Az új Chrome OS indító engedélyezése a Chromebookon

2022 márciusában a Chrome OS elérte a 100. frissítését, és ennek megünneplésére a Google egy csomó új funkciót vezetett be a Chromebookokon. Közülük az új Chrome OS indítója tisztább és gyorsabb felhasználói felülete miatt került a címlapokra. Ennek ellenére számos felhasználó, aki frissített a Chrome OS 100-ra (vagy újabb verziókra májusban), alapértelmezés szerint nem kapta meg a Chrome OS indítójának frissítését. Úgy tűnik, hogy a Google még mindig teszteli az új, balra igazított produktivitásindítót, így továbbra is egy Chrome-zászló mögé rejtőzik. Ezért, ha meg szeretné tudni, hogyan engedélyezheti az új Chrome OS indítóját Chromebookján, kövesse az alábbi egyszerű útmutatónkat.

Új Chrome OS Launcher engedélyezése a Chromebookon (2022)

Mielőtt engedélyezné a Chrome OS új indítóját Chromebookján, feltétlenül frissítsen a Chrome OS legújabb verziójára (a 101-es frissítés május 11-én jelent meg). Az új termelékenységindító eléréséhez Chromebookján Chrome OS 100 vagy újabb rendszert kell futtatnia. Ne feledje, hogy az alkalmazásindító eléréséhez nem kell a Béta- vagy Fejlesztői csatornára, vagy ami azt illeti, Chrome OS fejlesztői módba lépnie. Istállóban kapható. Ennek ellenére a következőképpen szerezheti be most az új Chrome OS indítót:

  Hogyan ellenőrizhető a merevlemez állapota Linuxon

1. Először is el kell érnie a Chrome Flags oldalt az új Chrome OS indítójának engedélyezéséhez. Nyissa meg a Chrome-ot, illessze be az alábbi címet a keresősávba, és nyomja meg az Enter billentyűt.

chrome://flags

2. Ezzel megnyílik a Chrome Flags oldal. Ha itt van, keressen rá a „launcher” kifejezésre. A „Produktivitási kísérlet: Alkalmazásindító” jelzőt a keresési eredmények között találja. Ha nem találja a zászlót, illessze be az alábbi címet a Chrome-ba, és az közvetlenül az indító jelzőjéhez vezet.

chrome://flags#productivity-launcher

3. Most kattintson az App Launcher zászló melletti legördülő menüre, és válassza az „Engedélyezve” lehetőséget. Az alkalmazások mellett a Chrome OS új indítója is megjeleníti a Google Dokumentumokból származó utoljára szerkesztett dokumentumokat, a Google Drive-ban nemrégiben megnyitott fájlokat és a legutóbbi helyi fájlokat. Ha nem szeretné, hogy ezek a javaslatok megjelenjenek az indítóban, válassza az „Engedélyezve a folytatás nélkül” lehetőséget.

4. Végül kattintson az „Újraindítás” gombra a jobb alsó sarokban. Ezzel lágyan újraindítja Chromebookját.

5. Az újraindítás után a Chrome OS új indítója elérhető lesz Chromebookján! Most pedig folytassa és élvezze az új termelékenységindítót.

A teljes képernyőt lefedő, kinyújtott középre állított indítóval szemben az új indító alapértelmezés szerint balra van igazítva. Felül tartalmazza a Google keresést és az Asszisztenst, mint általában, és most a legutóbbi fájlokat és alkalmazásikonokat jeleníti meg alatta. Az alkalmazásokat név és ikonszín alapján rendezheti (mókás, de igen) ebben a buildben.

  A vágólap megosztásának engedélyezése és használata a Google Chrome-ban

6. Az új Chromebookindító engedélyezése mellett azt is javaslom, hogy aktiváljon néhány további Chrome OS-jelzőt az új indítói élmény fokozása érdekében. Például az alábbi játékkeresési jelző engedélyezése után az új indító a felhőalapú játékok keresési eredményeit is javasolni kezdi.

chrome://flags/#launcher-game-search

7. Ezenkívül engedélyezze az Alkalmazások átrendezése jelzőt a Chrome OS rendszerben. Ez lehetővé teszi az alkalmazások áthúzását és átrendezését az új indítóban. Ez volt az előző kinyújtott indítóprogram egyik fő fájdalmas pontja, és szerencsére a Google végre lehetőséget kínál az alkalmazások átrendezésére a Chrome zászlón keresztül.

chrome://flags/#productivity-reorder-apps

8. Végül engedélyezze a „Play Store Search” jelzőt. Amikor egy alkalmazást keres az indítóban, és ha az nincs telepítve az eszközére, az új indító a Play Áruházból fogja lekérni a találatokat. Ezután gyorsan telepítheti az alkalmazást. Elég ügyes, igaz?

chrome://flags/#launcher-play-store-search

Chrome OS Launcher: Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mi az új Chrome OS Launcher?

A Chrome OS 100. frissítésének megjelenése miatt a Google kiadott egy új indítót a Chromebookokhoz, amely balra igazított (korábban középre és kinyújtva volt). Hasonlóan néz ki a Windows 10 Start menüjéhez, és sokkal gyorsabb teljesítményt és jobb testreszabási lehetőségeket kínál a Chrome OS felhasználóknak. A termelékenységindító a játékok és alkalmazások felhőalapú keresését is támogatja.

  A zenelejátszó démon beállítása Linuxon

Hogyan szerezhetem be az új Chrome OS Indítót?

Chrome OS 100 (vagy újabb) operációs rendszert kell használnia, és engedélyeznie kell a chrome://flags#productivity-launcher jelzőt.

Hogyan lehet eltávolítani a Folytatás részt a Chrome OS Launcherből?

Nyissa meg a chrome://flags#productivity-launcher alkalmazást, és válassza az „Enabled without Continue” lehetőséget. Most indítsa újra a Chromebookot, és nem fogja látni a Folytatás részt az új Chrome OS indítójában.

Kapcsolja be Chromebookján a Productivity Launcher alkalmazást

Így engedélyezheti az új, balra igazított Chrome OS indítót a Chromebookon a Chrome zászlók segítségével. Említettem néhány kulcsfontosságú jelzőt is, amelyek javíthatják az indítói élményt a Chrome OS rendszeren. Egyébként nagyjából ennyi az útmutatóhoz. Ha további Chrome OS-tippeket és trükköket szeretne megtudni, kövesse a hivatkozott útmutatónkat. Ha pedig szeretné telepíteni a Chrome OS Flex rendszert régi Windows PC-jére, akkor ehhez is van egy praktikus útmutatónk. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.