Az iPhone vagy iPad gyári alaphelyzetbe állítása

Kulcs elvitelek

  • A visszaállítás előtt készítsen biztonsági másolatot iPhone vagy iPad készülékéről, hogy elkerülje az adatok és beállítások elvesztését.
  • Ellenőrizze a kéttényezős hitelesítési beállításait, hogy elkerülje, hogy kizárja magát fiókjából.
  • Állítsa alaphelyzetbe eszközét a Beállítások menüben, vagy szükség esetén számítógép segítségével. Az utasítások végigvezetik a folyamaton.

Függetlenül attól, hogy törölnie kell iPhone-ját, mert eladja, vagy a visszaállítással próbálkozik a probléma megoldása érdekében, ezt nem nehéz megtenni. Itt található egy teljes útmutató az iPhone vagy iPad gyári visszaállításához.

iPhone vagy iPad felkészítése a gyári beállítások visszaállításához

Az iOS és iPadOS modern verziói leegyszerűsítik a gyári alaphelyzetbe állítás folyamatát, mivel egyszerre több fontos lépést is végrehajtanak, nem pedig előzetesen. Ennek ellenére van néhány fontos pont, amelyet tisztában kell tartania, mielőtt belevágna az alaphelyzetbe állításba.

Mielőtt folytatná, győződjön meg arról, hogy ismeri eszköze jelszavát és Apple ID bejelentkezési adatait. Szükség esetén visszaállíthatja Apple ID jelszavát.

Készítsen biztonsági másolatot iPhone vagy iPad készülékéről

A visszaállítás előtti legfontosabb előzetes lépés az iPhone vagy iPad biztonsági mentése. A biztonsági mentés lehetővé teszi, hogy szinte mindent visszaállítson a telefonján, így nem kell a semmiből kezdenie. Ez létfontosságú, akár új telefonra frissít, akár visszaállítja a sajátját hibaelhárítási lépésként.

Tekintse meg útmutatónkat az iPhone biztonsági mentéséről az iCloudba vagy a számítógépére történő biztonsági mentéssel kapcsolatos teljes útmutatásért.

  Mi az a gyorstöltés, és hogyan működik?

Ellenőrizze a kéttényezős hitelesítés beállításait

Egy másik fontos szempont annak biztosítása, hogy ne zárja ki magát fiókjából. Az Apple kéttényezős hitelesítéséhez (2FA) kódot kell elküldeni a megbízható Apple-eszközökre vagy telefonszámokra, amikor bejelentkezik Apple ID-jába. Ez problémát jelenthet, ha az alaphelyzetbe állított eszköz az egyetlen 2FA lehetőség.

Ha van egy másik Apple-eszköze, amelyen már bejelentkezett fiókjába a 2FA-val, akkor az iPhone/iPad alaphelyzetbe állítása után kódot kérhet. Ellenkező esetben győződjön meg arról, hogy másodlagos megbízható telefonszámot vagy biztonsági kulcsot regisztrált a fiókjához.

Ennek ellenőrzéséhez nyissa meg az iPhone/iPad Beállítások menüpontját, és érintse meg a nevét a lista tetején az Apple ID beállításainak megnyitásához. A Megbízható telefonszám(ok) és biztonsági kulcsok ellenőrzéséhez válassza a Bejelentkezés és biztonság > Kéttényezős hitelesítés lehetőséget. Ha hozzá kell adnia egyet, tegye meg itt.

Ha nem tartja meg készülékét

Abban az esetben, ha visszaállítja a gyári beállításokat iPhone vagy iPad készülékén, hogy eladja, elajándékozza vagy elcserélje, tegyen néhány extra lépést a következő eszközre való zökkenőmentes átvitel érdekében, és elkerülje a régi készülék új tulajdonosának problémáit. . Ez magában foglalja az olyan lehetséges extra lépéseket, mint az Apple Watch vagy az AirPods párosításának megszüntetése, az iMessage szolgáltatásból való kijelentkezés és a SIM-kártya eltávolítása. Elmagyaráztuk, mit kell tenni az iPhone eladása előtt, ha ez vonatkozik Önre.

Amikor gyári alaphelyzetbe állítást hajt végre a problémák hibaelhárítása érdekében, nem kell aggódnia ezek miatt a lépések miatt, mivel megtartja az eszközt.

Az iPhone vagy iPad gyári beállításainak visszaállítása

Az eszköz biztonsági mentéséhez hasonlóan kétféleképpen törölheti iPhone vagy iPad készülékét: magán az eszközön vagy számítógépen. Javasoljuk, hogy állítsa vissza a beállításokat az eszközén, kivéve, ha valamilyen okból számítógépes módszert kell használnia.

  A szövegfelolvasó javítása a Discordon

iPhone-on vagy iPaden lépjen a Beállítások > Általános > iPhone/iPad átvitele vagy visszaállítása lehetőségre. Ha azért állítja alaphelyzetbe ezt az eszközt, mert új iPhone-ra költözik, itt válassza a Felkészülés új iPhone-ra/iPad alkalmazásra szakasz Első lépések menüpontját, és kövesse az utasításokat. Ellenkező esetben érintse meg az Összes tartalom és beállítás törlése lehetőséget.

A
Visszaállítás
menü lehetővé teszi számos egyéb beállítás alapértelmezett beállítását az iPhone teljes törlése nélkül.

Ha megérinti ezt, megjelenik az iPhone törlése oldal, amely összefoglalja, hogy mi fog történni, ha folytatja. Fontos, hogy az iPhone törlése a folyamat részeként kikapcsolja a Find My és az Aktiválási zárat. Az iOS régebbi verzióitól eltérően nem kell külön kijelentkeznie az Apple ID-ből, nehogy az aktiválási zár megakadályozza az új tulajdonost a telefon használatában.

Ha megérinti a Folytatás lehetőséget, megjelenik a telefonon lévő eSIM-kártyák megtartásának vagy törlésének lehetősége. Ha megtartja ezt a telefont, tartsa meg; ha eladod vagy eladod, töröld ki. Forduljon a szolgáltatóhoz, ha útmutatást szeretne kapni az eSIM-kártya áthelyezésével kapcsolatban az új telefonra.

A következő lépések biztonsági másolat létrehozását kérik, amelyet kihagyhat, ha már megtette.

Végül meg kell adnia iPhone jelszavát (és a képernyőidő jelszavát, ha van ilyen), majd Apple ID jelszavát kell megadnia a fiókjából való kijelentkezéshez. Adja meg a végső megerősítést az utolsó Erase iPhone/iPad üzenettel, és az eszköz elkezdi a gyári beállítások visszaállítását. Ha megérinti ezt, nincs visszaút.

Amint a telefon visszaáll, megjelenik egy Apple logó és egy folyamatjelző sáv. Az adatok törlése után az iPhone vagy iPad újraindul.

Az iPhone vagy iPad alaphelyzetbe állítása számítógép segítségével

Abban az esetben, ha vissza kell állítania az iPhone gyári beállításait, és a kényelmes eszközön történő módszer nem működik, használhatja a Findert (Mac-en) vagy a Apple Devices alkalmazás (Windows rendszeren) a visszaállításhoz.

  Hogyan írjunk AutoHotkey szkriptet

Ha ezt a módszert használja, először ki kell jelentkeznie a Find My alkalmazásból az eszközén az Aktiválási zár letiltásához. Ehhez lépjen a Beállításokba, koppintson a nevére a tetején, majd válassza a Find My lehetőséget. Válassza az iPhone/iPad keresése lehetőséget, majd kapcsolja ki a csúszkát a következő oldalon. Erősítse meg Apple ID jelszavát, és készen áll a visszaállításra Windows PC vagy Mac használatával.

Csatlakoztassa iPhone-ját a számítógéphez USB-kábellel. Előfordulhat, hogy jóvá kell hagynia a csatlakozást iPhone/iPad eszközén, ha még soha nem használta ezzel a számítógéppel.

Mac számítógépen nyissa meg a Findert, és válassza ki eszközét az oldalsáv Helyek menüjéből. Győződjön meg arról, hogy az Általános lapon van, és nyomja meg az iPhone/iPad visszaállítása gombot a Szoftver részben.

Windows rendszeren nyissa meg az Apple Devices alkalmazást, bontsa ki a panelt az eszköz nevével a bal oldalon, és ellenőrizze, hogy az Általános lapon van-e. A felső mezőben a Szoftver alatt kattintson az iPhone/iPad visszaállítása elemre.

Ha nem kapcsolta ki a Find My funkciót, akkor figyelmeztetés jelenik meg, hogy ezt meg kell tennie a folytatás előtt. Feltételezve, hogy ez megtörtént, a megerősítéshez kattintson a Visszaállítás (vagy a Visszaállítás és frissítés lehetőségre, ha van elérhető új operációs rendszer-frissítés) gombra. Ezzel elindul a visszaállítási folyamat az eszközön.

Az iPhone visszaállítása után: Állítsa le vagy állítsa vissza

Az alaphelyzetbe állítás befejezése után, amikor megjelenik a Hello képernyő, ki kell kapcsolnia az eszközt, ha nem tartja meg. Készen áll a következő tulajdonos beállítására.

Ha megtartja telefonját vagy táblagépét, hajtsa végre újra az eszköz beállításának lépéseit. A folyamat során állítsa vissza az iPhone biztonsági másolatát, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta.

Ennyi kell az iPhone vagy iPad gyári beállításainak visszaállításához. Ha biztonsági másolatot készít, nem kell aggódnia amiatt, hogy új telefonra költözik, vagy visszaállítja a sajátját a problémák megoldása érdekében.