Az Onyx Boox Palma áttekintése: Tedd hordozhatóbbá az e-tintát

Kulcs elvitelek

 • Az Onyx Boox Palma egy okostelefon méretű eReader, kiváló minőségű 300 ppi-s képernyővel, amely Android rendszeren fut, és lehetővé teszi különféle alkalmazások telepítését a Play Áruházból.
 • A 128 GB-os tárhellyel és az akár 1 TB-os microSD-kártya hozzáadásának lehetőségével a Palma bőséges tárhelyet kínál könyvek és egyéb fájlok számára.
 • Bár a Palma drágább, mint a 2022-es Kindle, a hagyományos eReaderen túl további szolgáltatásokat és funkciókat kínál. Végső soron a vásárlással kapcsolatos döntés az Ön egyedi igényeitől és preferenciáitól függ.

Okostelefon alakú, Androidon fut, de valójában nem telefon. Ehelyett a Onyx Boox Palma egy menő és kompakt eReader extra funkciókkal és egy kis identitásválsággal. Nem a Palma az első eReader, amely ilyen mérettel vagy szoftverrel rendelkezik, de minden bizonnyal egy leheletnyi friss levegő. Ez egy kicsit megkönnyíti az olvasást útközben is.

A Boox Palma 280 dollár vagy 300 euró, ami azt jelenti, hogy Európában sokkal drágábban lehet beszerezni. A vásárlás magában foglalja a készüléket, a töltőkábelt (de adaptert nem), a dokumentációt és a védőtokot. Hozzáférhet 10 GB felhőtárhelyhez is, így könnyedén áttölthet könyveket és egyéb tartalmakat eszközére.

Onyx Boox Palma

A Boox Palma egy okostelefon méretű eReader, nagyszerű 300 ppi-s képernyővel. A Palma Android rendszeren fut, így ezt az eszközt nem csak kedvenc regényeinek olvasására használhatja, így számos alkalmazást telepíthet a Play Áruházból. 128 GB tárhellyel rendelkezik, de szükség esetén akár 1 TB tárhellyel rendelkező microSD-t is hozzáadhat az összes extra fájlhoz.

Felbontás E Ink Carta 1200 (824 x 1648) 300ppi

Tárhely 128 GB

Boox márka

Képernyőméret 6,13 hüvelykes

Processzor Qualcomm nyolcmagos CPU

RAM 6 GB

Támogatott formátumok: PDF, DJVU, CBR, CBZ, EPUB, AZW3, MOBI, TXT, DOC, DOCX, FB2, CHM, RTF, HTML, ZIP, PRC, PPT, PPTX, PNG, JPG, BMP, TIFF, WAV, MP3

Akkumulátor 3950 mAh

Android 11 operációs rendszer

Méret 6,3 x 3,1 x 0,31 (159 x 80 x 8,0 mm)

Súly 170g

Csatlakozási lehetőség Wi-Fi (2,4 GHz és 5 GHz), Bluetooth 5.0

Első lámpa Igen, hideg és meleg

Kamera 16MP

Szín Fekete vagy Fehér

USB-C portok

Bekapcsológombok, hangerő fel/le, testreszabható

Profik

 • Fizikai gombokkal rendelkezik
 • Akkora, mint egy okostelefon
 • Több frissítési mód
 • Androidon fut, hozzáférés a Google Play Áruházhoz
 • Nagy belső tárhely

Hátrányok

 • A képernyő még magas frissítési gyakoriság mellett sem működik jól videóval
 • Az alkalmazások betöltése lassú lehet
 • Drága

A Boox Palma technikai oldala

A legtöbb e-olvasó könyvméretben kapható, ami azt jelenti, hogy nem túl nagyok, és remekül elférnek a táskájában. Ezek sem túl nehezek. A Boox Palma azonban jól elfér a zsebében, mivel csak 6,13 hüvelykes – nagyjából akkora, mint az Apple iPhone 15 vagy a Samsung Galaxy S23. A készülék méretei: 6,3 x 3,1 x 0,31 hüvelyk, súlya pedig körülbelül 170 g.

Az egymilliárd színű képernyő helyett azonban a Palma E-ink HD Carta 1200 kijelzővel rendelkezik, 300 ppi felbontással, amely alkalmas a gyors lapozásra, de nem annyira videózásra vagy játékra (amire a Boox szerint képes).

  11 legjobb People Ops platform HR-szakemberek számára [2023]

A képernyő egy szintben van az előlappal, így extra védelem érdekében tokot is használhat. Szerencsére kaptam egyet a felülvizsgálati egységgel, így amikor a kutyusom belegabalyodott az asztalomról lelógó kábelbe, és mindent lehúzott róla, a Palma gond nélkül életben maradt.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

A készülék jobb oldalán találhatók a be-/kikapcsoló és a hangerő fel/le gombok. A bal oldalon található egy gomb is, amely akkor hasznos, ha úgy dönt, hogy a képernyő ellopása nem az a mód, ahogyan lapozni szeretne. Valójában minden gomb programozható különféle feladatokra, beleértve a cikkek görgetését is. A bal oldalon található a microSD kártyanyílás is.

Az eReader alján van egy USB-C port, amellyel feltöltheti, és egy hangszóró. Ott van egy mikrofon is, hasonló ráccsal a szimmetria kedvéért. A képernyő tetején található egy másodlagos hangszóró.

A Boox Palma hátulján egy 16 MP-es kamerát találunk, amellyel dokumentumokat digitális formátumba alakíthatunk át. A beépített vaku segítségével javíthatja a beolvasott dokumentumok tisztaságát. Zseblámpaként is használható, amikor a lámpa felkapcsolása nélkül kell megkeresnie a papucsát, miután befejezte az „egy fejezetet” lefekvés előtt. Ennek a „fejezetnek” órákba telt befejezni, nem igaz?

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

A motorháztető alatt az Onyx Boox Palma nyolcmagos Qualcomm processzorral, 6 GB RAM-mal és masszív 128 GB tárhellyel rendelkezik. Ha több tárhelyre van szüksége, akár 1 TB-os microSD-kártyát is hozzáadhat.

Van egy 3950 mAh-s akkumulátor is, amely néhány hétig jó lesz, attól függően, hogy mennyit olvas, és milyen egyéb alkalmazásokat használ.

Android-alapú eReader

A Boox Palma Android 11-en fut, és teljes mértékben támogatja a Google Play Áruházat. Ez azt jelenti, hogy szinte bármelyik kedvenc alkalmazását letöltheti, a játékoktól a Google Könyvekig, a Spotify-ig vagy a Térképekig. Természetesen letöltheti az olyan előnyben részesített e-könyv-olvasó eszközöket is, mint a Kindle, Kobo, Nook vagy Hoopla, amelyek hozzáférést biztosítanak a szokásos könyvtárához – vagy akár a Goodreadshez, így nyomon követheti, mit olvas, és mi van még. a listádat.

A készülék Wi-Fi és Bluetooth funkcióval rendelkezik, így csatlakozhat otthoni hálózatához és vezeték nélküli fejhallgatójához, hogy hangoskönyveket vagy kedvenc zenéit hallgathassa. Azt is rögzítheti a képernyőn vagy képernyőn, amit éppen néz. A Palma bónusz célja, hogy hangrögzítő eszközként használja.

Mivel ez egy Android-eszköz, a felső sáv húzásával elérheti a Vezérlőközpontot, ahol különféle beállításokat végezhet. Például be- és kikapcsolhatja az automatikus fényerőt, módosíthatja a színhőmérsékletet, szabályozhatja a hangerőt, bekapcsolhatja a Repülőgép módot, vagy beállíthatja, hogy a képernyő automatikusan elforduljon, amikor oldalra fordítja a Palmát.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Az egyik dolog, amit észrevehet az előre telepített alkalmazások között, a BOOXDrop jelenléte. Ez az alapértelmezett eszköz, amellyel fájlokat küldhet eszközére. Ez a folyamat rendkívül egyszerű, mivel be kell állítania egy fiókot, be kell jelentkeznie, és párosítania kell eszközét. Ha ez megtörtént, elküldheti az e-könyveket, beállíthat RSS-hírcsatornákat, mentheti a weboldalakat, hogy könnyen betölthesse őket a Palmába, és így tovább. Ugyanez az alkalmazás lehetővé teszi az eszközön lévő fájlok kezelését arra az esetre, ha bármit el szeretne távolítani (a Könyvtáron keresztül), vagy feljegyzéseket szeretne kezelni.

  Hogyan változtassunk gazdagépnevet Linuxon?

Amikor a kezdőképernyő nézetében van, észre fogja venni, hogy az alján található műveletsáv néhány további lehetőséget kínál, mint a hagyományos Android-eszközén. Itt egyszerűen frissítheti az oldalt, ha bármilyen kép vagy szöveg meghibásodik. Ezenkívül itt érheti el a további képernyőkonfigurációkat. A kontrasztszintek beállítása mellett kiválaszthatja az elérhető képernyőfrissítési módok egyikét. Öt különböző lehetőség közül választhat, amelyek fokozatosan növelik a képernyő teljesítményét attól függően, hogy mit szeretne tenni. Ha csak könyveket szeretne olvasni, a HD tökéletesen működik, de ha néhány videót szeretne lejátszani, válassza az Ultrafast vagy a Royalt.

Az Onyx Boox Palma azt is lehetővé teszi, hogy automatikusan beállítsa a frissítési módot a használt alkalmazás alapján. Tehát választhat egy sebességet az Audible-hez, egy másikat a Kindle-hez, egy másikat a böngészőhöz vagy az órához, és így tovább. Így optimalizálhatja az akkumulátorfogyasztást, valamint azt, hogy a kézi eReader képernyője milyen jól reagál.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Azok számára, akiknek gyerekük van, van egy Kids Mode is, amelyet aktiválhat, ha át akarja adni a Palmát a gyermekeinek. A mód lehetővé teszi annak szabályozását, hogy mikor és mennyi ideig használhatják az eszközt, valamint azt is, hogy mely alkalmazásokhoz és tartalmakhoz férhetnek hozzá. Az egyik első dolog, amit ennek a módnak az engedélyezésekor (a jelszó beállításán kívül) meg kell tennie, hogy kiválasztja, mely alkalmazások használatára engedélyezi őket. A Kids Mode felület tisztább, két kategóriába sorolja a tartalmat – Könyvtár és Alkalmazások.

Olvassa el a Boox Palmát és egyebeket

Ha úgy jár, mint a kacsa, és hápog, mint a kacsa, akkor az egy kacsa. Jobb? Nos, ezúttal nem. A Palma okostelefonra hasonlít, Androidon fut, de valójában nem telefon. Valójában ez egy bocsánatkérő, apró Olvasó, és ez önmagában is fantasztikus.

A képernyő szinte minden Kindle-lel egyenrangú, és jól megvilágított. A fényerő állíthatósága is gördülékeny, és ha nincs konkrét preferenciája, általában jó, ha hagyja, hogy a Palma beállítsa saját értékeit.

A magas frissítési gyakoriság azt jelenti, hogy könyvek olvasása közben alig vagy egyáltalán nincs szellemkép. A Kindles például néhány oldalonként automatikusan frissíti a képernyőt, de ezt nem vettem észre ezen a Palmán. Nem számít, hogy a képernyő HD vagy Ultrafast Refresh módra volt állítva, az átmenetek simák voltak, és nem vettem észre semmilyen elhúzódó szöveget vagy tényleges oldalfrissítést.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Az Onyx Boox Palma olvasó alkalmazás könnyen használható, és nincs szükség további alkalmazásokra, hacsak nem kell hozzáférnie az egyébként elérhetetlen könyvtárakhoz. A képernyő alján észreveheti a fejlődést, és ha megérinti az oldal tetején, további funkciókhoz is hozzáférhet. Például bekapcsolhatja a Text-to-Speech funkciót, és olvasás helyett meghallgathatja a könyvet. A hang azonban meglehetősen robotizált, mint minden nem mesterséges intelligencia szövegfelolvasó eszközre jellemző, így némi megszokást igényel.

Az alkalmazás lehetővé teszi az automatikus lapozás engedélyezését, a betűméret és a félkövér betűméret módosítását, a betűtípusok váltását, a szavak vagy sorok közötti térköz beállítását stb. Ha a könyvben rengeteg kép található, akkor arról is gondoskodhat, hogy azok élesek legyenek, vagy hogy a vízjelek kifehéredjenek. A Boox sokéves fejlesztésének és tapasztalatának köszönhetően itt minden megtalálható, amit egy e-olvasó alkalmazásban találhat.

  Az 5 legjobb digitális tervező iPad-felhasználók számára

Olvasás közben könnyen elveszhet a szavakban. Annak ellenére, hogy okostelefonjával és egy eReading alkalmazással hasonló élményben lehet része – azaz kisebb képernyőn olvasni –, a Boox Palma a képernyő minősége miatt jobb. Az e-ink képernyők sokkal könnyebben kímélik a szemet, mint bármely okostelefon kijelzője. A Palma hordozhatósága mindenképpen előnyt jelent azok számára, akik szeretnék, ha zsebükbe tudnák tolni az eReader-t, és már mehet is. Noha az e-olvasók általában nem nagy tömegűek, el kell mondani valamit arról, hogy van egy olyan, amely megegyezik a leggyakrabban használt modullal.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Egy másik dolog, amit meg kell jegyezni, hogy beállíthat képernyőmozdulatokat az eszköz működtetéséhez. Például engedélyezheti a fel és le csúsztatást a képernyő bal oldalán a hangerő beállításához, illetve a képernyő jobb oldalán a fényerő szintjének beállításához. A képernyő széleitől balra és jobbra csúsztatással is engedélyezheti az előre- és visszalépést. Ha Önnek kényelmesebb, ne feledje, hogy a gombokat is beprogramozhatja az ajánlattételhez, így több lehetősége van.

Az olvasáson túl

Ha más alkalmazásokról van szó, amelyeket a Palmán szeretne futtatni, figyelembe kell vennie a képernyő korlátait. Futtathatja a YouTube-ot ezen az Android-eszközön? Technikailag persze megteheti. De szeretnéd? Nem igazán. A képkockasebesség nem ideális ehhez, még Regal beállításnál sem. A cikkek online olvasása azonban tökéletesen működik, és például az e-mailek olvasása is. Ne feledje, hogy az E-ink képernyőknek nagyon konkrét célja van, és ha megpróbálja túllépni ezt, csalódni fog.

Végső soron az a lényeg, hogy reálisak legyünk. Nem fogja tudni használni a Palmát mindenre, amire okostelefonját használja, még akkor sem, ha ugyanazt az operációs rendszert használják. Olvassa el e-mailjeit, olvassa el a hírcikkeit, nézze meg a naptárát, böngésszen a Redditben, hallgasson vagy olvasson könyveket, de ne számítson arra, hogy a Sudokun vagy a szójátékokon kívül mással is játszhat. Még ezekkel a meglehetősen egyszerű játékformátumokkal is valószínűleg bosszantani fog a képernyő reakciója.

Végül is ez teljesen rendben van. Ha könyveket szeretne olvasni az okostelefonján, ezt megteheti. De ha olyan képernyőt szeretne, amely nem fárasztja ki a szemét, szüksége lesz egy megfelelő eReaderre.

Meg kell szereznie az Onyx Boox Palmát?

Ha kisebb formátumú eReader-t szeretne, akkor a Palma jó választás néhány nagyszerű funkcióval. Másrészt ez egy elég drága készülék. 280 dollárért ez sokkal drágább, mint például a 2022-es Kindle. Ez az Amazon készülék valamivel szélesebb, mint a Palma, de egy kicsit könnyebb. Összehasonlítható méretekkel a 2022-es Kindle 100 dollár kedvezmények nélkül, de már 75 dollárért elérhető volt.

Végső soron ez attól függ, hogy mit keres, és attól, hogy valóban szüksége van-e az Android extra funkcióira.

Onyx Boox Palma

A Boox Palma egy okostelefon méretű eReader, nagyszerű 300 ppi-s képernyővel. A Palma Android rendszeren fut, így ezt az eszközt nem csak kedvenc regényeinek olvasására használhatja, így számos alkalmazást telepíthet a Play Áruházból. 128 GB tárhellyel rendelkezik, de szükség esetén akár 1 TB tárhellyel rendelkező microSD-t is hozzáadhat az összes extra fájlhoz.