Az Ön módja a kihagyhatatlan ajánlatok vásárlásának

Emlékszel a TV-vásárlási hálózatokra? Felveheti a telefont, és megrendelheti. Képzelje el, de jobb – kedvenc közösségi média platformjain és még sok máson. Ez a Livestream vásárlás.

Az élő közvetítés egy olyan trend, amely nagyon gyorsan terjed világszerte. Itt egy házigazda (egy üzlettulajdonos, egy influencer, egy híresség vagy egy házon belüli csapat) ugorhat az élő közvetítésre, és exkluzív termékeket árulhat neked! Biztosan találkoztál már élő közvetítéssel a közösségi média platformjain, például a Facebookon, a TikTokon és az Instagramon.

Napjainkban azonban még az Amazon és a független platformok is felmerülnek az élő közvetítés támogatására. Bár az online vásárlás kényelmes és gördülékeny, gyakran hiányzik a fizikai vagy közvetlen kapcsolat érintése.

Meglát egy terméket, és vagy megveszi, vagy nem. Ha kétségei vannak a termékekkel kapcsolatban, egyszerűen menjen el mellette, és felejtse el.

De az élő közvetítés lehetővé teszi, hogy ezeket a kétségeket személyesen kezelje. Kapcsolatba léphet egy házigazdával, aki általában több részletet ad a termékről, mint amennyit az online platformokon talál, válaszol a kérdésekre, és megmutatja a termék különböző élő látószögeit. A képek korlátozóak lehetnek; ezért működik a legjobban a valós idejű videotartalom.

Óriási népszerűségük miatt a márkák – kicsik és nagyok – igyekeznek kamatoztatni az élő közvetítést. Ha te is közéjük tartozol, mindenképpen végezd el a kutatást, mielőtt elkezded.

Az élő közvetítés működéséhez a következő négy elemre van szüksége:

#1. Videótartalom

Az élő közvetítés vásárlásának lényege teljes mértékben a videótartalomra támaszkodik. Ennek a felkapott vásárlási mechanizmusnak a fő célja a termékek értékesítése élő közvetítésben vagy élő műsorban. Ezért a videó formátum elengedhetetlen.

Az élő közvetítés sikeressé tétele érdekében az alkotók vagy márkák gyakran promóciós ajánlatokra, ajándékokra és exkluzív bevezetésekre hagyatkoznak a sürgősség és az exkluzivitás megteremtése érdekében. Előfordulhat, hogy a promóciós hirdetések korábban megjelennek az esemény részleteivel, hogy több tömeget vonzanak az élő közvetítésre.

Minden élő közvetítés átlagosan 20 perctől egy óráig tart. Még egyes műsorok is eltarthatnak két óráig vagy tovább. Megállapították, hogy az egy-két órás műsorok teljesítenek a legjobban, mivel az alkotók és műsorvezetők több terméket és kiterjedt kollekciót mutathatnak be. Ezért ez felkelti az érdeklődést, és biztosítja, hogy szinte mindenki számára legyen termék.

#2. Házigazda

Az élő közvetítés interakciós, aktív és ÉLŐ! Tehát természetesen szüksége van egy gazdára, aki képes működtetni. A házigazda bemutatja a termékeket, megosztja az árakat, exkluzív vagy új termékeket dob ​​piacra, és értékesítést is folytat. A házigazda felelős azért, hogy tudatja Önnel, ha egy termék elfogyott vagy elfogy.

A legtöbb terméknek saját cikkkódja van, és le lehet foglalni egy weboldalon vagy egy telefonszámon. Azonban az élő közvetítés vásárlása is működik, ha sok felhasználó megjegyzést tesz egy bizonyos termék lefoglalásához.

Ha egy termék korlátozott, a foglalás érkezési sorrendben történik. Manapság a kisvállalkozások tulajdonosai gyakran lépnek fel élő közvetítésük házigazdájaként. De a nagyobb márkáknál az influencerek és a hírességek házigazdáként működnek.

Segítenek a közönség megbízhatóságának, hitelességének és bizalmának építésében. Előfordulhat, hogy egy új felhasználó nem ismeri a márkáját, de biztosan ismer egy népszerű hírességet vagy egy feltörekvő influencert – ami segít a márka felfedezésében és a márka ismertségében.

  Hogyan lehet nagyobb merevlemezt a VirtualBoxban Linuxon

#3. Termékek

Magától értetődik, hogy egy élő közvetítésbe vételhez olyan termékekre van szükség, amelyeket a műsorvezető ad el. Ezen túlmenően, ha azon tűnődsz, hogy érdemes-e belevágnod az élő közvetítésbe, érdemes lehet tudni, mely termékek kelnek el a legtöbbet.

Az ideális választás élő közvetítésben a divattermékek – ékszerek, ruházat és kiegészítők. Bútorokat, lakberendezési tárgyakat és élelmiszereket is felvesznek.

A piac is kezdi keresni a technológiai termékeket és kütyüket. Egyre több influencer jelentkezik pompás új kütyükkel, konzolokkal és segédtermékekkel, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a Facebookon vagy a TikTok Live-on.

Valójában az emberek élő közvetítésben is tartanak ingatlanvásárlási műsorokat. Láthatsz házakat, villákat és autókat is! Előfordulhat, hogy a termék lefoglalása után lefoglalhat egy látogatást az otthonába, vagy tesztelhet egy autót, hogy biztosan jó vétel legyen.

#4. Felület

Az élő közvetítések meglehetősen népszerűek a közösségi oldalakon, például az Instagramon és a Facebookon. Nem csak az e-kereskedelmi webhelyeken, például az Amazonon is megtalálhatja őket.

Emellett független vásárlási platformokat is találhat, mint például a Grip, a Bambuser és a Livescale. Míg a Livescale lehetővé teszi a márkák és kereskedők számára termékeik értékesítését, más platformok, például a Grip lehetővé teszik, hogy bárki és bárhol eladja termékeit, beleértve a független vállalkozókat és a kisvállalkozásokat is.

Három mutató alapján választhatja ki, hogy melyik platform működik az Ön számára:

  • A termékkategóriájában a legnépszerűbb platform
  • Az(ok) a platform(ok), ahol a célközönsége vagy a versenytársai vannak
  • Olyan piaci rés, ahol a platform nagy közönségbázissal rendelkezik, de nincsenek jelenlegi eladók

Ezen túlmenően, ha most kezdi, ésszerűbb olyan közösségi média platformokat használni, mint a Facebook, Instagram vagy TikTok. Egy fillérbe sem kerülnének! Kipróbálhat független webhelyeket is, de készen álljon arra, hogy csökkentse eladásait vagy előfizetési díjat.

Egy influencer házigazda felteheti a márkáját a térképre. Ez rendkívül hasznos a márka felfedezéséhez az újabb közönség számára. Válassz olyat, aki élénk és hiteles. Ha valakinek pozitív a temperamentuma, és a közönség azt látja, hogy az Ön termékét reklámozza vagy együttműködik a márkával, akkor jobb helyzetben van, hogy megbízzon a márkában.

Ezért jó ötlet influencer házigazdát fogadni. Még a nagy márkák is alkalmaznak influencereket, mivel nagyon népszerűek a Z generáció vagy az évezredes tömegek körében. Ezenkívül a nagyobb márkák hírességeket vesznek fel a márkafelfedezés és a jobb elkötelezettség érdekében.

Vessünk egy pillantást arra, hogy milyen előnyökkel járhat egy influencer házigazda vagy egy híresség:

  • Jobb elköteleződés és magasabb konverziós arány
  • Márkahűség a márka felfedezése után
  • Fokozott márkaismertség és egyértelmű megkülönböztetés a piac hasonló szereplőitől
  • Növelte az eladásokat az impulzusvásárlás ösztönzésével a kihagyástól való félelem miatt

Amint azt a nagy marketingesek gyakran megértik, az emberek nem márkáktól vásárolnak embereket, hanem emberektől. Ezért a népszerű és pozitív vendéglátó segíthet visszatérő látogatók létrehozásában. Ne érezze azonban magát késztetésnek arra, hogy házigazdát fogadjon, ha az nincs a költségvetésén belül.

Kisvállalkozások számára a legjobb megoldás az, ha a vállalkozás tulajdonosa lesz a házigazda. Segít a bizalom kialakításában, és segít valódi eladói kapcsolatok kialakításában, akik azért vásárolják meg a terméket, mert megbíznak benned.

Márkaként vagy kiskereskedőként az élő közvetítés vásárlásának megkezdése kihívást jelentő feladatnak tűnhet. Hagyja, hogy ezek a mutatók a sikerhez vezessenek:

#1. Válasszon platformot

Márkaként fontos, hogy az élő közvetítés vásárlását egy ingyenes platformmal kezdje. Ezért a közösségi média platformok, például a Facebook, a Twitter és az Instagram a legjobb lehetőségek.

  Videók streamelése Chromecastra Linuxon a parancssoron keresztül

A közösségi média platform kiválasztásakor dönthet úgy, hogy tönkreteszi az élő közvetítéseket az összes platformon, hogy megnézze, hogyan működnek. Melyik platformon nő a forgalom stb.

Ha nincs elegendő sávszélessége ehhez, jó ötlet egy olyan platform kiválasztásával tesztelni a vizet, ahol márkaoldalának megfelelő követői száma és elköteleződési aránya van. Ennek a platformnak népszerűnek kell lennie azon a domainen is, ahol értékesíteni kívánja, és rendelkeznie kell néhány meglévő vásárlóval vagy márkahűséggel, aki bejelentkezik az első műsoraiba!

Miután rájött a dologra, terjeszkedhet az e-kereskedelmi élő közvetítés vásárlási platformjaira, valamint több független platformon is értékesíthet márkajelenléte és eladásai növelése érdekében.

#2. Élő közvetítés tesztelése organikus csatornákon

Mielőtt bármilyen fizetős élő közvetítést választana, javasoljuk, hogy tesztelje az organikus csatornákat. Gyakorlóhelyként is funkcionálhat a profivá váláshoz!

Ezeket a próbaüzemeket is elvégezheti, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek technikai hibák, amelyek visszatartják. Sőt, az organikus csatornák megmutatják, hogy van-e kereslet az élő közvetítések iránt, és a meglévő márkakövetői és vásárlói ezt a vásárlási csatornát részesítik előnyben.

#3. Válassza ki a megfelelő termékeket

Korlátlan számú terméked lehet. De az élő közvetítésben töltött idő korlátozott! Ez fontos információ, amelyet emlékezni kell, amikor belép az élő közvetítés világába.

Gondosan válasszon olyan termékeket, amelyek jót tesznek az élő közvetítésben. Például kiválaszthatja az adott időpontban felkapott termékeket/cikkterveket, hogy a legtöbbet hozza ki a pillanatnyi marketingből.

Ezenkívül olyan termékeket is kiválaszthat, amelyek megmutatják, ki vagy mint márka. Valójában a termékválasztékban mindenki talál valamit. Kiválaszthat egy témát a termékek bemutatásához, és bepillantást engedhet a felhasználóknak más termékekbe, amelyekkel fel kell kelteni az érdeklődésüket.

#4. Válassza ki a megfelelő hostot

Hacsak nem üzlettulajdonosként vagy márkatulajdonosként vezeted az élő közvetítést, a műsorvezető kiválasztása bonyolult lehet. Választhat egy influencert, vagy kiválaszthat valakit a házon belüli közösségimédia-csapatából, aki pozitív, tud szórakoztató beszélgetéseket folytatni, és nagyszerűen beszél.

Ha házon belül választ valakit, tudnia kell, hogyan kell eladni a termékek megszólításával és a közönség bevonásával. Ha azonban influencert szeretne választani, érdemes valakit választania, aki népszerű a platformon.

Például, ha élő közvetítést tartasz a Facebookon, keress egy influencert, aki népszerű a Facebookon, és nem az Instagramon, ha nem mindkettőn. Ki kell választani valakit, aki vicces, népszerű az emberek körében, és nem tartják durvának. Ráadásul az embernek illeszkednie kell a márkához. Ha a márkája a megfizethetőségről szól, és olyan influencert alkalmaz, aki a glamhez vagy a luxushoz kötődik, akkor előfordulhat, hogy termékei soha nem kelnek el.

Ez azért van, mert a célközönség nem ezt akarja. Ha újabb termékekkel szeretne betörni egy új demográfiai helyzetbe, egy adott niche influencer felvétele működhet!

#5. Reklámozza az Eseményt

Ha most kezdi az élő közvetítést, nem tudjuk hangsúlyozni annak fontosságát, hogy eseményét a határidő előtt népszerűsítse. Azt szeretnéd, hogy az emberek csatlakozzanak az élő közvetítéshez. Magas elköteleződés, nagyobb eladások és több esély a visszatérő ügyfelekre.

Készítsen promóciós hirdetéseket, és adjon hozzá bejegyzéseket és történeteket, amelyek az eseményekhez vezetnek. Ne felejtse el kiemelni az időt (időzónával) és a csatornát. Más fontos részleteket is megadhat, például milyen termékekre számíthat, anélkül, hogy túl sokat adna!

Felépítheti a felkapott vagy keresett termékek iránti várakozást is, különösen az események promóciói révén. Az eseménypromóciók, ha helyesen csinálják, az élő közvetítések sikerének felét teszik ki.

  Mikor hoztam létre a Google Fiókomat?

#6. Rögzítse és őrizze meg a figyelmet

Soha nem szabad alábecsülni az első néhány perc fontosságát. Mutassa be magát, mondja el, hogy mit árul, és kérje meg az embereket, hogy lépjenek kapcsolatba Önnel megjegyzések vagy kedvelések útján. Ez egy módja annak, hogy rávegyék őket a részvételre, és az első néhány percben bekapcsolódjanak az érdeklődés felkeltése érdekében.

Jó munkát kell végeznie, hogy végig megtartsa figyelmüket. Tehát alakítsd át az élő közvetítést szórakoztató beszélgetéssé, ahol úgy tűnik, hogy egy nagyszerű termékről beszélgetsz a haverjaiddal.

Ne felejtse el azonban megemlíteni a termékkel kapcsolatos fontos részleteket: árat, méretet, limitált kiadást, készleteket és bármit, amit fontosnak tart az emberek számára a vásárláshoz. Vegyen fel kérdéseket a megjegyzésekből, és válaszoljon rájuk, hogy felkeltse az érdeklődést a termékek iránt.

Azon közönség számára, akik az élő közvetítés közepén csatlakoznak, folyamatosan mutasd be magad, a márkádat és az általad értékesített termékeket. Ezenkívül osszon meg linkeket arra vonatkozóan, hogy hol vásárolhatnak korábban bemutatott tárgyakat, vagy általában további gyűjteményeket találhatnak.

Csak akkor kezdheti el az élő közvetítés vásárlását, ha ismeri a platformokat, ahol ez nagy. Vessen egy pillantást a platformokra, amelyeket az elkövetkező hónapokban irányítania kell:

Facebook

Sok élő közvetítés indult Facebook. Organikus, és a márka olyan e-kereskedelmi funkciókat is hozzáad, mint például a webhely hivatkozásának hozzáadása az élő közvetítés vásárlási tevékenységeinek támogatásához.

Instagram

Egy másik hely, ahol a trend felerősödik, az Instagram. Létrehozhat online üzleteket, bemutathat termékeket, vagy közvetlenül vásárolhat egy gomb segítségével, miközben az élő közvetítés be van kapcsolva.

TikTok

TikTok lehetővé teszi egy élő közvetítés esemény ütemezését a naptárban. Ez segít a közönségnek, hogy tájékozódjon a közelgő eseményről, ha felkeresik az oldalt, vagy interakcióba lépnek az Ön tartalmával. A TikTok számos élő közvetítés vásárlási formátumot is kínál, amelyek közül választhat. Vannak a színfalak mögötti bemutatók/oktatóanyagok, termékkiadások, kérdések és válaszok, valamint számos program.

Hozzáadhat moderátort a műsorokhoz, megtekintheti az elemzéseket, meghívhat társműsorvezetőt, és segítséget kérhet az elköteleződés fokozásához. Ezenkívül szűrőket, zenét, effektusokat és egyéb funkciókat használhat termékei jobb bemutatásához!

Megrándult

Megrándult korábban a videojátékok streameléséről volt ismert. De több millió felhasználójával beépített zenei és vásárlásbarát funkciókkal rendelkezik, és meglehetősen jól teljesít az élő közvetítésben.

Livescale

Livescale egy független élő vásárlási platform, amely bárki számára lehetővé teszi az eladást. Hasznos integrációkkal, mint például a Shopify, a Livescale segíthet olyan lendületes házigazdát bérelni, aki jól illeszkedik a márkához, és egyéb promóciós tevékenységeket végezhet. Ez egy egyablakos megoldás az élő közvetítés vásárlási igényeihez.

Amazon Live

Amazon Live, az e-kereskedelmi megoldás, élő közvetítéssel rendelkezik, kiemelt alkotókkal és népszerű termékekkel, amelyek mindegyike integrálva van az Amazonnal. Megtekintheti az új termékek megjelenését, bevezetését és értékesítését, és kedvenc alkotói tesztelhetik és ajánlhatják azokat a termékeket, amelyekre esküdtek.

Élő közvetítés a vásárlás a düh

Az élő közvetítés hihetetlenül népszerű, és miért ne lenne az? A fizikai vásárlás szépségét ötvözi az online vásárlás kényelmével. Az online vásárlásból hiányzik a személyiség egy eleme, és ezt pótolja az élő közvetítés!

Azonban nem kell elhagynia otthona kényelmét. Vásárolhat a kanapéjáról, egy másik országban ülve, és házhoz szállíthatja. A márkák folyamatosan keresik az újabb értékesítési módokat, és úgy tűnik, ez az egyik módja annak, ami megmarad.

Az élő közvetítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hasonló gondolkodású felhasználókat találjanak, és barátokat szerezzenek. Az online közösségek térnyerése növekszik; tehát elmondható, hogy az élő közvetítésben való vásárlás semmi jelét nem mutatja a leállásnak.

Az Amazonon kívül más online vásárlási webhelyeket is felfedezhet, hogy okosan vásárolhasson és sok pénzt takarítson meg.