Az Omnichannel Marketing Platform bemutatása kis- és középvállalkozásoknak

A marketing és az ügyfélszolgálati csatornák szaporodásával a vásárlók elvárásai is megnőttek, és a feltételek szerint szeretnének kapcsolatba lépni velük. Omnichannel marketingstratégiára van szükség ahhoz, hogy az ügyfelek ezen elvárásainak megfeleljenek.

Az interakció a fókuszpont; ügyfele tetszőleges csatornáról bárhol megkezdheti az utazást.

A modern digitális világban a legtöbb vállalat motivált, hogy a legjobb és legzökkenőmentesebb ügyfélélményt nyújtsa a túlélés érdekében. Teljes mértékben át kell vennie a különféle csatornákat és stratégiákat, ha azt szeretné, hogy vállalata növelje termék- és szolgáltatásértékesítését.

Mivel az ügyfelek 73%-a Ha több csatornán keresztül kezdik meg és fejezik be vásárlásaikat, sok vállalat megkezdte az omnichannel beépítését jelenlegi üzleti stratégiájába.

Akár egyetlen kereskedőként működik otthonról, akár nagy ügyfélkörrel rendelkezik, az omnichannel marketingstratégia alkalmazása erősítheti vállalkozásának megítélését, és elősegítheti a piac növekedését.

Fel kell ismernie az omnichannel marketing értékét a vállalata számára, és ennek segítségével meg kell különböztetnie kínálatát versenytársaitól, és növelnie kell a befektetés megtérülését.

Mi az Omnichannel Marketing?

A laikusok kifejezésével az omnichannel marketing egy olyan megközelítés, amellyel a márka jelenlétét több online és offline csatornán keresztül is kiépítheti, hogy az ügyfelek kielégítő és zökkenőmentes élményt nyújtsanak az egész út során.

Légy jelen, ahol úgy gondolod, hogy valaki kereshet téged. Biztosítson hozzáférést potenciális ügyfelei és törzsvásárlói számára áruihoz, kedvezményeihez, vonzó ajánlataihoz és támogatási szolgáltatásaihoz minden platformon, eszközön és csatornán.

Az omnichannel marketing elsődleges célja a zökkenőmentes felhasználói élmény biztosítása az ügyfelek számára.

Biztosan kíváncsi ezekre a csatornákra, és arra, hogy miért kulcsfontosságúak az ügyfelek elégedettsége vagy elégedetlensége szempontjából! Ezek két kategóriába sorolhatók: –

 • Online csatornák: mobilalkalmazás, webhely, Whatsapp, közösségi média, SMS, e-mail
 • Offline csatornák: Kiskereskedelmi üzlet, Call Center

A nagyszerű omnichannel marketing nem megy egyik napról a másikra.

Az omnichannel stratégia fő célja, hogy minél több ember ismerje fel a márkáját, hogy maximalizálja a vele kapcsolatba kerülők számát. Az ügyfelek elkötelezettsége tehát az omnichannel megközelítés egyik kulcsfontosságú mérőszáma.

Ismerjük meg az omnichannel marketinget néhány híres példával:

  Hogyan nyomtathatunk Excel-táblázatot háttérrel

Nike

A Nike a kiskereskedelmi omnichannel siker kiváló példája.

A Nike csodálatos eredményeket ért el az online és offline üzleteket ötvöző üzleti stratégiával. Fizikai üzleteik mindegyike digitálisan engedélyezett a Nike alkalmazásnak köszönhetően, amely igazi siker volt.

Az alkalmazás termékajánlásokat küld a korábbi vásárlások alapján, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a közeli boltban böngésszenek a cipők között, és lefoglalják azokat.

2018-as megjelenése óta a Nike alkalmazást több mint 250 millióan töltötték le.

Spotify

A Spotify egy másik kiváló példa a többcsatornás élményre termékszinten.

Egy cég számos daláról és podcastjáról ismert egyetlen platformon. A Spotify a világ szinte minden nyelvén tartalmaz dalokat.

A cég rendelkezik egy mobilalkalmazással, egy asztali alkalmazással és egy webalkalmazással. Az adatok automatikusan szinkronizálva vannak az összes alkalmazás között, ha azokat egyszerre nyitja meg.

Tegyük fel, hogy egy dalt játszik le az asztalán. A mobilalkalmazása ugyanazt a dalt jeleníti meg folyamatban, amelyet az asztali alkalmazásban játszik le.

Most az a kérdés…

Hogyan integrálhatja az Omnichannel Marketinget a vállalkozásába?

Minden méretű vállalkozás profitálhat az omnichannel marketingből. Még az induló vállalkozások és a kisvállalkozások is kezdik learatni az omnichannel marketingstratégia megvalósításának előnyeit.

Az omnichannel élmény kialakítása során figyelembe kell venni az ügyfél és a márka interakcióját. Az általános élmény a fő hangsúly, nem pedig a csatorna.

Mielőtt azonban bármilyen új marketingstratégiát folytatnánk, döntő fontosságú egy szilárd alapot lefektetni.

#1 Hozd a teljes csapatot a fedélzetre

A pozitív ügyfélélmény legyen a márka elsődleges prioritása. A csapatának mindenkinek egyet kell értenie, és dolgoznia kell ennek elérése érdekében. Ez túlmutat a marketing osztályon.

#2 Adatgyűjtés és -elemzés

A fogyasztói adatok gyűjtése nagyon fontos az omnichannel stratégia megvalósításához. Az egész csapatnak fel kell használnia az adatokat az ügyfélélmény javítására.

Az adatok segítenek megérteni:

 • A célközönség milyen eszközökkel szeretne kapcsolatba lépni a márkával?
 • Melyik üzenettípussal foglalkoznak jobban? ( kedvezmények vagy promóciós ajánlatok )
 • Milyen árukra és tulajdonságokra van szükségük?
 • Az adatok összegyűjtése után itt az ideje, hogy ezeket az adatokat hasznos információkká alakítsuk és feldolgozzuk. Olyan analitikai platformot kell telepítenie, amely képes feldolgozni az összes nyers adatot, és értékes adatokkal látja el csapatát, hogy elvégezze a szükséges korrekciókat a fogyasztói igények kielégítése érdekében.

  #3 Személyre szabott marketing

  A személyre szabott üzenetek mindig létfontosságú szerepet játszanak egy vállalkozás növekedésében. Egyéni marketingnek vagy egyéni marketingnek is nevezik. Ez egy olyan marketingstratégia, amelynek segítségével adatelemzést és digitális technológiát használva személyre szabott üzeneteket és termékajánlatokat juttathat el jelenlegi vagy leendő vásárlóihoz.

  Aszerint szegmentálhatja az ügyfeleket

 • Demográfiai adatok: életkor, nem, családi állapot, hely stb.
 • Vásárlási magatartás: mit vásárolnak az ügyfelek, és milyen gyakran vásárolnak
 • #4 Mobilbarát marketing

  Szinte mindenkinek van okostelefonja. A marketingszakembereknek mobilbarát marketinget kell gyakorolniuk. A fogyasztók online vásárlására elköltött négy dollárjából csaknem hármat mobilon keresztül bonyolítanak le, így a mobil még fontosabb.

    Annak megértése, hogy a __name__ == '__main__' a Pythonban

  A marketingstratégiát és a kampányokat a mobiloptimalizálás szem előtt tartásával kell megterveznie.

  #5 Javítsa az ügyfélszolgálatot mesterséges intelligencia és chatbotok használatával

  Gondoljon a mesterséges intelligencia és a chatbotok használatára a gyakori problémák gyors kezelésére. Az ügyfelek 24 órás szolgáltatást és könnyen elérhető megoldást várnak problémáikra.

  #6 Összpontosítson az ügyfél pozitív élményének megteremtésére

  Amikor többcsatornás stratégiát hoz létre vállalkozása számára, helyezze magát az ügyfelek helyébe, amikor a különböző érintkezési pontokon navigál. Aztán gondold át: Minden csatorna úgy van optimalizálva, hogy az ügyfél az élmény középpontjában álljon?

  Minden csatornát optimalizálnia kell, ahonnan az ügyfél elérheti Önt, és gondoskodnia kell arról, hogy minden csatorna a lehető legmagasabb ügyfél-elégedettséget nyújtsa!

  #7 Tesztelje és mérje meg az eredményeket

  Senki sem tudja egy mozdulattal a legjobb omnichannel marketing stratégiát létrehozni. Rendszeresen meg kell próbálnia és tesztelnie kell a különböző módszereket a különböző csatornákon keresztül. Minél több ügyféladatot gyűjt össze és elemez, annál több betekintést nyerhet, és végül javíthatja omnichannel marketingstratégiáját.

  Ahogy a fogyasztók egyre nagyobb hatalomra tesznek szert, az omnichannel stratégiák egyre népszerűbbek az iparágakban, de a következő ágazatokban széles körben elterjedtek:

 • Autóipar
 • Kiskereskedelmi ipar
 • Szolgáltatási ipar
 • Egészségügyi ipar
 • Pénzügyi szolgáltatások
 • Nézzük meg az Omnichannel Platform azon funkcióit, amelyeknek rendelkezniük kell

  Milyen tulajdonságok teszik tökéletessé az Omnichannel marketing megközelítést?

  Ahogy arról beszéltünk, hogyan integrálhatja az omnichannel marketinget a vállalkozásába, most nézzen meg néhány olyan funkciót, amelyek tökéletessé teszik az omnichannel marketinget vállalkozása számára.

  Néhány hihetetlen eszköz sokoldalú funkciókat kínál.

  Jegykezelés: Automatizálja a bejövő jegyek kategorizálását, priorizálását és irányítását a jegymezők alapján

  Ügyfélszolgálat: Egy helyen kezelheti az összes támogatással kapcsolatos kommunikációt több csatornán keresztül.

  Munkaerő-menedzsment: Szervezheti és kezelheti a terepi szolgáltatási műveleteket az elejétől a végéig

  Növelje csapata termelékenységét: A helpdesk beépített szolgáltatásai bizonyos feladatokat automatizálhatnak.

  Segítsen az ügyfeleknek, hogy segítsenek magukon: Használjon tudásbázist és fórumokat az önkiszolgáló ügyfélélmény megteremtéséhez.

  Rugalmasság a teljes testreszabáshoz: Hozzon létre munkafolyamatokat, ügyfélportált, ügynöki felelősségi köröket és még sok minden mást, hogy a helpdesk egyedivé váljon.

  Adatbiztonság: Platformvédelem vállalati szintű biztonsági funkciókkal és alapos hálózati, rendszer- és szabályozási megfelelőségi auditokkal

  Omnichannel Marketing Platformok

  Az omnichannel marketingplatformok nagyszerű élményt nyújtanak ügyfelei számára vállalkozásával kapcsolatban. Ezenkívül segít megtartani meglévő ügyfeleit. Néhány a legjobb Omnichannel Marketing Platformok közül:

  Freshdesk

  A Freshdesk Omnichannel egy ügyfél-elköteleződési eszköz, amely segít nyomon követni és kezelni az összes panaszt (jegyeket) egyetlen nézetből. Különböző csatornákat integrálhat, és kielégítő ügyfélszolgálatot nyújthat.

  Omnisend

  Az Omnisend egy könnyű, egyszerű és hatékony eszköz, különösen, ha e-kereskedelmi vállalkozása van. E-mail marketingkampányokat, SMS-támogatást, valamint automatizálást és szegmentálást biztosít.

  Zoho

  A Zoho egy minden az egyben eszköz, amelyre az Ön vállalkozásának szüksége van. Kiváló ügyfélszolgálatot biztosít CRM-mel, e-maillel és együttműködéssel.

    Látod, ki nézte meg Twitter-profilodat? Dehogy!

  Mik az Omnichannel Marketing előnyei?

  #1 Magas márkahűség és ügyfélmegtartási arány

  Az ügyfeleket az omnichannel élményben részesítik előnyben, ezért logikus, hogy ragaszkodjanak azokhoz a cégekhez, amelyek az első helyen állnak. Ügyfelei márkahűsége és megtartási aránya az ügyfelek elégedettségének növekedésével növekszik.

  #2 Növelje a működési hatékonyságot

  Az omnichannel marketing nemcsak a működési hatékonyságot növeli, hanem a költségeket is csökkenti. A vállalkozásoknak csak egyszer kell fogyasztói adatokat gyűjteniük egy omnichannel stratégiával. Ha integrált marketingcsatornát hoz létre, nem kell aggódnia az egyes csatornákhoz új stratégiák kidolgozásával és bevezetésével.

  # 3 Bevételnövekedés

  A megnövekedett eladások egyenesen arányosak a vállalkozás bevételének növekedésével.

  A hatékony omnichannel marketingstratégia magában foglalja az ügyfelek pontos szegmentálását és személyre szabását. Az ügyfelek fokozott elköteleződése növeli a konverziókat és a megtérülést.

  #4 Az integráltabb üzlet

  Az omnichannel egyik fantasztikus előnye, hogy a különböző csatornáknak nem kell egyéni céljaikért dolgozni. Kiépíthet egy rendszert különböző csatornákból, amelyek egy cél érdekében együttműködnek. Így az ügyfélszolgálati, értékesítési, marketing és készlet-erőforrás-tervezési osztályok egyetlen cél érdekében dolgoznak majd.

  #5 Pontos vásárlói betekintés

  Különféle forrásokból gyűjthet vásárlói betekintést, beleértve a cookie-kat, eszközöket, azonosítókat, bevásárlókosár-információkat, közösségi médiát, levelezési listákat, értékesítési pont-rendszereket, ajánlóprogramokat stb. Az egyes csatornák hozzájárulása az átfogó célkitűzéshez szintén könnyen mérhető. Ezzel azonosíthatja, mi hibásodott meg, kijavíthatja, és meghatározhatja, hogy mi működik, és felhasználhatja.

  Omnichannel vs. Többcsatornás vs. Csatornák közötti marketing

  Végigmentünk, mit jelent az omnichannel marketing, és hogyan integrálhatod a vállalkozásodba. Ismerkedjünk meg a többcsatornás és többcsatornás marketinggel, és miben különbözik az omnichannel marketingtől.

  A többcsatornás marketing az a folyamat, amelynek során a vállalkozások különféle közvetlen és közvetett csatornákon keresztül kapcsolatba lépnek az ügyfelekkel áruk és szolgáltatások értékesítése érdekében.

  Hasonlítsuk össze az omnichannel marketinget, a multichannel marketinget és a cross-channel marketinget, és ismerjük meg a különbségeket: –

  Omnichannel marketing:

  • Minden csatorna (közösségi média, web, levelezés stb.) össze van kapcsolva.
  • A fő hangsúly az ügyfélélmény maximalizálásán van.
  • Több marketing csatornát foglal magában, amelyek összekapcsolódnak és kommunikálnak egymással.
  • Magas technológiai költségekkel jár, mivel azt az üzleti rendszerekben integrálni kell.
  • Az ügyféladatokat integráltan tároljuk, és egyetlen kattintással elérhetők.

  Többcsatornás marketing:

  • Minden csatorna független és nem kapcsolódik egymáshoz.
  • A fő hangsúly az ügyfelek elkötelezettségének maximalizálásán van.
  • Több, egymástól független és egymástól független marketingcsatornát tartalmaz.
  • A többcsatornás marketingben nincs szükség ilyen üzleti rendszer-integrációra.
  • Az ügyféladatok tárolása csatornánként eltérően történik, és ezekhez nem lehet könnyen hozzáférni. Az adatok eléréséhez a felhasználónak először össze kell gyűjtenie az adatokat az összes többi csatornáról.

  Csatornák közötti marketing:

  • A kommunikációs csatornák nagyon szelektíven kapcsolódnak egymáshoz.
  • A kommunikáció következetessége csatornákon átívelő stratégiákkal biztosítható.
  • A csatornákon átívelő marketingstratégia egyetlen kampányon belül összekapcsolja a különböző csatornák tapasztalatait.
  • Alacsony költségbevonás.
  • Az omnichannel marketinghez képest nehéz az ügyféladatok elkülönítése és elemzése.

  Következtetés

  Az Omnichannel Marketing indítást adhat vállalkozásának az ügyfelek megtartása felé. Ha van egy kis- és közepes méretű vállalkozása, integrálnia kell az omnichannel stratégiát a vállalkozásába, mivel ez ellenőrzést biztosít a fogyasztói felett, és közelebb tartja őket hozzájuk.

  Az omnichannel stratégia megvalósítása lehetővé teszi az ügyfelek elköteleződésének javítását és jobb ügyfél-elégedettségi arány elérését.