonal opciók elemet.

6. Érintse meg a Fizetős utak elkerülése > Kész pontokat.

Mostantól könnyedén elkerülheti a fizetős utakat a Google Térképen ezzel. Időnként a lehető legtöbb pénzt megtakaríthatja. Ismételje meg ezeket a lépéseket mindaddig, amíg meg nem jelenik az Útvonalbeállítások lap, ha azt szeretné, hogy a Térkép emlékezzen arra, hogy ne vigye át az útdíjon, amikor a következő helyet keresi. Ha szükséges, kapcsolja be a Beállítások megjegyzése funkciót. A legtöbben a Google Maps iPhone útdíjakat is igénybe veszik költségeik csökkentése érdekében.

Most megkezdheti a navigációt. A térképhez egyszerűen a képernyő bal felső sarkában lévő nyíl megérintésével térhet vissza. A Start gomb a képernyő alján található; érintse meg az utazás elindításához. A Térképek ezentúl csak az ingyenesen hívható útvonalakat jelenítik meg. Ha úgy dönt, hogy meggondolja magát, térjen vissza az Útvonalválasztás menübe, és váltson.

Most az iOS felhasználók esetében a folyamat ugyanaz. Az Avoid Tolls Google Maps iPhone-t is használhatja, ha pontosan követi a fent említett lépéseket.

  6 érv az e-mail lista tisztítására [+ 4 Validation Tools]

Hogyan helyezzünk el útdíjat a Google Térképen?

Mindig lehetősége van arra, hogy teljesen kikapcsolja a fizetős utakat tartalmazó útvonalak megjelenítését. A Google Térkép számos hasznos funkcióval rendelkezik, beleértve az otthoni és munkahelyi címeket, amelyek megkönnyítik az oda- és visszautazást, az útvonalterv pedig figyelmeztetheti Önt a közeledő kanyarokra és autópálya-kijáratokra. Ezt a funkciót akkor tudja a lehető legtöbbet kiaknázni, ha tudja, hogyan kell mentesíteni az útdíjat, vagy elkerülni azt a Google Térkép Android vagy iPhone alkalmazásban. Kövesse a fent említett lépéseket, hogy elkerülje a fizetős utakat a térképes útvonalon.

Az asztali verzióhoz képest a Google Maps mobilalkalmazás némileg eltérő utasításokat tartalmaz a díjak elkerülésére. A legtöbben a mobil verziót tartják a legpraktikusabb választásnak, mivel ahhoz nincs szükség nyomtatóra vagy egyébre hackek.

***

Reméljük, hogy megtanulta, hogyan kapcsolhatja ki az útdíjakat a Google Térképen, és hogyan kerülheti el a fizetős utakat. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben. Azt is tudassa velünk, hogy miről szeretne tudni legközelebb.