Az összes kamera 0xA00f4288 Reserver Error hiba javítása a Windows 10 rendszerben

Napjainkban több online platformon is találkozhatunk, amelyek az All Cameras Are Reserved hibát jelentik a 0xA00f4288 hibakóddal együtt. Ez a hiba a kameraalkalmazáshoz kapcsolódik, és leghamarabb ki kell javítani. Miután látta ezt a hibaüzenetet, úgy dönthet, hogy a hiba oka az, hogy más alkalmazások használják a kamerát a Windows 10 számítógépen. Nem rossz! Bár ez a fő oka a problémának, ezen kívül néhány egyéb tényező is hozzájárul a 0xA00f4288 hibakódhoz. Tehát, ha Ön is ugyanazt a hibaüzenetet kapja, és nehézségekkel kell szembenéznie annak megoldása érdekében, itt vagyunk, hogy segítsünk kikerülni a bajból. Itt felsoroljuk azokat az okokat és hibaelhárítási módszereket, amelyek segítenek megérteni és kijavítani a 0xA00f4288 hibakódot. Szóval, olvass tovább!

Az összes kamera 0xA00f4288 Reserver Error hiba kijavítása a Windows 10 rendszerben

A pontos hiba így néz ki:

Zárja be a többi alkalmazást. Úgy tűnik, hogy egy másik alkalmazás már használja a kamerát. Ha szüksége van rá, itt a hibakód: 0xA00F4288

Íme néhány érvényes ok, amelyek hozzájárulnak a Minden kamera fenntartva problémához. Javasoljuk, hogy alaposan elemezze az okokat, hogy megfelelő hibaelhárítási módszereket kövessen a probléma egyszerű megoldása érdekében.

 • Hiányzó, elavult vagy nem kompatibilis kamera-illesztőprogramok.
 • A kamera alkalmazásban lévő fájlok és gyorsítótár sérült vagy nem kompatibilis az operációs rendszerrel.
 • A Windows 10 nem rendelkezik kamera-hozzáféréssel.
 • Egy víruskereső program korlátozza a kamerához való hozzáférést.
 • Sérült kameraalkalmazás.
 • Néhány más program használja a kamerát.
 • A kamera beállításai nem megfelelőek.
 • A Windows Defender tűzfal blokkolja a kamerához való hozzáférést.
 • A víruskereső biztonsági szabályzatok hozzájárulnak a hibához.
 • Problémás frissítések telepítve a számítógépére.
 • Elavult alkalmazások a Microsoft Appsben.
 • Nem kompatibilis proxyszerver interferencia.

Számos technikai fórumot megvizsgáltunk a 0xA00f428 hibakóddal kapcsolatban, és elemeztük a hibaelhárítási feltöréseket a probléma megoldása érdekében.

Megjegyzés: Ügyeljen arra, hogy hozzon létre egy Rendszer-visszaállítási pontot a számítógép visszaállításához, ha valami hiba történik.

Alapvető hibaelhárítási módszerek

Íme néhány alapvető hibaelhárítási módszer, amelyet követhet, mielőtt a haladó módszereket végignézné.

1. Indítsa újra a számítógépet

A fényképezőgéppel kapcsolatos ideiglenes hibák megoldásához próbálja meg újraindítani a számítógépet. Ez megoldja a számítógép összes sérült gyorsítótárát, és javítja a tárgyalt problémát.

1. A Windows + D billentyűk egyidejű lenyomásával lépjen az Asztalra.

2. Most nyomja le egyszerre az Alt+F4 billentyűket. Egy felugró ablakot fog látni az alábbiak szerint.

3. Most kattintson a legördülő listára, és válassza az Újraindítás lehetőséget.

4. Végül nyomja meg az Enter billentyűt a számítógép újraindításához.

2. Ellenőrizze az okokat

Először is döntsük el, hogy az alkalmazással vagy a számítógépével van-e probléma. Ehhez nyissa meg a kamerát a Windows 10 rendszerű számítógépen, és indítsa el a felvételt.

1. eset: Ha nincs probléma a beépített kamerával, bármilyen felvételt készíthet az eszközén. Ebben az esetben el kell végeznie a problémát okozó alkalmazáshoz kapcsolódó lépéseket. Ebben az esetben fontolja meg az alkalmazás frissítését/újratelepítését.

2. eset: Ha nem tud videót rögzíteni, akkor a probléma a beépített kamerával vagy webkamerával van. A hardver- és eszközproblémák elhárítása az összes kamera kijavításához fenntartott problémák.

3. Ellenőrizze a fényképezőgép hardverét

Győződjön meg arról, hogy a külső kamera (ha van) megfelelően csatlakozik-e a számítógéphez, és a beépített kamera nem sérült-e kívülről. Erős külső sérülés esetén fontolja meg a fényképezőgép cseréjét.

  Frissítés Ubuntu 18.04-re Windows 10 rendszeren

1. módszer: Futtassa a Hardver és eszközök hibaelhárítót

Ha úgy találja, hogy Windows 10 rendszerű számítógépén hardverrel kapcsolatos problémák merülnek fel, akkor azt a Hardver- és eszközök hibaelhárító futtatásával könnyen rendezheti. A hibaelhárító által azonosított összes problémát maga a hibaelhárító automatikusan megoldja. Például, ha vannak sérült beállítások a számítógépen, és ha konkrét változtatásokat terveznek végrehajtani, a hibaelhárító sokat segít. Kövesse a Hardver és eszközök hibaelhárító futtatása című útmutatónkat a problémák megoldásához és az utasítások szerinti lépések végrehajtásához.

Miután kijavította a hibaelhárítási folyamat végén említett összes javaslatot, ellenőrizze, hogy kijavította-e a 0xA00f4288 hibakódot a számítógépén.

2. módszer: Zárja be a programokat a fényképezőgép használatával

A készülék kameráját egyszerre csak egy alkalmazás használhatja. Ha úgy gondolja, hogy más alkalmazások is használják a kamerát, javasoljuk, hogy zárjon be minden aktív háttéralkalmazást a készüléken. Az összes programból egyenként vagy a Feladatkezelővel kiléphet. Ehhez kövesse a Feladat befejezése Windows 10 rendszerben című útmutatónkat.

Ezenkívül javasoljuk, hogy tiltsa le az indítóprogramokat a Windows 10 számítógépén. A feladat végrehajtásához kövesse az indítási programok Windows 10 rendszerben történő letiltásának 4 módja című útmutatónkat

Miután letiltotta a háttérben futó alkalmazásokat és elindította a programokat a számítógépén, ellenőrizze, hogy kijavította-e a 0xA00f4288 hibakódot a számítógépén.

3. módszer: Kamera-hozzáférés engedélyezése

Ha az All Cameras Are Reserved hibakódot tapasztalja Windows 10 rendszerű számítógépén, akkor előfordulhat, hogy a kamera hozzáférése nem megfelelő. Ezenkívül könnyen kijavíthatja ezt a problémát, ha engedélyezi a kamera hozzáférését a Windows beállításaiban. Íme néhány lépés a számítógépen lévő kamerák engedélyeinek megadásához.

1. Indítsa el a Windows beállításait a Windows + I billentyűk egyidejű lenyomásával.

2. Ezután válassza az Adatvédelem lehetőséget.

3. Ezután a bal oldali ablaktáblában keressen, és válassza ki a Kamera opciót.

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy az Alkalmazások hozzáférésének engedélyezése a kamerához opció az ábra szerint engedélyezve van.

Miután megbizonyosodott arról, hogy a fényképezőgépe hozzáfér az összes alkalmazáshoz és programhoz, ellenőrizze, hogy kijavította-e az összes kamera fenntartva hibaüzenetet.

3. módszer: Engedélyezze a fényképezőgép-illesztőprogramot

Ha véletlenül letiltotta a webkamerát vagy a kamerát az eszköz beállításaiban, akkor 0xA00f4288 hibakóddal kell szembenéznie. Tehát, ha letiltotta a webkamerát az eszközén, engedélyezze azt a számítógépén az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Eszközkezelő parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Amint megnyílik az Eszközkezelő ablak, kattintson duplán a Kamerák részre a kibontásához.

3. Most kattintson a jobb gombbal a fényképezőgépre, és válassza az Eszköz engedélyezése lehetőséget.

4. módszer: Futtassa a Malware Scant

Számos Microsoft-szakértő szerint a számítógép átvizsgálása segít megőrizni a számítógép fenyegetésmentességét. Ha bármilyen vírus vagy rosszindulatú program behatol a számítógépébe, nem használhat külső és belső hardvereszközöket. Így a Windows 10 rendszerben a 0xA00f4288 hibakóddal találkozhat. Ezért azt tanácsoljuk, hogy ellenőrizze a számítógépét a Hogyan futtashatok víruskeresést a számítógépemen című útmutatónkban leírtak szerint?

Továbbá, ha el szeretné távolítani a rosszindulatú programokat a számítógépéről, tekintse meg útmutatónkat: Hogyan távolítsuk el a rosszindulatú programokat a számítógépről Windows 10 rendszerben.

5. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Továbbá, ha hibák vannak a számítógépen, azokat csak a Windows frissítése után lehet javítani. A Microsoft rendszeres frissítéseket ad ki, hogy kijavítsa ezeket a hibákat, így rendezve az All Cameras Are Reserved hibakódot. Ezért győződjön meg arról, hogy frissítette a Windows operációs rendszert, és ha vannak folyamatban lévő frissítések, használja a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkat.

A Windows operációs rendszer frissítése után ellenőrizze, hogy hozzáfér-e a kamerához.

6. módszer: A proxyszerver letiltása

Ha nem megfelelő hálózati beállításai vannak a Windows 10 rendszerű számítógépén, az All Cameras Are Reserved 0xA00f4288 hibakóddal kell szembenéznie. Ha telepített bármilyen VPN-szolgáltatást vagy proxyszervert használ a számítógépén, olvassa el a VPN és a proxy letiltása Windows 10 rendszeren című részt, és hajtsa végre a lépéseket a cikkben leírtak szerint.

A VPN-kliens és a proxyszerverek letiltása után ellenőrizze, hogy kijavította-e a tárgyalt hibakódot. Ennek ellenére, ha ugyanazzal a problémával szembesül, próbáljon meg csatlakozni egy mobil hotspothoz.

  A Windows 10 2020. októberi frissítésének eltávolítása

7. módszer: A víruskereső ideiglenes letiltása (ha alkalmazható)

Előfordulhat, hogy víruskereső programja tévedésből megakadályozza a legújabb frissítések telepítését a számítógépére. Számos Windows-felhasználó sok kompatibilitási problémát azonosított, amelyeket nehéz elviselni és kijavítani. A víruskereső szoftverek, például a Norton és az Avast megakadályozhatják a legújabb Windows-frissítéseket, és javasoljuk, hogy ideiglenesen tiltsa le a beépített vagy harmadik féltől származó víruskereső szoftvereket a probléma megoldása érdekében. Olvassa el a víruskereső ideiglenes letiltása Windows 10 rendszeren című útmutatónkat, és kövesse az utasításokat a víruskereső program ideiglenes letiltásához a számítógépen.

Miután kijavította az All Cameras Are Reserved hibát Windows 10 rendszerű számítógépén, mindenképpen engedélyezze újra a víruskereső programot, mivel a biztonsági csomag nélküli rendszer mindig fenyegetést jelent.

8. módszer: A Windows Defender tűzfal letiltása (nem ajánlott)

Ezenkívül a számítógépén lévő Windows Defender tűzfal bizonyos biztonsági okokból megakadályozhatja a kamerához való hozzáférést. Ha a kamerát a Windows Defender tűzfal blokkolta, akkor engedélyeznie kell, vagy ideiglenesen le kell tiltania a tűzfal biztonságát a számítógépről. Ha nem tudja, hogyan kell letiltani a Windows Defender tűzfalat, a Windows 10 tűzfal letiltása útmutatónk segít ebben.

Miután hozzáfért a kamerához, győződjön meg arról, hogy újra engedélyezte a Firewall Suite alkalmazást, mivel a biztonsági program nélküli számítógép mindig veszélyt jelent.

9. módszer: Frissítse vagy állítsa vissza a kamera-illesztőprogramokat

Ha bármilyen nem kompatibilis vagy elavult kamera-illesztőprogram található a számítógépében, az All Cameras Are Reserved hibakóddal kell szembenéznie: 0xA00f4288. A probléma megoldásához frissítse a kamera illesztőprogramjait, vagy szükség esetén állítsa vissza azokat.

I. lehetőség: Frissítse a kamera illesztőprogramját

Ha elavult kamera-illesztőprogramja van, akkor is szembesülhet az említett hibával. Kövesse tehát útmutatónkat az illesztőprogramok Windows 10 rendszerben történő frissítéséhez.

II. lehetőség: Illesztőprogram-frissítések visszaállítása

Ha az illesztőprogram frissítése nem oldja meg a hibát, kövesse az útmutatónkat az illesztőprogram-frissítések visszaállításához.

10. módszer: Alkalmazások frissítése

Győződjön meg arról, hogy a Microsoft Store-hoz társított összes alkalmazás frissítve van-e a legújabb verzióra. Ez biztosítja, hogy az összes kapcsolódó alkalmazás a legfrissebb verziójú-e, ezáltal kijavítva a 0xA00f4288 hibakódot az All Cameras Are Reserved. Kövesse az utasításokat.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Microsoft Store szót, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Ezután a Microsoft Store ablakban kattintson a Library ikonra az ábrán látható módon.

3. Most kattintson a Frissítések beszerzése gombra a képen látható módon.

4. Ezután kattintson az Összes frissítése gombra.

5. Várja meg, amíg megjelenik az alkalmazások és játékok naprakész értesítése.

11. módszer: A beállításkulcsok módosítása

Kevés felhasználó erősítette meg, hogy néhány beállításkulcs módosítása a számítógépen javította az All Cameras Are Reserved hibát a Windows 10 PC-n. Ehhez kövesse az alábbi utasításokat.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő parancsot, majd kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Most lépjen a megadott kulcsmappa elérési útjára a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows Media FoundationPlatform

3. Most kattintson a jobb gombbal a Platform elemre, majd válassza az Új opciót, majd a Dword (32 bites) értéket az ábrán látható módon.

4. Ezután állítsa be a nevet EnableFrameServerMode néven az ábrán látható módon.

5. Ezután kattintson duplán az újonnan létrehozott EnableFrameServerMode kulcsra, állítsa az Érték adatot 1-re, majd kattintson az OK gombra.

6. Végül zárja be az összes ablakot, és indítsa újra a számítógépet. Ellenőrizze, hogy javította-e az All Camera Are Reserved hibát.

12. módszer: Távolítsa el a legutóbbi frissítéseket

Ha a Windows operációs rendszer frissítése után az All Cameras Are Reserved problémát észleli, előfordulhat, hogy a rendszerprogram fájljai és konfigurációi nem kompatibilisek az új frissítéssel, és ebben az esetben távolítsa el a legutóbbi frissítéseket a számítógépről. A hibás frissítés eltávolítása után is megkapja a számítógép stabilitását. Íme, hogyan kell csinálni.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

  Az Ethernet-kapcsolat letiltása Windows 10 rendszerben

2. Most kattintson a Program eltávolítása elemre a Programok menüben az ábrán látható módon.

3. Most kattintson a Telepített frissítések megtekintése elemre a bal oldali ablaktáblában az itt látható módon.

4. Most válassza ki a legújabb frissítést, és kattintson az Eltávolítás lehetőségre az alábbiak szerint.

5. Ezután erősítse meg a felszólítást, ha van ilyen, és indítsa újra a számítógépet.

Ellenőrizze, hogy javította-e a 0xA00f4288 hibát a számítógépén.

13. módszer: Telepítse újra a problémás alkalmazásokat

Az alkalmazással kapcsolatos problémák esetén, amelyek az All Cameras Are Reserved hibakódot okozzák, nincs más lehetősége, mint újratelepíteni őket. Íme néhány utasítás a problémás alkalmazások újratelepítéséhez a Microsoft Store-ban.

Megjegyzés: Ebben az útmutatóban a Nagyítást vesszük példaként.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Most állítsa be a Nézet > Nagy ikonok lehetőséget, majd kattintson a Programok és szolgáltatások opcióra.

3. Most kattintson a Nagyítás gombra, és válassza az Eltávolítás lehetőséget.

4. Erősítse meg a felszólítást, ha van ilyen, és az alkalmazás teljes eltávolítása után indítsa újra a számítógépet.

5. Látogassa meg a Zoom hivatalos letöltési oldalát, és kattintson a Letöltés gombra az ábrán látható módon.

6. Most lépjen a Saját letöltések elemre, és kattintson duplán a Zoom telepítőfájljára az elindításához.

7. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez a számítógépen.

8. Végül újratelepítette a Zoomot a számítógépére. Most ellenőrizze, hogy ki tudja-e javítani a 0xA00f4288 hibakódot.

14. módszer: A kamera újraregisztrálása

Ha a fent tárgyalt módszerek egyike sem segített, próbálja meg újra regisztrálni a kamerát az alábbi utasítások szerint. A feladat végrehajtásának két módja van.

I. lehetőség: Windows PowerShell-en keresztül

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Windows Powershell parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Ezután írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsCamera | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml"}

3. Várja meg, amíg a közös végrehajtás sikeres lesz, és ellenőrizze, hogy javította-e az All Cameras Are Reserved hibát.

II. lehetőség: Eszközkezelőn keresztül

1. Indítsa el az Eszközkezelőt a Windows Search alkalmazásból.

2. Most bontsa ki a Kamerák részt dupla kattintással.

3. Ezután kattintson jobb gombbal a kamera-illesztőprogramra (HP TrueVision HD), és válassza az Eszköz eltávolítása lehetőséget.

4. Most lépjen át a Művelet lapra, és válassza a Hardverváltozások keresése lehetőséget.

15. módszer: Állítsa vissza a Kamera alkalmazást

Megpróbálhatja a kameraalkalmazás alaphelyzetbe állítását is, hogy kijavítsa az összes kamera fenntartott hibakódját. Kövesse az alábbi utasításokat.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Kamera szót, és kattintson az Alkalmazásbeállítások elemre.

2. Ezután kattintson a Reset opcióra a kiemelten.

3. Ezután erősítsen meg minden kérést a Reset gombra kattintva.

4. Végül zárja be az ablakot, és ellenőrizze, hogy most hozzáfér-e a kamerához.

16. módszer: Hajtsa végre a rendszer-visszaállítást

Ha a számítógépén nem kompatibilis Windows-frissítés található, a számítógép nem fog a megszokott módon működni. Tehát állítsa vissza a számítógépet olyan állapotba, hogy minden jól működött-e. Íme néhány utasítás a számítógép visszaállításához. Ehhez kövesse a Rendszer-visszaállítás Windows 10 rendszeren történő használatáról szóló útmutatónkat, és hajtsa végre az utasításokat a bemutatott módon.

A Windows 10 rendszerű számítógép visszaállítása után ellenőrizze, hogy használható-e a kamera.

17. módszer: Állítsa vissza a számítógépet

Ha egyik módszer sem segített kijavítani a 0xA00f4288 hibakódot, akkor tisztán kell telepítenie a Windows operációs rendszert. A számítógép tiszta indításához hajtsa végre a Windows 10 tiszta telepítése című útmutatónkban leírt lépéseket.

***

Nagyon frusztráló lenne, ha nem tudna hozzáférni a kamerához az értekezletek ütemezésének utolsó percében, de most kijavította volna az összes kamera fenntartva, hibakód: 0xA00f4288 a Windows 10 rendszerben. Továbbra is látogasson el oldalunkra további jó tippekért és trükkökért, és távozzon. megjegyzéseit lent. Továbbá, ha bármilyen kérdése/javaslata van ezzel a cikkel kapcsolatban, nyugodtan tegye fel azokat a megjegyzés rovatba.