Az iPhone leválasztása a Mac számítógépről: 8 módszer

Az Apple ökoszisztémája az egyik elsődleges oka annak, hogy az Apple eszközök jó hírnevet szereznek az iparágban. Lehetővé teszi, hogy iPhone és Mac zökkenőmentesen kommunikáljon egymással, lehetővé téve a média megosztását, a Continuity funkciók előnyeinek kihasználását és sok mást.

Bár egyesek számára vonzónak tűnhet, előfordulhat, hogy nem szeretné iPhone-ját a Mac-hez csatlakoztatva tartani. Ez az útmutató különféle módokat mutat be iPhone és Mac számítógépről való leválasztására.

1. Az iPhone leválasztása a Macről a Finderben

Ha nem szeretné, hogy iPhone-ja megjelenjen a Finderben Mac számítógépen, elegendő egyszerűen leválasztani az USB-kábelről. De ha ez nem segít, valószínűleg úgy konfigurálta a Findert, hogy észlelje az iOS-eszközt Wi-Fi-n keresztül.

Az iPhone teljes eltávolításához a Mac rendszerből, először válassza ki iPhone-ját a Finder oldalsávján. Ezután görgessen le a Beállítások részhez, és törölje a jelet az iPhone megjelenítése Wi-Fi-kapcsolaton jelölőnégyzetből.

Ha nem Ön a Mac számítógépe, visszavonhatja azokat az engedélyeket, amelyeket eredetileg adott, amikor iPhone-ját csatlakoztatta hozzá. Ehhez nyissa meg az iPhone Beállítások alkalmazását, és lépjen az Általános > iPhone átvitele vagy visszaállítása > Visszaállítás menüpontra. Kövesse ezt a Hely és adatvédelem visszaállítása elemre koppintva.

2. Az iPhone hotspotjának leválasztása a Mac számítógépről

Az iPhone személyes hotspot funkciója lehetővé teszi, hogy Mac gépe gyorsan hozzáférjen az internethez további Wi-Fi hálózat nélkül. De ha le szeretné kapcsolódni róla, kattintson iPhone-jára a Mac Wi-Fi menüjében, vagy válasszon egy másik hotspotot.

Ezenkívül érdemes megakadályozni, hogy a Mac állandóan csatlakozzon iPhone-jához. Ehhez nyissa meg az Apple menüt, és lépjen a Rendszerbeállítások > Wi-Fi menüpontra. Ezután törölje a jelet a csatlakozás kérése hotspotokhoz jelölőnégyzetből. Továbbra is csatlakozhat hozzá a Wi-Fi menün keresztül.

Azt is megtilthatja, hogy eszközök (például Mac gépek) csatlakozzanak iPhone-ja Personal Hotspotjához. iPhone-ján lépjen a Beállítások > Személyes hotspot elemre, és kapcsolja ki a Mások csatlakozásának engedélyezése melletti kapcsolót.

3. Az AirDrop leválasztása iPhone és Mac között

Ha meg szeretné akadályozni, hogy iPhone-ja AirDrop helyként jelenjen meg a Mac számítógépén, le kell tiltania az AirDrop-ot iOS-eszközén. Ehhez nyissa meg az iPhone Beállítások alkalmazását, lépjen az Általános > AirDrop elemre, és válassza a Fogadás kikapcsolása lehetőséget. Ez azonban azt is megakadályozza, hogy az iPhone fájlokat fogadjon az AirDrop segítségével más eszközökről.

Ezzel szemben megakadályozhatja, hogy a Mac megjelenjen az AirDrop alkalmazásban iPhone-ján. Egyszerűen nyissa meg a Finder alkalmazást, válassza ki az AirDrop elemet az oldalsávon, és állítsa be az Engedélyezze, hogy felfedezzenek senki lehetőséget.

Ha az egyik eszköz nem az Ön tulajdona, állítsa be az AirDrop-ot a Csak névjegyek értékre iPhone-on vagy Mac-en, és eltávolítja a másik eszközhöz kapcsolódó kapcsolati adatokat a Névjegyek alkalmazásból, akkor az nem fog megjelenni az AirDropban.

4. Az iPhone szinkronizálásának megszüntetése Macről az iCloudon keresztül

Ha meg szeretné akadályozni, hogy Mac számítógépe szinkronizálja a funkciókat és adatokat, például fényképeket, névjegyeket és naptári eseményeket iPhone-jával és más Apple-eszközeivel, nyissa meg az Apple menüt, és lépjen a Rendszerbeállítások > Apple ID > iCloud menüpontra. Ezt követve válassza ki a nem kívánt szolgáltatásokat, például a Fotókat, a Névjegyeket és a Naptárat, és tiltsa le a Mac szinkronizálása opciót.

Vagy leállíthatja, hogy iPhone-ja szinkronizálja az adatokat a Mac számítógépével (és más, az Apple ID-jához kapcsolódó eszközökkel). Ehhez nyissa meg a Beállítások alkalmazást, lépjen az Apple ID > iCloud elemre, válassza ki a kikapcsolni kívánt szolgáltatást, és kapcsolja ki az iPhone szinkronizálása melletti kapcsolót.

5. Az átadás-átvétel leválasztása iPhone és Mac között

Az átadás hihetetlenül hasznos lehet, ha folytatni szeretné tevékenységét iPhone-ról Mac-re és fordítva. De ezek az állandó vizuális jelzések a Dockon elvonhatják a figyelmet.

Ha le szeretné tiltani az átadást a Mac számítógépen, lépjen a Rendszerbeállítások > Általános > AirDrop és átadás menüpontba, és kapcsolja ki az Átadás engedélyezése melletti kapcsolót a Mac és az iCloud-eszközei között. Ne feledje azonban, hogy az átadás kikapcsolása az univerzális vágólapot is letiltja iPhone és Mac között.

Ha továbbra is használni szeretné a Handoff alkalmazást a Mac rendszeren, de csak le szeretné állítani az iPhone-járól érkező üzeneteket, nyissa meg az iOS-eszköz Beállítások alkalmazását, és lépjen az Általános > AirPlay és átadás elemre. Kövesse ezt az Átadás melletti kapcsoló letiltásával.

6. Hogyan lehet megállítani az iPhone szöveges üzenetek fogadását Mac számítógépen

Alapértelmezés szerint a Mac gépe szöveges és iMessage válaszokat is kap a csatlakoztatott iPhone-hoz. Ha ezt szeretné megállítani, nyissa meg az Üzenetek alkalmazást a Mac számítógépen, lépjen a Beállítások > Üzenetek menüpontra a menüsorban, váltson az iMessage lapra, és törölje a jelölést a telefonszámok melletti négyzetekből.

Bármely e-mail címet (például az Apple ID-jához kapcsolódó) is letilthat.

Alternatív megoldásként megakadályozhatja, hogy a Mac szöveges üzeneteket küldjön és fogadjon iPhone-ján keresztül. Nyissa meg a Beállítások > Üzenetek > SMS-továbbítás menüpontot, és kapcsolja ki a Mac melletti kapcsolót.

7. A bejövő iPhone-hívások leválasztása Mac számítógépen

A Mac számítógépe folyamatosan zavarja az iPhone-járól érkező telefonok és FaceTime-hívások miatt? Ennek elkerülése érdekében nyissa meg a FaceTime alkalmazást, és lépjen a FaceTime > Beállítások menüpontra a menüsorban. Ezután váltson az Általános lapra, és törölje a jelölést a Calls from iPhone opcióból.

Vagy konfigurálhatja iPhone-ját úgy, hogy ne továbbítsa a bejövő hívásokat a Mac-re. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és érintse meg a Telefon > Hívások más eszközökön elemet. Ezután kapcsolja ki a Mac melletti kapcsolót.

8. iPhone eltávolítása az Apple ID-ről Mac számítógépen

Az iPhone és a Mac mindaddig összekapcsolva marad, amíg ugyanazt az Apple ID-t használják. Ha teljesen le szeretné választani az iPhone és a Mac közötti kapcsolatot, legalább egy eszközön ki kell jelentkeznie az Apple ID-ből.

Ennek lehetőségét a Rendszerbeállítások > alatt találja meg [Your Name] Mac számítógépen vagy a Beállítások > alatt [Your Name] egy iPhone-on.

Ha éppen nincs magánál iPhone-ja, Mac számítógépével leválaszthatja az Apple ID-járól. A Rendszerbeállítások > alatt [Your Name]görgessen le, válassza ki iPhone készülékét, és kattintson az Eltávolítás a fiókból elemre.

Hasonlóképpen eltávolíthatja a Mac-et iPhone-jával, ha a Beállítások > menüpontra lép [Your Name]. Ezután válassza ki a macOS-eszközt, és koppintson az Eltávolítás a fiókból elemre.

Szinte mindenről leválasztotta iPhone-ját

A fent leírt módszerek segítenek leválasztani az iPhone-t a Mac-ről. Ha végül eltávolítja bármelyik eszközt az Apple ID-járól, érdemes lehet egy teljesen új iCloud-fiókkal beállítani. Ily módon megakadályozza, hogy iPhone-ja szinkronizáljon Mac számítógépével.

Javasoljuk azonban, hogy iPhone-ját tartsa csatlakoztatva a Mac-hez, és csak azokat a szolgáltatásokat kapcsolja ki, amelyek zavarják, miközben továbbra is élvezheti az Apple ökoszisztéma előnyeit.