Az Origin játékok áthelyezése egy másik meghajtóra

A játékosok által kedvelt egyik népszerű játékalkalmazás az Origin Client, és hatalmas rajongótáborral rendelkezik. A játékfájlok által elfoglalt nagy hely miatt azonban az Origin játékfájlok sok helyet foglalnak el a merevlemezeken. A tárhellyel kapcsolatos probléma megoldásához áthelyezheti az Origin játékokat egy másik meghajtóra a számítógépén. A probléma az, hogy a játékfájlok mozgatásának hagyományos gyakorlata nem teszi lehetővé, hogy a játékot az Origin Client-en játsszuk. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a működő megoldásokat, amelyek segítségével az Origin játékokat másik merevlemezre helyezheti át anélkül, hogy elveszítené a játékfájl adatait. Olvassa el a cikkben található összes módszert, és hajtsa végre azokat a módszereket, amelyek segítségével az eredeti játékfájlokat áthelyezheti számítógépe másik helyére.

Az Origin játékok áthelyezése egy másik meghajtóra

Az alábbiakban bemutatjuk az Origin játékok másik merevlemezre való áthelyezésének lehetséges módjait.

1. módszer: Cél helyének megváltoztatása

A játékokat egyszerűen áthelyezheti az Origin Client letöltési helyének megváltoztatásával. Két lehetőség van a játékfájlok áthelyezésére az Origin alkalmazással.

I. lehetőség: A teljes letöltési könyvtár módosítása

Ezzel a módszerrel áthelyezheti az Origin játékokat egy másik meghajtóra, ha módosítja a letöltési célhelyet az Origin kliensen.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az origin szót, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson az Eredet fülre a kezdőlap felső sávjában, majd kattintson az Alkalmazásbeállítások fülre a megjelenő menüben.

3. Keresse meg a TELEPÍTÉS ÉS MENTÉS fület a felső sávon, és kattintson a Mappa módosítása… gombra a Játékkönyvtár helye részben.

4. Keresse meg a célmeghajtót az Open Directory ablakban, kattintson a jobb gombbal bármelyik helyre, vigye a kurzort az Új lehetőségre, és kattintson a Mappa lehetőségre a szomszédos menüben. Válassza ki az Origin Games mappát az Open Directory ablakban, majd kattintson a Mappa kiválasztása gombra, hogy beállítsa a mappát a játékok letöltési mappájaként.

Megjegyzés: Írja be az új mappa nevét Origin Games néven, majd nyomja meg az Enter billentyűt a mappa elnevezéséhez.

5. A folyamat befejezéséhez kattintson a Bezárás gombra a Beállítások megváltoztak ablakban.

A következő lépésekkel áthelyezheti az Origin játékokat egy másik meghajtóra úgy, hogy a játékfájlokat áthelyezi az előre telepített helyről.

6. Nyomja meg egyszerre a Windows+E billentyűket a Windows Intéző megnyitásához, és navigáljon a játék mappájába a hely elérési útját követve: Ez a számítógép > Helyi lemez (C:) > Programfájlok (x86) > Origin Games.

Megjegyzés: A magyarázat kedvéért a The Sims mappa van kiválasztva.

7. Nyomja meg a Ctrl+X billentyűket a The Sims mappa kivágásához a hely elérési útjából.

8. Navigáljon az új hely elérési útjára, mint Ez a számítógép > Új kötet (D:) > Origin Games, és nyomja meg a Ctrl+V billentyűkombinációt a The Sims mappa új helyre történő beillesztéséhez.

  A Netflix nézése nem Smart TV-n (teljes útmutató)

1. megjegyzés: Navigáljon az Origin Clientben kiválasztott hely elérési útjára, és illessze be a játék mappáját.

2. megjegyzés: Ha az Origin kliens nem tudja kiválasztani a cél elérési utat, akkor azt egy hibaüzenet jelzi a képernyőn.

9. Indítsa el az Origin Client programot, kattintson a Saját játékkönyvtár fülre az ablak bal oldalán, kattintson a The Sims játékra a listában, majd kattintson a Letöltés gombra a játékfájlok új célhelyre való letöltéséhez.

10. A telepítési folyamat befejezése után az Origin Client automatikusan lefut egy JÁTÉKFÁJLOK ELLENŐRZÉSE nevű folyamatot.

11. A folyamat befejezése után használhatja a letöltött játékfájlt az új helyről.

II. lehetőség: Adott játékfájl áthelyezése

Az Origin-játékok másik meghajtóra való áthelyezésének módszerét az Origin Client segítségével a szakasz tárgyalja. Bármely játékot egyszerűen áthelyezheti egy másik helyre az Origin alkalmazás segítségével.

A másik helyre áthelyezni kívánt játéknak nem szabad a háttérben futnia, ezért a hibák elkerülése érdekében zárja be az Origin Client-en futó játékot. A játéknak nem szabad a letöltési folyamatban lennie az Origin kliensen, és engedélyeznie kell a Wi-Fi kapcsolatot, hogy az Origin klienst Online módban tudja használni.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az origót, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson a My Game Library fülre az ablak bal oldali ablaktáblájában, kattintson jobb gombbal a The Sims játékra a listában, majd kattintson a Move Game opcióra.

Megjegyzés: A magyarázat kedvéért a The Sims mappa van kiválasztva.

3. Keresse meg a helyet az Open Directory ablakban, válasszon másik mappát, és kattintson a Mappa kiválasztása gombra a játékmappa áthelyezéséhez.

Megjegyzés: A játékfájlt tetszőleges helyre áthelyezheti az adott célmappa helyett.

4. A telepítési folyamat befejezése után az Origin Client automatikusan lefut egy JÁTÉKFÁJLOK ELLENŐRZÉSE nevű folyamatot.

Megjegyzés: Ha nem tudja kiválasztani a Játék áthelyezése opciót, indítsa újra a számítógépet, és futtassa az Origin Client programot rendszergazdaként.

2. módszer: Használja a Steam Mover szoftvert

A Steam Mover alkalmazással mozgathatja a játékokat az Origin alkalmazásban, ahogy a Steam játékokat. Az Origin játékok másik meghajtóra való áthelyezésének első lépése egy másik célmappa kiválasztása az Origin Clientben.

1. Indítsa el az Origin alkalmazást.

2. Kattintson az Eredet fülre a kezdőlap felső sávjában, majd kattintson az Alkalmazásbeállítások fülre a megjelenő menüben.

3. Keresse meg a TELEPÍTÉS ÉS MENTÉS fület a felső sávon, és kattintson a Mappa módosítása… gombra a Játékkönyvtár helye részben.

4. Keresse meg a célmeghajtót az Open Directory ablakban, kattintson a jobb gombbal bármelyik helyre, vigye a kurzort az Új lehetőségre, és kattintson a Mappa lehetőségre a szomszédos menüben. Válassza ki az Origin Games mappát az Open Directory ablakban, majd kattintson a Mappa kiválasztása gombra, hogy beállítsa a mappát a játékok letöltési mappájaként.

Megjegyzés: Írja be az új mappa nevét Origin Games néven, majd nyomja meg az Enter billentyűt a mappa elnevezéséhez.

5. A folyamat befejezéséhez kattintson a Bezárás gombra a Beállítások megváltoztak ablakban.

A következő fázis a Steam Mover alkalmazás letöltése, majd az Origin játékok áthelyezése egy másik meghajtóra az alkalmazás segítségével.

  Árnyékolás alkalmazása az Excel alternatív soraira

6. Nyissa meg a Steam Mover letöltési webhelyét a Google Chrome alkalmazásban, és kattintson a Letöltés most gombra.

7. Kattintson duplán a letöltött fájlra a Steam Mover szoftver futtatásához a számítógépen.

Megjegyzés: Nem kell telepítenie az alkalmazást, csak futtassa a letöltött szoftverfájlt.

8. Az ablak bal oldali ablaktáblájában keresse meg a hely elérési útját, mint Ez a számítógép > Helyi lemez (C:) > Program Files (x86) > Origin Games, és kattintson a listában a The Sims mappára.

9. Az ablak jobb oldali ablaktáblájában navigáljon az új hely elérési útjára, mint Ez a számítógép > Új kötet (D:) > Origin Games.

10. Kattintson a kék nyíl gombra az ablak bal alsó sarkában, és látnia kell a folyamatban lévő fájlok másolatát.

3. módszer: Az Origin Games játék átvitele másik számítógépre

Ha az Origin játék fájljait egyik számítógépről egy másik számítógépre szeretné átvinni, kövesse ezt a módszert.

I. lépés: Az Origin Client eltávolítása

El kell távolítania az Origin Client programot a forrásszámítógépről, hogy az Origin játékokat a másik számítógép másik meghajtójára helyezze.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be Vezérlőpult és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson a Program eltávolítása elemre a Programok részben a telepített Origin alkalmazás eltávolításához.

3. Válassza ki az Origin alkalmazást a listából, és kattintson az Eltávolítás gombra a felső sávon.

4. Kattintson az Eltávolítás gombra az Uninstall Origin ablakban az eltávolítás inicializálásához.

5. Kattintson a Következő gombra a következő ablakban, és várja meg, amíg az eltávolítási folyamat befejeződik.

6. Kattintson a Befejezés gombra az Origin eltávolításának befejezése ablakban az eltávolítási folyamat befejezéséhez.

lépés: Az Origin Client telepítése

Ha az Origin játékokat egy másik meghajtóra szeretné áthelyezni a másik számítógépen, telepítenie kell az Origin Client programot a másik számítógépre, és a fájlok automatikusan letöltődnek.

1. Töltse le az Origint a hivatalos webhelyéről a Letöltés Windows rendszerhez gombra kattintva, az ábra szerint.

2. Várja meg, amíg a letöltés befejeződik, és futtassa a letöltött fájlt dupla kattintással.

3. Itt kattintson az Origin telepítése elemre az ábrán látható módon.

4. Válassza ki a Telepítési helyet… és módosítsa a többi opciót igényei szerint.

5. Ezután ellenőrizze a végfelhasználói licencszerződést az elfogadáshoz, majd kattintson a Folytatás gombra az alábbi ábrán látható módon.

6. A képen látható módon az Origin legújabb verziója lesz telepítve.

7. Indítsa el az Origin alkalmazást a keresősáv segítségével a másik számítógépen, és láthatja az összes telepített játékfájlt a számítógépen.

Megjegyzés: Törölheti a játékfájlokat a forrásszámítógépen a This PC > Local Disk (C:) > Program Files (x86) > Origin Games helyen.

4. módszer: Használjon harmadik féltől származó átviteli szoftvert

Bármilyen harmadik féltől származó átviteli szoftvert használhat a játékfájlok egyik merevlemezéről a másikra a számítógépen, vagy egyszerűen átviheti őket egy másik számítógépre.

I. lehetőség: Egy másik partíciós meghajtóra

Az alábbiakban ismertetett módszerrel áthelyezheti az Origin játékokat egy másik meghajtóra azon a számítógépen, amelyen az Origin klienst használja.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a C billentyűtkróm, és kattintson a Megnyitás gombra.

  Miért tűnnek el az alkalmazások az App Store és a Play Store áruházból?

2. Nyissa meg az EaseUS Todo PCTrans hivatalos webhelyét, és kattintson az Ingyenes letöltés gombra a szoftver telepítéséhez.

3. Futtassa a letöltött fájlt, és indítsa el az EaseUS Todo PCTrans szoftvert a számítógépén.

4. Kattintson az Alkalmazásáttelepítés fülre az Átvitel részben az ablak bal oldali ablaktáblájában, majd kattintson a Start gombra.

5. Kattintson a következő képernyő bal oldali ablaktábláján a Helyi lemez (C:) meghajtóra, jelölje be az összes átvinni kívánt játékfájlt, válassza ki a célhelyet a legördülő menüből, majd kattintson az Átvitel gombra.

6. A játékfájlok a folyamatablak befejeződése után átkerülnek az új helyre.

II. lehetőség: játékfájlok átvitele másik számítógépre

A másik lehetőség az Origin játékok másik meghajtóra való áthelyezésére, hogy a játékfájlokat egyik számítógépről a másikra vigye át az itt leírt módszerrel.

1. Indítsa el az EaseUS Todo PCTrans szoftvert a számítógépén úgy, hogy beírja a Windows keresősávjába. Kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson a PC-ről számítógépre fülre, majd a Start lehetőségre, ahogy az ábra mutatja.

3. Kattintson a képernyőn a Régi gombra a fájlok elküldéséhez erről a számítógépről.

4. Válassza ki a másik számítógép nevét, és kattintson a Connect gombra a képernyőn.

5. Írja be a másik számítógép bejelentkezési jelszavát, és kattintson az OK gombra.

Megjegyzés: Ha a számítógép neve nem szerepel a listában, kattintson a Manuális csatlakozás gombra az ablak bal oldalán.

6. Kattintson a képernyőn a Fájlok fülre, válassza ki a játék fájljait, majd kattintson a képernyőn az Átvitel gombra a fájlok átviteléhez.

5. módszer: Növelje meg a partíciós meghajtón lévő helyet

Ha nem szereti az Origin játékokat másik meghajtóra áthelyezni, a partícióbővítő szoftver segítségével bővítheti a kiválasztott meghajtó partíciós területét.

1. Indítsa el a Google Chrome alkalmazást.

2. Nyissa meg a MiniTool Partition Wizard webhelyet, és kattintson a Letöltés most gombra az alkalmazás telepítéséhez.

3. Futtassa a letöltött fájlt, és indítsa el a MiniTool Partition Wizard alkalmazást a számítógépén.

4. Válassza ki a listából a C: meghajtót, és kattintson a Partíció kiterjesztése fülre az ablak bal oldalán.

5. A Partíció kiterjesztése ablakban kattintson bármelyik partíciómeghajtóra a legördülő menüben, majd kattintson az OK gombra.

6. Kattintson a felül található Alkalmaz gombra a helyi lemez (C:) helyének bővítéséhez.

Profi tipp: Hogyan lehet visszaállítani az elveszett játékokat a játékfájlok áthelyezése után

Ha nem tudja használni a forrás helyéről áthelyezett játékfájlokat, megpróbálhatja visszaállítani az elveszett játékokat ezzel a módszerrel.

1. Nyissa meg az Origin alkalmazást.

2. Kattintson a Játékok fülre a felső sávon, majd kattintson a Játékkönyvtár újratöltése lehetőségre a menüben a játékfájlok helyreállításához.

Megjegyzés: Kattintson az Add Non-Origin Game… opcióra, tallózással keresse meg a játékfájlt az új helyen, és válassza ki az .exe fájlt a játékfájlban, hogy hozzáadja a játékot az Origin Clienthez.

***

A cikk az Origin-játékok számítógépének másik meghajtójára való áthelyezésének módszereit tárgyalja. A módszerek segítségével áthelyezheti az Origin játékokat egy másik merevlemezre, és elmentheti a játékfájlokat egy másik helyre. Kérjük, ossza meg velünk a témával kapcsolatos minden javaslatát és kérdését a megjegyzés rovatban.