Az Nvidia elindítja a GeForce NOW Pass-okat, de van-e értelme nekik?

Szeretné élvezni a csúcskategóriás felhőalapú játékokat előfizetési kötelezettség nélkül? Az Nvidia erre épít az új GeForce NOW Day Passes piacra dobásával.

Ahelyett, hogy egy hónapra feliratkozna a GeForce NOW-ra, megragadhat egy Day Pass-t, és megtapasztalhatja az Ultimate és Priority tagság minden előnyét anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy előfizetése a következő hónapra is befut.

Papíron hasznosnak hangzik. A gyakorlatban nem vagyok benne olyan biztos – és itt van az ok.

Mi az Nvidia GeForce NOW Day Pass, és mennyibe kerül?

Az Nvidia először a CES 2024-en mutatta be GeForce NOW Day Passes-jét, és felfedte, hogy új hozzáférési szintet vezet be a napi felhőalapú játékra. Egy napra a szállodai szobában vagy a vonaton ragadt? Miért nem vesz egy Day Pass-t, és amíg az idő távol van?

  A RetroArch használata PC-n vagy mobileszközön

A GeForce NOW Day Pass két szintben kapható:

  • 3,99 dolláros elsőbbségi napijegy: Hagyja ki a várakozási sorokat, és játsszon 1080p/60FPS felbontással akár hat órán keresztül.
  • 7,99 USD Ultimate Day Pass: Hozzáférhet a GeForce NOW RTX 4080 szervereihez és 4K/120 FPS-es játékhoz akár nyolc órán keresztül.

Az Ultimate Day Pass minden olyan extrát is tartalmaz, ami egy RTX 4080 GPU-tól elvárható, mint például a DLSS 3 és az Nvidia Reflex, így még alulteljesített hardveren is lejátszhatja a legújabb kiadásokat. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy a GeForce NOW nem ad olyan katalógust a játékokról, mint az Xbox Game Pass. Csak a már birtokolt játékokkal játszhatsz, amelyek a Steam, Epic, GOG vagy más játékplatformokhoz kapcsolódnak.

GeForce NOW Day Pass vs. GeForce NOW Priority és Ultimate előfizetés

Az Nvidia GeForce NOW egy nagyszerű felhőalapú játékplatform. Az évek során be- és kikapcsoltam, és különösen akkor hasznos, ha csak egy könnyű laptoppal utazom, amely nem tud semmilyen vizuálisan igényesebbet futtatni, mint a Vampire Survivors vagy az OpenTTD.

A GeForce NOW egyszerűen letölthető és telepíthető, több előfizetési szintje pedig bárki számára hasznossá és elérhetővé teszi – éppen ezért a Day Pass opció nem feltétlenül halmozódik fel a költségek szempontjából.

  Az AbanteCart telepítése az Ubuntu kiszolgálóra

A szolgáltatás három szabványos előfizetési opcióval rendelkezik:

Terv

Rig

Hozzáférési szint

Munkamenet hossza

Felbontás

FPS

Hirdetések

Ár opciók

Ingyenes

Basic Rig

Normál hozzáférés a játékszerverekhez

1 óra

720p-1080p

Változó

Igen

Ingyenes, hirdetésekkel támogatott

Kiemelten fontos

Premium Rig | RTX BE

Elsőbbségi hozzáférés a prémium szerverekhez

6 óra

Akár 1080p

60-ig

Nem

9,99 USD/hónap; 49,99 USD 6 hónapra

Végső

GeForce RTX 4080 Rig | RTX BE

Exkluzív hozzáférés az RTX 4080 szerverekhez

8 óra

Akár 4K

120-ig

Nem

19,99 USD/hónap; 99,99 USD 6 hónapra

Ha figyelmen kívül hagyjuk az alapvető ingyenes szintet, a Priority szint egyetlen napos hozzáférése és egy havi előfizetés közötti különbség öt dollár – egy Starbucks ital áráért egy teljes hónapig hozzáférhet a Priority felhőalapú játékokhoz. Az Ultimate havi előfizetés és a Day Pass közötti ugrás meredekebb, 13 dolláros különbséggel. Azonban még mindig sokkal többet ér, ha megragadja az Ultimate havi előfizetést, és bármikor játszhat, amikor csak akarja, szemben a korlátozott időtartammal.

  6 legjobb EV útvonaltervező közúti utazáshoz

Arról nem is beszélve, hogy annak ellenére, hogy Day Pass-nak hívják, a Priority Pass mindössze hat órányi játékot biztosít, az Ultimate pedig nyolc órát.

Megéri a pénzt egy Nvidia GeForce NOW Day Pass?

Ha a GeForce NOW-nak kiterjedt játékkatalógusa lenne, mint például az Xbox Game Pass, akkor azt mondanám, hogy ez egy slam dunk. Tekintettel arra, hogy a saját játékkönyvtáraidon dolgozol (amelyek az igazság kedvéért sokak számára kiterjedtek), ez korlátozónak tűnik. A Day Pass és a havi tagság közötti ára elég közel van ahhoz, hogy érdemes inkább egy hónapot megragadnia, és nem kell aggódnia, hogy kifut az időből. A Day Pass melyik ponton szolgál igazán?

A GeForce NOW Day Pass tehát talán megéri azokra az alkalmakra, amikor nem tervez egyhamar játékot, és csak útközben szeretné megtapasztalni az RTX 4080 minőségét. Úgy tűnik azonban, hogy ez inkább egy módja annak, hogy az embereket a havi előfizetésekbe irányítsák, mint bármi más – és ezt úgy mondom, mint aki az évek során be- és kikapcsolta a GeForce NOW-t. Mindig inkább egy hónapot ragadnék ki, mint egy napot.